hrvoje, na čudnim mjestima tražiš rješenje. na tamburalandu savjete za pjevanje... među ostalim glazbenicima, kad se žele narugati nekom tko loše pjeva se kaže da pjeva kao solist tamburaške kapele.
za lhotku:
LHOTKA, Fran, Harmonija : (Osnovi homofonog sloga), malo sam guglao, nema puno, ovo sam našao na nekom knjižničarskom sajtu. ni posudba iz knjižnice nije loše rješenje.
to što se ti nebi složio s mojim mišljenjem, naravno. svatko ima pravo na svoje mišljenje. ja sam svoje iznio...
samo trebaš znati prepoznati razliku između površnog i temeljitog rješenja.
razliku između knjiga i "knjiga".
neki tamo chordmaps i slično te ništa neće naučiti.
to su samo tablice s akordima koje možeš naštrebati i opet ništa nećeš znati o svim onim funkcijama akorda, njihovoj ulozi i primjeni, gradnji, zamjenskim akordima i svemu što ti je gazy natuknuo. i ja isto.
treba početi od ljestvica, intervala, kužiti šta je zajedničko velikoj terci i maloj seksti...
pristup glazbi kakav je prikazan na sajtu iza tog tvog linka je prevara za nadobudne i posljedica simplifikacije glazbe uopće. preko preče, nakolo bliže.
u vezi onog abc ili ahc, nitko nije kriv što su bach, beethoven, mozart, haydn, wagner, schubert i puno sličnih bili švabe i puno toga napisali...
ameri imaju svoga gershwina, milje, stope, yarde, inche pa moraju i u glazbi biti drugačiji. oni ton a1 štimaju na 445 Hz, a švabe na 440 Hz.
sve što je švapsko amerima nije dobro, osim poršea i bemveja.