![]() |
TS Prijatelji
http://www.ts-prijatelji.com
Evo što kažu sami o sebi (copy/paste sa sajta) Tamburaški sastav „Prijatelji“ osnovan je u svibnju 2006. godine sa sjedištem u Đakovu, u srcu Slavonije. Iako je ovo relativno mlad sastav, čine ga iskusni i već provjereni tamburaši koji su svoje zanate „pekli“ niz godina u drugim sastavima. Četvorica članova ovog sastava: Jasenko Ivanetić, Krunoslav Horjan, Dubravko Miholjek i Jadranko Tomljanović su svirali u jednom također poznatom bendu “Zvona“, ali željni novih glazbenih izazova dolaze do primaša Krune Dražića koji tada svira u „Širok šoru“. Zajedno s njim nastaju „Prijatelji“ kojima se kasnije pridružuje Josip Dražić koji je svirao u sastavu „Milenij“. „Prijatelji“ su već iza sebe ostavili puno svirki i nastupa već u ovom kratkom razdoblju postojanja, a još ih više čeka. Zacrtane su jasne smjernice kako sastav mora funkcionirati, pa članovi sastava smatraju da samo rad, vježbanje i ulaganje u sebe donosi plodove. Ovaj sastav u stanju je odsvirati sve, od svadbi, radijskih emisija, televizijskih nastupa, koncerata, zabava preko raznih fešti i tuluma. Od repertoara sviraju gotovo sve: svoje autorske pjesme, tamburaške hitove, slavonske narodne, zabavne, pop, rock and roll, serdalinke, starogradske, klasiku, instrumentale i to sve isključivo na tamburama. Treba istaknuti da su „Prijatelji“ svoju premijeru imali, ni manje ni više, nego na Hrvatskoj televiziji u emisiji “Dobro jutro Hrvatska“ pjevajući pjesmu “Ajde kume zapjevaj“. Sastav će i dalje u budućnosti raditi na svojim autorskim pjesmama kao i na proširenju vlastitog repertoara. |
Poznajem ekipu. Žao mi je što ih još nisam slušao uživo. Mislim da takvih svirača na okupu nema puno bendova, primaš fantastičan (malo je za reć). O svemu samo superlativi.Ne znam kako da se izrazim a da ne zvučim otrcano ili "zaljubljeno" u nihove potencijale. Mislim da one stvari koje su da osada snimili ne daju pravu sliku o njihovoj kvaliteti.
O njima će se tek čuti. |
Profesore, iako ih ne poznajem osobno, jasno je da je sigurno riječ o odličnoj ekipi muzičara već samo po imenima bendova u kojima su svirali (Zvona, Širok Šor, Milenij). Što se snimaka i autorskih pjesama tiče, mislim da je teško prema tome ocijeniti i procijeniti bilo koji tamburaški bend. Kvaliteta svirke i pjesme se najbolje procijeni kada se čuje neka gaža uživo, na suho.
Krunu, primaša, sam znao viđati na Požegi, kao kapelnika festivalskog orkestra, a bilo je zanimljiva zajebancija, prepucavanje između njega i Krune Špišića iz Otrova... Evo link - http://www.tamburaland.com/forum/showthread.php?t=770 A evo i fotka... http://www.tamburaland.com/photoalbu...%20052_jpg.jpg Btw, na sajtu Prijatelja piše da je Kruno Dražić snimio sve tambure za one tamburaške stvari koje je snimio Trio Gušt (ja prije mislio da su to oni sami snimili, ja naivčina :rolleyes: ). I da opet ide nešto snimat za njih... |
Kruno Dražić je svakako jedan vrlo zanimljiv lik.
Mislim da vam to mogu potvrditi i dkranjce i zOnZi s jednog druženja u Šibeniku ovog ljeta. Svaka čast. :top: |
Quote:
On mi je zakletva! Obožavam ga:) :) :) |
Quote:
|
Pa dajte onda tog Krunu pozovite da dođe malo 'vamo... :top:
Doduše, čovjek je izjavio na sajtu da mu je najveća želja da nađe pola sata slobodnog vremena i sigurno, ako nađe tih pola sata, neće ih tratiti ovdje... :bonk: |
On je genije koji konačno ima oko sebe ljude koji mogu (Možda) ispuniti njegova očekivanja i vizije o tamburaškoj glazbi.
