@korisnicko ime : i ja se u potpunosti slazem sa tobom sto se tice dovodjenja profesora koji nisu direktno vezani za tamburu..ali onda, zar ne postoji vec u Hrvatskoj profesor koji je dosao iz vana te nametnuo svoje nekakvo vidjenje sviranja tambure..pa pogledaj kolike polemike to dan danas stvara u tamburaskim krugovima..ljudima uopce nije bitno sto je ona uz Zonzijevu profesoricu jedini instrumentalist (akademac) koji uci djecu (a i odrasle

) sviranju tambure..tj. da se ispravim, instrumentalist na "srodnom" instrumentu..
sto se tice postava ruke i trzalice, naravno da se ne dolazi na akademiju to uciti..ali zamisli hipotetsku situaciju..ti i xy persona ste u klasi istog profesora..ti sviras plasticnom trzalicom, sakom lagano svinutom u zglobu..a xy svira sa pajserom od roga i zgrcenom rukom na dasci (karikiram)..i pritom svirate isti repertoar..sorry, meni to nekako ne ide skupa..vucem analogiju sa violinama..zamisli da jedan svira violinskim gudalom, a drugi gudalom za violoncelo..da me se ne bi krivo shvatilo, ja osobno prihvacam i plastiku i rog (sviram i s jednim i drugim), ali su razlike u tonu tambure drasticne kad se upotrebljavaju ti razliciti materijali..pogotovo mi to dolazi do izrazaja u sviranju klasike (ali to sam mozda samo ja)..ovo mozda izgledaju kao sitnice i pizdarije, ali osobno smatram da je to vrlo bitno..i zato stremim ka nekakvom standardiziranju..pa koliko god me se smatralo "zalosnom sovom" mislim da predobro poznajem taj nas tamburaski svijet da bih zivio u uvjerenju da cemo se lako dogovoriti..
problem literature je poznat svima koji su ozbiljnije ucili tamburu po skolama..iako, to mi i nije toliki problem kao ono sto sam prije naveo (stim, profesori, ruka, trzalica)..na kraju, ti sam i tvoja svirka su dokaz da ako se nesto hoce i radi sustavno rezultati ne izostaju..zivio!