Forums

Forums (http://forum.tambura.com.hr/index.php)
-   Tambura općenito (http://forum.tambura.com.hr/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TŠ Batorek (http://forum.tambura.com.hr/showthread.php?t=704)

Mario 25-06-2007 22:00

TŠ Batorek

Tamburaška škola Batorek... Čuli ste za nju? Nalazi se u Osijeku, vodi profesor Franjo-Slavko Batorek. Kod njega se mogu učiti gitare i tambure. Ja osobno sviram kontru u orkestru...

_maestro_ 25-06-2007 22:10

mario, premjestio sam temu tamo gdje spada. tema o tamburaškoj školi je važna za tambure i nije joj mjesto na forumu "ostalo".

osobno me interesira način rada, satnica (pojedinačno, s orkestrom...) materijal koji se obrađuje, financijski način funkcioniranja škole (preko školarine ili ima podršku ministarstva), ustvari puno toga.
daj napiši nešto više. osim tebe ima na forumu još ljudi koji tamo sviraju, ili su svirali, pa dajte... pišite.

Mario 25-06-2007 22:20

da primjetih da je premješteno... sve ok

ovako... plača se mjesečno, postoje grupe svirača od početnika do orkestra... između orkestra i početnika ima 3 grupe.. radi se 2 školska sata 2 puta tjedno... materijal - hmm- ovi mlađi uče tako neke tamburaške pjesme, nekad ubace nešto instrumentalno - zimsko nebo, zormas dance, ili slično.... dok se u orkestru radi sve.... i ozbiljna glazba znaći mozart, šoštaković, znaći valceri ....

zOnZi 25-06-2007 22:38

Quote:

Originally Posted by Mario (Post 18053)
da primjetih da je premješteno... sve ok

ovako... plača se mjesečno, postoje grupe svirača od početnika do orkestra... između orkestra i početnika ima 3 grupe.. radi se 2 školska sata 2 puta tjedno... materijal - hmm- ovi mlađi uče tako neke tamburaške pjesme, nekad ubace nešto instrumentalno - zimsko nebo, zormas dance, ili slično.... dok se u orkestru radi sve.... i ozbiljna glazba znaći mozart, šoštaković, znaći valceri ....

Koliko ima tamo predavača u toj školi osim Batoreka?

klas 25-06-2007 22:47

eto da se uključim malo....kod Bate sam svirao 6 godina....
u školi je konstantno prisutno oko 100-tinjak polaznika raspoređeno po starosnoj i kvalitativnoj hijerarhiji,a oko 25 svirača čine reprezentativan orkestar škole,a dio svira i u KUD-u "Željezničar"
...predavač je samo on.....po potrebi (kada u austriji vodi seminare )mu uskoče najbolji svirači koji trenutačno sviraju u školi ili koji su uvijek svirali...dirigent je prof.Domagoj Jukić a ponekad i Slaven Batorek....
...financije...pa kao i svugdje, uz više novaca rad bi sigurno bio kvalitetniji....pod hitno je potreban veći prostor,jer kad se u prostoriju od nekih 20-tak kvadrata nagura preko 20 svirača zna biti prilično gadno....i jedan od nedostataka je to što nema podršku od ministarstva iako škola i Bato to potpuno zaslužuju s obzirom koliko broj svirača koji su učili kod njega svira u poznatim bendovima (od lola,gentelmana,slavonija benda,divani,slavonija bend........itd...)....
što se tiče instrumenata...u školi ih ima po mojoj slobodnoj procjeni oko 50-tak, tako da na probe nije potrebno donositi svoje....žice i sav taj tzv.potrošni materijal financira sam Batorek tako da cijena od 160 kn mjesečno nebi nikome trebala predstavljati problem....
....o Bati kao o čovjeku mogu reći samo najbolje...toliko strpljenja i volje da se nekoga nešto nauči nema baš svatko....pogotovo sa početnicima....
kada sam počeo svirat mislio sam da to nije za mene, i da je najbolje da se ostavim tambure,a ostao sam zato što mi je on bio onak baš fora čovjek i bilo mi uvijek zabavno,čak i kada me tjerao sa predavanja zbog mog dugog jezika.... danas nakon skoro 10 godina znam da je Bato :top: najzaslužniji što sam ostao u školi i što sam krenuo putem kojim jesam....i eto i ovim putem hvala mu za sve

basistica 28-06-2007 21:22

Mene je Bato par puta zvao da dođem svirati u orkestar jer studiram u Osijeku, ali se meni nije dalo ići... No, mislim da bih mogla krenuti od jeseni....
Susrela sam se s dečkima ( i jednom curom ) na festivalima u Srbiji i Crnoj Gori i mogu reći da stvarno super sviraju.... a i zakon su ekipa.... :top:

klas 28-06-2007 21:57

kod Bate potencijala ima na pretek,kad bi se još pokazalo malo više dobre volje od nekih ljudi sa strane,mislim da bi se T.Š.Batorek pretvorila u jednu od glavnih tamburaških institucija u Hrvatskoj....
....osobno sam prestao svirati u orkestru jer nisam više zbog faksa imao vremena,a i zato što sam postao jedan od starijih ljudi u orkestru...al kad bi mi se pružila prilika sigurno da bih opet svirao u orkestru....
...a svi tamburaši mislim da su kod Bate i više nego dobrodošli....