Ono "vrhunski, vrhunski ....... " ja bi mogao pisati do prekosutra (za njega je velika šteta što tamburaši, nažalost, da bi preživjeli moraju svirati i svatove, tip je za puno veće stvari) Ne mogu prežaliti što je u subotu imao ispit u Mostaru. Bila bi to tri izvrsna dana na Krku i u Umagu da je mogao ići s nama kao šesti. Tada UŽIVAMOOOOOOO. |
Quote:
|
Glazbena akademija
|
Koji smjer?
|
"Desno, kod velike stijene..." :D
|
Pitat ću, ne znam.
|
Ocvirek je otvorio temu o Kruni Dražiću pa sam otvorio malo stranicu http://www.ts-prijatelji.com/ da vidim kaj ima kod njih i dečki stvarno rade punom parom... Snimaju dva albuma, u lipnju idu na dvotjednu turneju po Americi i Kanadi i tako... :top:
Evo malo copy/paste (copyright ts-prijatelji.com) Počelo snimanje dva nova albuma Četvrtak, 22 Oľujak 2007 Počeli smo sa snimanjem nova dva albuma koja bi trebala biti gotova do lipnja. Budući da odlazimo na turneju po SAD- u i Canadi rodila se zamisao da ljepotu tamburaške glazbe i tog prekrasnog instrumenta prezentiramo na dva CD- a. Zašto dva? Prvi će sadržavati naše autorske pjesme, te pjesme iz svih krajeva Hrvatske ( Slavonije, Dalmacije, Like... ) kako bi služio kao glazbena razglednica Lijepe naše. Drugi album bit će sastavljen od internacionalnih melodija koje su poznate cijelom svijetu, jer tako želimo pokazati svima da s tamburom možete pjevati sve. Tu će se nalaziti i nekoliko virtuoznih instrumentala koji će biti interesantni ne samo publici nego i tamburašima, uostalom i svim glazbenicima. Neki instrumentali bit će izvedeni po prvi puta, a autorsko su djelo našeg primaša Krune Dražića. PRIJATELJI putuju na turneju u SAD i Canadu Četvrtak, 22 Oľujak 2007 PRIJATELJI će otputovati na dvotjednu turneju po Sjedinjenim Američkim Državama i Canadi, 20. lipnja ove godine, te će tako po prvi put pod ovim imenom stupiti na Sjeverno- Američko tlo! Pregovori za ovu veliku turneju počeli su još u siječnju, ali tek sada nakon dobijanja vize možemo sa sigurnošću potvrditi da putujemo. Organizator svega je Hrvatska bratska zajednica kojoj je sjedište u Pittsburghu, gdje ćemo imati i najveći koncert kojeg će posjetiti nekoliko tisuća ljudi. Osim u Pittsbourgu, koncerte ćemo održati i u nekim manjim gradovima u njegovoj okolici, zatim u New Yorku, Clevelandu, Cokeburgu, Yohnstownu, Montrealu i Torontu. Što reći, počašćeni smo što smo pozvani na ovako veliku turneju, koja nije mala stvar, i drago nam je da su organizatori prepoznali našu glazbenu kvalitetu koju ćemo sigurno opravdati na svim ovim koncertima. |
Quote:
kruno kad nađe pola sata slobodnog onda dođe kod mene na probu! hehe.....imamo veliku čast i sreću i ne znam šta.....da vodi naš band (ts lipa) od našeg samog početka, tj naučio nas je svirat još u orkestru, a sada nam je voditelj,učitelj,duhovni vođa, guru, da smo u antičkoj grčkoj bio bi nam bog! ne samo zbog svirke, nego što je čovjek prvenstveno legenda! |
mislim, prijatelji su sami legende..........svi su kvalitetni svirači i mislim da su jedan od jačih bandova u hr
|
kruno
krunu sam upoznao u sibeniku ove godine ( kruno, sjeti se rakije u busu :bonk: )
mogu vam reci da me lik fascinirao. koji god instrument uzme u ruke, ubija. nesto nevjerojatno. imam snimke sto je svirao celo.. pustio ovim mojima... prekobacili su se... KRUNO, SVAKA CAST!!! |
dosadan si vise..
|
ocvirče
fakat, jel možeš reći o kruni nešto konkretnije, a ne samo legenda, najbolji, najveći, najljepši, naj...
