![]() |
Dike
Vidim da ste se raspisali o svim mogucim bendovima pa se cudim kako nitko nije zapoceo neku temu o Dikama, koji su po meni definitivno najjaci band u HR.
Neznam, mozda vi i niste upoznati s njihovim radom :krez: |
je, u pravu si..nikad cuo nitko od nas za Dike :p
|
meni je jedino žao što se šima dominković ne uključi aktivno na forum. a tu je negdje, vrlo blizu... :top:
|
Quote:
|
Quote:
|
dobar im pjevac
|
Ako odvojimo NHT na jednu stranu, onda su dike uz berdaše broj jedan u hrv. tamburaškoj glazbi.
Ovo je samo da ne bude da ništa nisam komentirao, jer je slična situacija kao s jednm već spominjanim bendom: tko zna ne treba mu objašnjavati, a tko ne zna ne možeš ga uvjeriti. |
Dike su odličan sastav! :top:
Od njihovih novih pjesama odlična mi je ona sa prvog Festivala u Županji prošle godine, "Slavonac sam ja"... |
mislim da bi bas oni mogli bit uzor mnogim mladim tamburašima a vjerujem da i jesu hoces od kvalitete aranžmana,pjesama a stil sviranja mi se posebno sviđa :) :) meni se osobno oni jako svidaju a vidim da nitko nema nikakav prigovor exer???:rolleyes: a prije svega imaju svoj stil koji su zadržali i svaka njihova pjesma je prepoznatljiva ak se na varam jednom prilikom je maestro reko da se pravi svirači poznaju po prvih par taktova svirke i imaju prepoznatljiv potpis:top:
pa nije oklahoma bezveze uzeo bas njih da mu sviraju na svadbi:D |
Quote:
(Eke kume, može malo niže:)) ) Usput, jedan od mojih najdražih bendova su Dike. |
Quote:
dike volimo mi tamburaši, a šira javnost ih slabo puši. s lolama je obrnuto. :krez: |
Naravno da ih volimo kada imaju odlican autorski rad,volimo ih svirati i slusati. Opusteni su,smireni i odlicni.
|
dike? to su sve vrhunski muzicari, a ne samo instrumentalisti, sto je danas prava rijetkost! imao sam priliku slusati ih i za stolom i na razglas... to je onaj pravi sremski zvuk tambure. dike su jedan poseban monumentum u tamburaskoj glazbi. i svidjaju mi se zato sto njih ne jebe nikaka "estrada" nego rade onako kako oni misle da treba
|
Quote:
:krez: |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Lijepo rečeno ! :top:
|
Quote:
ne svi. |
Quote:
Ako se nečime baviš profesionalno znači da ti je to primarni izvor prihoda za život. Tj. profesionalno radiš u firmi xyz (i od toga živiš,dižeš kredite, itd.) a svirka ti je hobi. E tu sad ima razlike kako kvalitetno netko obavlja svoj posao ili hobi. Jebaj ga imaš teta u dućanu koje ti se nasmiju i znaju cijene i robu a imaš ih koje ne pozdrave kad uđeš u dućan i čekaju da radno vrijeme prođe. Po tome baš onaj tko svira pratnje za 100 kuna i ŽIVI od toga JE profesionalac. Koliko to kvalitetno radi je drugi par cipela. Ovih 10-12 sati koje izgubimo na poslu, profi svirač bi trebao na neki način iskoristiti za poboljšanje svoje svirke. Dal to i rade opet je drugi par cipela. |
Quote:
|
Quote:
Dobre ili loše. Ako neko radi u firmi kao vozač šlepera onda je on profesionalni vozač,bez obzira dal mu treba 45 min. da se naguzi na rampu za istovar. Loš profesionalac, dobar profesionalac al ipak profesionalac. |
Ako profesionalci sviraju pratnje za 100 kuna, hvala Bogu što sam amater! :krez:
A sada ozbiljno, udaljili smo se od "Dika" kilometrima, čak se i "lampa na srid Vinkovaca" ugasila od ovoga drobljenja. :bonk: |
Quote:
|
...
dike su meni jedan od najdražih sastava, tj. najboljih. šteta što ih ih još nisam čuo uživo
|
Quote:
jedan od najbitnijih razloga za to je činjenica da im novac nije bio na prvom mjestu u njihovom bavljenju glazbom. |
Quote:
da....kad samo već kod "glupe" publike, ljudi ne znaju prepoznat šta je kvaliteta, prodaju se za narodnjake i kojekakve gluparije.....imao sam jednu električarsku svirku dok sam još svirao gitaru...i počeo ja malo dire straits; money for nothing,sultans, jimmy hendrix, malo bluesa i dođe bajo sa stojom i kaže de onu žiiiiiiiivim, jer bog ima neki raaazlog, ja kažem da ne znam i dođe njegovo društvo i sprdaju se kako smo nikakvi svirači, ne znamo živim.........a prije toga mu sviro................. |
Quote:
|
Da li tko zna jesu li ''Dike'' izdale ovih godina album ''20 godina'' ili nešto slično ili je onaj ''15 godina'' bio zadnji?