bando 29-06-2007 21:02

ovih se dana vrti na STV-u koncert TS Batorek koji je bio 24.6.
koncert ce biti pusten vise puta pa "ko uvati, uvati".

eto kog zanima... jedan je dio upravo zavrsio...

klas 29-06-2007 21:45

sine pa šta mi nisi javio....ja gledo ono "gori lampa" na vinkovačkoj...........u da mi netko da što bi ubio onu babu voditeljicu....i to ovako:bonk:

bando 29-06-2007 21:55

Quote:

Originally Posted by klas (Post 18503)
sine pa šta mi nisi javio....ja gledo ono "gori lampa" na vinkovačkoj...........

ma i ja sam dosao na zadnjih 10min... ali nije ni bilo puno vise... sad ce ti to ici po STVu...

Quote:

u da mi netko da što bi ubio onu babu voditeljicu....i to ovako:bonk:

samo se smjeska nekako podlo... kako sama sebi ne izgleda glupo??? :cool:

klas 29-06-2007 21:59

moram Batu pitat jel ima od prošle godine da se vidim kak sam lijep bio...
....ko je sve sviro kontru ove godine...???

saky 30-06-2007 02:38

Quote:

..u da mi netko da što bi ubio onu babu voditeljicu....i to ovako:bonk:

a sta ju ne bi radje pitao da ti bude cura?

bando 30-06-2007 08:28

Quote:

Originally Posted by klas (Post 18507)
moram Batu pitat jel ima od prošle godine da se vidim kak sam lijep bio...
....ko je sve sviro kontru ove godine...???

Merdić, Lika mlađi, Žuljević... folklor nije nastupao sa koreografijom nego je cijeli orkestar svirao "Lipo ti je kad se kuruz sije" a oni su samo pjevali.

sviraczs 30-06-2007 10:23

Quote:

u da mi netko da što bi ubio onu babu voditeljicu....i to ovako:bonk:

ili ju barem zakl'o pod rep!!:krez:

Mario 30-06-2007 13:11

Quote:

Originally Posted by bando (Post 18530)
Merdić, Lika mlađi, Žuljević... folklor nije nastupao sa koreografijom nego je cijeli orkestar svirao "Lipo ti je kad se kuruz sije" a oni su samo pjevali.

bas mi je jako zao sto nisam mogao i ja svirati... problemi... joooj..:mad: :angry: :sad: :o

klas 30-06-2007 16:37

Quote:

Originally Posted by saky (Post 18527)
a sta ju ne bi radje pitao da ti bude cura?

a već sam obečan jednoj maloj garavoj....:ples:

suhina 30-06-2007 19:57

jel to mala kata iz želje? haha

bando 30-06-2007 20:00

ma ko zna... klas ima uvije vise opcija:krez:

IvanZU 30-06-2007 20:18

pa kad je već tema Batorek ne bi bilo loše da se izdvoje neki dobri tamburaši koji su prošli tu školu.....ajde lege pucajte.....

kojot 30-06-2007 20:25

Quote:

Originally Posted by IvanZU (Post 18659)
pa kad je već tema Batorek ne bi bilo loše da se izdvoje neki dobri tamburaši koji su prošli tu školu.....ajde lege pucajte.....

ja znam za Marija Zbiljskog iz Lola...

IvanZU 01-07-2007 10:20

ok Mario Zbiljski....ajmo dalje....

bando 01-07-2007 11:36

Biografija

1 Attachment(s)
FRANJO SLAVKO BATOREK
je rođen 04. listopada 1957.g. u Josipovcu kod Đakova. Osnovnu školu (D. Casarić, A. Šenoa) i gimnaziju završio je u Osijeke. Upisuje potom Ekonomski fakultet kojega nije završio, ali je zato u Glazbenoj školi Franje Kuhača u Osijeku položio razliku ispita za osnovnu i srednju glazbenu školu.

Član je HKUD-a Željezničar" (tada "Srđan Petrov") od 1968.g. pa sve do 1983.g. kada odlazi za glavnog voditelja u FAS "Biseri Slavonije" gdje djeluje sve do 1992.g. Potom se vraća u HKUD "Željezničar", a 1993. g. osniva privatnu tamburašku školu (Radićeva 15, Osijek), koja djeluje kao poduzeće za prosvjetno-kulturnu djelatnost.

Prva generacija je brojala 23 polaznika, a ove godine škola broji blizu stotinjak učenika koji su podijeljeni u osam razreda po kriteriju kvalitete i starosti. Uz gospodina Batoreka u školi djeluje kao teoretičar i dirigent prof. Domagoj Jukić.

Tijekom sedmogodišnjeg djelovanja kroz školu je prošlo oko 190 učenika, od kojih su oni uspješniji sada članovi poznatih tamburaških sastava, npr. Slavonski bećari, Slavonske lole, Bećarska duša, Zlatna grana, Đentlmeni i dr.