ovako izgleda kao isprazno, neargumentirano naklapanje nadobudnog i fasciniranog klinje. a samom kruni može više škoditi nego koristiti. sam si rekao da se o njemu ima šta pisati, a ti prvi nisi ništa napisao. :bonk: ajde, na primjer, gdje je sad, šta radi, čuo sam da se školuje glazbeno.... |
Quote:
|
Quote:
Ocvirek, ti se valjda bojiš da netko na ovom forumu neće vidjeti tvoj post, ako ga samo jednom negdje napišeš, i zato ga ponavljaš na svim mogućim mjestima, sada u vezi Krune, a prije ostavljanjem linka na tvoje stranice na desetak različitih mjesta. Najmanje 90 posto ljudi ovdje čita sve teme, i zato ne moraš spamati gdje god stigneš. :spam: |
Quote:
zato sumnja da on ne čita tuđe postove ima utemeljenja... jer... svi mi sudimo druge po sebi. |
Idoli
Quote:
Ovako nesto napisati granici sa zdravim razumom pogotovo dio o Bogu, taj dio nije ni za smijati se vec je tako tuzan da ti dode na:sad: |
kruno je prekinuo fax u mostaru zato što snima dva albuma za ts prijatelje, snima album garavušama, snima album trio guštu, i radi neke pjesme za moj band i za neke druge klince.......... čovjek nema vremena ništa(piše nam aranžmane na WC-u) i imam snimku žive svirke ts prijatealja za koju su glazbeni stručnjaci koji su ju do sad čuli, rekli da je jedna od najjačia tamb. svirki koje su do sad čuli.
|
Idoli
Quote:
Izuzetan covijek nema sto, pogotovo ako uspijeva pisati aranzmane na WC-u, to nije uspijelo ni najvecima:bonk: Ali ne mislis li malo da si previse u toj spici, nemoj se ljutiti ali ispada kao da si zaljubljen u Krunu a to nije na slavu niti tebi a niti njemu |
šta fali i ako sam zaljubljen u njeg???????!
|
Idoli
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
pa de nam stavi tu snimku, ako je baš toliko dobra... ja sam čuo prijatelje samo ono malo što je snimljeno, i to je ok. lijepo snimljeno. a ti ako imaš nešto, stavi slobodno da i mi čujemo o čem se radi
|
snimka je 110 mb. i kao 1. ne znam uopće koristiti g mail, nisam se do sad služio s tim pa molim....................
|
obavijest! prijatelji završavaju sa snimanjem dvaju cd-ova koje su snimali specijalno za ameriku, ali veliku radost i zanimanje ova dva albuma trebala bi pobuditi i unutar hrvatske. naime, na prvom cd-u nalaze se snimke pjesama stranih izvođača, zabavnjaka, rocka, a od toga i neke pjesme na talijanskom, španjolskom i ruskom jeziku! na cd-u br. 2 nalazite će se što poznate što nepoznate pjesme iz svih krajeva hrvatske. prema prvim snimkama: odlično!
|
hmm to bi moglo bit zanimljivo za poslušat..:D
|
samo da dodam........ snimali su i ševu (audio, da netko ne bi pomislio video).
što je najzanimiljivije, snimka ševe sa cd-a je živa snimka, tj. momci su svi zajedno sjeli u studio 1,2,3 i... bez studijskog uljepšavanja, prčkanja itd. itd., izvanredno snimili svoju verziju ševe koja će vama svima biti dostupna vjerovatno za koji dan! i druge stvari su jako dobre |
Quote:
:ples: |
Ljudi ja sam čuo kako uživo sviraju ševu. To morate doživjeti!!!!
|
SVE SNIMKE IZDANE NA CDima ZA AMERIKU MOŽETE PRESLUŠATI NA SLUŽBENIM STRANICAMA TS "PRIJATELJA" KOJA GLASI www.ts-prijatelji.com
usput, dva člana ts prijatelja dobili su pomladak prije par dana, te buda iz berde banda |
cuo sam ih nekoliko puta na televizoru, a i na radijskim postajama su u zadnje vrijeme sve češći.....mogu samo reći da su dečki odlični i jedva čekam njihov album!!!!!!!!!!:ples: :)
|
Cd
Upravo preslušah CD...dečki sviraju strašno, svi do jednog...Kapa dolje svima!!!!:top: :top:
|
I ja se slažem, hebena ekipa, hebene snimke, dečki svaka vam dala...:cool:
|
Quote:
|
a pogotovo krunu s onim bass glasom ono je glaščina ipo...
