Quote:
Originally Posted by chalisch
hej eto budući da poznajem dosta zwizdi i voditeljicu i upoznat sam s njihovim pjevanjem eto malko cu reagirati mislim da nije korektno što je neko reko da su zwizde neznam ufurane i da su prosjecna amaterska skupina. Pa da je to doista tako nebi ih sigurno Lado zvao da dođu na njihovu probu i pokažu im pravi izvorni šokački način pjevanja bez nekih posebnih umjetničkih dotjerivanja i neznam čega sve ne, pozvali su ih zato da ove cure iz Lada nešto nauče o tome stilu pjevanja a da se to doista zbilo onima koji ne vjeruju neka se malo raspitaju. . Budući da sam ja iz srca slavonije i cijeli život sam u kudu znam da je to doista pravi reprezentativni uzorak izvornoga Slavonskoga pjevanja e sad ako niste upoznati sa pravom Slavonskom, Šokačkom baštinom kakva se njeguje po našim kudovima nemojte bacati niti tračak negativnoga na cure jel one to nezaslužuju. Bog iRvati
|
Pa da,ma taj Maestro izmišlja,što on zna o folkloru...svakakvi nama pamet sole.
Kad već hoćeš tako,usporedi kako Zwizde pjevaju "Lipo ti je kad se kuruz sije" i kako su to isto 2006. na 1.Rapsodiji otpjevale Trešnjevčanke,pod vodstvom nekakvog starog Bože,kako li se prezivao ne znam.Taj pogotovo nema pojma,samo nešto maše bez veze a čujem da je vodio i nekakve..."Vladarice"?koje su valjda proizvod Ladove škole ili tako nešto,uglavnom neke babe...
Suma sumarum: dobro je što im želiš dobro, naposljetku to im i sam želim,ali puno je zdjela pure pred njima.