Da i ja kažem koju o ovogodišnjim ''Zlatnim žicama''.Zbog sviračkih obveza(he,he,radi se,radi) nisam ove godine vidio Požegu uživo već sam tek jučer gledao snimljenu subotu ali sam prije toga pročitao sve dotadašnje komentare na forumu.
Pa da budem suzdržan, reći ću da i nije bilo toliko strašno kako su neki komentari upućivali.Tambura je strašno napredovala i velika većina bendova je tehnički odradila perfektno(ako malo izuzmemo faktor zvan
trema koji je neminovan), tako da se tu nema što reći.Pogotovo bendovi koji su imali zahtjevnije pjesme.Tu bi istaknuo ''Milenij'',koji su poput nekih starijih i iskusnijih kolega ''protutnjali'' pozornicom a činilo se tako ležerno i kroz finu zezanciju.Meni se osobno najviše svidjela pjesma ''Slavonije banda''(ona balada).Ima najjači text,definitivno, no međutim mislim da se to ne svira po svatovima tako da će se za tu pjesmu reći - ...još jedna dobra festivalska.Primjetio sam i da je bilo pjesama sa ''malkice'' prizvukom starog narodnjaka čula se i harmonika pa to podkrepljuje moje tvrdnje.Prije svega mislim na ''Gazde'' gdje je harmonika(predpostavljam Mire Navračića) prisutna samo na studijskoj audio snimci a nisam je primjetio na stageu.Pjesma je čak i onako pjevljiva i to naročito za široke starije mase

Još jedna pjesmica(čak i bolja) mi je od tamburaša iz Osijeka(''Lyra'') i mislim da je jedna od rijetkih koja bi se mogla čak i izvoditi na gažama ili svatovima.Jedna od takvh će vjerovatno biti i ''Lolina'' - ''Sve je ona meni 3'' jer su ljudi jednostavno ''popušili'' taj sound i nama tamburašima jedino preostaje uzet koju ''stotku'' na tamburu i za tu pjesmu.Još mi se svidio ton tamburaša iz ''cvelferije''(Patria,Kristali) koji standardno imaju slušljive pjesmice za festival.Što se tiče tona tu bi također mogao pohvaliti i Požeški festivalski orkestar koji je(na čelu sa Krunom Dražićem, istinskim liderom i ''hladnim egzekutorom'') to odradio rutinski i hvala Bogu dragom da ne moram više slušati one ''Leopardove dečece'' jer je to razlika nebo i zemlja.Svaka njima čast ali mislim da je to dovoljno samo za Krapinski festival(znam da će sad biti kritika na ovo ali to je samo moje skromno mišljenje)!!!Još bi spomenuo ''Trenkovce'' čiji sam fan još s početka devedesetih i također mislim da bi Draga to puno bolje otpjevao od Lea ali šta ćeš...
Ostale izvođače neću i ne želim komentirati jer je to sve već viđeno jedino što su si neki dali truda pa doveli iza sebe ''zvučnu kulisu''(kojekake baje i snaše) koji su nažalost bili katastrofalno i ''nezainteresirano'' ozvučeni tako da nisu mogli pokazat
ono srce Slavonsko.Da, još bi pohvalio vokal pjevača iz ''Ravnice'' koji ima lijepu boju.Sve ovo,naravno, pišem
na prvo slušanje i gledanje i možda mi s vremenom još koja pjesma legne mada čisto sumnjam.Ozvučenje je bilo još i solidno(kako je recimo bilo prijašnjih godina

) tako da se dalo preko TV-a ''uloviti'' sve tambure.Bilo je tu i lapsusa a najveći onaj kad u dva navrata sprečavaju voditeljicu da nešto kaže.
Toliko od mene, bio sam po običaju kratak i koncizan

a sad udrite po meni(ju - hu

)