|
mislim da ljudi polako počinju prepoznavat njihovu kvalitetu, bilo bi šteta da se malo stvari od tako dobre ekipe vrti po medijima. zar ne?
|
Osobno poznam jedino primaša, upoznali smo se još dok je u Širokom šoru svirao... momci zvuče jako dobro, prema onome kaj se može na njihovom sajtu čuti...
|
Quote:
nevalja ovo, ne valja ono, super ideja al je iluzija, i tako u krug........ček...........ček sam...........ček sam malo..........aha.........aha evo ga.......:bljuv: |
Quote:
|
Evo da malo i predstavim ta dva ''famozna'' CD-a koja su rađena za Američko tržište a gdje su ''Prijatelji'' gostovali u lipnju. Jučer su mi dopali u ruke pa...(malo da udaram fuš umjesto kojota:D )
Dakle, prvi CD ima radni naziv ''Jedna je Hrvatska'' i na njemu su pjesme iz svih krajeva ''Lijepe naše'' a i šire!Uz to, ima i par autorskih! POPIS PJESAMA 1. JEDNA JE HRVATSKA (J. Cenić) 2. SLAVONSKI POTPURI - Kad čujem tambure,Vesela je Šokadija,Alaj mi se... (narodna) 3. BRINJE MOJE (narodna) 4. ALAJ JE DIVAN TAJ PODRAVSKI KRAJ (narodna) 5. HERCEGOVINA U SRCU (R.Boban - Ž.Kozina / R.Boban) 6. SAMO ANĐELI ZNAJU (Ž.Pavičić / I. Lesić) 7. SUZA ZA ZAGORSKE BREGE (Z.Špišić - A.B.Pešice) 8. ZVIJEZDA TJERA MJESECA (narodna) 9. LEPI NAŠI STRNOKOSI (narodna) 10.BUDI NOĆAS MIRNO MORE (D.Šarac - D.Britvić) 11.MAĐARICE LUDO VOLIM JA (K. Dražić - M.Muškić) 12.BILA SI MI SVE (J.Ivanetić) 13.EVO MENE (J.Ivanetić) 14.AJDE KUME ZAPJEVAJ (J.Ivanetić) Na drugom CD-u ''Svijet u tamburi''/''The world in tambura'' su svjetski evergreeni iz svih krajeva svijeta a tu su i dva Krunina instrumentala:top: POPIS PJESAMA 1. ALWAYS ON MY MIND (W.Thompson - M.James - J.Christopher) 2. SANTA LUCIA (T.Cottrau) 3. BLUE SUEDE SHOES (C.Perkins) 4. AVE MARIA NO MORRO (H.Martins) 5. DVE GITARE (ruska tradicionalna) 6. SVIBANJSKE NOĆI - instrumental (K.Dražić) 7. GREEN,GREEN GRASS OF HOME (C.Putman) 8. ČAROBNO JUTRO - instrumental (K.Dražić) 9. ŠEVA - instrumental(live) (rumunjska tradicionalna) 10. BIJELA BOŽIĆNA NOĆ (J.Ivanetić - M.Muškić) LINK - [censored by Vedran] |
Quote:
Drugo, nadam se da je Kruno bio originalniji u tim instrumentalima nego u smišljanju imena za njih... :rolleyes: |
To treba čuti.Podsjeća na Jerrya:top:
|
Quote:
|
Quote:
|
evo sa malim zakašnjenjem informacije od Prijatelja........
