pa i ja sam se malo pribojavao na pocetku,da necu nesto pogrijesiti,ali posto znam raditi sa zicom,odlucio sam pokusati i ispalo je dosta dobro..frend koji je pregledao bas prim odmah mi je dao i svoju kontru da prekotiram te sam i nju jutros zavrsio

i ona bolje stima i svira sada,frend zadovoljan

znam da sam trebao malo provjezbati prije nego sam poceo sa svojim instrumentom, i stvarno preporucujem svima da izvjezbaju na nekoj dasci ili bilo cemu prije nego se late instrumenta....
i preporuka,dobro zaostrite kote da lako udju u rupe ispunjene cackalicama,mnogo olaksava posao ako su dobro naostrene.
ja sam svoje ostrio sa malom rucnom brusilicom za fini rad,i stvarno brzo se naostri, te vrijedi malo se pomuciti i oko toga.
i zapazanje moje,kad se mjeri duzina zice izmedju rupica za kote, ja odmjerim mrvicu krace nego sto je udaljenost izmedju rupica i obiljezim rapidografom gdje treba saviti i onda od tog mjesta ostavim po 4-5 mm zadio koji ulazi u drvo...
naravno,da bi kote bile ravne,treba ih saviti prije zakucavanja da bi se same ispravljale pri dodiru sa drvetom,toliko sam ja naucio za sada