Franjo, poznatiji kao Slavko, živi sa suprugom, te sinom i kćerkom u našem susjedstvu, u Orljavskoj ulici.

from:
http://susreti.jware.hr/franjo_batorek.htm većina navedeih podataka je točna

IvanZU 01-07-2007 11:39

evo i ti se javljaš.....možda bi i ti mogo malo nadopunit listu dobrih tamburaša koji su prošli Batinu školu, pa nije valjda samo Zbiljac.....

IvanZU 01-07-2007 11:47

ma mislio sam baš ko je prošo njegovu školu al ajd dobro, po dosad prikupljenim informacijama od strane forumaša:
1. Mario Zbiljski
2. Ivica Grujo - Ića
3. Aleksadar Homoky

bando 01-07-2007 11:59

Quote:

Originally Posted by IvanZU (Post 18723)
možda bi i ti mogo malo nadopunit listu dobrih tamburaša koji su prošli Batinu školu, pa nije valjda samo Zbiljac.....

gledaj, Batorek je počeo s radom "tek" prije 15 godina. Limit za upis kod njega od 10god starosti pa nadalje... Ima puno jako dobrih tamburasa koji ce tek postati "poznati" i za koje ces ti cuti tek za jedno 5-10 godina. Da ti ja sad pocnem nabrajati njegove dobre tamburase koji sad imaju 20-25 godina, tebi to ne bi vjerojatno nist znacilo i ne bi ih mozda ubrajao u "listu dobrih tamburasa" samo zato sto nisi nikad cuo za njih...

IvanZU 01-07-2007 12:04

Quote:

gledaj, Batorek je počeo s radom "tek" prije 15 godina. Limit za upis kod njega od 10god starosti pa nadalje... Ima puno jako dobrih tamburasa koji ce tek postati "poznati" i za koje ces ti cuti tek za jedno 5-10 godina. Da ti ja sad pocnem nabrajati njegove dobre tamburase koji sad imaju 20-25 godina, tebi to ne bi vjerojatno nist znacilo i ne bi ih mozda ubrajao u "listu dobrih tamburasa" samo zato sto nisi nikad cuo za njih...
šta se ti opet pjeniš.....ti stvarno ne vidiš dalje od one stvari..........ma nemoj, Rudinski nije dobar jel da, Tomo (ja ga zovem spajder) iz Slavonija B. nije dobar jel da, Žoze Mutnje nije dobar........a niš ne valjaju moji braća Daltoni.....e kretenu jedan!

_maestro_ 01-07-2007 12:14

Quote:

Originally Posted by IvanZU (Post 18732)
e kretenu jedan!

ivane, smiri malo, ne treba vrijeđati. za ovakve stvari inače ide žuti karton, ali pretpostavljam da se vas dvojica poznajete, pa je to dio vaše interne zaebancije...

bando 01-07-2007 12:14

Quote:

Originally Posted by IvanZU (Post 18732)
šta se ti opet pjeniš.....ti stvarno ne vidiš dalje od one stvari..........ma nemoj, Rudinski nije dobar jel da, Tomo (ja ga zovem spajder) iz Slavonija B. nije dobar jel da, Žoze Mutnje nije dobar........a niš ne valjaju moji braća Daltoni.....e kretenu jedan!

ja sam samo jedan od njegovih ucenika... i mislio sam da tebi nece biti nitko dovoljno dobar ako nije poznat cijeloj hrvatskoj... sorry krivo sam te procjenio... e zurim...

IvanZU 01-07-2007 12:14

Quote:

ivane, smiri malo, ne treba vrijeđati. za ovakve stvari inače ide žuti karton, ali pretpostavljam da se vas dvojica poznajete, pa je to dio vaše interne spike...
povlačim se, briši ak treba...............

klas 01-07-2007 13:16

Quote:

Originally Posted by suhina (Post 18648)
jel to mala kata iz želje? haha

vedrane,vedrane........oopet krivo.....
.................................................. .................................................. ....

suhina 01-07-2007 18:44

Quote:

Originally Posted by klas (Post 18764)
vedrane,vedrane........oopet krivo.....
.................................................. .................................................. ....

a koja je onda? dobro ne moraš ovdje reći, uhvatit ću ja tebe u želji :cool:

Benito 01-07-2007 18:59

Ajde, da malo prekinem off topic, a cak mislim da je i zOnZi na početku ovo pitao, ali ga nitko nije doživio i dao konkretan odgovor....Dakle, nagradno pitanje glasi: tko predaje u toj školi? Jel samo Batorek ili još neko? Tko uči svirati bračlije, kontraše, čeliste i basiste? I da, od poznatijih ljudi koji su prošli tu školu su samo primaši navedeni....ja sam mislio da je to škola za tamburu i gitaru, a ne za prim i gitaru.... E da, i još jedna stvar...Kakav je službeni status (položaj, šta li već, možda sam se malo krivo izrazio, ali neznam drukčije) te škole, kad se to završi, što ti s time postaješ (stručna sprema- tamburaš :bonk:), i kakav papir (potvrdu, svjedodžbu ili što već) dobiješ?

