Forums

Forums (http://forum.tambura.com.hr/index.php)
-   Tamburaši i bandovi (http://forum.tambura.com.hr/forumdisplay.php?f=17)
-   -   T.S. Ravnica - Osijek (http://forum.tambura.com.hr/showthread.php?t=1635)

mix 15-06-2008 17:52

T.S. Ravnica - Osijek

Ja skoro ništa neznam o njima, jedino da su iz Osijeka ......
Pa vas molim da pišete malo o njima.......
Nema ni na internetu ništa o njima, jel imaju možda svoju web stranicu???

Pišite ljudi, pišite........

hrvoje111 15-06-2008 21:39

TS Ravnica

Quote:

Originally Posted by mix (Post 45516)
Ja skoro ništa neznam o njima, jedino da su iz Osijeka ......
Pa vas molim da pišete malo o njima.......
Nema ni na internetu ništa o njima, jel imaju možda svoju web stranicu???

Pišite ljudi, pišite........

..najbolji tamburasi u Osijeku i sire.Super decki!Super sviraju i pjevaju!

bando 17-06-2008 08:51

http://www.youtube.com/watch?v=519VuwdM7iI

TS Ravnica

marrie 17-06-2008 11:24

Evo ukratko članovi TS Ravnica
Aleksandar Homoky
Robert Kudeljnjak
Željko Witovsky
Damir Plačko
Željko Ergotić
Žarko Herceg
Ivan Draženović

mix 17-06-2008 12:26

E to vas ja pitam, samo pišite.....:top:

Ivso 17-06-2008 12:41

Jel Aca još svira ? Čuo sam još prije dosta vremena da je nešto bolestan

klas 17-06-2008 17:35

Quote:

Originally Posted by Ivso (Post 45625)
Jel Aca još svira ? Čuo sam još prije dosta vremena da je nešto bolestan

svira čovjek još uvijek, hvala Bogu...samo što sad nije primaš, nego basprimaš.... primaš je sada Draženović

klas 17-06-2008 17:56

Quote:

Originally Posted by Stiv (Post 45636)
Kak to? Pa jel nije on kao medju najcijenjenijim primasima danas?

čovjek je imao zdravstvenih problema,pa je Draženović došao u bend kao zamjena za Homokyja....kada je malo prizdravio u bendu je ostao svirajući basprim.... više mu nije bilo preporučljivo da svira tolikim intenzitetom kao do sada,pa je kao basprimaš morao manje napora ulagati....

marrie 17-06-2008 20:02

Evo još jedna informacija iz pouzdanih izvora:D
Svi koji se nađu u blizini Đakova mogu čuti TS Ravnica u "tamburaškom discu" Tom-Tom-u,petak i subota 27. i 28.06.2008.god od 21h.

marrie 17-06-2008 20:18

....evo još informacija o Ravnici...
-TS Ravnica djeluje od 1993.god.
-Prvi solist sastava bio je Miroslav Škoro koji je zajedno sa Aleksandrom Homokyem oformio bend.
-Nakon Škore u bend kao solist dolazi Željko Barba,nakon njega Željko Lončarić-Žec te nakon njega dolazi Željko Witowsky i naposljetku Željko Ergotić koji je u bendu od 2002 god.(ključno ime Željko...hahaha)
-Redoviti su sudionici festivala tamburaške glazbe u Požegi i Pitomači a također članovi su Županijskog orkestra Osječko-baranjske županije te treću godinu sudjeluju u manifestaciji "Šokačka rapsodija-100 tamburaša"
-2007.god.izdali su nosač zvuka pod nazivom "Lipa moja Slavonija"

Ivan Draženović-prim 1
Aleksandar Homoky-prim 2
Željko Ergotić-basprim 1,vokal
Robert Kudeljnjak-basprim 2
Damir Plačko-bugarija
Žarko Herceg-bas
Željko Witowsky-vokal

Nažalost članovi nemaju svoju službenu web stranicu pa se nadam da ćete biti zadovoljni ovim podacima.:top:

Panđa 18-06-2008 12:33

Nema se što reći...dečki su vrhunski. Eh samo da još stave na net i web stranicu...

marrie 24-06-2008 10:30

HELLOOOOO,NIJE MOGUĆE DA SU TO SVI KOMENTARI I INFORMACIJE NA TS RAVNICU........:ples::surrender:;);):pivo:

mix 24-06-2008 11:30

Quote:

Originally Posted by marrie (Post 45966)
HELLOOOOO,NIJE MOGUĆE DA SU TO SVI KOMENTARI I INFORMACIJE NA TS RAVNICU........:ples::surrender:;);):pivo:

Tu se i ja slažem, nije valjda da više ništa ne znate o T.S. Ravnica ????

