Forums

Forums (http://forum.tambura.com.hr/index.php)
-   Tamburaši i bandovi (http://forum.tambura.com.hr/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Ad Libitum (http://forum.tambura.com.hr/showthread.php?t=321)

sviraczs 24-01-2007 13:27

Ad Libitum

evo, vidim da je bilo price o tom bendu,pa da i ja kazem sto znam!!

Cicko nikada nije svirao sa Miletom,jedino u orkestru RTNS,i kad prate Zvonka,jer Zvonko inzistira na tome!A sa MIletom svira Šime(Jovica Šimecki).
Nikola Jaramazovic je samo snimao taj album,a inace svira u Ravnici.
album je sniman u studiju,ali na prvu,kao sto ste i rekli!

_maestro_ 24-01-2007 13:48

je li taj šimecki iz sremske mitrovice?

sviraczs 24-01-2007 14:08

da,on je drugi begesar u orkestru RTNS!

_maestro_ 24-01-2007 14:48

hehe, znam ga onda. u rovinju 1984, kad sam s panoncima tamo svirao, došao je do nas, predstavio se kao šime iz mitrovice i rekao da svira (valjda je onda tek počeo, bio je relativno mlad) u rtns. odsvirao je zadnji set s nama, poslije smo nešto raspravljali o aranžmanima save vukosavljeva, načinu na koji on radi harmonizaciju...
ovo nije baš unutar teme, ali morao sam...;)

profesor 24-01-2007 21:35

Jel njihovo ono Tamburaški evergreeni

sviraczs 24-01-2007 21:40

da...........

longee 14-03-2007 17:22

Ad Libitum

Švrljajući po Forumu, vidjeh da je taj novosadski sastav spominjan.

Ako nekoga interesira, imam dosta mp3-ca njihovih, što mi je dao Saša Šćitaroci, kada su on i Brane Jovanović bili u Puli, nakon zajedničkog druženja i svirke.

Pa, ako vas zanima, imam albume Tamburaška bajka, neki s ciganskim pjesmama, a i koncert Zvonka Bogdana u Novom Sadu s orkestrom Mileta Nikolića u kojem također svira Saša.

BTW, i Saša i Brane su zakon, sviraju super i jako smo se dobro proveli.:top:

kruno 15-03-2007 11:08

Quote:

Originally Posted by longee (Post 11195)
...
Pa, ako vas zanima, imam albume Tamburaška bajka, neki s ciganskim pjesmama, a i koncert Zvonka Bogdana u Novom Sadu s orkestrom Mileta Nikolića u kojem također svira Saša.

Mene zanima, te albume nisam uspio nabaviti...
Imam njihov Tamburaški evergreen 1, pa ako tko želi, neka javi ...

btw, znaš možda jel svira ista ekipa kao i na TE1 ill .... ?

longee 15-03-2007 11:37

Quote:

Originally Posted by kruno (Post 11238)
Mene zanima, te albume nisam uspio nabaviti...
Imam njihov Tamburaški evergreen 1, pa ako tko želi, neka javi ...

btw, znaš možda jel svira ista ekipa kao i na TE1 ill .... ?

Čini mi se malo pojačana ekipa... A na bogdanovom koncertu je orkestar Mileta NIkolića, kao što već rekoh. Tamburaški evergreen je odrađen, kako mi je sam Saša rekao, malo stihijski, oni su došli u studio, poslagali se oko mikrofona i peri :D. Bajka je malo produkcijski bolje odrađena.

Gledat ću ovih dana uploadati album "Tamburaška bajka", a ovdje ću postati link! :top:

Evil Dick 15-03-2007 12:57

Bajka mi je ok, dobar album...

Jel su na bogdanovom koncertu jedan ili dva prima, jel ti reko kojim povodom je koncert bio?

longee 15-03-2007 14:53

Quote:

Originally Posted by Evil Dick (Post 11258)
Bajka mi je ok, dobar album...