Ako je ''15 godina'' izdan 2001. onda je ''20 godina'' trebao, po nekoj matematici, izaći lani,ne? |
Pa zar nitko ništa ne zna?:sad:
|
Niko ne zna (ta-ra-da-ra-da-ra-da-ra), niko ne zna (TA DA DA!), niko ne zna šta to sijaaaaaaa... OT, but jebiga :bonk:
|
Dike
.....vidim da tu još nisam ništa napisao........a znam i zašto......kao i u većini tema krene se sasvim ok i onda milijardu bezveznih postova......a valjda tako biti mora.....
Dike. Odrastao sam uz njihovu glazbu. I danas kad nešto sviramo "za sebe" od tamburaških pjesama najčešće je to nešto od Dika. Uvijek su mi bili poseban bend, najbolji mali sastav koji sam ikad čuo uživo. Pogotovo iz onih dana sad već i zaboravljene pizzerije Mateus u Županji (poznavatelji situacije će znat o čemu je riječ)....al bila su to i posebna vremena, bar za nas klipane koji smo dolazili slušat dike uživo i radovali se ako je bilo slobodnog mjesta.....neću pretjerat ako kažem da je čitava moja generacija a i dvije-tri godine starijih ili mlađih svirača iz Županje upravo "stasala" uz zvuke Dika.....svaka čast, oni su za mene "tamburaši s Petrovaradina". |
Dike su jedan bend koji su drukčiji od svih drugih. Njihova svirka je drukčija od svih drugih. Oni su jedan od najboljih bendova u hrvatskoj. Steta sto imaju tako rijetko gaze. Cim neki bend odsvira pjesmu kao slavonac sam ja, onda su super. Svaka cast onome koji je napisao tu pjesmu
|
http://www.youtube.com/watch?v=cfV0IKX-4Os - Najbolji hrvatski tamburaši - Krunoslav Golubičić
|
Quote:
|
Haha...al to sto kazem je istina
|
Quote:
moraš znati da ima i onih koji drugačije misle i da za njih to ne mora biti istina. istina je relativna i jako rastezljiva stvar. dojmove i uvjerenja koja baziraš na svom mišljenju ne možeš proglašavati jedinom mogućom istinom. ;) kod takvih situacija uvijek ima više "istina". uživaj :) edit: ovo sam napisao samo u svrhu izbjegavanja mogućih sukoba i prepucavanja. treba uočiti razliku izmedju činjenica i osobnih dojmova. činjenica je da dike funkcioniraju više od 20 godina, a moj osobni dojam je da su posebni, odlični i izuzetan bend. |
Meni su dike No1 :top: :top:
|
...moja draga svojom rukom blagom,maštom bajnom,zlatnim koncem,iglom sjajnom...vezak veze na bile otarke,za svatove naše i za tamburaše......:sad: :sad: :sad: :sad: :sad:
hm,plakala bi kad čujem ovu pjesmu!!!!! |
:top: :top: :top: :top: '98. svirali svatove mom bratu-odlično, moje svatove 2000. malo umorni od šokačkog sijela ali svejedno odlični. Kako mnogi ovdje kažu-posebni.:top: :top: :top:
|
:down:
Navodno; Šima Dominković više ne svira sa Dikama, a to ako je istina znači: KRAJ!!!:sad: |
Od kud ti to????'
|
Quote:
Al mislim da bi o tom više mogo znat stevanbeli, a i maestro, sviraczs... A istina da je Šima i osnivač Dika i jako bitna karika u svemu vezanom za bend pa na kraju i autor je dosta pjesama...ali ne znaći to da Dike nebi mogle funkcionirat bez njega zašto bi to znaćio KRAJ??? |
Nema tu kraja.
