![]() |
primovi po brojevima
1 Attachment(s)
Privitak 4702
na prodaju/trampu nudim sledeće primove: 1-karlokudlik 2-NN 3-NN 4-gutvajn 6-StBeli /ili Bocan stariji 8-NN 11-NN 12-truppel 13-truppel cene i kombinacije po dogovoru sa zainteresovanima... |
Mnogo tambura odjednom Misha... :)
|
...
kolekcija...tako je...a ima ih još koje nisu stale na sliku...a da im ne bi opao broj ispod kritične "mase" - zato i preferiram trampu!:krez:
|
ako me oko ne vara u ovoj rezoluciji , bis br. 11 ti je od Beogradske tvornice tambura , jbg , kak se zvala... neznam se sjetiti.
prepoznajem oblik korpusa , "kockaste" gumbiće čivija i karakterističnu glavu (zašpičenu). na takvoj je svirao mo đed (onaj još živ) u penzioneru i na takvom (samo žutom) sam naučio prvu pjesmu Medo bere jagode. Dakle BG |
Quote:
|
skala/neskala
1 Attachment(s)
taj prim je mnogo star i prerađivan, ne znam ko ga je pravio, al je tonski glasniji i lepši od bilo kog skalinog prima, koji svi imaju drukčije rozete evo ovakve,
http://forum.tambura.com.hr/attachme...achmentid=1062 za takav prim su nidi navrle uspomene na dedu, medu, jagode i prve korake u tamburaškoj karijeri...da se podsetimo samo... http://www.forum.tambura.com.hr/show...&postcount=537 svi skalini primovi izgledaju ko taj. Ovaj ako je i skalin, (mašinice) potpuno drugačiji korpus i dasku ima. srećom imam nemali broj primova tako da je najmerodavnije tonsko poređenje na licu mesta. Ovaj br11 je sigurno jedan od tonski boljih. Privitak 4710 evo i slike u boljoj rezoluciji ... |
posto bi ga prodo
|
kojeg????
Quote:
|
a di je moj??? :trept: :D
|
Quote:
|
Kudlik
|
Jel to prodaješ ili se samo hvališ? :D
|
viđu ga...kako je lijep...
pa ono....baš je lep....a i uščuvan.....kolko dukata????:krez:
|
Lijep prim (mislim na Kudlika)... ali vrat mi izgleda ko da bi se mogao staviti na čelo komotno. :krez:
Ili mi se čini ili je to deeebeeelo jako. Znam da Kudlik što se tiče vratova svojih tambura nije štedio materijal, ali ovo... |
Tambura je kod mene više od deset godina. Nisam htio ništa raditi kako bih sačuvao originalnost, zapravo samo sam smanjio razmak među žicama na konjiću i na kobilici, pa nemam problema prilikom prelaska sa primova koji imaju uži vrat, a imam i takve.
Pogledaj pod temom Majstori glazbalari ( Prim majstora Andrije Franića po modelu Geza ). Vrat je malo širi od uobičajenog za prim, ali je zato tanak, a je li to Kudlikova tambura ili nije...možda neka svoje mišljenje dade Tamish ili bivši vlasnik Tomo Galić, koji ima ( ili je imao ) sličan,samo s sedefastim leptirom. |
Quote:
|
KK
Quote:
na prvoj slici su od KK primovi br 1 i 7....u 1. unutra u korpusu je zalepljen onaj ćirilični flajer KK. |
Quote:
|
Joj Tamish,pa kud prodavat te lijepotice od primovaaa? :sad:
|
...
ma to je samo 9 komada...ko kad neko ima tri pa oće da proda jedan:krez:
|
| Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 17:34 sati. |