Jel su na bogdanovom koncertu jedan ili dva prima, jel ti reko kojim povodom je koncert bio?

Jedan je prim, čini mi se... Ne znam kojim je povodom svirano, ali je snimljeno baš sve, Bogdan povremeno baca bombe, od kojih su neke skroz simpa :krez:

Hrvoje 07-05-2007 15:34

Tamburaški evergreen

Jesu to ovi albumi?

http://www.kondorcomm.hr/imgCD/nadunavu1.jpg

http://www.kondorcomm.hr/imgCD/nadunavu2.jpg

Sad me zbunjuje ovo što piše ovdje da se bend zove "Ad Libitum", a tu piše "Orkestar Stevice Jovanovića - Čvarka"... Jel' to isti bend, pa mijenjao ime ili o čemu se radi?

saky 07-05-2007 15:55

ne bih rekao da je to isti bend..Cvarak je violinista, vidim da ima i harmoniku, a na onom prvom albumu je cisti tamburaski materijal..

sviraczs 07-05-2007 15:56

Quote:

Originally Posted by Hrvoje (Post 14579)
Jesu to ovi albumi?

http://www.kondorcomm.hr/imgCD/nadunavu1.jpg

http://www.kondorcomm.hr/imgCD/nadunavu2.jpg

Sad me zbunjuje ovo što piše ovdje da se bend zove "Ad Libitum", a tu piše "Orkestar Stevice Jovanovića - Čvarka"... Jel' to isti bend, pa mijenjao ime ili o čemu se radi?

nije isti bend,to je samo ista izdavacka kuca od Baneta Krstica!!

krunopz 10-05-2007 14:58

A jel postoji TE2 ako je ono TE1 i jel netko to ima i dali bi ga mogao uploadati?

branne 18-06-2007 23:04

Ako nekog intersuje evo iz prve ruke........

Vidim da je ovde spominjan orkestra AD LIBITUM. Pa ja kao clan istog, sam nasao dosta netacnih podataka, pa cisto ako nekog interesuje, mogu da pojasnim.

Brane Jovanovic ( punim imenom Branimir), terc prim na Tamburaskom evregreen-u, a inace terc basprim AD LIBITUMA.

A mozete me pronaci i kao umetnickog rukovodioca TO AKUD " Sonja Marinkovic" od 2000-2004. i dirigenta i osnivaca TD "PANONIJA" iz Novog Sada, kao i na sajtovima o festivalima gde smo ucestvovali.

Pozdrav svima

P.S. drago mi je da ste zainteresovani za nas rad.......

branne 18-06-2007 23:07

Quote:

Originally Posted by sviraczs (Post 5440)
evo, vidim da je bilo price o tom bendu,pa da i ja kazem sto znam!!

Cicko nikada nije svirao sa Miletom,jedino u orkestru RTNS,i kad prate Zvonka,jer Zvonko inzistira na tome!A sa MIletom svira Šime(Jovica Šimecki).
Nikola Jaramazovic je samo snimao taj album,a inace svira u Ravnici.
album je sniman u studiju,ali na prvu,kao sto ste i rekli!

Samo da te ispravim.....

U pravu si za Cicka, Inace punim imenom Dubravka Isakova, a Šime se zove Jovan Šimunovački.........I za Nikolu si u pravu, s tim što morate praviti razliku između novosadske Ravnice i subotičke. Nikola je član subotičke......

_maestro_ 19-06-2007 11:49

Quote:

Originally Posted by branne (Post 17478)
...
Brane Jovanovic ( punim imenom Branimir), terc prim na Tamburaskom evregreen-u, a inace terc basprim AD LIBITUMA.

A mozete me pronaci i kao umetnickog rukovodioca TO AKUD " Sonja Marinkovic" od 2000-2004. i dirigenta i osnivaca TD "PANONIJA" iz Novog Sada, kao i na sajtovima o festivalima gde smo ucestvovali.

