Forums

Forums (http://forum.tambura.com.hr/index.php)
-   Tamburaši i bandovi (http://forum.tambura.com.hr/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Dike (http://forum.tambura.com.hr/showthread.php?t=452)

Basprimas 08-03-2007 14:06

Dike

Vidim da ste se raspisali o svim mogucim bendovima pa se cudim kako nitko nije zapoceo neku temu o Dikama, koji su po meni definitivno najjaci band u HR.
Neznam, mozda vi i niste upoznati s njihovim radom :krez:

saky 08-03-2007 14:08

je, u pravu si..nikad cuo nitko od nas za Dike :p

_maestro_ 08-03-2007 14:16

meni je jedino žao što se šima dominković ne uključi aktivno na forum. a tu je negdje, vrlo blizu... :top:

sviraczs 08-03-2007 14:18

Quote:

Originally Posted by _maestro_ (Post 10723)
meni je jedino žao što se šima dominković ne uključi aktivno na forum. a tu je negdje, vrlo blizu... :top:

jel prati forum?

_maestro_ 08-03-2007 14:26

Quote:

Originally Posted by sviraczs (Post 10724)
jel prati forum?

da, ali ne znam koliko intenzivno. na početnoj stranici www.tambura.com.hr ima njegov članak od 14.6.2006. o memorijalu hrvoja majića.

eXeR 08-03-2007 20:37

dobar im pjevac

profesor 08-03-2007 20:46

Ako odvojimo NHT na jednu stranu, onda su dike uz berdaše broj jedan u hrv. tamburaškoj glazbi.

Ovo je samo da ne bude da ništa nisam komentirao, jer je slična situacija kao s jednm već spominjanim bendom: tko zna ne treba mu objašnjavati, a tko ne zna ne možeš ga uvjeriti.

kojot 08-03-2007 21:45

Dike su odličan sastav! :top:

Od njihovih novih pjesama odlična mi je ona sa prvog Festivala u Županji prošle godine, "Slavonac sam ja"...

matija_vg 08-03-2007 22:15

mislim da bi bas oni mogli bit uzor mnogim mladim tamburašima a vjerujem da i jesu hoces od kvalitete aranžmana,pjesama a stil sviranja mi se posebno sviđa :) :) meni se osobno oni jako svidaju a vidim da nitko nema nikakav prigovor exer???:rolleyes: a prije svega imaju svoj stil koji su zadržali i svaka njihova pjesma je prepoznatljiva ak se na varam jednom prilikom je maestro reko da se pravi svirači poznaju po prvih par taktova svirke i imaju prepoznatljiv potpis:top:

pa nije oklahoma bezveze uzeo bas njih da mu sviraju na svadbi:D

VoxBox 09-03-2007 07:43

Quote:

Originally Posted by matija_vg (Post 10747)
pa nije oklahoma bezveze uzeo bas njih da mu sviraju na svadbi:D

A da nije možda oklahoma kum sa nekim od njih:D ?
(Eke kume, može malo niže:)) )

Usput, jedan od mojih najdražih bendova su Dike.

_maestro_ 09-03-2007 22:42

Quote:

Originally Posted by VoxBox (Post 10763)
Usput, jedan od mojih najdražih bendova su Dike.

mnogima od nas isto. inače, ne znam ni jednog tamburaša koji ne voli dike.

dike volimo mi tamburaši, a šira javnost ih slabo puši.
s lolama je obrnuto. :krez:

dspegelj 09-03-2007 23:37

Naravno da ih volimo kada imaju odlican autorski rad,volimo ih svirati i slusati. Opusteni su,smireni i odlicni.

patos 10-03-2007 04:55

dike? to su sve vrhunski muzicari, a ne samo instrumentalisti, sto je danas prava rijetkost! imao sam priliku slusati ih i za stolom i na razglas... to je onaj pravi sremski zvuk tambure. dike su jedan poseban monumentum u tamburaskoj glazbi. i svidjaju mi se zato sto njih ne jebe nikaka "estrada" nego rade onako kako oni misle da treba

longee 10-03-2007 07:22

Quote:

Originally Posted by _maestro_ (Post 10806)
mnogima od nas isto. inače, ne znam ni jednog tamburaša koji ne voli dike.

dike volimo mi tamburaši, a šira javnost ih slabo puši.
s lolama je obrnuto. :krez:

Divno sročeno, Herr Maestro :top:

:krez:

sviraczs 10-03-2007 10:42

Quote:

Originally Posted by patos (Post 10809)
dike? to su sve vrhunski muzicari, a ne samo instrumentalisti, sto je danas prava rijetkost! imao sam priliku slusati ih i za stolom i na razglas... to je onaj pravi sremski zvuk tambure. dike su jedan poseban monumentum u tamburaskoj glazbi. i svidjaju mi se zato sto njih ne jebe nikaka "estrada" nego rade onako kako oni misle da treba

pa,mogu tako kad se ne bave profesionalno time!!

patos 10-03-2007 12:29

Quote:

Originally Posted by sviraczs (Post 10811)
pa,mogu tako kad se ne bave profesionalno time!!

pa da ipak su oni samo amateri koji nisu nikad snimili cd i iza kojih nece nista ostati. oni to tako sviraju za drustvo kad se napije.... pa mislim stvarno! profesionalno se baviti necime ne znaci da moras zivjeti od toga. pogotovo ako se govori o muzici! baviti se muzikom kvalitetno i raditi posteno je za mene profesionalizam! pa nije valjda profesionalac onaj tamo sto svira pratnje za 100 kuna i zivi od toga???

sviraczs 10-03-2007 12:43

Quote:

Originally Posted by patos (Post 10814)
pa da ipak su oni samo amateri koji nisu nikad snimili cd i iza kojih nece nista ostati. oni to tako sviraju za drustvo kad se napije.... pa mislim stvarno! profesionalno se baviti necime ne znaci da moras zivjeti od toga. pogotovo ako se govori o muzici! baviti se muzikom kvalitetno i raditi posteno je za mene profesionalizam! pa nije valjda profesionalac onaj tamo sto svira pratnje za 100 kuna i zivi od toga???

nemoj biti glup!Imaju svi isti ukus sto se tice repertoara,ne ovise o "Sve je ona meni",svi imaju svoje place,pa mogu svirati sto zele!!To sam mislio pod pojmom "profesionalizam"!!!:bonk:

patos 10-03-2007 17:46

Quote:

Originally Posted by sviraczs (Post 10818)
nemoj biti glup!Imaju svi isti ukus sto se tice repertoara,ne ovise o "Sve je ona meni",svi imaju svoje place,pa mogu svirati sto zele!!To sam mislio pod pojmom "profesionalizam"!!!:bonk:

ispricavam se ako sam te uvrijedio. zbilja mi nije bila namjera. naime, htio sam reci da po mome dike rade onako kako treba, znaci da imaju samopostovanja i ne spustaju se na niske grane kao ostatak nas tamburasa. te da bi "tamburaski profesionalizam" trebao biti upravo to sto rade dike! fina i sto ljepsa svirka a ne udaranje i lupanje po tamburi u prazno. no, bojim se da u nasoj drzavi nema mjesta za tako nesto! to je po meni sramota. no to nije nas problem, vec problem danasnje glupe publike, ako smijem primijetiti. kada bi tako radili svi tamburasi mislim da bi svi bili puno sretniji i da novac ne bi bio jedini razlog zbog kojeg ljudi sviraju, no uvijek ce se naci neki cigan koji ce prodat dusu za 50 kuna i tu nema mjesta za nas, niti ce nazalost ikada biti. no to je taki poso i sta ces... a i sama reputacija tamburaske glazbe bi narasla. nadam se da se tu slazemo.

Ivso 10-03-2007 18:21

Lijepo rečeno ! :top:

_maestro_ 10-03-2007 20:13

Quote:

Originally Posted by patos (Post 10829)
...nadam se da se tu slazemo.

slažemo se patose, slažemo. itekako. ali prema mom iskustvu samo neki ovdje.
ne svi.

Trabi 11-03-2007 02:37

Quote:

Moram se ne složiti sa definicijom profesionalizma...
Ako se nečime baviš profesionalno znači da ti je to primarni izvor prihoda za život.
Tj. profesionalno radiš u firmi xyz (i od toga živiš,dižeš kredite, itd.) a svirka ti je hobi.
E tu sad ima razlike kako kvalitetno netko obavlja svoj posao ili hobi.
Jebaj ga imaš teta u dućanu koje ti se nasmiju i znaju cijene i robu a imaš ih koje ne pozdrave kad uđeš u dućan i čekaju da radno vrijeme prođe.

Po tome baš onaj tko svira pratnje za 100 kuna i ŽIVI od toga JE profesionalac.
Koliko to kvalitetno radi je drugi par cipela.
Ovih 10-12 sati koje izgubimo na poslu, profi svirač bi trebao na neki način iskoristiti za poboljšanje svoje svirke.
Dal to i rade opet je drugi par cipela.

patos 11-03-2007 03:30

Quote:

Originally Posted by Trabi (Post 10839)
Moram se ne složiti sa definicijom profesionalizma...
Ako se nečime baviš profesionalno znači da ti je to primarni izvor prihoda za život.
Tj. profesionalno radiš u firmi xyz (i od toga živiš,dižeš kredite, itd.) a svirka ti je hobi.
E tu sad ima razlike kako kvalitetno netko obavlja svoj posao ili hobi.
Jebaj ga imaš teta u dućanu koje ti se nasmiju i znaju cijene i robu a imaš ih koje ne pozdrave kad uđeš u dućan i čekaju da radno vrijeme prođe.

Po tome baš onaj tko svira pratnje za 100 kuna i ŽIVI od toga JE profesionalac.
Koliko to kvalitetno radi je drugi par cipela.
Ovih 10-12 sati koje izgubimo na poslu, profi svirač bi trebao na neki način iskoristiti za poboljšanje svoje svirke.
Dal to i rade opet je drugi par cipela.

e jebi ga onda nije profesionalac, ako ne radi na tome da poboljsa svirku... upravo se o tome radi

Trabi 11-03-2007 21:50

Quote:

Originally Posted by patos (Post 10840)
e jebi ga onda nije profesionalac, ako ne radi na tome da poboljsa svirku... upravo se o tome radi

Profesionalac je čim živi samo od svirke.
Dobre ili loše.
Ako neko radi u firmi kao vozač šlepera onda je on profesionalni vozač,bez obzira dal mu treba 45 min. da se naguzi na rampu za istovar.
Loš profesionalac, dobar profesionalac al ipak profesionalac.

longee 11-03-2007 22:11

Ako profesionalci sviraju pratnje za 100 kuna, hvala Bogu što sam amater! :krez:

A sada ozbiljno, udaljili smo se od "Dika" kilometrima, čak se i "lampa na srid Vinkovaca" ugasila od ovoga drobljenja. :bonk:

patos 11-03-2007 23:32

Quote:

Originally Posted by longee (Post 10878)
Ako profesionalci sviraju pratnje za 100 kuna, hvala Bogu što sam amater! :krez:

A sada ozbiljno, udaljili smo se od "Dika" kilometrima, čak se i "lampa na srid Vinkovaca" ugasila od ovoga drobljenja. :bonk:

e tu si o pravu. a sta jos reci o dikama? sjedi, slusaj i uzivaj ako volis dobre tamburase i dobru muziku. za mene ce oni uvijek biti jedna posebna kategorija u svoj toj nasoj tamburaskoj glazbi.:top: ma svi smo mi profesionalci, na ovaj ili onaj nacin...

ocvirek 12-03-2007 08:34

...

dike su meni jedan od najdražih sastava, tj. najboljih. šteta što ih ih još nisam čuo uživo

_maestro_ 12-03-2007 22:38

Quote:

Originally Posted by patos (Post 10894)
za mene ce oni uvijek biti jedna posebna kategorija u svoj toj nasoj tamburaskoj glazbi

upavo to. dike su posebna kategorija, ne mogu se uspoređivati s ostalima.
jedan od najbitnijih razloga za to je činjenica da im novac nije bio na prvom mjestu u njihovom bavljenju glazbom.

ocvirek 01-04-2007 12:15

Quote:

Originally Posted by patos (Post 10829)
ispricavam se ako sam te uvrijedio. zbilja mi nije bila namjera. naime, htio sam reci da po mome dike rade onako kako treba, znaci da imaju samopostovanja i ne spustaju se na niske grane kao ostatak nas tamburasa. te da bi "tamburaski profesionalizam" trebao biti upravo to sto rade dike! fina i sto ljepsa svirka a ne udaranje i lupanje po tamburi u prazno. no, bojim se da u nasoj drzavi nema mjesta za tako nesto! to je po meni sramota. no to nije nas problem, vec problem danasnje glupe publike, ako smijem primijetiti. kada bi tako radili svi tamburasi mislim da bi svi bili puno sretniji i da novac ne bi bio jedini razlog zbog kojeg ljudi sviraju, no uvijek ce se naci neki cigan koji ce prodat dusu za 50 kuna i tu nema mjesta za nas, niti ce nazalost ikada biti. no to je taki poso i sta ces... a i sama reputacija tamburaske glazbe bi narasla. nadam se da se tu slazemo.

da....kad samo već kod "glupe" publike, ljudi ne znaju prepoznat šta je kvaliteta, prodaju se za narodnjake i kojekakve gluparije.....imao sam jednu električarsku svirku dok sam još svirao gitaru...i počeo ja malo dire straits; money for nothing,sultans, jimmy hendrix, malo bluesa i dođe bajo sa stojom i kaže de onu žiiiiiiiivim, jer bog ima neki raaazlog, ja kažem da ne znam
i dođe njegovo društvo i sprdaju se kako smo nikakvi svirači, ne znamo živim.........a prije toga mu sviro.................

patos 02-04-2007 01:12

Quote:

Originally Posted by ocvirek (Post 12460)

da....kad samo već kod "glupe" publike, ljudi ne znaju prepoznat šta je kvaliteta, prodaju se za narodnjake i kojekakve gluparije.....imao sam jednu električarsku svirku dok sam još svirao gitaru...i počeo ja malo dire straits; money for nothing,sultans, jimmy hendrix, malo bluesa i dođe bajo sa stojom i kaže de onu žiiiiiiiivim, jer bog ima neki raaazlog, ja kažem da ne znam
i dođe njegovo društvo i sprdaju se kako smo nikakvi svirači, ne znamo živim.........a prije toga mu sviro.................

prijatelju, još ćeš to puno puta doživit... pa svi smo mi to doživili x - puta, a pogotovo ak sviraš hendrix -a, a ma nije ni rock'n roll ko sto'j bio...

zaim 30-07-2007 14:10

Da li tko zna jesu li ''Dike'' izdale ovih godina album ''20 godina'' ili nešto slično ili je onaj ''15 godina'' bio zadnji?
Ako je ''15 godina'' izdan 2001. onda je ''20 godina'' trebao, po nekoj matematici, izaći lani,ne?

zaim 31-07-2007 12:54

Pa zar nitko ništa ne zna?:sad:

Hrvoje 31-07-2007 13:00

Niko ne zna (ta-ra-da-ra-da-ra-da-ra), niko ne zna (TA DA DA!), niko ne zna šta to sijaaaaaaa... OT, but jebiga :bonk:

IvanZU 18-08-2007 20:23

Dike

.....vidim da tu još nisam ništa napisao........a znam i zašto......kao i u većini tema krene se sasvim ok i onda milijardu bezveznih postova......a valjda tako biti mora.....

Dike.

Odrastao sam uz njihovu glazbu. I danas kad nešto sviramo "za sebe" od tamburaških pjesama najčešće je to nešto od Dika. Uvijek su mi bili poseban bend, najbolji mali sastav koji sam ikad čuo uživo. Pogotovo iz onih dana sad već i zaboravljene pizzerije Mateus u Županji (poznavatelji situacije će znat o čemu je riječ)....al bila su to i posebna vremena, bar za nas klipane koji smo dolazili slušat dike uživo i radovali se ako je bilo slobodnog mjesta.....neću pretjerat ako kažem da je čitava moja generacija a i dvije-tri godine starijih ili mlađih svirača iz Županje upravo "stasala" uz zvuke Dika.....svaka čast, oni su za mene "tamburaši s Petrovaradina".

ej00jesence 28-12-2007 18:17

Dike su jedan bend koji su drukčiji od svih drugih. Njihova svirka je drukčija od svih drugih. Oni su jedan od najboljih bendova u hrvatskoj. Steta sto imaju tako rijetko gaze. Cim neki bend odsvira pjesmu kao slavonac sam ja, onda su super. Svaka cast onome koji je napisao tu pjesmu

ej00jesence 28-12-2007 21:56

http://www.youtube.com/watch?v=cfV0IKX-4Os - Najbolji hrvatski tamburaši - Krunoslav Golubičić