|
Quote:
Šima je ostavio velik trag u bendu sa svojim autorskim radom i općenito svojom pojavom. Bilo je nekih nesuglasica oko snimanja albuma za dvadeset godina benda, ali nikada nije došlo do svađe ili zamjeranja. Neke njegove pjesme izveli su i snimili drugi sastavi što je njegovo pravo i nitko se od nas nije ljutio. Najveći je problem u tome što neke stvari nismo ozbiljno shvatili, odnosno neodgovorno smo pristupili poslu oko snimanja i produciranja. Sa Šimom se čujemo i održavamo kontakte i nismo u nikakvoj zavadi i ako Bog da poradit ćemo na novim snimkama u dogovoru sa Šimom. Dike sviraju i dalje. Pozdrav Stevan Beli! |
mr. zabrinuti
Quote:
uvijek se pojavi neki novi lik tipa jedan od, škorpion ovaj onaj, buva leteća i kobajagi nametnik zabrinuti...i već u prvom postu ovo ili ono a niko ne reagira, to tolko uzme maha da se pitam sljedeće: postoji li možda netko na forumu tko ima potrebu da bude baba -rekla kazala, pa se onda uz svoj nick registrira još 100 puta pa piše gluposti jer nevjerovatno mi je da bi se netko iz čista mira prijavio na forum i onda čuo je ovo ili ono! To nije samo u ovoj temi već u dosta njih:mad: |
Quote:
Drugo: Toša iz TZD opet svira sa TZD (pogledaj na Youtube-u) Treće: Dike su, meni, jedan od najboljih tamburaških sastava (ako ne i naj) uz čiju sam glazbu odrastao. Četrvrto: Što su Dike bez Šime? |
Quote:
Nisam ni mislio da ste u bilo kakvoj zavadi! Vjerujem da je čovjek preopterećen obavezama u HŠ i da se ne može totalno posvetiti aktivnom sviranju. |
Pa jel ti je čovjek koji svira u dikama par postova iznad napiso o čemu se radi ?! Kolega daj ohladi malo . I kolko ja znam Tošo ne svira u TZD ! Oni više ne postoje ne ? (tu ne računam Ivu i ekipu koja trenutno svira )
|
Quote:
Svima nama su Dike u samom vrhu najdražih tamburaških sastava:top: Dike bez Šime su samo to Dike bez Šime ništa drugo....pa nisu umrli ili presatli svirat jbg oni su u toj postavi svirali 20 godina i jako puno napravili da sad ne pričam o tom u detalje koga interesira upoznat je sa radom Dika...a vjerujm da će i bez Šime napravi puno...zašto nebi....A da ja ne pričam dalje milsim da je tu na kompetentnija osoba za napisat posta na ovoj temi stevanbeli, a on je svoje rekao pa.... |
Quote:
|
isto što, naprimjer, večernja škola bez pervana!
|
Quote:
"Cigani" bez glave i repa! Isto tako znam: U koji bend Plivelić uđe - Tu trava ne raste! |
Quote:
|
Quote:
|
Sad se nemojte naljutit, al sta nije kod toše onaj sistem da dok dike nemaju gazu onda svira sa ivom i ostalima
|
A šta bi trebao gledat crtiće doma?I o čemu opće raspravljate?:down:
|
Ovdje ima provokatora podmuklih, već spominjanih baba-tračara, koje treba u najblažem obliku banirati! :down:
|
čekajte ljudi malo, šta se pjenite, etiketirate ljude da su podmukli provokatori, dijelite banove... koji vam je?
definitivno je da POSTOJE bendovi čiji članovi ne idu svirati s drugima ako njihov bend nema posla. kad ste vidjeli nekog iz dukata da je svirao negdje na zamjeni? kad ste vidjeli šimu dominkovića da je svirao s nekim drugim bendom? a o njemu i toši koji umjesto njega svira u dikama je riječ ... imam nekakav dojam da nitko iz dika nema običaj svirati s drugim bendovima. iz te perspektive, iz perspektive samog benda dike, koji ima desetljećima građene i uspostavljene običaje i odnose unutar benda, meni se komentar 00jesence čini sasvim ok. tošo se po nekim stvarima razlikuje od ostatka benda. zato dopustite ljudima da kažu svoje mišljenje bez da ih nazivate provokatorima. :mad: |
Ma to sam samo cuo. Sad neznam jel to tako.
|
Quote:
|
Hahahahahaha. Jel znas datum kad????
|
Quote:
|
Pred ulaz u pro...