Pozdrav svima

P.S. drago mi je da ste zainteresovani za nas rad.......

pozdrav i tebi brane. dobrodošao na ovaj forum.
ima ovdje puno zainteresiranih za vaš rad, kao i za rad svih drugih dobrih tamburaša, a i onih koji će to tek postati... :)

branne 21-06-2007 09:50

Evo da ja nadopunim....
Edicija CD se zove Tamburaski evergreen.
Tamburaski evergreen 1 smo snimali mi, tj. AD LIBITUM.
Tamburaski evergreen 2 je snimio ciganski orkestar Stevice Jovanovića-Čvarka.....

Prošli četvrtak (14.06.2007.) smo mi snimili Tamburaski evergreen 3. E taj će biti pravi BUM....... HE, HE.....videćete zašto.........

A u pripremi nam je naš album sa autorskim pesmama, možete pronaći pesmu MARIJA za sada pošto smo s njom nastupili na Festivalu zabavne muzike Vrnjačka Banja 2007. Postoji kraći mp3 na njihovom sajtu........

Pozdrav svima...

sviraczs 21-06-2007 09:53

Quote:

Originally Posted by branne (Post 17666)
Prošli četvrtak (14.06.2007.) smo mi snimili Tamburaski evergreen 3. E taj će biti pravi BUM....... HE, HE.....videćete zašto.........

jel zbog instrumentalne muzike?

branne 21-06-2007 09:54

Ne, zbog pesama koje su na njemu............

branne 21-06-2007 09:59

Evo linka za MARIJU pa poslušajte.....

http://www.legatprodukcija.com/pesme/adlibitum.mp3

chico 27-08-2007 00:30

Quote:

Originally Posted by branne (Post 17666)
Evo da ja nadopunim....
Edicija CD se zove Tamburaski evergreen.
Tamburaski evergreen 1 smo snimali mi, tj. AD LIBITUM.
Tamburaski evergreen 2 je snimio ciganski orkestar Stevice Jovanovića-Čvarka.....

A u pripremi nam je naš album sa autorskim pesmama, možete pronaći pesmu MARIJA za sada pošto smo s njom nastupili na Festivalu zabavne muzike Vrnjačka Banja 2007. Postoji kraći mp3 na njihovom sajtu........

Pozdrav svima...

da malo oživimo temu....bane krstić mi je rekao prošli tjedan da snimate novi album (baš je došao iz studija gdje su kontraš i cicko za 2 sata snimili 6 pjesama-šokirali ga) na kojem su samo cajke i bečarci.dali si mislio na to?
isto tako čujem da uskoro pratite baneta u banjaluci.ima li još ulaznica?

branne 19-09-2007 14:01

Na to sam mislio, svih 7 smo bili u studiu i snimili taj cd sa cajkama i becarcima za nesto jace od cetiri sata.iskreno za Banju Luku ne znam nista. Za sada. Ali tako to kod nas ide.

Marko Jovanovic 20-09-2007 20:41

Quote:

Originally Posted by longee (Post 11195)
Švrljajući po Forumu, vidjeh da je taj novosadski sastav spominjan.

Ako nekoga interesira, imam dosta mp3-ca njihovih, što mi je dao Saša Šćitaroci, kada su on i Brane Jovanović bili u Puli, nakon zajedničkog druženja i svirke.

BTW, i Saša i Brane su zakon, sviraju super i jako smo se dobro proveli.:top:

hteo bih ja malo da se umesam Marko Jovanovic-mali marko iz Sremske Mitrovice 1981-1990 primas u radijuNS
sam 2002 u Novom Sadu snimio sa orkestrom Lepi San -cd zvani Tamburaska bajka na kome sviram prim i autor sam muzike i teksta
- za vas, -milence kolo, -
pusti zoru -backa balada ostalo je traditional
takoreci sam taj projekat ostvario sa mojim kumom Cickom pesme zacticene autorskim pravima u udruzenju kompozitora Vojvodine pa proverite
posle toga cicko sa mladjim momcima formira ad libitum
puno pozdrava
drste se primasi jer cu vam otvoriti moju websawseit uskoro

