Tema: Gazde
View Single Post
Staro 16-11-2007, 00:42
_maestro_'s Avatar
_maestro_ _maestro_ je odsutan trenutno
Vrlo opaki diskutant

Registriran: Oct 2006
_maestro_ zrači veličanstvenom aurom_maestro_ zrači veličanstvenom aurom 156
Uobičajeno

zakuhalo se ovo oko gazda. bez razloga. kad se stvar malo šire sagleda, tu se radi u biti o 2 različite filozofije, 2 različita vidjenja toga kao tambure treba svirati i kako to treba zvučati.
ako je tako, onda nema nikakvog smisla uvjeravati onog drugog u svoje. svatko neka svira tamburu onako kako sam misli da je najbolje. ali neka i ne pljuje po "onom drugom".

ja osobno ne volim lole, ne volim iću... njihov način korištenja tambure smatram vrlo ograničenim, uskim i milijun puta prožvakanim. dosadni su mi, neintrigantni, blabla.
ali to sve je samo moje mišljenje i mi ne daje pravo da pljujem po njima. (ne isključujem mogućnost da sam u nekim postovima o dotičnima pretjerao s tim svojim animozitetom )
jer i lole npr. imaju svojih dobrih strana, neke pozitivne i važne stvari su se oko njih i zbog njih dogodile.
ista je stvar s gazdama. ljudi su zaista odradili puno toga i otvorili nove horizonte. koliko je to doprlo do nekoga, koliko nije... druga je stvar.
e, sad, daj bože da još netko napravi to isto ili još bolje.

kada će tamburaši prestati cijeniti jedni druge po tome koliko brzog primaša imaju, kakvi su basprimaši tehničari. ljudi dragi, ta tehnika sviranja za koju mislim da je vama cilj i svrha sviranja tambure, to po čemu ocjenjujete nečiju kvalitetu, u biti je samo sredstvo koje će vam olakšati ostvarenje cilja. i to samo sredstvo bez kojeg se u krajnjoj liniji i može.
gazde nemaju vrhunskog tehničara na primu, ali su postigli nešto što drugi bendovi s boljim primašima mogu samo sanjati. zašto? jer su znali razlikovati cilj i sredstvo. jer su imali ideju i jasan cilj, kojeg su i ostvarili. ovim ili onim sredstvima.
džaba vam sve, ako nemate bolje ideje i cilja od dobre gaže... čini mi se da je tu glavni problem kojeg imaju tamburaši.

hajde, je li ko od sadašnjih bendova spreman uzeti si za cilj napuniti dom sportova? i sve uložiti na to? gazde su bile spremne. džoni štulić je bio spreman, iako nije neki tehničar na gitari.
za ostvarenje toga nije nužno imati paganinija na primu niti najbržu desnu ruku zapada na kontri. dobro dodje, ali može se i bez toga. treba imati nešto drugo, nešto novo... a šta to? eeee... ideja...
ne znam pa lupam, cool frizure i odjeća, provokativni tekstovi, karizma koju frontmen prenosi na ljude su puno važniji za prodati 10000 ulaznica, ako nam je to cilj.