|
Quote:
|
Quote:
Određeni članovi Dika idu svirati i s drugim bendovima. Pritom ne mislim na Tošu! Nema ništa loše u tome da ,ako tvoj bend ne svira taj dan, otići na zamjenu s nekim drugim. Samo ne treba se baš blamirati za neke sitne novce svirajući sa tamburašima nižeg ranga od svojeg benda. A što se tiče provokatora: pročitajte postove o drugim bendovima (konkretno Mladi 6), pa će te vidjeti što su babske priče ili rekla - kazala. |
pa napisao sam da imam dojam, a ne da je tako...
daleko sam od vinkovaca i stvarno ne znam ko tamo s kime i kad svira. napisao sam ono više kao načelni komentar. tvrdim na primjer da nitko iz dukata nije svirao zamjenu nikome za vrijeme dok su radili s ivankovićem, ili je to radio mimo znanja ivankovića, jer je joza to zabranjivao. to im je bilo pravilo. kako je poslije jozine vladavine, ne znam... osim toga, imam dojam da je ban tražen za ej00jesence, prije nego za tebe. sviranje na zamjenama je ok, ustaljena je to praksa. i sam sam svirao zamjene sa stotinu bendova. znam tamburaše koji nikada ili skoro nikada nisu imali svoj bend, a cijeli život sviraju gaže. ima svega. ima na forumu tema o sviranju zamjena, sve je tamo rečeno, da se ne ponavljamo i zatrpavamo ovaj topic od dika. recimo, ne sviđa mi se ovaj tvoj stav oko sviranja s tamburašima "nižeg ranga". vjerujem da toga ima, ali mi izgleda nekako oholo... i tko god da tako postupa, nebi se imao nikakvo pravo uvrijediti kad bi njima netko rekao da im neće doći na zamjenu, jer je iz višeg ranga... |
Quote:
|
Quote:
tako sam ja shvatio! |
Quote:
|
Quote:
...ne mogu svi biti jednako kvalitetni..........kod nas u bend su dolazili dečki koji su možda iz višeg ranga nego što smo mi........nisu pitali za koje novce.....svaka čast ljudima...skidam kapu .........a i neki od nas su išli na zamjenu bendovima iz višeg ranga......naravno da mi je bilo drago što su me zvali iako su znali da postoje kvalitetniji od mene..... .............. svatko svakome treba uskočit kad je hitno.....i ako može..... |
Slazem se takoder. Je da nisam sudjelovo u tome. Al zasto ne
|
jbg... oni najbolji pojedinci uvijek sviraju sa sviračima NIŽEG ranga.
jerry na primjer. šta će jadan, nema s kim drugim. :sad: |
Zato se Đeri lijepo zatvori u studio i svira "sam sa sobom" i nasnimava instrumentale. :D
|
Quote:
|
Quote:
|
....
slažem se sa onima koji kažu da su dike jedan od najjačih bendova
|
Vinkovačke Dike
Odličan bend, prepoznatljivog zvuka, prelijep vokal, i vrhunski autori!!!
|
Quote:
|
Bojčinska koleba
Dana 08. 08. 2009. sviramo u okolici Beograda, Surčin mjesto događanja eko-etno restoran "BOJČINSKA KOLEBA". Tamo smo u večernjem terminu. Pa eto dajem na znanje tamburašima iz blizine da nalete da se upoznamo, probamo tambure, popijemo koju.
Link Bojčinska koleba. http://www.koleba.rs/restoran_en.html Pozdrav! |
Quote:
|
'Ajduci iz Bojčinske šume!!!
Booogamiii...
2 i po sata su Dike žestoko cepali na bini, ljubitelji tamburaške muzike - uživali potpuno! Na obalu Save je na tren dofuran i dah Jadrana, al smo se brzo svi vratili "s mora" "pravac u Panoniju"!!! Tek poneka starogradska pesma, opšte poznata, dok je akcenat bio na njihovom repertoaru i njihovim stvarima, na čemu im veliko HVALA, jer retko smo ovde u prilici to da čujemo. ....a da pevajuuuu...ma niki ne zabušava! Majstori, velika mi je čast da sam vas sve upoznao!:top: |
Quote:
|
Tamish je video Dike!!!!
