Forums

Forums (http://forum.tambura.com.hr/index.php)
-   Note, Tekstovi, MP3... (http://forum.tambura.com.hr/forumdisplay.php?f=4)
-   -   MATA (http://forum.tambura.com.hr/showthread.php?t=3768)

marin_basist 17-01-2011 15:09

MATA

Jel bi mi možda neko reci otprilike kako idu tonovi....za pjesmu Mata ?

hvala u naprijed:D

saky 17-01-2011 17:43

idu po redu..

Mata 17-01-2011 17:59

za koji istrument trebaš?

okli92 17-01-2011 18:01

dal bi mogo ja dobit note za prim... :rolleyes:

Mislav 17-01-2011 20:23

Ako do sada niste shvatili note necete dobiti u 99% slucajeva.
Raspisivanje partitura je posao koji se, kao i svaki drugi placa, a ne djeli uokolo za dzabe.
Pogotovo nece note dobiti likovi koji imaju 10-tak postova, i to sve na istu temu: daj posalji i meni za taj i taj instrument

A sto je NAJVISE anojing je to da IMATE TEMU U KOJOJ SE TRAZE NOTE, TE NIJE POTREBNO OTVARATI NOVU.
Svaki od vas koji trazi neku pjesmu, dode na forum i otvori novu temu sa par istih rijeci samo se mjenja ime pjesme, i to je to.
Nakon toga vise nista ne pisete ali ste usrali forum sa "smecem" od tema i to je to.
Ne znam da li su takvi gori ili ovi koji se na to nadopisuju, moze meni i meni da j i meni.
Bas ste za :box: ili za :whip:

longee 17-01-2011 21:30

:lekcija:

:lol2::lol2::lol2:

Zdene 22-01-2011 19:05

bogati...pa svi su zapeli za note i drže se toga ko pijan plota....ak osvirate u sastavu jel nosite note na svirke ili što?

tiishaa 23-01-2011 13:01

Ne morate se liječiti na ljudima ako nemate note, ili ako ih imate a ne želite ih podijeliti s drugima. Ljudi imaju ljudsko pravo na neznanje, pa tako i da zatraže pomoć :)
Na ovakvim temama mi se uvijek vrti po glavi jedno, jel želite pokazati koliko ste sposobni pa vam ne trebaju note ili ste frustrirani što nemate note :P
Sad sam se nasekiro :bonk:

jaran91 23-01-2011 13:05

Može meni netko dat note za "Kad procvatu jabuke"?:bonk::)):krez:

Petar 23-01-2011 19:16

Ne, tiishaa, koliko sam shvatio, forumaši žele da svi oni koje zanima muzika na način da ju (pro)izvode da to pokušaju raditi samostalno tj. htjeli bi da se naučimo sami ribu loviti, a ne da nam ju drugi ulove umjesto nas. Da bi se to moglo, potrebno je osnovno znanje i/ili sluh tj. talent, te mnogo dobre volje i rada. U protivnom, možda nismo pozvani da se bavimo muzikom na taj način.

Posudit ću još jedan dio citata sa fejsa koji sam uočio neki dan: "Ja bi želio znati tako svirati, ali ne znam. Ne znam zato jer sam lijen! Znači da ne želim dovoljno!". Pokušajte sagledati situaciju iz ove perspektive, sve što sam napisao je dobronamjerno, te je ovo univerzalno i vrijedi za bilo koju profesiju i čovjeka, pa tako i za mene!

longee 23-01-2011 19:52

Quote:

Originally Posted by tiishaa (Post 93557)
Ne morate se liječiti na ljudima ako nemate note, ili ako ih imate a ne želite ih podijeliti s drugima. Ljudi imaju ljudsko pravo na neznanje, pa tako i da zatraže pomoć :)
Na ovakvim temama mi se uvijek vrti po glavi jedno, jel želite pokazati koliko ste sposobni pa vam ne trebaju note ili ste frustrirani što nemate note :P
Sad sam se nasekiro :bonk:

rođo, ti si zabrij'o do jajca... istina je da nitko nema note za ove cicibane jer nikomu nisu trebale. dobro Pero veli, ako su toliko netalentirani da ne mogu skinuti pjesmu ušesima i toliko lijeni da ne mogu nabadati po sibeliusu i metodom pokušaja i pogreške došli do nekih rezultata, onda možda ne bi trebali svirati. jednako tako ja ne prtljam po elektrotehničkom forumu da mi netko objasni kako se elektronika popravlja; nemam o tom pojma i lijen sam naučiti, a i nikad me to nije zanimalo; kad mi nešto rikne, zovem majstora.

ako ne shvaćaš što hoću reći, onda lijepo sjedi, uzmi sibelius ili finale i od sumraka do zore piši note za "3 sam dana kukuruze brala" i slične prigodne.

lp :)

saky 23-01-2011 20:28

Quote:

Originally Posted by longee (Post 93580)
ako ne shvaćaš što hoću reći, onda lijepo sjedi, uzmi sibelius ili finale i od sumraka do zore piši note za "3 sam dana kukuruze brala" i slične prigodne.

