Tema: Gazde
View Single Post
Staro 16-11-2007, 11:37
Mislav's Avatar
Mislav Mislav je odsutan trenutno
Opaki diskutant

Registriran: Mar 2007
Mislav je na dobrom putu 32
Uobičajeno tamburasi

Quote:
Originally Posted by _maestro_ Vidi Post
kada će tamburaši prestati cijeniti jedni druge po tome koliko brzog primaša imaju, kakvi su basprimaši tehničari. ljudi dragi, ta tehnika sviranja za koju mislim da je vama cilj i svrha sviranja tambure, to po čemu ocjenjujete nečiju kvalitetu, u biti je samo sredstvo koje će vam olakšati ostvarenje cilja. i to samo sredstvo bez kojeg se u krajnjoj liniji i može.

Samo je jako tesko sto su bendovi danas svi u principu BRZE VISE JACE i to je problem takvim likovima objasniti!
Ispaljivanje "rafala" iz tambura je danas one nesto sto je TOP TOPOVA i zaboravlja se ono sto je bitno za tambure.
Majic je bio sto je bio pa nije covjek svirao "kalasnjikov" prim nego je svirao smisleno i ugodno uhu. Vecina danasnjih novih bendovi misli da je "ubijati" tambure najbitnija stvar na svijetu sto je lose i greska.
Veliki sam fan Azre ali kao sto je maestro i rekao, sto se tice Stulica po meni on niti zna super svirati niti zna lijepo pjevati, nemojte me krivo shvatiti da nista nezna ali npr. Bebek bi u to vrijeme dok je jos imao glas te pjesme 1000 puta bolje otpjevao, ali pogledajte sto je Brane napravio. Covjek je imao "ono nesto sto je izdvojilo Azru iz hrpe tadasnjih bendova koji su mozda bili i kvalitetniji od njih. Ista shema su i Gazde napravili su nesto novo i do tada nevideno i od stila oblacenja (tamburasi u koznoj obleki ) pa do stila pjesama i dr.
Ali kao sto sam rekao u drugoj temi decki su na vrhuncu svoje slave bili jednostavni i obicni decki iz susjedstva sto se ne moze reci za 90% ljudi koji su uspijeli napraviti samo mali dio toga sto su Gazde, odmah se nosom paraju oblaci i sl.

www.ts-legolas.com
Reply With Quote