1 Attachment(s)
Quote:
Privitak 4518 |
normalno pred tošom puno pivo
|
Ajmo malo ovaj topic gore:top:
Jedan od najboljih bandova ikada za mene i mnoge istomišljenike,a tako slabo eksponirani:sad: Nigdje nemogu naći neke stvari,nitko ne zna gdje nastupaju,na FB imaju neku stranicu,ali nitko ne radi na njoj...pomagajte ljudi:D:D |
načuo sam nešto da dike više ne funkcioniraju. možda je to i trač?
jedino što je sigurno je da na forumu ima ljudi kompetentnih da demantiraju ili potvrde (ili napišu nešto treće :D ) o ovome što napisah. |
Evo,Dike sviraju na Lijepom našom u Vukovaru vidim na TV-u,pa valjda su aktivni još :D
|
Quote:
gledam i uživam u toj činjenici, kao i u pjesmi koju izvode :bonk: :top: |
DIKE
DJD
Iako do sada nisam imao komentare na forumu (jer ih nisam baš ljubitelj ) prije svega zaželio bih svim članovima foruma sretnu i uspješnu Novu godinu! Što se tiče" DIKA" mogu samo reći da još uvijek sviramo.Činjenica je da nismo više u postavi kao prije pola godine a isto tako medijski se nismo nikada previše eksponirali (što možda i nije dobro) pa su se iz tog razloga i pojavile sumnje u eventualni prestanak rada benda.Za sada toliko,pozdrav svima ! |
Baš ste me obradovali :) :ples:
Fico,bili su na Silvestrovo i na VTV u emisiji "zabavljaju vas..",bilo je fantastično:top:,iako je snimka iz 2009. u pitanju,nisam sumnjala u postojanje benda,jer sam ih slušala i gledala ove prošle (ne tako davne :) )godine na Divanima:top: Ali me rastužuje činjenica da se kojekakvi vrte svuda i nema događaja bez njih,iako su koma:down:, a ovako poseban i kvalitetan bend moraš preko Interpola tražiti,gdje i kada nastupaju:D Sad kad ste već tu,jedna mala pomoć (pliiiz:krez:),gdje mogu naći npr Kaži da si za mene...?:please: Gotovo sam zaboravila tu pjesmu:sad: A baš u toj emisiji,bila je još jedna(ne znam ime:o),koju nisam sigurna ni da sam ranije čula...tako da svaka pomoć je dobrodošla :surrender: |
Quote:
|
;);) Imaš pp :))
|
Quote:
|
Quote:
Hvalaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :) http://images.paraorkut.com/img/pics...k_you-8233.gif Slušam i uživam ;) |
Quote:
Iz sastava sam otišao jer nisam naišao na plodno tlo oko nekih zamisli za koje sam mislio da su dobre. Kada bi rekao bilo što loše o sastavu "Dike", pljuvao bi po dijelu svog života. Mogu reći samo to je da je svakog od nas život odnio nekim drugim putevima u kojima su "Dike" postale manje važne. Izgubilo se srce. A ja to još imam i još se nisam zasitio toga. Mislim da sam bio maksimalno iskren a to i dečki znaju i iz sastava otišao čista srca i obraza. Bitna je samo stvar da se nismo zavadili i dan danas se vidimo i čujemo. Dalje ne želim govoriti, mislim da forum nije mjesto za to. |
Može li se saznati trenutna postava Dika? Možda neka fotografija, video ili audio nove postave? Hvala!
|
Meni je samo žao što takav divan bend nemam prilike slušati uživo češće nego (ako je sreće) jednom ili dva put godišnje,naravno da je tužno kad dobar bend ili postava iz bilo kog razloga ostane bez jednog ili više članova,kroz koje su prepoznatljivi,ali meni kao velikom obožavatelju,upravo taj njihov izričaj,stil,izbor pjesama i naravno pjesme,traju i bude jednake emocije,od kako sam ih prvi put čula do danas.
To nešto znači. Naravno da ne sviraju svi jednako(dobro),i da su neke postave savršenije od drugih,ali ja samo mogu reći svima,koji su bili,koji su sada ili će biti dio TS Dike,bravo i imate na što biti ponosni:top: Sad jedna mala digresija,ako je već toliko malo tih neprivatnih događanja na kojima sviraju,ajde nek netko iz benda(prisutan) ili oni koji raspolažu tim informacijama,pošto već nema službene stranice(a ona na fb je pasivna)napiše obavjest kada i gdje,i to dovoljno rano(bar koji dan),da i mi drugi vidimo i stignemo dojahat :D Možda bi se onda oni koji organiziraju svirke,kad bi vidjeli koliko nas je,češće dohvatili upravo Dika,a nama ispunili želju :wah::)) |
Meni najdraža pjesma ovogodišnjeg požeškog festivala...
|
| Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 16:32 sati. |