_maestro_ 01-07-2007 19:02

nadovezujem se na odlično benitovo pitanje:
uči li se šta od glazbene teorije u toj školi. ono, makar osnove...
postoji li kakav udžbenik po kojem se radi?

klas 01-07-2007 22:02

Quote:

Originally Posted by TUNA (Post 18793)
Batorek predaje sve instrumente sam i uci se glazbena teorija (barem dok sam ja bio) tako da berdas i kontras znaju zasto sviraju taj ton/akord bas onda kada odsviraju. Dali oni napredniji uce vise teorije to neznam.
U Osjeku i okolici ima citavi niz tamurasa koji su prosli njegovu skolu. Neki sviraju aktivno na sceni kao npr Gentlmani, nekadasnja Becarska dusa (neznam jel ti ljudi sada negdje sviraju).

odgovor na neka pitanja sam do na prvi post o ovoj temi....
.....Batorek je jedini koji uči u toj školi.....
prije 3-4 god je pokušao malo pojačanu teoriju sa basovima i kontrama al neznam iz kojeg azloga nije nastavio....nisu svi htjeli ići na to jel je bilo subotom ( meni osobno je to bila prava stvar)...
.................................................. .................................................. ....za ostalo pogledajte na www.batorek.com

Mario 01-07-2007 22:09

pozz narode! evo da vam kažem da sam danas pogledao snimku koncerta... slučajno sam kod bake bio i ugledao na STV-u koncert... bilo je u "kultur report" tako nešto... počelo je u 18,30....

kojot 01-07-2007 22:10

Quote:

Originally Posted by klas (Post 18801)
.................................................. .................................................. ....za ostalo pogledajte na www.batorek.com

nažalost, stranica već duže vrijeme ne radi!

klas 01-07-2007 22:13

Quote:

Originally Posted by kojot (Post 18806)
nažalost, stranica već duže vrijeme ne radi!

ma da.....nisam imo pojma.....pitat ću ja Batu šta je s tim....
usput imam upravo u rukama cd tamburaške škole Batorek....kojot mogli bi se naći da ti ja to dam pa da ti to sve staviš na gmail jer sam ja na dial-upu pa meni to ide malo teže

kojot 01-07-2007 22:14

Quote:

Originally Posted by klas (Post 18807)
ma da.....nisam imo pojma.....pitat ću ja Batu šta je s tim....
usput imam upravo u rukama cd tamburaške škole Batorek....kojot mogli bi se naći da ti ja to dam pa da ti to sve staviš na gmail jer sam ja na dial-upu pa meni to ide malo teže

nema beda, može!

klas 01-07-2007 22:15

Quote:

Originally Posted by kojot (Post 18808)
nema beda, može!

ja sam u utorak prijepodne u gradu pa ak imaš vremena javi se.....

kojot 01-07-2007 22:20

Quote:

Originally Posted by klas (Post 18809)
ja sam u utorak prijepodne u gradu pa ak imaš vremena javi se.....

ok, zasada mi odgovara, ako bude promjena, javim ti na vrijeme!

bando 01-07-2007 23:07

Quote:

Originally Posted by _maestro_ (Post 18790)
nadovezujem se na odlično benitovo pitanje:
uči li se šta od glazbene teorije u toj školi. ono, makar osnove...
postoji li kakav udžbenik po kojem se radi?

kod Batoreka ucis ono sta ti treba u praksi... i on forsira orkestralno sviranje, a ne ciganlije (karikiram :krez: ), tj. voli cisto i kvalitetno sviranje a ne mrljanje po tamburama. Udžbenika nema, on je sam sastavio svoj plan i program, sam piše aranžmane, dirigent dođe tjedan dana pred koncert i malo uskladi orkestar, ali do tada sam vodi probe. Kod njega je jedna opustena atmosfera koja ima svojih granica, ali nema ocijena, odgovaranja i sl. Solfeggio i sviranje se održava paralelno, ugl. 2x tjedno po 1.5 - 2h probe.

Skolu teoretski nemozes zavrsiti i tamo si dok ti je to potrebno, tj. dok ne "prestignes" svoju generaciju recimo, a onda odes vlastitm putem. Zasad je najstariji clan orkestra 17 god. Ne dobijes nikakv papir da si zavrsio glazbenu skolu. Jer kod njega ti neces nauciti smanjene kvintakorde, dominantne dominantne i sl. nego sedmice, šestice, majeve, plusove, ali ako te zanima. On te nauci osnovno (ljestvice, povisilice, oznake za dinamiku i tempo i sve sta ti treba da citas note s papira) a ako zelis nesto vise moras se osobno potruditi i pitati ga, a on sve objasni. Ali takvih je u zadnje vrijeme sve manje. Svi su neki ludi rokeri koji vole tamburu u granicama. :ples:

Eto, ja imam neke njegove snimke pa ako nekog zanima mogu uploadati na gmail (posto sam dobio DSL, klas :ples: )

klas 01-07-2007 23:11

Quote:

Originally Posted by bando (Post 18816)
Eto, ja imam neke njegove snimke pa ako nekog zanima mogu uploadati na gmail (posto sam dobio DSL, klas :ples: )

i ja kad budem velik ću imat DSL:sad:

_maestro_ 01-07-2007 23:17

Quote:

Originally Posted by bando (Post 18816)
kod Batoreka ucis ono sta ti treba u praksi......

