View Single Post
Staro 22-01-2007, 17:20
nokia's Avatar
nokia nokia je odsutan trenutno
Mlađi diskutant

Registriran: Jan 2007
nokia je na dobrom putu 10
Uobičajeno

Svatko ima pravo preferirati bilo kojeg majstora tambura. Ja osobno ne poznajem niti jednog savrsenog. Ima ih nekoliko koji su dobri za određene vrste popravaka ili znaju pogoditi dobru i kvalitetnu novu tamburu. Kao sto vidimo kod velike vecine dobrih tamburasa,oni vecinom sviraju stare tambure vojvođanskih majstora. U zadnje vrijeme doslo je i nekoliko dobrih tambura od majstora Rajkovica. Njegove su tambure dobro obrađene i dobro zvuce. Od nasih majstora najvise se svira Tatić iz Osijeka. On je imao problema sa glasnjacama koje su tonule,ali je to,kako cujem,rijesio. Franjić iz Zupanje je najdalje otisao sto se tice razvijanja tona. Meni je nekoliko puta popravljao tamburu i zadovoljan sam njegovim radom. Upoznao sam i nekoliko vrlo pedantnih mlađih majstora. Jedino sto ne bih komentirao su majstori poput Zmegaca,Novaka i sl,jer nisam vidio ni jednu dobru tamburu koju su ti majstori napravili,a nisam vidio da njihove tambure sviraju dobri tamburasi,vec samo u orkestrima i KUD-ovima. Tambure lijepo izgledaju,ali na sebi imaju tonu laka i nikakav zvuk. Ako netko zna nesto vise o zagrebackim majstorima,neka napise.