View Single Post
Staro 18-05-2009, 23:29
Darth Bass's Avatar
Darth Bass Darth Bass je odsutan trenutno
Diskutant

Registriran: Aug 2007
Darth Bass je na dobrom putu 10
Uobičajeno

Quote:
Originally Posted by chalisch Vidi Post
hej eto budući da poznajem dosta zwizdi i voditeljicu i upoznat sam s njihovim pjevanjem eto malko cu reagirati mislim da nije korektno što je neko reko da su zwizde neznam ufurane i da su prosjecna amaterska skupina. Pa da je to doista tako nebi ih sigurno Lado zvao da dođu na njihovu probu i pokažu im pravi izvorni šokački način pjevanja bez nekih posebnih umjetničkih dotjerivanja i neznam čega sve ne, pozvali su ih zato da ove cure iz Lada nešto nauče o tome stilu pjevanja a da se to doista zbilo onima koji ne vjeruju neka se malo raspitaju. . Budući da sam ja iz srca slavonije i cijeli život sam u kudu znam da je to doista pravi reprezentativni uzorak izvornoga Slavonskoga pjevanja e sad ako niste upoznati sa pravom Slavonskom, Šokačkom baštinom kakva se njeguje po našim kudovima nemojte bacati niti tračak negativnoga na cure jel one to nezaslužuju. Bog iRvati
Pa da,ma taj Maestro izmišlja,što on zna o folkloru...svakakvi nama pamet sole.
Kad već hoćeš tako,usporedi kako Zwizde pjevaju "Lipo ti je kad se kuruz sije" i kako su to isto 2006. na 1.Rapsodiji otpjevale Trešnjevčanke,pod vodstvom nekakvog starog Bože,kako li se prezivao ne znam.Taj pogotovo nema pojma,samo nešto maše bez veze a čujem da je vodio i nekakve..."Vladarice"?koje su valjda proizvod Ladove škole ili tako nešto,uglavnom neke babe...
Suma sumarum: dobro je što im želiš dobro, naposljetku to im i sam želim,ali puno je zdjela pure pred njima.