Quote:
Originally Posted by Dario Harkanovac
zato sto nisam bio siguran o natjecanju sam i stavio smajlic onaj u zagradu,a pitanje se odnosilo na zvuk tambure jer me zanimalo kakav ton ima (buduci da je dosta ljepo napravljena),te neke dodatne informacije o basprimu,a ne to jesi li zadovoljan ili ne...jer da nisi vjerojatno ju nebi "isprobavao i slusao" svaki dan..    .
|
Sve je u redu Dario, ne volim puno pričati o svojim tamburama; na facebook stranici tamburaške enciklopedije ti je Alex napisao s kojim drvima je napravljena, odi tamo pročitati, on mi je drva poslao iz Kanade pa bolje zna;
ton, zvuk ? što da ti napišem ? više sam nego zadovoljan (

), najbolja tambura u mojoj kolekciji ( što opet tebi ništa ne znači );
Mate je odličan majstor, ako tako nastavi, bit će i vrhunski... kada jednom budeš putovao na more, skreni u Ličko Lešče, iznenadit češ se, kako su se Kosovec i Cana... ( Jerry nije kupio, ne bih ovdje napisao zbog čega nije kupio ...).
Govori se da kopirao Gilga ( iako je iznutra sasvim različito građena/ nemoj me pitati za detalje, ne kužim se baš previše )... neka to ide u čast Toniju i Velimiru Zwirnu i Ivanzu-u, oni su uveli taj neki novi visoki " standard ".

U svijetu se nitko ne čudi da većina majstora kopira Selmer gitare za Django muziku ... sve su jako slične, tako je i sa tamburama, ja ne vidim ništa loše u tome, pa zar nije i sam Gilg kopirao Martin-Stauffer glavu ? ... neka je, neka se ne zaboravi na stare majstore, Nijemce potjerane iz istočnih krajeva, na putu za Ameriku, preko Austrije i Njemačke. Sve to spada u povijest tambure.
S ovim Kolakom sam skorom zaokružio svoj tamburaški put što se kupnje tiće, još me jedan Gilg čeka kod Tonija i to bi bilo sve ... ( jedino ako mi Tamish proda svog Scarface-a/Truppel bombu

onda bi tek onda bilo SVE )...