Evil Dick 29-12-2007 09:41

Quote:

Originally Posted by ej00jesence (Post 31621)
Dike su jedan bend koji su drukčiji od svih drugih. Njihova svirka je drukčija od svih drugih. Oni su jedan od najboljih bendova u hrvatskoj. Steta sto imaju tako rijetko gaze. Cim neki bend odsvira pjesmu kao slavonac sam ja, onda su super. Svaka cast onome koji je napisao tu pjesmu

Podsjecas me na Niku Kovača. I njegovog brata Roberta također.

ej00jesence 29-12-2007 11:13

Haha...al to sto kazem je istina

_maestro_ 29-12-2007 12:08

Quote:

Originally Posted by ej00jesence (Post 31647)
Haha...al to sto kazem je istina

ma istina je za tebe i one koji misle kao ti.
moraš znati da ima i onih koji drugačije misle i da za njih to ne mora biti istina.
istina je relativna i jako rastezljiva stvar.
dojmove i uvjerenja koja baziraš na svom mišljenju ne možeš proglašavati jedinom mogućom istinom. ;) kod takvih situacija uvijek ima više "istina".

uživaj :)
edit: ovo sam napisao samo u svrhu izbjegavanja mogućih sukoba i prepucavanja. treba uočiti razliku izmedju činjenica i osobnih dojmova.
činjenica je da dike funkcioniraju više od 20 godina, a moj osobni dojam je da su posebni, odlični i izuzetan bend.

HrvojeSB 02-01-2008 14:10

Meni su dike No1 :top: :top:

kre-da 12-01-2008 23:39

...moja draga svojom rukom blagom,maštom bajnom,zlatnim koncem,iglom sjajnom...vezak veze na bile otarke,za svatove naše i za tamburaše......:sad: :sad: :sad: :sad: :sad:

hm,plakala bi kad čujem ovu pjesmu!!!!!

callahan 13-01-2008 16:02

:top: :top: :top: :top: '98. svirali svatove mom bratu-odlično, moje svatove 2000. malo umorni od šokačkog sijela ali svejedno odlični. Kako mnogi ovdje kažu-posebni.:top: :top: :top:

jedan od 18-01-2008 16:26

:down:
Navodno; Šima Dominković više ne svira sa Dikama, a to ako je istina znači:
KRAJ!!!:sad:

ej00jesence 18-01-2008 16:45

Od kud ti to????'

matija_vg 18-01-2008 17:41

Quote:

Originally Posted by jedan od (Post 33173)

Faco.....Pa Šima je s Dikama "prestao" svirat već prije....pa i dvije godine...a možda i više čovjek kolko sam ja upućen ima puno obaveza vezano za posao ( ako se ne varam u Hrvatskim šumama) i nije mogo to sve stić, pa je na njegovo mjseto došo Tošo iz TZD...a mislim da sad nakon svega svira Šima:top:

Al mislim da bi o tom više mogo znat stevanbeli, a i maestro, sviraczs...

A istina da je Šima i osnivač Dika i jako bitna karika u svemu vezanom za bend pa na kraju i autor je dosta pjesama...ali ne znaći to da Dike nebi mogle funkcionirat bez njega zašto bi to znaćio KRAJ???

ej00jesence 18-01-2008 17:45

Nema tu kraja.

stevanbeli 18-01-2008 21:49

Quote:

Zašto ljudi kada netko ode iz nekog benda misle da je to kraj.
Šima je ostavio velik trag u bendu sa svojim autorskim radom i općenito svojom pojavom. Bilo je nekih nesuglasica oko snimanja albuma za dvadeset godina benda, ali nikada nije došlo do svađe ili zamjeranja. Neke njegove pjesme izveli su i snimili drugi sastavi što je njegovo pravo i nitko se od nas nije ljutio. Najveći je problem u tome što neke stvari nismo ozbiljno shvatili, odnosno neodgovorno smo pristupili poslu oko snimanja i produciranja.
Sa Šimom se čujemo i održavamo kontakte i nismo u nikakvoj zavadi i ako Bog da poradit ćemo na novim snimkama u dogovoru sa Šimom.

Dike sviraju i dalje.

Pozdrav Stevan Beli!

IvanZU 19-01-2008 10:27

mr. zabrinuti

Quote:

......jebem ti život, stvarno ne mogu ne reagirat i mislim da ubuduće neću reagirat uopće na ovakve stvari jer mi se stvarno:bljuv: ...i moderatori slobodno nek izbrišu ovaj moj post jer se ionako ne tiče dika- o njima sam se izjasnio!
uvijek se pojavi neki novi lik tipa jedan od, škorpion ovaj onaj, buva leteća i kobajagi nametnik zabrinuti...i već u prvom postu ovo ili ono a niko ne reagira, to tolko uzme maha da se pitam sljedeće: postoji li možda netko na forumu tko ima potrebu da bude baba -rekla kazala, pa se onda uz svoj nick registrira još 100 puta pa piše gluposti jer nevjerovatno mi je da bi se netko iz čista mira prijavio na forum i onda čuo je ovo ili ono!
To nije samo u ovoj temi već u dosta njih:mad:

jedan od 20-01-2008 20:05

Quote:

