Quote:
Originally Posted by VeljoSB
zna se što publika najbolje prihvaća, i tako treba i pristupiti, a ne prodavati neku umjetnost na festivalu...
za jednu sam pjesmu siguran da će biti svirana na svim mogućim gažama, svadbama, momačkim itd....dok se za veliki broj pjesama tako ne može reći...
a i kakvo je to mjerilo žirija koji odabire pjesme koje će ući u polufinale kad kažu "daj mi dvije tri laganije a ostalo samo nek bude veselo"  
|
zna se naravno što se prihvaća u masama, i slažem se da dijelom treba zadovoljiti taj dio pubilike...
al uvijek postoje oni koji traže nešto više... i ako festival to nema, neće privući taj dio... a u interesu je festivala da privuče što više ljudi...
ne znam dal ti misliš da su zlatne žice festival koji treba isfurat pjesme koje će se svirat na momačkim i u svatovima???? ja tako ne mislim... mislim da je to festival koji bi tamburu trebao progurati na radio-stanice, a možda i na televizijul...
sad šteta što su još uvijek u većini pjesme koje idu na taj dio publike za koji se zna šta treba i kako prezentirati... al moje je mišljenje da još puno treba poraditi na ovom drugom dijelu...poraditi na kvaliteti pjesama i na prezentaciji svega toga kroz medije...
samo teško je kad smo mi tamburaši zatucan narod, i lakše je ići linijom manjeg otpora... fino 2 kitice, lako pamtljiv refren, što jednostavnija melodija i peri po momačkima, nek se kere ljudi...
ovaj zadnji dio tvog posta nisam skužio, pa ga neću ni komentirat...