meni je to ok. pogotovo kad su rezultati vidljivi. koliko hoćeš, toliko nauči. nema obaveze, nema ispita, nema ocjena.
to je jednostavno rečeno mjesto gdje se može naučiti svirati tambura. sasvim ok, dobra ideja i simpatično mi izgleda.
jedino mi u tom slučaju ne odgovara naziv "škola". u meni taj naziv asocira instituciju, ispite, ocjene, predmete, nekakav papir na kraju školovanja, a toga ovdje nema. ipak ima ono najbitnije, a to je znanje. :)

klas 01-07-2007 23:22

možeš dobit ispričnica kad god hočeš,za koliko dana hoćeš i zbog čega hoćeš...:bonk:
.....................................
možda se te stvari promijene kada Batorekov sin koji je na akademiji bude to preuzeo,pa će onda biti netko visokog akademskog stupnja u školi pa dobiju nekakvu licencu od ministarstva

bando 01-07-2007 23:22

Quote:

Originally Posted by _maestro_ (Post 18821)
meni je to ok. pogotovo kad su rezultati vidljivi. koliko hoćeš, toliko nauči. nema obaveze, nema ispita, nema ocjena.
to je jednostavno rečeno mjesto gdje se može naučiti svirati tambura. sasvim ok, dobra ideja i simpatično mi izgleda.
jedino mi u tom slučaju ne odgovara naziv "škola". u meni taj naziv asocira instituciju, ispite, ocjene, predmete, nekakav papir na kraju školovanja, a toga ovdje nema. ipak ima ono najbitnije, a to je znanje. :)

da... to je i cesto bio "problem"... kad smo isli na neka natjecanja (npr. Bisernica Janike Balaža) bili smo van konkurencije... svi TS ili TO, a mi TŠ ... lakše je raditi sa 5-6 ili 15-20, nego sa 100tinjak ljudi... al islo je i tako

EDIT: Po mome kod Batoreka je atmosfera bez pritiska jedan od važnijih osobina te škole

Benito 01-07-2007 23:23

Evo, hvala puno na objašnjenju na kojem principu radi ta "škola"...Malo sam guglao, dirigent se zove prof. Domagoj Jukić, a naveden je i kao predavač teorije u toj školi...

klas 01-07-2007 23:25

Quote:

Originally Posted by bando (Post 18823)

EDIT: Po mome kod Batoreka je atmosfera bez pritiska jedan od važnijih osobina te škole

ali ponekad takav rad bez pritiska bude i lošija strana posla...
i sam znaš koja je situacija kod nekih ljudi koji sviraju već 3-4 god zato što ih mama i tata tjeraju,a još uvijek neznaju ni u kojem su duru ak imaju 3 povisilice....

klas 01-07-2007 23:27

Quote:

Originally Posted by Benito (Post 18824)
Evo, hvala puno na objašnjenju na kojem principu radi ta "škola"...Malo sam guglao, dirigent se zove prof. Domagoj Jukić, a naveden je i kao predavač teorije u toj školi...

ni meni nije jasno zašto je on naveden kao predavač (nemam ja ništa protiv njega da se zna).....ja sam svirao kod Bate 6 god i nije mi niti jednog sata on ništa držao....on je bio samo dirigent na koncertima....jako dobar dirigent,znao je svojim dosjetkama razbit tremu kod onih koji su je imali

bando 01-07-2007 23:28

Quote:

Originally Posted by klas (Post 18825)
i sam znaš koja je situacija kod nekih ljudi koji sviraju već 3-4 god zato što ih mama i tata tjeraju,a još uvijek neznaju ni u kojem su duru ak imaju 3 povisilice....

ma da je ne znam kakva atmosfera ako te mama i tata tjeraju od tebe nece biti nista... ili ces zavrsiti najvise srednju glazbenu i nakon toga ce ti se tolko sve zgaditi da vise neces do kraja zivota imat zelju nesto zasvirati :harm: :bljuv:

klas 01-07-2007 23:30

znam da se meni neće zgadit nikad.....jdino možda mojoj ženi ako ju jednom kad budem velik budem imao

_maestro_ 01-07-2007 23:30

Quote:

Originally Posted by klas (Post 18825)

taj problem nije vezan samo za batoreka... to je puno širi problem, ima ga u svim školama.

klas 01-07-2007 23:32

Quote:

Originally Posted by _maestro_ (Post 18830)
taj problem nije vezan samo za batoreka... to je puno širi problem, ima ga u svim školama.

vjerujem da je tako.....
...tu bi se roditelji trebali zapitat koji je smisao toga da njhovo dijete i dalje ide u tu školu i koči ostale (jer se zbog takvih pojedinaca opet i opet i opet mora ponavljati sve ispočetka)...
.........a valjda je danas fora reći da ti sin (ili kćer) svira tamburu,

_maestro_ 01-07-2007 23:47

Quote:

Originally Posted by klas (Post 18831)
.........a valjda je danas fora reći da ti sin (ili kćer) svira tamburu,

:krez: a neee... moja kćerka svira klavir i govori 3 strana jezika... :bonk:

bando 01-07-2007 23:53

Quote:

Originally Posted by _maestro_ (Post 18830)

ja to ne bih nazvao problemom. Evo da malo pojasnim tu "opustenu" atmosferu:

