View Single Post
Staro 25-10-2006, 15:57
_maestro_'s Avatar
_maestro_ _maestro_ je odsutan trenutno
Vrlo opaki diskutant

Registriran: Oct 2006
_maestro_ zrači veličanstvenom aurom_maestro_ zrači veličanstvenom aurom 156
Uobičajeno

hrvoje, na čudnim mjestima tražiš rješenje. na tamburalandu savjete za pjevanje... među ostalim glazbenicima, kad se žele narugati nekom tko loše pjeva se kaže da pjeva kao solist tamburaške kapele.
za lhotku:
LHOTKA, Fran, Harmonija : (Osnovi homofonog sloga), malo sam guglao, nema puno, ovo sam našao na nekom knjižničarskom sajtu. ni posudba iz knjižnice nije loše rješenje.

to što se ti nebi složio s mojim mišljenjem, naravno. svatko ima pravo na svoje mišljenje. ja sam svoje iznio...
samo trebaš znati prepoznati razliku između površnog i temeljitog rješenja.
razliku između knjiga i "knjiga".
neki tamo chordmaps i slično te ništa neće naučiti.
to su samo tablice s akordima koje možeš naštrebati i opet ništa nećeš znati o svim onim funkcijama akorda, njihovoj ulozi i primjeni, gradnji, zamjenskim akordima i svemu što ti je gazy natuknuo. i ja isto.
treba početi od ljestvica, intervala, kužiti šta je zajedničko velikoj terci i maloj seksti...
pristup glazbi kakav je prikazan na sajtu iza tog tvog linka je prevara za nadobudne i posljedica simplifikacije glazbe uopće. preko preče, nakolo bliže.

u vezi onog abc ili ahc, nitko nije kriv što su bach, beethoven, mozart, haydn, wagner, schubert i puno sličnih bili švabe i puno toga napisali...

ameri imaju svoga gershwina, milje, stope, yarde, inche pa moraju i u glazbi biti drugačiji. oni ton a1 štimaju na 445 Hz, a švabe na 440 Hz.
sve što je švapsko amerima nije dobro, osim poršea i bemveja.