Originally Posted by matija_vg (Post 33185)
Faco.....Pa Šima je s Dikama "prestao" svirat već prije....pa i dvije godine...a možda i više čovjek kolko sam ja upućen ima puno obaveza vezano za posao ( ako se ne varam u Hrvatskim šumama) i nije mogo to sve stić, pa je na njegovo mjseto došo Tošo iz TZD...a mislim da sad nakon svega svira Šima:top:

Prvo: Što ti znači ovo "FACO"???
Drugo: Toša iz TZD opet svira sa TZD (pogledaj na Youtube-u)
Treće: Dike su, meni, jedan od najboljih tamburaških sastava (ako ne i naj) uz čiju sam glazbu odrastao.
Četrvrto: Što su Dike bez Šime?

jedan od 20-01-2008 20:11

Quote:

Originally Posted by stevanbeli (Post 33199)
Zašto ljudi kada netko ode iz nekog benda misle da je to kraj.
Šima je ostavio velik trag u bendu sa svojim autorskim radom i općenito svojom pojavom. Bilo je nekih nesuglasica oko snimanja albuma za dvadeset godina benda, ali nikada nije došlo do svađe ili zamjeranja. Neke njegove pjesme izveli su i snimili drugi sastavi što je njegovo pravo i nitko se od nas nije ljutio. Najveći je problem u tome što neke stvari nismo ozbiljno shvatili, odnosno neodgovorno smo pristupili poslu oko snimanja i produciranja.
Sa Šimom se čujemo i održavamo kontakte i nismo u nikakvoj zavadi i ako Bog da poradit ćemo na novim snimkama u dogovoru sa Šimom.

Dike sviraju i dalje.

Hvala bogu da sviraju! Šteta bi i bilo da takav sastav nestane sa tamburaške scene.
Nisam ni mislio da ste u bilo kakvoj zavadi!
Vjerujem da je čovjek preopterećen obavezama u HŠ i da se ne može totalno posvetiti aktivnom sviranju.

Ivso 20-01-2008 20:19

Pa jel ti je čovjek koji svira u dikama par postova iznad napiso o čemu se radi ?! Kolega daj ohladi malo . I kolko ja znam Tošo ne svira u TZD ! Oni više ne postoje ne ? (tu ne računam Ivu i ekipu koja trenutno svira )

matija_vg 20-01-2008 20:48

Quote:

Originally Posted by jedan od (Post 33359)
Prvo: Što ti znači ovo "FACO"???
Treće: Dike su, meni, jedan od najboljih tamburaških sastava (ako ne i naj) uz čiju sam glazbu odrastao.

Ovo faco ti ja tak od milja....Tošo ne svira s TZD to znam jer mi je Iva praktički susjed i sadašnja postava TZD su ti Iva, Danijel, Čibo, Gršo i Franjo Žganec a ovo kaj je na jubitu ti je kad je Tošo došo u zg na vikend...zato nemoj pričat o nećem ak nisi upoznat sa situacijom!!!

Svima nama su Dike u samom vrhu najdražih tamburaških sastava:top:

Dike bez Šime su samo to Dike bez Šime ništa drugo....pa nisu umrli ili presatli svirat jbg oni su u toj postavi svirali 20 godina i jako puno napravili da sad ne pričam o tom u detalje koga interesira upoznat je sa radom Dika...a vjerujm da će i bez Šime napravi puno...zašto nebi....A da ja ne pričam dalje milsim da je tu na kompetentnija osoba za napisat posta na ovoj temi stevanbeli, a on je svoje rekao pa....

_maestro_ 20-01-2008 20:48

Quote:

Originally Posted by jedan od (Post 33359)
Prvo: ...
Treće: ...

a što su TZD bez krune?

ocvirek 20-01-2008 20:55

isto što, naprimjer, večernja škola bez pervana!

jedan od 20-01-2008 21:07

Quote:

Originally Posted by _maestro_ (Post 33368)
a što su TZD bez krune?

Isto što i prije Krune.
"Cigani" bez glave i repa!

Isto tako znam:
U koji bend Plivelić uđe - Tu trava ne raste!

klas 20-01-2008 21:28

Quote:

Originally Posted by jedan od (Post 33378)
Isto tako znam:
U koji bend Plivelić uđe - Tu trava ne raste!

šta će mu trava kad se bere para...!!!!

ej00jesence 21-01-2008 09:27

Quote:

Originally Posted by _maestro_ (Post 33368)
a što su TZD bez krune?

Odlično izrečeno!!!!!!:top:

ej00jesence 21-01-2008 10:17

Sad se nemojte naljutit, al sta nije kod toše onaj sistem da dok dike nemaju gazu onda svira sa ivom i ostalima

gazy 21-01-2008 16:28

A šta bi trebao gledat crtiće doma?I o čemu opće raspravljate?:down:

Petar 22-01-2008 01:08

Ovdje ima provokatora podmuklih, već spominjanih baba-tračara, koje treba u najblažem obliku banirati! :down:

_maestro_ 22-01-2008 11:29

čekajte ljudi malo, šta se pjenite, etiketirate ljude da su podmukli provokatori, dijelite banove... koji vam je?

definitivno je da POSTOJE bendovi čiji članovi ne idu svirati s drugima ako njihov bend nema posla.
kad ste vidjeli nekog iz dukata da je svirao negdje na zamjeni?
kad ste vidjeli šimu dominkovića da je svirao s nekim drugim bendom? a o njemu i toši koji umjesto njega svira u dikama je riječ ...
imam nekakav dojam da nitko iz dika nema običaj svirati s drugim bendovima.

iz te perspektive, iz perspektive samog benda dike, koji ima desetljećima građene i uspostavljene običaje i odnose unutar benda, meni se komentar 00jesence čini sasvim ok. tošo se po nekim stvarima razlikuje od ostatka benda.

zato dopustite ljudima da kažu svoje mišljenje bez da ih nazivate provokatorima. :mad:

ej00jesence 22-01-2008 11:32

Ma to sam samo cuo. Sad neznam jel to tako.

klas 22-01-2008 12:40

Quote:

Originally Posted by _maestro_ (Post 33642)

ja mislim da sam negdje pročitao da je jedan bivši kontraš zlatnih dukata nekada prije nekih 20 god išao na neku zamjenu s nekim drugim bendom........

ej00jesence 22-01-2008 12:42

Hahahahahaha. Jel znas datum kad????

