Forums

Forums (http://forum.tambura.com.hr/index.php)
-   Tambura općenito (http://forum.tambura.com.hr/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Kontrabas --> Tamburaški bas (http://forum.tambura.com.hr/showthread.php?t=441)

jkos 05-03-2007 15:01

Kontrabas --> Tamburaški bas

Pozdrav svima!

Ovako, imam kontrabas i razmišljal sam ga odfurati majstoru (mislil sam gilgu) da mi ga preradi na tamburaški bas. Malo kolko sam videl tak neke baseve nisu loši i obično ispadnu ok i dobri. Žal bi mi bilo ga upropastiti, a opet bi htjel dobar bas, a nemrem naletiti nikak na nešto kaj mi se sviđa.
Zanima me dal je neko od prisutnih na forumu to radil i kak je vama ispalo?!

željabas 04-04-2007 23:57

Koliko sam ja čuo sve ovisi o tome kakav je taj kontrabas kojeg želiš preraditi...od kakvog je materijala i tako to, moj savjet ti je da se svakako posavjetuješ s majstorom pa ćeš vidjeti šta dalje

gazy 05-04-2007 10:19

Stavi sliku od basa pa ćemo ti pomoći,zapravo stavi par slika.

jkos 10-04-2007 17:47

evo gazy pet komada... nisam znal kak bi ga nasklikal ali bu valjda dobro (malo ima prašine jer ga ne sviram puno otkad sam prestal ići u glazbenu :bonk: )

slika1
slika2
slika3
slika4
slika5

pozz

jkos 10-04-2007 17:50

Quote:

Originally Posted by željabas (Post 12849)
Koliko sam ja čuo sve ovisi o tome kakav je taj kontrabas kojeg želiš preraditi...od kakvog je materijala i tako to, moj savjet ti je da se svakako posavjetuješ s majstorom pa ćeš vidjeti šta dalje

već sam mislil da nebu niko niš odgovoril pa sam i zaboravil na temu ali dobro, nakon mjesec dana prvi odgovor! :top:
možda bude nekaj na kraju od mojeg bassa :ples:

bil sam kod majstora i veli da bi bil dobar bas, u rangu kontrabasa, a kao kontrabas je čak za prvu godinu akademije (tak mi je prof rekel dok sam bil u glazbenoj...sad kolko možete tak skužiti...ugl ima dobar ton, ujednačen....) ...pogledaj slike na postu iznad

pozz

gazy 11-04-2007 10:37

Ukratko dobra stvar je to što je bas u dobrom stanju pa se može preraditi bez ikakve bojazni da će nešto puknut isl,manje dobra stvar odnosno šteta je što je glasnjača od šperploče,ali to bi trebalo bez obzira pristojno zvučati(takve basove su imali jinx i daćo pa su bili ok),kažem pristojno jer bi glasnjača trebala ipak trebala biti od smreke.Eh da ne treba stavljati drugu gredu jer je šper dovoljno tvrd,znači samo novi vrat i to je to.Pozdrav.:cool:

Basistakc 11-04-2007 16:36

Meni je kocka preuredil kontrabas u bas i stvarno je potrefil, tak da ja mogu reči da imam dobra iskustva kaj se tiče preuređenja.

circa_flex 12-04-2007 02:42

Nisam to cuo ni vidio...:down: Ako je kontrabas onda je kontrabas...Napravljen je tako...Kupis sebi tamburaski bas i prodas taj:top:

_maestro_ 12-04-2007 05:41

Quote:

Originally Posted by circa_flex (Post 13229)
Nisam to cuo ni vidio...:down: Ako je kontrabas onda je kontrabas...Napravljen je tako...Kupis sebi tamburaski bas i prodas taj:top:

ako nešto nisi vidio to ne znači da ne postoji
(rekao bi jedan uvaženi gospodin :D)

ima puno tamburaških baseva prepravljenih od kontrabasa...

sviraczs 12-04-2007 08:36

Quote:

Originally Posted by _maestro_ (Post 13230)

i bolji su od vecine odmah radjenih kao tamburaski!

circa_flex 12-04-2007 23:17

Quote:

Originally Posted by _maestro_ (Post 13230)

Nisam to reakao...Ja mislim da to nije za to.

sviraczs 12-04-2007 23:45

Quote:

Originally Posted by circa_flex (Post 13260)
Nisam to reakao...Ja mislim da to nije za to.

krivo mislis!!

gazy 13-04-2007 09:00

Razlika je sljedeća;kod kontrabasa F otvori nisu spojeni sa tijelom odnosno prorezani su dok su kod tamburaškog basa spojeni.Pišem naravski za one koji to ne znaju.;)

Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 13:08 sati.