Vedran 24-06-2008 12:34

Quote:

Originally Posted by mix (Post 45970)
Tu se i ja slažem, nije valjda da više ništa ne znate o T.S. Ravnica ????

O tome bi trebali više reći Osječani i Osječanke...

marrie 24-06-2008 12:44

1 Attachment(s)
Evo uspjela sam na jedvite jade pronaći njihov cover za album
Lipa moja Slavonijo (Croatia Record)koji je bio nominiran za Porina.

zOnZi 24-06-2008 14:11

Quote:

Originally Posted by Vedran (Post 45975)
O tome bi trebali više reći Osječani i Osječanke...

A može i poneki Ličanin.......:D Homoky...dovoljno je reć samo to, Homoky!!!

Željko Ergotić, ljudina stvarno, legenda od čovjeka i izvrstan, stvarno meni osobno, vokal da boli glava.....:top:

Damir Plačko, eto sad mu i ime znam, u sjećanju mi je ostao kao pravi zafrkant ( i svirač ofkorz :top:) sa Šokačke rapsodije, ako mislim na tog jer mu do ovih par postova nisam znao ime....

Panđa 25-06-2008 20:48

Damir Plačko,poznatiji po nadimku Plaja(moj jako dobar kolega također kontraš kao i ja) i izuzetan svirač.Vrlo jednostavan bez previše šaranja što se tiče akorda...kako mi je rekao ono najosnovnije je najbolje... u to sam se i uvjerio.I inače duša od čovjeka.:top:

basistica 28-06-2008 20:42

Meni je Ravnica super! Željko Ergotić ima prekrasan glas. Obožavam njihovu pjesmu ''Zima ostaje''...

slay 29-06-2008 01:12

Ravnica je jedan od onih bendova na koje se mladi tamburaši stvarno mogu ugledati i od kojih mogu puno naučiti - najviše što se tiče discipline i izrazito preciznog muziciranja. Imao sam ih prilike dosta puta slušati uživo, i po meni je njihova najveća kvaliteta to što su im aranžmani za svaku pjesmu toliko uvježbani da imam osjećaj da slušam studijsku snimku. Nema divljanja ni iživljavanja, čuje se u svakoj pjesmi da je pomno rađena na probama, od prvog do zadnjeg tona, bilo da se radi o nekakvim pjesmicama tipa i mi smo šokci ili o zahtjevnim pjesmama. Isto tako i vokali - to nije samo obično pjevanje terci i ostalih dionica. Upravo kod njih se osjeti što znači biti kvalitetan bend, a ne skupina kvalitetnih pojedinaca.

Panđa 29-06-2008 10:44

Quote:

Originally Posted by slay (Post 46144)
Ravnica je jedan od onih bendova na koje se mladi tamburaši stvarno mogu ugledati i od kojih mogu puno naučiti - najviše što se tiče discipline i izrazito preciznog muziciranja. Imao sam ih prilike dosta puta slušati uživo, i po meni je njihova najveća kvaliteta to što su im aranžmani za svaku pjesmu toliko uvježbani da imam osjećaj da slušam studijsku snimku. Nema divljanja ni iživljavanja, čuje se u svakoj pjesmi da je pomno rađena na probama, od prvog do zadnjeg tona, bilo da se radi o nekakvim pjesmicama tipa i mi smo šokci ili o zahtjevnim pjesmama. Isto tako i vokali - to nije samo obično pjevanje terci i ostalih dionica. Upravo kod njih se osjeti što znači biti kvalitetan bend, a ne skupina kvalitetnih pojedinaca.

Definitivno.

Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 15:32 sati.