_maestro_ 22-01-2008 12:44

Quote:

Originally Posted by klas (Post 33664)
ja mislim da sam negdje pročitao da je jedan bivši kontraš zlatnih dukata nekada prije nekih 20 god išao na neku zamjenu s nekim drugim bendom........

to je bilo jos dok su dukati bili amateri. 1983. su taj bivski kontras i stanko skupili nekakvu joks ekipu i odsvirali svatove u okrugljaku. :krez:

ej00jesence 22-01-2008 12:45

Pred ulaz u pro...

sviraczs 22-01-2008 13:40

Quote:

Originally Posted by ej00jesence (Post 33644)
Ma to sam samo cuo. Sad neznam jel to tako.

Ja ne vidim nista lose u zamjanama,ako je tvoj bend slobodan!A,ako ides sa drugim bendom,,a tvoj ima gazu,to je sranje!Mislim da Tosa vise ne ide u Zg,a i matijavg je napisao da sad Zganjec svira bas,pa nema potrebe za Tosom!

jedan od 23-01-2008 13:28

Quote:

čekajte ljudi malo, šta se pjenite, etiketirate ljude da su podmukli provokatori, dijelite banove... koji vam je?

definitivno je da POSTOJE bendovi čiji članovi ne idu svirati s drugima ako njihov bend nema posla.
kad ste vidjeli šimu dominkovića da je svirao s nekim drugim bendom? a o njemu i toši koji umjesto njega svira u dikama je riječ ...
imam nekakav dojam da nitko iz dika nema običaj svirati s drugim bendovima.

Baš tako, ali netočno!
Određeni članovi Dika idu svirati i s drugim bendovima.
Pritom ne mislim na Tošu!
Nema ništa loše u tome da ,ako tvoj bend ne svira taj dan, otići na zamjenu s nekim drugim.
Samo ne treba se baš blamirati za neke sitne novce svirajući sa tamburašima nižeg ranga od svojeg benda.

A što se tiče provokatora: pročitajte postove o drugim bendovima (konkretno Mladi 6), pa će te vidjeti što su babske priče ili rekla - kazala.

_maestro_ 23-01-2008 13:39

pa napisao sam da imam dojam, a ne da je tako...
daleko sam od vinkovaca i stvarno ne znam ko tamo s kime i kad svira.
napisao sam ono više kao načelni komentar.

tvrdim na primjer da nitko iz dukata nije svirao zamjenu nikome za vrijeme dok su radili s ivankovićem, ili je to radio mimo znanja ivankovića, jer je joza to zabranjivao. to im je bilo pravilo. kako je poslije jozine vladavine, ne znam...

osim toga, imam dojam da je ban tražen za ej00jesence, prije nego za tebe.

sviranje na zamjenama je ok, ustaljena je to praksa. i sam sam svirao zamjene sa stotinu bendova.
znam tamburaše koji nikada ili skoro nikada nisu imali svoj bend, a cijeli život sviraju gaže. ima svega.

ima na forumu tema o sviranju zamjena, sve je tamo rečeno, da se ne ponavljamo i zatrpavamo ovaj topic od dika.

recimo, ne sviđa mi se ovaj tvoj stav oko sviranja s tamburašima "nižeg ranga". vjerujem da toga ima, ali mi izgleda nekako oholo... i tko god da tako postupa, nebi se imao nikakvo pravo uvrijediti kad bi njima netko rekao da im neće doći na zamjenu, jer je iz višeg ranga...

Hrvoje 23-01-2008 17:49

Quote:

Originally Posted by sviraczs (Post 33686)
a i matijavg je napisao da sad Zganjec svira bas,pa nema potrebe za Tosom!

Samo da ispravim, prezime je Žganec. Ipak mi je čovjek frend, a nije član foruma pa da ukažem na ovaj "netočan navod".

sviraczs 23-01-2008 18:08

Quote:

Originally Posted by Hrvoje (Post 33938)
Samo da ispravim, prezime je Žganec. Ipak mi je čovjek frend, a nije član foruma pa da ukažem na ovaj "netočan navod".

:pljesak: :pljesak: :pljesak: :pljesak: :pljesak: :top:

tako sam ja shvatio!

jaksa 23-01-2008 18:18

Quote:

jedan od: ....sa tamburašima nižeg ranga od svojeg benda.
Zašto nebi išo na gaže i sa bendovima nižeg ranga ako trebaju pomoć, neko im fali, nije bitno za koje novce, i ako si slobodan, zašto nebi išo pomoć odsvirat gažu "BENDU NIŽEG RANGA"?

klas 23-01-2008 19:26

Quote:

Originally Posted by jaksa (Post 33941)
Zašto nebi išo na gaže i sa bendovima nižeg ranga ako trebaju pomoć, neko im fali, nije bitno za koje novce, i ako si slobodan, zašto nebi išo pomoć odsvirat gažu "BENDU NIŽEG RANGA"?

