Quote:
Originally Posted by _maestro_
pa baš ovdje bi se dala usporediti muzika i matematika. lako je naučiti zbrajanje i oduzimanje do 100, tablicu množenja... kao što je lako naučiti odsvirati oj rastiću šušnjati.
samo ima toga još puno više znati da bi mogao reći da si matematičar. ili muzičar.
|
Upravo tako...Ali je interesantno da sam dosta puta od klinaca čuo ( a jako kratko vrijeme radim s klincima ), tamburu je lako svirat...čini mi se i da je za harmoniku slično...Npr., dodje ti klinac sa željom da nešto nauči svirat, i ti mu kažeš: - violina ili gitara, zavrtit će glavom, auuuuuuuuuuuuu, ne bi on to......., a reci mu tambura ili harmonika, odmah se hvata za instrument...i onda nauči par pjesmica, na tome naravno i ostane, i veli kako je to lako svirat...
No dobro, da se vratimo na pitanje da li je kasno?? Nikad nije kasno...U glazbi mi trenutno ne pada ni jedan primjer, ali evo nešto slično o tome da li je kasno ili nije...U sportu je poznato da ako želiš vrhunski rezultat moraš krenut od malih nogu...Bio je svojedobno jedan sportaš u bivšoj YU koji se košarkom nije bavio do svoje 18 godine, a kad je krenuo, sa 19 je već bio u reprezentaciji bivše države i osvojio svjetski vrh, dobio NBA ponude, ukratko bio je jedan od najvećih košarakaša svoga vremena, a krenuo je kasno, barem što se košarke tiče...Oni stariji znaju o kome je riječ, a možda i netko od mladjih zna...Glazba nije sport, ali neke su stvari u svojoj bazi vrlo slične, da ne kažem iste..........