24-05-2007, 18:04
|
 |
Opaki diskutant
|
|
Registriran: Feb 2006
55
|
|
Quote:
Originally Posted by patos
da, bio je lijep koncert! stvarno je lijepo vidjeti toliko tamburaša na okupu...
ja bih dao par zamjerki s moga gledišta...
zar nije malo smiješno kad se nađe toliko dobrih svirača na jednom mjestu, da u repertoaru stoji uzalud vam trud svirači, samo spavaj mjeseče, jebo te dobro da nisu stavili sve je ona meni.... to mi je onako malo bezveze... mislim da se mogu izvesti puno ljepše i originalnije pjesme...
što se tiče svih stvari, falilo mi je dinamike, vrhunaca... ni u jednoj stvari nisam osjetio da se nešto dogodilo, osim u "Sunčene ravni", no mislim da se to tiče samih dirigenata, a ne svirača... od ostalih dirigenata izdvojio bih možda Leopolda... Škorvaga i Fortuna mi se nisu svidjeli, Jukić(ispravite me ako se ne preziva tako) i mlađi Fortuna djelovali su mi preukočeno a mislim da se mlađi Fortuna malo gubio u taktiranju, barem gledano s moje strane... Air su mi usrali basovi, koji su previše nabijali, i mislim da su se malo gubili na dobu... pohvale za prime i basprime! jako lijep legato...
još jedna stvar! malo mi je čudno, ako se već koncert zove Šokačka rapsodija da se izvode međimurske i zagorske pjesme... i još kao šlag na tortu dođe da te mogu pismom zvati... to je bilo totalno profulano, neočekivano i nepotrebno... nek se promijeni ime koncerta ili repertoar! bolje da se zove Tamburaška rapsodija... no i dalje tamo Leopold i Češnjak vode kolo...
evo par svijetlih trenutaka, da ne ispadne da po meni ništa ne valja! Slavonijo, Bog nek te čuva, Ergotić je jako dobro otpjevao, on mi se ustvari od svih vokalnih solista najviše svidio!(čak sam se naježio u jednom trenutku) pohvale Feriću i Vranovčankama, pohvale Boži Potočniku, koji je jedini izvukao dinamiku iz orkestra.
ma sve u svemu je to dobro, ali moram priznati da sam ipak očekivao mnogo više..
|
Uzalud vam trud sviraci je jako lijepa pjesma.. to je u redu.. glupo je sto je na kraju bila pjesma da te mogu zvati pismom.. jer je dalmatinska. neka, lijepa je pjesma, al su je trebali negdi dalje ubaciti a ne za kraj... trebali su neku tamb pjesmu staviti.. Inace, najbolji je bio Božo, i onaj sto je Air dirigiro, ostali su bili losiji.. prosle god je bozo bio najgori, al ove je pokazo da je najbolji...drugi su davali prebrza tempa. uopce nije bilo lijepo ... ivanka je jako lijepo otpjevala kad bi ove ruze male, dok je Njikos jako lose napiso to
|