Pošto ga u toj mjeri spominjemo,....
Evo što kaže Wikica o kompromisu:
Kompromis (latinski compromissium, uzajamno obećanje) je način rješenja sukoba koji se temelji na
međusobnom dobrovoljnom dogovoru.
Osnova kompromisa je spremnost na odricanje obiju strana u pogledu na neku od suprotnih želja ili interesa. Osim toga (obje strane) moraju biti u duhu ravnoteže i tolerancije.
Kompromis se dogovara kada:
-
niti jedna strana nema dovoljno snage da svoje ciljeve dosljedno i potpuno može ishoditi ili provesti
-kada potpuno zadovoljavanje interesa jedne strane ne bi donosilo trajno rješenje
-kada
postoji strah da to rješenje u u budućnosti ne bi pridonosilo stabilnosti
ili kada bi rečeno rješenje moglo biti održavano od strane pobjednika samo uz velike troškove.
Ekstremizam se često smatra antonimom kompromisa.
Vrlo znakovito, pošto se u ovom slučaju možda više priklanjam krugovima koji naginju izvjesnom ekstremizmu, barem što se naše tematike tiče... Takav stav i reakcija gosp. Tatića samo izražava njegovu nespremnost na prihvaćanje kritike (bilo pozitivne ili one druge), kao i jedan patološki iskrivljen stav prema nazovimo to polaganju prava na izražavanje nečijeg mišljenja o njegovim proizvodima koji su plasirani u "javnost" i samim time imaju i takav karakter... Za usporedbu navodim samo npr.: ne volim bombone "Kiki" jer su mi (subjektivno) previše ljeplivi za moje već dotrajale zube, dok recimo "Bronhi" istog proizvođača (Kraš) potpuno zadovoljavaju moje (opet) sofisticirane zahtjeve, svašta....

Zar se moram pribojavati (reakcije npr. Kraša) izraziti svoje gastronomske stavove, kad kažem da mi je npr. "Negro" još bolji od "Bronhi"-ja... Osobito u ovakvom javnom dvorištu što naš forum i jest, tamburaši koji sviraju i vole tambure valjda smiju i pričati o njima, odnosno o njihovim performansama i kvaliteti, a pritom spominjući i majstore koji su ih napravili, popravljali i sl... Zar ste na nekoj od njim vidjeli neku od oznaka koja na neki od načina ograničava takve stvari (ona sitna zaokružena slova, znate na što mislim)... U našem slučaju, ime graditelja na jedan način i definira instrument i njegovu (ne)kvalitetu...
Ipak, u ovom slučaju moram se prikloniti na stranu Vedrana koji propagira još uvijek onu liniju tzv. manjeg otpora, a u cilju očuvanja našeg forumskog "home spirit"-a, kao i spriječavanja eventualnih nepoželjnih konzekvenci (za koje smatram da nisu baš i realne, ali OK.)...

Na kraju ću Vas "počastiti" jednom (svojom) omiljenom izrekom:
Dogovori'ćemo se... Pa smo ljudi, nismo muzikanti...