Quote:
Originally Posted by Hrvoje
Nego da se vratim malo na ovu temu i festival ZŽS. Iz povjerljivih izvora čuo sam da zadnje tri godine NHT (inače moj omiljeni tamburaški bend) ne dolazi na tonsku probu prije finalne večeri festivala (a navodno su se žalili i da im nije dobar sound) pa ako je to istina, iako u pravilu u nekom "sukobu" svirači i tonci stajem na stranu svirača ovo nije u redu. Koliko god tonske probe nekad nemaju smisla i ne daju neki pozitivan efekt, ipak neki red/bonton/profesionalizam nalaže da se dođe na tonsku probu i tamo u "ugodnom razgovoru" s miks-pultom pokuša srediti zvuk koji bi zadovoljio sve uključene...
Velim, znam da tonske nekad nemaju smisla i često se na tonskoj pitam "zakaj sam ja tu kad bu to tak i onak poslije vani zvučalo za qrac?!", ali isto kao i kod sviranja uživo ili na playback, uvjeti i obaveze bi trebali biti isti za sve...
|
Pa njihova stvar! Di god dodu, ton je los! Zadnjih par godina! Pa zasto onda dolazit na tu glupu, besmislenu tonsku, 100 sati ranije, i tamo se kuvat na onom suncu i lokat pivo i doc na nastup pijan! Radije onda dodes pola sata prije nastupa i sve super!