Quote:
Originally Posted by Gigi
Evo ovak, jučer me nekaj jako raživciralo, a to su tamburaši koji pederski oduzimaju svirke!
Nek... govorim o onim bendekima željnim slave i kaj ja znam čega pa ideju svirati za gibanicu i čavle jer su nabrijani i tak uzimaju gaže (kaj je s menom bil primjer o dočeku naših olimpijaca na Plesu)...
Mislim čovek bi rekel cifru za doček od 20h pa svirka u Panorami do 12h, a možda i duže, barem 2000kn, ovi dečkići su rekli da buju igrali za zrak i normalno da je čovek njih zel, a ja zajebal 4 svoja svirača!
Ak neko pročita ovo, pa dajte ljudi, kak bi bilo da jedna benzinska počne točiti eurodizel za 4 kn ?!?!
|
Nema smisla govoriti o cehu tamburaša (cehovi su inače propisivali jedinstvene cijene proizvodima), jer ne sviraju svi jednako dobro. Zamisli da imamo ceh poput zagrebačkih taksista: jedna jedina udruga propisuje cijene svima i to je to, oš neš. Ipak funkcioniramo po principima slobodnog tržišta. Ako si izgubio jednu svirku, moraš naći načina kako naći zamjenu za tu svirku, ili još bolje, kako naći pet zamjenskih svirki za tu koju si izgubio, ili još bolje, naći nekog da traži gaže umjesto tebe, tako da ne moraš uopće misliti o dogovaranju posla.
Bilo kako bilo, cehovi bi vratili tamburaško tržište u srednji vijek. Klinaca koji sviraju za gibanicu (markuševečku?) će uvijek biti, a ako se ne možeš pomiriti s tim, jedino što ti mogu predložiti jest
i poslije toga
[Opet demonstriram nove emotikone...]
Uostalom, bilo koji posao nosi rizike, pa tako i naš tamburaški. Moraš uzeti u godišnju kalkulaciju da ćeš izvisiti barem nekoliko puta. Što prije nađeš način za kompenzaciju toga, manje će te brinuti "gibaničari".