- nema ocjena, ispita i sl.
- ako je neka bitna utakmica, paralelno svirate i gledate jer ima televizor u prostoriji gdje se inace drze probe
- uvijek se smijete nasaliti, inace Bato zna biti jedan od humoristcnijih ljudi
- ali on je uvijek uglađen: cipele, košulja, hlače (nikad trenerka ili rifle iliti traperice) i UVIJEK obrijan
- nema psovanja, ni sam nikad ne psuje
- nema vikanja i sl. jer ima neogranicen broj živaca sto ne ide na racun autoriteta
- kod njega nema SPRDANJA i zna otjerati ucenike s probe ako pretjeraju
- svi mu govore "Vi" dok su njegovi učenici

Ukratko: postoje određene granice koje su u standardima sa svakodnevnim ljudskim životom

bando 02-07-2007 00:10

Quote:

Originally Posted by _maestro_ (Post 18839)
@bando... i ti si nešto pobrkao, odnosno nisi dobro skužio moj post. nema veze...

ja sam prvo shvatio da je problem i drugim skolama neozbiljnost...:bonk:

sad vidim da je glupo, i da je bilo rijeci o tjeranju roditelja da od djece naprave Mozarta...

nema veze, bar sam pokusao pribliziti atmosferu onim postom :top:

klas 05-09-2007 13:03

cijeli ovaj tjedan traju upisi u tamburašku školu Batorek, osim tambure može se još upisati i škola gitare
probe su dva puta tjedno po dva školska sata,cijena 160 kn/mjesečno
za početak vam nije potrebna tambura jer škola ima osiguran dovoljan broj instrumenata
sve informacije mogu se dobiti na broj 098/959-86-27,ili se može osobno doći u prostorije škole u Radićevoj 15 u Osijeku ( najbolje u vemenu od 20-22 h) ili prijepodne

bando 08-09-2007 10:29

U ponedjeljak navečer (ne znam točno) će biti snimka TŠ Batorek na STVu. Neznam povodom čega (:D ) škola ide snimati neki video materijal od pola sata u ponedjeljak, pa će to odmah pustiti navečer.

klas 08-09-2007 10:31

Quote:

Originally Posted by bando (Post 24055)
U ponedjeljak navečer (ne znam točno) će biti snimka TŠ Batorek na STVu. Neznam povodom čega (:D ) škola ide snimati neki video materijal od pola sata u ponedjeljak, pa će to odmah pustiti navečer.

pa mislim da je to onaj "otvoreni studio" što smo mi sa Željom bili prije 2 tjedna...

IvanZU 08-09-2007 10:41

Quote:

Originally Posted by bando (Post 24055)

......sigurno povodom obljetnice rada Antuna Nikolića Tuce Pranjkovog.......hehehehehe..................:haa:

bando 10-09-2007 18:41

Danas u 21.00h je snimka u Otvorenom studiju ko što je klas reko...

kara 10-09-2007 22:20

Nije bilo lose na tv...khm.....mada su se neki ukenjali...khm...:D :krez:

kontras__slavko 29-09-2007 20:57

Od ove godine batorek je uveo neke promjene u orkestru.Jednu probu tjedno vodi on gdje ucimo svirati pjesme koje idu na koncertu i tako, a drugu probu u tjednu vodi Slaven Batorek koji je od ove godine dirigent orkestra. Na toj drugoj probi se uvjezbava standardni repertoar i pjesme koje idu na koncertu

MILI_junac 30-09-2007 18:41

nisam znao da slaven vodi jedan dio proba.. to je bati jako dobra ideja jer mislim da ce se poceti raditi vise na teoriji...

klas 30-09-2007 18:42

treba napomenuti da je Slaven Batorek završio Glazbenu akademiju u Zagrebu i da je sad na akademiji u Beču....dakle za pretpostaviti je da tamburaška škola "Batorek" ima svog nasljednika

bando 01-10-2007 13:16

Quote:

Originally Posted by klas (Post 25899)
treba napomenuti da je Slaven Batorek završio Glazbenu akademiju u Zagrebu i da je sad na akademiji u Beču....dakle za pretpostaviti je da tamburaška škola "Batorek" ima svog nasljednika

vratio se.....

klas 01-10-2007 13:19

eto još bolje:top: ....baš mi je drago.... poznato je naše "slaganje":D svih onih godina dok sam bio u školi...

gazy 02-10-2007 10:30

Ajd ga pozdravite od mene

mlađo 19-10-2007 22:39

Bato Legenda!!!!!

bando 20-10-2007 21:48

TŠ Batorek ide 30.11. u Novi sad gdje će na RTV NS snimati 20ak minuta programa. Ne ide kompletni orkestar, nego samo dio. Detalje još ne znam...

bando 09-09-2009 10:37

Evo i stranice www.batorek.hr

bugarchina 12-11-2009 01:23

Ja bio krenio prije mjesec dana tamo i sve je to dobro al nisam ja za te skole,najbolje sam skontas sve...bar je tak u mom slucaju

basadzija 12-11-2009 15:06

Quote:

Originally Posted by bugarchina (Post 75862)
Ja bio krenio prije mjesec dana tamo i sve je to dobro al nisam ja za te skole,najbolje sam skontas sve...bar je tak u mom slucaju

Fenomenalno!