kud odmah sa tako teskima da pocne? :krez:

garavi gez 23-01-2011 20:45

škola dečki, samo škola

Dečki, stanite malo, to bi moglo ali i ne mora biti tako...!
Ajde da malo prodiskutiramo o tome......
Evo recimo, za kakvo takvo, "skidanje pjesama po sluhu" ipak treba jedan nivo vještine, a isto tako za tu vještinu treba i određen kvantum znanja....
Da bi stekao to znanje, treba proći određeno vrijeme, uz vježbu trud krv znoj i suze( to znači.....dok se tvoji kolege, susjedi ili prijatelji igraju, ti moraš puno vježbat instrument, kako teoriju tako i praksu-tehniku samog instrumenta).
Tko misli da je za 1-3 godine ,pa čak i za 10 godina, "pravi tamburaš" u grdnoj je zabludi.
Naime, to je donekle vrijeme da usavršiš tek svoj prvi instrument, recimo prim ili basprim.
E sad, dalje trebaš učiti kontru ili bas....isto jedanred 10-tak godinica.Pa posle toga ti dođe čelo ili e basprim i tako "uđeš u stvar".
Za sve te godine učenja, bolja solucija i brža, je to da imaš nešto starijeg i iskusnijeg učitelja, pa češ i sam brže napredovati. U ovome svemu treba uzeti i financijski "trošak" školovanja, sati, instrukcija, pića, ića, itd.....jer ništa nije džabe,,,,... ali po drugom rezonu, ipak to treba gledati kao "ulaganje u sebe", pa će se to sve uloženo, jednog lijepog dana i vratiti.....

ajd sad vi drugi dalje...... ne da mi se više

tiishaa 26-01-2011 10:05

Šta me odma napadate :cool:
Sve se svodi na dobre namjere kojih očito nema :)
Ako neko želi note i ako ih neko ima, mislim da nije nikakav problem da mu se iste proslijede...zašto svatko od svog zanata pravi bauk.
Isto im dođe, skidali po sluhu ili po notama, ako nemaju sluha neće ništa postići, al zašto im ne pokušati pomoći. Ja niti znam note, niti sam ih tražio, možda jednom čisto da kroz note vidim kako odsvirati neki ukras, koji ne mogu nerazvijenim uhom čuti. :ples:
garavi gez je dosta dobro rekao neke stvar, s tim da je to možda predmet neke druge teme a ne tražim note.
Na ovu raspravu me potakao način na koji se ljudima obraćate kad nešto traže.

Mislav 26-01-2011 10:47

Pajdo ti i dalje bas nista ne kuzis:bonk:
Ja bi recimo trebao servis na autu, a ti si serviser pa onda ne vidim zasto mi ti ne bi napravio to za đabe, naravno i sa svojim rezervnim djelovima, to nema veze sa tvojim rukama i vremenom utrosenim u taj posao, nego samo sa tvojom dobrom voljom da mi isti napravis.

Ajde da ti opet probamo pojasniti: raspisivanje nota je POSAO, i kao takav treba biti placen, jer je u njega utroseno vremena i znanja da bi ga se napravilo!!!
Znaci, svoj posao, bilo kakav, ne djelis preko neta sakom i kapom za badava totalno nepoznatim ljudima, koji nista drugo nisu napravili na ovom forumu osim par postova u kojima traze tudi rad za đabe!!!:angry:

Zato ne biti odvjetnik drugim ljudima koji ionako ne mare za tebe, nego se samo zele okoristiti i nestati sa foruma.

tiishaa 26-01-2011 13:13

Quote:

Originally Posted by Mislav (Post 93682)
Pajdo ti i dalje bas nista ne kuzis:bonk:
Ja bi recimo trebao servis na autu, a ti si serviser pa onda ne vidim zasto mi ti ne bi napravio to za đabe, naravno i sa svojim rezervnim djelovima, to nema veze sa tvojim rukama i vremenom utrosenim u taj posao, nego samo sa tvojom dobrom voljom da mi isti napravis.

Ajde da ti opet probamo pojasniti: raspisivanje nota je POSAO, i kao takav treba biti placen, jer je u njega utroseno vremena i znanja da bi ga se napravilo!!!
Znaci svoj posao, bilo kakav, ne djelis preko neta sakom i kapom za badava totalno nepoznatim ljudima, koji nista drugo nisu napravili na ovom forumu osim par postova u kojima traze tudi rad za badava!!!:angry:

Zato ne biti odvjetnik drugim ljudima koji ionako ne mare za tebe, nego se samo zele okoristiti i nestati sa foruma.

Nije ovo tema o trgovini već o davanju, pokanjanju, pa ako neko ima za pokloniti neka izvoli. Čitavo vrijeme je akcenat na tomu, da ako neko ima za pokloniti da pokloni ako ima za prodati pa nek stavi oglas da prodaje a na ostalim temama link na taj oglas. Svatko zadovoljan i to bez uvreda :krez:

longee 26-01-2011 14:13

i opet http://www.en.kolobok.us/smiles/arti...uz/JC-ROFL.gif

tiishaa 28-01-2011 09:23

:rolleyes:

beeman89 28-11-2012 17:28

Quote:

Originally Posted by marin_basist (Post 93358)
Jel bi mi možda neko reci otprilike kako idu tonovi....za pjesmu Mata ?

hvala u naprijed:D

Ovako otprilike sam ja skinuo:

..E:-2h3h4h5---3---5-3-2-3-7--5--3--1--00-2-5-6-5-2--9-8-7-9-8-7-12-11-10-9-12-11-10-12-11-10-8-7-6-5-7-5-3---5-3-2-3-7--5--3--1--0--
..H:----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
F#:----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
C#:----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

..E:-0-----------------------3---1-0--------------------------------
..H:---4--3--2--1h2h3---2-3--------------1h2h3---3-3-0------------
F#:------------------------------------------------------1-3----5--
C#:-----------------------------------------------------------------

STROFA:

..E:------------------------------------------5-7-8-5---
..H:-1-1-1-1-1-----0-1-3----1h3h1h0--1-3-5-1-3-5-1---...itd.
F#:-----------------------------------3-5-6------------
C#:-----------------------------------------------------

Dalje nebi trebao biti problem. Pozdrav!:top:

Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 19:12 sati.