View Single Post
Staro 21-08-2010, 08:48
Tamburalo Tamburalo je odsutan trenutno
Diskutant

Registriran: Apr 2008
Tamburalo je na dobrom putu 10
Uobičajeno

kad sam imao staru kontru i meni su pucale žice. kod istraživanja zašto pucaju, prvo sam krenuo gledati na kojem mjestu pucaju (kobilica, konjić ili negdje bez veze). ako žica puca svaki put na istom mjestu, velika je vjerojatnost da je problem u tamburi. meni andrijica radi gis i e pletene žice za duplom oplatom. da se razumijeno, oplata ne daje dodatnu čvrstoću žici, nego boju i u nekim slučajevima snagu. i te su mi tu i tamo pukle, ali nije bio problem u žici, nego u kobilici. isto tako, ne ide svaka dimenzija žice na svaku tamburu. prvo radi tona, zatim radi ruke onoga koji svira, a tek na kraju imamo problem sa korozijom. meni je dao andrijica E žicu koja korodira, ali mi je rekao i sam da će korodirati. ja sam trebao žice, a njemu nije u tom trenutku stigao drugi materijal. žica nije loša, ali ih redovno mijenjam. ovisno o svirci; nekada na nju sviram dvije svirke, a nekada ta žica (odnosno komplet žica) ne doček drugu svirku. možda sam malo bolestan, ali kad mi kontra nema tona, poludim na svirci...
Reply With Quote