Marko Jovanovic 20-09-2007 21:11

javljam ti se kao autor Tamburaske bajke

Quote:

Originally Posted by longee (Post 11240)
Čini mi se malo pojačana ekipa... A na bogdanovom koncertu je orkestar Mileta NIkolića, kao što već rekoh. Tamburaški evergreen je odrađen, kako mi je sam Saša rekao, malo stihijski, oni su došli u studio, poslagali se oko mikrofona i peri :D. Bajka je malo produkcijski bolje odrađena.

Gledat ću ovih dana uploadati album "Tamburaška bajka", a ovdje ću postati link! :top:

dobro da znate da su pesme zasticene kod udruzenja kompozitora vojvodine
i da im se zna autor 2002 u Novom sadu
I NIJE IH SNIMIO AD LIBITUM NEGO SASTAV LEPI SAN ukome neki clanovi sviraju u po volji-ad libitum kao moj kum cicko,braca scitaroci i celista Draga koji i peva na tamburaskoj bajci
ako vas zanima pisite na moj mail- markoprimsrem@gmx.de
puno pozdrava Marko Jovanovic

branne 11-10-2007 13:40

Pozdrav Marko.

Da iskoristim priliku da te pozdravim ovim putem. Eko se ne varam nisi bio kod nas od Cickovog rodjendana........onog jel !!!!! Bas sad idem kod njega sa zenom i decom malo a druzenje.... By the way, crko nam je mikorofon od stimalice, pa kad budes dolazio mozda da nam dones drugi....

Pazi na se u tom Minkenu!!

cao

Skrba 24-11-2007 18:05

Pozdravljam sve ljubitelje stare dobre tamburaske muzike....forum je super...moze li neko da mi objasni kako da skinem album "Lepi San-Tamburaska Bajka"?Jako zelim imati taj album posto mi otac Zoran Skrbic svira na njemu....Hvala unapred

tamish 24-11-2007 22:35

@skrba...

Quote:

Originally Posted by Marko Jovanovic (Post 24985)
hteo bih ja malo da se umesam Marko Jovanovic-mali marko iz Sremske Mitrovice 1981-1990 primas u radijuNS
sam 2002 u Novom Sadu snimio sa orkestrom Lepi San -cd zvani Tamburaska bajka na kome sviram prim i autor sam muzike i teksta...
......

takoreci sam taj projekat ostvario sa mojim kumom Cickom pesme zacticene autorskim pravima u udruzenju kompozitora Vojvodine pa proverite
posle toga cicko sa mladjim momcima formira ad libitum....
...

...tako da se ja ne bih zayebavo s tim...mislim - ja to nemam...:down:

branne 26-11-2007 17:54

Zdravo mali Skrbo

Marko
pa jel stvarno Zoki nema CD?

Jagdino 28-11-2007 10:57

Pozdrav Branetu

Brane, sta ima kakav si? Kad ti kazem Pozdrav iz Vukovara - znaces o kome se radi!

branne 02-02-2008 17:56

Pozdrav svima

Obavestavam sve zainteresovane da AD LIBITUM svira 22.02. u OLD BRIDGE pabu u Osijeku......

Smatrajte se pozvanim....

basistica 05-02-2008 12:27

Quote:

Originally Posted by branne (Post 34999)
Obavestavam sve zainteresovane da AD LIBITUM svira 22.02. u OLD BRIDGE pabu u Osijeku......

Smatrajte se pozvanim....

