Forums

Forums (http://forum.tambura.com.hr/index.php)
-   Tamburaši i bandovi (http://forum.tambura.com.hr/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Dike (http://forum.tambura.com.hr/showthread.php?t=452)

Basprimas 08-03-2007 14:06

Dike

Vidim da ste se raspisali o svim mogucim bendovima pa se cudim kako nitko nije zapoceo neku temu o Dikama, koji su po meni definitivno najjaci band u HR.
Neznam, mozda vi i niste upoznati s njihovim radom :krez:

saky 08-03-2007 14:08

je, u pravu si..nikad cuo nitko od nas za Dike :p

_maestro_ 08-03-2007 14:16

meni je jedino žao što se šima dominković ne uključi aktivno na forum. a tu je negdje, vrlo blizu... :top:

sviraczs 08-03-2007 14:18

Quote:

Originally Posted by _maestro_ (Post 10723)
meni je jedino žao što se šima dominković ne uključi aktivno na forum. a tu je negdje, vrlo blizu... :top:

jel prati forum?

_maestro_ 08-03-2007 14:26

Quote:

Originally Posted by sviraczs (Post 10724)
jel prati forum?

da, ali ne znam koliko intenzivno. na početnoj stranici www.tambura.com.hr ima njegov članak od 14.6.2006. o memorijalu hrvoja majića.

eXeR 08-03-2007 20:37

dobar im pjevac

profesor 08-03-2007 20:46

Ako odvojimo NHT na jednu stranu, onda su dike uz berdaše broj jedan u hrv. tamburaškoj glazbi.

Ovo je samo da ne bude da ništa nisam komentirao, jer je slična situacija kao s jednm već spominjanim bendom: tko zna ne treba mu objašnjavati, a tko ne zna ne možeš ga uvjeriti.

kojot 08-03-2007 21:45

Dike su odličan sastav! :top:

Od njihovih novih pjesama odlična mi je ona sa prvog Festivala u Županji prošle godine, "Slavonac sam ja"...

matija_vg 08-03-2007 22:15

mislim da bi bas oni mogli bit uzor mnogim mladim tamburašima a vjerujem da i jesu hoces od kvalitete aranžmana,pjesama a stil sviranja mi se posebno sviđa :) :) meni se osobno oni jako svidaju a vidim da nitko nema nikakav prigovor exer???:rolleyes: a prije svega imaju svoj stil koji su zadržali i svaka njihova pjesma je prepoznatljiva ak se na varam jednom prilikom je maestro reko da se pravi svirači poznaju po prvih par taktova svirke i imaju prepoznatljiv potpis:top:

pa nije oklahoma bezveze uzeo bas njih da mu sviraju na svadbi:D

VoxBox 09-03-2007 07:43

Quote:

Originally Posted by matija_vg (Post 10747)
pa nije oklahoma bezveze uzeo bas njih da mu sviraju na svadbi:D

A da nije možda oklahoma kum sa nekim od njih:D ?
(Eke kume, može malo niže:)) )

Usput, jedan od mojih najdražih bendova su Dike.

_maestro_ 09-03-2007 22:42

Quote:

Originally Posted by VoxBox (Post 10763)
Usput, jedan od mojih najdražih bendova su Dike.

mnogima od nas isto. inače, ne znam ni jednog tamburaša koji ne voli dike.

dike volimo mi tamburaši, a šira javnost ih slabo puši.
s lolama je obrnuto. :krez:

dspegelj 09-03-2007 23:37

Naravno da ih volimo kada imaju odlican autorski rad,volimo ih svirati i slusati. Opusteni su,smireni i odlicni.

patos 10-03-2007 04:55

dike? to su sve vrhunski muzicari, a ne samo instrumentalisti, sto je danas prava rijetkost! imao sam priliku slusati ih i za stolom i na razglas... to je onaj pravi sremski zvuk tambure. dike su jedan poseban monumentum u tamburaskoj glazbi. i svidjaju mi se zato sto njih ne jebe nikaka "estrada" nego rade onako kako oni misle da treba

longee 10-03-2007 07:22

Quote:

Originally Posted by _maestro_ (Post 10806)
mnogima od nas isto. inače, ne znam ni jednog tamburaša koji ne voli dike.

dike volimo mi tamburaši, a šira javnost ih slabo puši.
s lolama je obrnuto. :krez:

Divno sročeno, Herr Maestro :top:

:krez:

sviraczs 10-03-2007 10:42

Quote:

Originally Posted by patos (Post 10809)
dike? to su sve vrhunski muzicari, a ne samo instrumentalisti, sto je danas prava rijetkost! imao sam priliku slusati ih i za stolom i na razglas... to je onaj pravi sremski zvuk tambure. dike su jedan poseban monumentum u tamburaskoj glazbi. i svidjaju mi se zato sto njih ne jebe nikaka "estrada" nego rade onako kako oni misle da treba

pa,mogu tako kad se ne bave profesionalno time!!

patos 10-03-2007 12:29

Quote:

Originally Posted by sviraczs (Post 10811)
pa,mogu tako kad se ne bave profesionalno time!!

pa da ipak su oni samo amateri koji nisu nikad snimili cd i iza kojih nece nista ostati. oni to tako sviraju za drustvo kad se napije.... pa mislim stvarno! profesionalno se baviti necime ne znaci da moras zivjeti od toga. pogotovo ako se govori o muzici! baviti se muzikom kvalitetno i raditi posteno je za mene profesionalizam! pa nije valjda profesionalac onaj tamo sto svira pratnje za 100 kuna i zivi od toga???

sviraczs 10-03-2007 12:43

Quote:

Originally Posted by patos (Post 10814)
pa da ipak su oni samo amateri koji nisu nikad snimili cd i iza kojih nece nista ostati. oni to tako sviraju za drustvo kad se napije.... pa mislim stvarno! profesionalno se baviti necime ne znaci da moras zivjeti od toga. pogotovo ako se govori o muzici! baviti se muzikom kvalitetno i raditi posteno je za mene profesionalizam! pa nije valjda profesionalac onaj tamo sto svira pratnje za 100 kuna i zivi od toga???

nemoj biti glup!Imaju svi isti ukus sto se tice repertoara,ne ovise o "Sve je ona meni",svi imaju svoje place,pa mogu svirati sto zele!!To sam mislio pod pojmom "profesionalizam"!!!:bonk:

patos 10-03-2007 17:46

Quote:

Originally Posted by sviraczs (Post 10818)
nemoj biti glup!Imaju svi isti ukus sto se tice repertoara,ne ovise o "Sve je ona meni",svi imaju svoje place,pa mogu svirati sto zele!!To sam mislio pod pojmom "profesionalizam"!!!:bonk:

ispricavam se ako sam te uvrijedio. zbilja mi nije bila namjera. naime, htio sam reci da po mome dike rade onako kako treba, znaci da imaju samopostovanja i ne spustaju se na niske grane kao ostatak nas tamburasa. te da bi "tamburaski profesionalizam" trebao biti upravo to sto rade dike! fina i sto ljepsa svirka a ne udaranje i lupanje po tamburi u prazno. no, bojim se da u nasoj drzavi nema mjesta za tako nesto! to je po meni sramota. no to nije nas problem, vec problem danasnje glupe publike, ako smijem primijetiti. kada bi tako radili svi tamburasi mislim da bi svi bili puno sretniji i da novac ne bi bio jedini razlog zbog kojeg ljudi sviraju, no uvijek ce se naci neki cigan koji ce prodat dusu za 50 kuna i tu nema mjesta za nas, niti ce nazalost ikada biti. no to je taki poso i sta ces... a i sama reputacija tamburaske glazbe bi narasla. nadam se da se tu slazemo.

Ivso 10-03-2007 18:21

Lijepo rečeno ! :top:

_maestro_ 10-03-2007 20:13

Quote:

Originally Posted by patos (Post 10829)
...nadam se da se tu slazemo.

slažemo se patose, slažemo. itekako. ali prema mom iskustvu samo neki ovdje.
ne svi.

Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 15:37 sati.