evo ja se slažem sa jakšom.............
...ne mogu svi biti jednako kvalitetni..........kod nas u bend su dolazili dečki koji su možda iz višeg ranga nego što smo mi........nisu pitali za koje novce.....svaka čast ljudima...skidam kapu
.........a i neki od nas su išli na zamjenu bendovima iz višeg ranga......naravno da mi je bilo drago što su me zvali iako su znali da postoje kvalitetniji od mene.....
..............
svatko svakome treba uskočit kad je hitno.....i ako može.....

ej00jesence 23-01-2008 19:28

Slazem se takoder. Je da nisam sudjelovo u tome. Al zasto ne

_maestro_ 23-01-2008 22:28

jbg... oni najbolji pojedinci uvijek sviraju sa sviračima NIŽEG ranga.
jerry na primjer.
šta će jadan, nema s kim drugim. :sad:

Hrvoje 23-01-2008 22:31

Zato se Đeri lijepo zatvori u studio i svira "sam sa sobom" i nasnimava instrumentale. :D

sviraczs 23-01-2008 23:19

Quote:

Originally Posted by _maestro_ (Post 33992)
jbg... oni najbolji pojedinci uvijek sviraju sa sviračima NIŽEG ranga.
jerry na primjer.
šta će jadan, nema s kim drugim. :sad:

mislim da je veća patnja ostalima sa njim,nego njemu sa ostalima!!!:krez: :rolleyes:

IvanZU 25-01-2008 09:06

Quote:

....kad ste vidjeli šimu dominkovića da je svirao s nekim drugim bendom?...

.....e da vidio, doživio! Ko klinac negdje oko 1993....sviro zamjenu i to KONTRU!....oduševio me......

Janika 08-12-2008 14:33

....

slažem se sa onima koji kažu da su dike jedan od najjačih bendova

KDL 08-12-2008 16:03

Vinkovačke Dike

Odličan bend, prepoznatljivog zvuka, prelijep vokal, i vrhunski autori!!!

basdžija 08-12-2008 18:13

Quote:

Originally Posted by KDL (Post 58789)
Odličan bend, prepoznatljivog zvuka, prelijep vokal, i vrhunski autori!!!

u svakom slučaju , bend koji ima osigurano mjesto u tambura hall of fame ( kada ga jednom osnujemo ) :top::top::top:

stevanbeli 02-08-2009 14:33

Bojčinska koleba

Dana 08. 08. 2009. sviramo u okolici Beograda, Surčin mjesto događanja eko-etno restoran "BOJČINSKA KOLEBA". Tamo smo u večernjem terminu. Pa eto dajem na znanje tamburašima iz blizine da nalete da se upoznamo, probamo tambure, popijemo koju.

Link Bojčinska koleba.
http://www.koleba.rs/restoran_en.html

Pozdrav!

rajna 06-08-2009 14:55

Quote:

Originally Posted by ej00jesence (Post 33426)
Odlično izrečeno!!!!!!:top:

Čerga bez glavnog cigana.....;)

tamish 09-08-2009 01:27

'Ajduci iz Bojčinske šume!!!

Booogamiii...
2 i po sata su Dike žestoko cepali na bini, ljubitelji tamburaške muzike - uživali potpuno! Na obalu Save je na tren dofuran i dah Jadrana, al smo se brzo svi vratili "s mora" "pravac u Panoniju"!!! Tek poneka starogradska pesma, opšte poznata, dok je akcenat bio na njihovom repertoaru i njihovim stvarima, na čemu im veliko HVALA, jer retko smo ovde u prilici to da čujemo. ....a da pevajuuuu...ma niki ne zabušava!

Majstori, velika mi je čast da sam vas sve upoznao!:top:

kaca 11-09-2009 02:34

Quote:

bravo patose.takvih profesionalaca je pun forum.

tamish 17-11-2009 08:11

Tamish je video Dike!!!!

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by tamish (Post 72984)
Booogamiii...
2 i po sata su Dike žestoko cepali na bini,

........

Majstori, velika mi je čast da sam vas sve upoznao!:top:

Evo, ko neveruje:krez:
Privitak 4518

LAZO 09-12-2009 14:17

normalno pred tošom puno pivo

seka 31-12-2011 14:44

Ajmo malo ovaj topic gore:top:
Jedan od najboljih bandova ikada za mene i mnoge istomišljenike,a tako slabo eksponirani:sad:

Nigdje nemogu naći neke stvari,nitko ne zna gdje nastupaju,na FB imaju neku stranicu,ali nitko ne radi na njoj...pomagajte ljudi:D:D

_maestro_ 31-12-2011 15:28

načuo sam nešto da dike više ne funkcioniraju. možda je to i trač?
jedino što je sigurno je da na forumu ima ljudi kompetentnih da demantiraju ili potvrde (ili napišu nešto treće :D ) o ovome što napisah.

Fico2107 31-12-2011 18:08

Evo,Dike sviraju na Lijepom našom u Vukovaru vidim na TV-u,pa valjda su aktivni još :D

_maestro_ 31-12-2011 18:09

Quote:

Originally Posted by Fico2107 (Post 101142)
Evo,Dike sviraju na Lijepom našom u Vukovaru vidim na TV-u,pa valjda su aktivni još :D

:bonk:
gledam i uživam u toj činjenici, kao i u pjesmi koju izvode :bonk: :top:

DJD 01-01-2012 10:58

DIKE

DJD
Iako do sada nisam imao komentare na forumu (jer ih nisam baš ljubitelj ) prije svega zaželio bih svim članovima foruma sretnu i uspješnu Novu godinu! Što se tiče" DIKA" mogu samo reći da još uvijek sviramo.Činjenica je da nismo više u postavi kao prije pola godine a isto tako medijski se nismo nikada previše eksponirali (što možda i nije dobro) pa su se iz tog razloga i pojavile sumnje u eventualni prestanak rada benda.Za sada toliko,pozdrav svima !