tihoos 12-11-2009 17:22

Quote:

tako je. to je prokletstvo talentiranih ljudi

primač19 12-11-2009 17:52

Quote:

Bome ako skontas sve sam, a bolje od Bate, onda si pravi :ples:

bugarchina 13-11-2009 12:29

Evo bas jucer gledam...uvatim tu berdu i pocnem svirat i idu te pjesme,vecinu ih neam pojma a skoro 80% sam ih tocno odsviro i polako mi se pocinju otvarat neki vidici na taj vrat i polja i ja to nemogu objasnit sad nekome zasto se nesto u pjesmi dogadja al pocinjem shvacat kada se dogadja i kako se dogadja,ali naposljetku ucim da znam svirat a ne da budem profesor tako da...vjerujem da i dalje radim ispravno.
Tako sam isto i gitaru krenio ucit i ispiso se za mjesec dva(sa 5 godina) al sam zato svaki dan sam ucio gitaru i sad mogu mnogima ja pokazivat iako mi to nije cilj ali ono....svi odgovori su u nama samima
:)

gazy 13-11-2009 14:23

šta da ti kažem,drago mi je zbog tebe:top:

KDL 13-11-2009 14:41

Quote:

Bravo, bravo, i još jednom...brrrravo!!!:top:

_maestro_ 13-11-2009 15:16

Quote:

Originally Posted by KDL (Post 75922)
Bravo, bravo, i još jednom...brrrravo!!!:top:

:pljesak:
pridružujem se čestitkama. jebo školu i one koji tamo gube vrijeme.

Vedran 13-11-2009 15:32

Quote:

Originally Posted by _maestro_ (Post 75926)
:pljesak:
pridružujem se čestitkama. jebo školu i one koji tamo gube vrijeme.

Misliš "hebo školu..."?

KDL 13-11-2009 15:40

Quote:

Originally Posted by Vedran (Post 75927)
Misliš "hebo školu..."?

A to je to!!! Koje slovo tamo-amo manje bitno!!! Samo sam htio pitati maestra dal' je to naucio u "školi", ili je to sam "skužio"!?;)

tihoos 13-11-2009 21:04

vidiš, bugarchino, ja sviram desetak godina (malo sam kasno počeo), živim da bih svirao i sviram da bih živio... i u nedjelju idem na solfeggio kod slavena batoreka.

primač19 14-11-2009 13:30

Quote:

Originally Posted by tihoos (Post 75945)
vidiš, bugarchino, ja sviram desetak godina (malo sam kasno počeo), živim da bih svirao i sviram da bih živio... i u nedjelju idem na solfeggio kod slavena batoreka.

Ma daj nemoj ici, bolje ostani kuci i sam to skuzi.. :krez:

Dino 14-11-2009 14:49

Quote:

e da,sjetih se sad..
slaven batorek ce odrzavati solfeggio..prvi je sutra (nedjelja) u skoli kod Batoreka,u 6 sati..mislim da ce se odrzavati svake nedjelje,a cjena je 100 kn/mj..ako grijesim nek me Tiho ili tko zna bolje ispravi..
moze doc bilo ko,ko je zeljan znanja..
isplati se ici

MILI_junac 15-11-2009 13:43

je.... 100kn/mj.... jednom tjedno po dva skolska sata... tiho, vidimo se...

_maestro_ 15-11-2009 18:52

... e. a možete sve to i sami skužit pa će vam ostati vam tih 100 kuna... mjesečno. :D

Quote:

Originally Posted by Vedran (Post 75927)
Misliš "hebo školu..."?

ma Jebo... a ne hebo.

nije ovo španjolski, pa da Juan bude Huan, a Julio bude Hulio... iglesias :krez:

Petar 15-11-2009 22:24

Quote:

Originally Posted by primač19 (Post 75957)
Ma daj nemoj ici, bolje ostani kuci i sam to skuzi.. :krez:

Nisi svjestan koliko ima istine u toj rečenici, tako da ti sarkazam baš i ne stoji. Ipak, u školu se mora ići jer ako se pozorno sluša na satu, višestruko ubrzava učenje nego sjediti doma i otkrivati toplu vodu. To naravno ne vrijedi za kampanjce i za one koji ne provježbaju to što su naučili na satu i ne znaju primjeniti/prepoznati u praksi. Zato mi je žao što nisam išao u glazbenu školu, pa i dalje.

primač19 15-11-2009 22:41

Quote:

Originally Posted by Petar (Post 76000)
Nisi svjestan koliko ima istine u toj rečenici, tako da ti sarkazam baš i ne stoji. Ipak, u školu se mora ići jer ako se pozorno sluša na satu, višestruko ubrzava učenje nego sjediti doma i otkrivati toplu vodu. To naravno ne vrijedi za kampanjce i za one koji ne provježbaju to što su naučili na satu i ne znaju primjeniti/prepoznati u praksi. Zato mi je žao što nisam išao u glazbenu školu, pa i dalje.

Sve je to lijepo, ali ja sam se malo salio, i nadam se da me Tiho razumije.. A sve to je zbog izjave Bugarchine.. I ja idem kod Batoreka, vec 2 mjeseca a sviram dugi niz godina, a zelja mi je bila nauciti note, jer sam bio sluhista..