Mi ćemo prihvatiti poziv i doći vas slušati ( i gledati ):) Nismo se dugo vidjeli! Prošlo je i više od godinu dana... Pozdrav od Garavuša!!

branne 06-02-2008 14:18

Quote:

Originally Posted by basistica (Post 35261)
Mi ćemo prihvatiti poziv i doći vas slušati ( i gledati ):) Nismo se dugo vidjeli! Prošlo je i više od godinu dana... Pozdrav od Garavuša!!

unapred se radujem ponovnom susretu.............jedva cekam.......

Dodjite sve ako mozete.......

marac1979 01-04-2008 15:04

Branne kad će opet neka svirka u Osijeku ili Slavoniji općenito? Bio sam u OB pubu i bilo je fantastično! Kad izlazi ''tamburaški evergreen 3''?

branne 09-04-2008 12:30

Cao...

Ne znam za sada nista. Mozda bude u OBP ponovo ali ne znam tacan datum, ne verujem pre sredine maja posto smo popunjeni do tada....... amburaski evergreen 3 trebao izaci jos oko Nove Godine ali evo nikako...... Mi snimamo novi CD sa autorskim pesmama, a evergreen je snimljen i samo je do producenta ( Baneta Krstica) kad ce se pojaviti u radnjama.........

begesarns1989 18-12-2008 14:04

AD LIBITUM je najbolji Tamburaski orkestar koji postoji na ovim prostorima.

Log Out 12-07-2009 21:10

Kako i gdje nabaviti/preslušati albume od Ad Libituma?

Imam samo tamburaški evergreen 1 i to je odlično. Od svirke,pjevanja , štimunga-sve 5.

Dečki sam napred!!!!:top:

garavi gez 12-07-2009 22:34

Ad libitum

Gdje svira i pjeva Ad Libitum u skoro vrijeme....ako ko zna neka kaže.

chico 14-07-2009 12:32

pozdrav ekipi iz ad libituma :krez:
bilo ih je fino slušati i gledati preksinoć u srbobranu unatoć katastrofalnom razglasu ( stara boljka svih velikih skupova na otvorenom jelte )
neznam kako su odradili nastup sa zvonkom u s. karlovcima jer je zatvaranje exita bilo.........khm.........veselo :krez::krez::krez:

ništa ko' zora na varadinu...............:top:

branne 24-07-2009 09:28

Pozdrav i tebi Chico. Sto se ne javi ako si bio u Srbobranu? Inace, tip koji je sebe predstavio kao ton majstora u Srbobranu je totalni idiot. Mislim da odkad poostoji AD LIBITUM, nekih 9 godina, ovo u Srbobranu je bilo najgore ozvucena svirka ikad. Mi smo se zezali posle da smo drzali koncert za prim i bas, mi ostali smo mogli ostati u Novom Sadu, isti rezultat bi bio.
A sto se tice EXIT-a stvarno je bilo veselo. Bukvalno je bilo takmicenje ko ce poneti zutu majicu. ( u maliganima naravno).

Pozdrav svima od AD LIBITUM-a.

branne 19-05-2010 12:18

AD LIBITUM na Facebook

Pozivamo sve forumase koji imaju i nalog na facebook-u da se pridruze nasoj stranici tamo....

Pozdrav od AD LIBITUM-a

tamish 19-05-2010 21:38

nenađoh....

Brane, jel može link na stranicu, odr'o sam se od searcha al ne nađoh:bonk:

pozdrav!

branne 05-06-2010 15:59

Evo linka. Valjda je dobar...

http://www.facebook.com/group.php?gid=122214691133925

tamish 05-06-2010 16:37

To je To!

Hvala, upisali smo se!:top:

dewey89 08-07-2010 14:26

da li ima ko još kakav album od Ad libitum-a osim "Tamburaški evergreen" pa da mozemo preslišati?? :)

ceko 12-07-2010 07:11

Quote:

Originally Posted by dewey89 (Post 86588)
da li ima ko još kakav album od Ad libitum-a osim "Tamburaški evergreen" pa da mozemo preslišati?? :)

I ja se ubih od trazenja !
Jeva cekam taj album od prosle godine !

Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 14:29 sati.