seka 03-01-2012 09:40

Baš ste me obradovali :) :ples:

Fico,bili su na Silvestrovo i na VTV u emisiji "zabavljaju vas..",bilo je fantastično:top:,iako je snimka iz 2009. u pitanju,nisam sumnjala u postojanje benda,jer sam ih slušala i gledala ove prošle (ne tako davne :) )godine na Divanima:top:

Ali me rastužuje činjenica da se kojekakvi vrte svuda i nema događaja bez njih,iako su koma:down:, a ovako poseban i kvalitetan bend moraš preko Interpola tražiti,gdje i kada nastupaju:D

Sad kad ste već tu,jedna mala pomoć (pliiiz:krez:),gdje mogu naći npr Kaži da si za mene...?:please:
Gotovo sam zaboravila tu pjesmu:sad:

A baš u toj emisiji,bila je još jedna(ne znam ime:o),koju nisam sigurna ni da sam ranije čula...tako da svaka pomoć je dobrodošla :surrender:

rossi 03-01-2012 13:23

Quote:

Originally Posted by seka (Post 101184)
Baš ste me obradovali :) :ples:

Fico,bili su na Silvestrovo i na VTV u emisiji "zabavljaju vas..",bilo je fantastično:top:,iako je snimka iz 2009. u pitanju,nisam sumnjala u postojanje benda,jer sam ih slušala i gledala ove godine na Divanima:top:

Ali me rastužuje činjenica da se kojekakvi vrte svuda i nema događaja bez njih,iako su koma:down:, a ovako poseban i kvalitetan bend moraš preko Interpola tražiti,gdje i kada nastupaju:D

Sad kad ste već tu,jedna mala pomoć (pliiiz:krez:),gdje mogu naći npr Kaži da si za mene...?:please:
Gotovo sam zaboravila tu pjesmu:sad:

A baš u toj emisiji,bila je još jedna(ne znam ime:o),koju nisam sigurna ni da sam ranije čula...tako da svaka pomoć je dobrodošla :surrender:

Imam ja tu pjesmu.Daj mail i šaljem

seka 03-01-2012 15:16

;);) Imaš pp :))

rossi 03-01-2012 17:22

Quote:

Originally Posted by seka (Post 101200)
;);) Imaš pp :))

Poslano.

seka 03-01-2012 18:17

Quote:

Originally Posted by rossi (Post 101205)
Poslano.

Hvalaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :)

http://images.paraorkut.com/img/pics...k_you-8233.gif

Slušam i uživam ;)

stevanbeli 07-01-2012 15:08

Quote:

Originally Posted by DJD (Post 101144)
DJD
Iako do sada nisam imao komentare na forumu (jer ih nisam baš ljubitelj ) prije svega zaželio bih svim članovima foruma sretnu i uspješnu Novu godinu! Što se tiče" DIKA" mogu samo reći da još uvijek sviramo.Činjenica je da nismo više u postavi kao prije pola godine a isto tako medijski se nismo nikada previše eksponirali (što možda i nije dobro) pa su se iz tog razloga i pojavile sumnje u eventualni prestanak rada benda.Za sada toliko,pozdrav svima !

Nadovezao bi se na kolegu iz bivšeg sastava.

Iz sastava sam otišao jer nisam naišao na plodno tlo oko nekih zamisli za koje sam mislio da su dobre. Kada bi rekao bilo što loše o sastavu "Dike", pljuvao bi po dijelu svog života. Mogu reći samo to je da je svakog od nas život odnio nekim drugim putevima u kojima su "Dike" postale manje važne. Izgubilo se srce. A ja to još imam i još se nisam zasitio toga. Mislim da sam bio maksimalno iskren a to i dečki znaju i iz sastava otišao čista srca i obraza. Bitna je samo stvar da se nismo zavadili i dan danas se vidimo i čujemo. Dalje ne želim govoriti, mislim da forum nije mjesto za to.

basadzija 07-01-2012 15:36

Može li se saznati trenutna postava Dika? Možda neka fotografija, video ili audio nove postave? Hvala!

seka 07-01-2012 17:52

Meni je samo žao što takav divan bend nemam prilike slušati uživo češće nego (ako je sreće) jednom ili dva put godišnje,naravno da je tužno kad dobar bend ili postava iz bilo kog razloga ostane bez jednog ili više članova,kroz koje su prepoznatljivi,ali meni kao velikom obožavatelju,upravo taj njihov izričaj,stil,izbor pjesama i naravno pjesme,traju i bude jednake emocije,od kako sam ih prvi put čula do danas.
To nešto znači.
Naravno da ne sviraju svi jednako(dobro),i da su neke postave savršenije od drugih,ali ja samo mogu reći svima,koji su bili,koji su sada ili će biti dio TS Dike,bravo i imate na što biti ponosni:top:

Sad jedna mala digresija,ako je već toliko malo tih neprivatnih događanja na kojima sviraju,ajde nek netko iz benda(prisutan) ili oni koji raspolažu tim informacijama,pošto već nema službene stranice(a ona na fb je pasivna)napiše obavjest kada i gdje,i to dovoljno rano(bar koji dan),da i mi drugi vidimo i stignemo dojahat :D

Možda bi se onda oni koji organiziraju svirke,kad bi vidjeli koliko nas je,češće dohvatili upravo Dika,a nama ispunili želju :wah::))

Hrvoje 12-09-2014 01:37

Meni najdraža pjesma ovogodišnjeg požeškog festivala...

Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 16:32 sati.