Tema: Kudlik
View Single Post
Staro 05-12-2007, 15:02
Ernest Arnold's Avatar
Ernest Arnold Ernest Arnold je odsutan trenutno
Diskutant

Registriran: Nov 2007
Ernest Arnold će postati slavan vrlo brzo 59
Uobičajeno Kudlik Adam, biografija

Adam već posle nekoliko godina bio svestan, da – ako promet ovakvom tempom povećava - u ovoj radnji ne može dugo raditi. Tražio je pogodnije mesto.
1903 godine, čuveni bankar iz Subotice, zvan Kunetz, sagradio je u samom centru u ulici Eötvös, (sada, Štrosmajerova 20. Zgrada i sada postoji sa istom fasadom) jednu zgradu, predviđen zanatlijama. Adam je pogledao prostorije, i već iste godine preselio radnju na novo mesto. Prema ulici je bila prava luksuzna prodavnica, iza toga radionica, i prema dvorištu jedan stan. U svakom pogledu, kao da je stvoren za Adamove potrebe.

Másorik-2.jpg

Adam je trudio da što više poveća izbor robe, ali je mnogo truda uložio da sačuva kvalitet. Cimbalom još uvek je bio jedan od najtraženijih instrumenata. Zatim primovi itd.
Sve do sada nisam naišao ni na jednu nalepnicu, koju je Adam koristio (ako uopšte koristio), u trzalačkim instrumentima. Ali sam našao nešto zanimljivo, i to suvi žig, utisnut u taj prim, koju sam već postavio u prethodnom postu, kao “imitaciju” kornjače.

száraz-1.jpg

Iako Adamov moto bio: Kvalitet je najbolja reklama, na njegove reklame naišao sam u mnogim dnevnim i nedeljnim listovima.

KÁ-rek-1906-2.jpg

plusz-rekl.jpg

Last edited by Ernest Arnold; 05-12-2007 at 20:08.
Reply With Quote