Petar 15-11-2009 22:44

Sve 5 :top: ionako nije bio (samo) tebi namjenjen post, osim za sarkazam. Pozdrav!

tihoos 16-11-2009 06:53

Quote:

Originally Posted by Petar (Post 76000)

još stigneš, nikad nije kasno

bugarchina 16-11-2009 13:28

Quote:

Posteno,al mene ubija to u skolama sto eo recimo sviraju se i vjezaju crkvene pjesme,a crkvene pjesme necu svirat makar neimo sta za jest,a s druge strane sviram tu berdu koja ima 4 zice i kuzim da sam dovoljno sposoban da ih sam proucim makar mi trebalo deset godina al je prednost sto cu naucit na svoj nacin i razvit svoj stil a ovako cu iz skole izac kao robot a to mi je zadnje u planu

Mozda grijesim i mislim da sam najpametniji ...al i to je nekakav put :)

Dino 16-11-2009 14:20

ako ces sam naucit bolje nego sto ce te Bato,onda svaka cast..
ja evo 9 godina sviram kod Bate ni u jednom trenutku nisam pozalio sto sam tamo..da sam sam ucio svirat nikad nebi naucio kako Bato uci

bugarchina 16-11-2009 14:39

Quote:

Originally Posted by Dino (Post 76011)
ako ces sam naucit bolje nego sto ce te Bato,onda svaka cast..
ja evo 9 godina sviram kod Bate ni u jednom trenutku nisam pozalio sto sam tamo..da sam sam ucio svirat nikad nebi naucio kako Bato uci

Jebiga kontam i ja da nije on bezveze profesor taj i da covjek zna znanje,tj vidio sam to iz prve ruke da mu nemogu parirat ni u jednom segmentu i vjerovatno necu nikad ni moc,ali ono.....pogledaj svoju recenicu iz druge perspektive
Ja evo vec 20 godina sviram svaki dan i gitaru i bas i povremeno bubnjeve i ucio sam sam i da sam ucio kod nekoga nikad nebi naucio tako kao sto sam sam naucio,mozda nebi napravio 24 sata pjesama sa kompletnim aranzmanom do sada al bi bio skolovani glazbenik,al eto nisam vec sam samouk i sluhista,isto tako vjerujem da nijedan put nije krivi osim ako se ni nekrene

nevjerujem da cu naucit bolje od Bate,al necu ni gore nego jednostavno drukcije

Dario Harkanovac 13-07-2011 20:45

evo malo svrljam po forumu...i vidio sam ovu temu...pa sam ju i procitao,i skontao sam da se dugo nije pisalo nista o Batoreku.Iako je vecina ucenika skole na godisnjem,ima onih i koji dosta naporno rade i pripremaju se za 2-tjednu turneju u Kanadu.Tamburaska Skola ima priliku biti na festivalu klasicne glazbe (euroorchestries mislim da se zove) na kojem je imala priliku vec biti,kada se on odrzavao u Francuskoj (2008).Na obje turneje je isao veliki orkestar skole (reprezentativni).Dosta je bitno za napomeniti da ce veliki orkestar skole biti jedini tradicionalni orkestar na festivalu,ostali orkestri ce biti klasicni(violine....).Sto se tice programa,profesor je pripremio dosta zahtjevne stvari,vecinom klasicne(Mozart,bethoven,cajkovski,sostakovic).Pro fesor se za ovu turneju posebno pripremio,sve je isplanirao,tako da ima i jednoga novoga "pomagaca" koji mu pomogne ponekada sastaviti partituru.Zove se Tihomir Ranogajec (student na glazbenoj akademiji u Osijeku).Sto se tice dirigiranja,to je prepusteno sve sinu Slavenu koji ce,po mome misljenju jako puno doprinjeti kvaliteti orkestra.Mislim da se cijeli orkestar raduje ovoj turneji i nadam se da cemo predstaviti nasu tradiciju i kulturu drugim narodima u najboljem svijetlu i da ce sve proci u najboljem redu.:top::top:

P.S.:) upisi pocinju u 9 mj. pa ako ima ljudi koji su zainteresirani mogu kontaktirati profesora na tel.209-276
vec par godina traje i teorija.Nju je do sada drzao Slaven,mislim da ce tako biti i sljedece godine.Ja sam isao ove godine i puno mi je pomoglo to u praxi ( na svirkama,a i u orkestru) i svakako ju preporucam onima koji imaju zelju nauciti nesto vise o glazbi.toliko od mene,pozdrav :D

mislav.cro 14-07-2011 14:57

Marko Markone :)) Je, sjajan lik. Upoznao sam nevezano uz tambure i stvarno je ljudina.

Dario Harkanovac 09-11-2011 10:20

Bisernica Janike Balaza 2011

http://www.youtube.com/watch?v=ib1snHfcSsg
http://www.youtube.com/watch?v=UBfpr...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=mN1pe...eature=related

Delko 09-11-2011 20:01

tko je gospodin s crnim primom?

Dario Harkanovac 09-11-2011 20:12

Quote:

Originally Posted by Delko (Post 100281)
tko je gospodin s crnim primom?

to je Franjo-Slavko Batorek... (osnivac skole) :)

Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 23:32 sati.