Vratili se živi i zdravi kući ! Subota, 07 Srpanj 2007 Poštovani posjetitelji naše stranice - mi se vratili iz Amerike ! Stigosmo kući živi i zdravi s puno lijepih riječi za sve ono što smo tamo proživjeli. Turneja, u organizaciji Hrvatske bratske zajednice, je bila organizirana bezprijekorno u svakom smislu. Prvi koncert održan je u New Yorku, a zatim su uslijedili Steelton, Johnstown, Cokeburg, Pittsbourg, Cleveland, Montreal i London kod Toronta. Svi koncerti su bili odlično posjećeni, ali posebno moramo izdvojiti onaj u Montrealu u hotelu Sheraton, na kojem se skupilo nekoliko tisuća ljudi. Puno ćemo još zanimljivosti s ove turneje staviti na našu stranicu, uključujući i slike, pa ćete moći vidjeti gdje smo se sve skitali. p.s. Dužni smo vam malu ispriku što duže vrijeme nismo ništa pisali na stranici, ali je to bilo nemoguće napraviti jer smo i prije ove turneje svirali tjedan dana uzastopno. Isti dan kad smo sletili, u četvrtak 04. srpnja, svirali smo na Đakovačkim vezovima, 05. srpnja nastupamo u Nuštru, a u subotu 06. srpnja sviramo svadbu u Sl. Brodu ! Mladi smo, izdržat ćemo ! |
Al' će te ''moj'' Kruno preko koljena, pa po guzihttp://www.freesmileys.org/emo/ad/hiding.gif
|
ej kolega zbilja mislim da bi trebao smirit doživljaje! nedavno je bila parada u zg, mogao si se zadovoljavat koliko si htio.....uostalom..kruno je oženjen čovjek, tak da moraš bit jako zgodan da budeš njegov(što naravno nisi)!
i prestani sa tim govnarijama! |
bolesno
Quote:
Od kad si na forumu samo o Kruni pises, pa izgleda da bi ti trebao biti na toj paradi koju si spomenuo. Maestro te vec nekoliko puta opominjao da smiris strasti ali ti stvarno neznas prestati. :bonk: Malo procitaj svoje postove i razmisli dali je to normalno sto ti pises!!! |
..i onda tvojoj sreći, dođe neko, neko sasvim treći,
a ti, opet si sam...http://www.freesmileys.org/emo/love002.gif |
Quote:
|
mislim da smo skrenuli sa teme. moli bih da završimo sa ovim govnarijama, ako tko ima šta konkretno za reći neka kaže, a zajebevat ćemo se preko pm.
|
A zašto usamljeni jahač ide sam?:krez:
He, he, novi avatar se nabacio, baš je nekako sjetan:sad: Odma se sjetim kaubojskih filmova o shaneu iliti šejnu! |
.....pa nije sam......s Marlborom nikad nisi sam....:lol2:
|
(copy/paste)
od Prijatelja: U finalnoj večeri festivala u Požegi Utorak, 21 Kolovoz 2007 Nastupamo ponovno ove godine u finalnoj večeri festivala „Zlatne žice Slavonije“ na „Večeri tamburaške pjesme“, u subotu 01. rujna. Pjesma koju ćemo izvesti zove se „Kad sam nekad bio gazda“, a govori o tome kako, kad imaš novaca svi te trebaju, a kad ga ponestane, nitko te ne treba. Jedan stih kaže: „kad sam nekad bio gazda, prijatelja imo vazda, dok sam s njima vino pio, prijatelj sam pravi bio...“. Stihove potpisuje Hrvoje Zovko, glazbu Jasenko Ivanetić, a aranžman Kruno Dražić. Nadamo se, da će se pjesma svidjeti publici i da će naći mjesto u eteru radio postaja koje vrte tamburašku glazbu ( a sve ih je manje i manje…)! Pjesmu možete poslušati na našoj stranici u slušaonici . |
Quote:
|
Quote:
..nešto malo ima na gradskom radiju i na raadijo Đakovu....a dalje...bar je kod nas takva situacija za ostale krajeve neznam... .................................................. .................................................. .... sorry na OT,znam da ne spada u ovu temu,ali samo sam se htio nadovezati na kojotov post |
Quote:
Da se malo korigiram. Ostajem pri svom mišljenu da na hrvatskim radijskim postajama ima tamburaške glazbe, ali da ima dovoljno, nema! Ali opet, nije baš ni da tamburaške glazbe ima sve manje i manje! Jednostavno, hrvatska narodna glazba je već godinama dosta zapostavljena i samo se možemo nadati da će krenuti na bolje (dobar je prijedlog Hrvoja111 o onih 30% obaveze ali mislim da to neće uroditi plodom) I molio bih maestra da ove naše postove premjesti u neku odgovarajuću temu, i sorry na OT! |
bok!
Bok!
Evo da se pridruzim raspravi o onih mojih 30% kao prijedlogu!Da ponovim:treba se osnovati ceh tamburaskih sastava,klapa te autora pjesama za tu vrstu glazbe!Oni su cuvari nase tradicije i po tome nas poznaju.Dok se to ne dogodi od hrvatske narodne pjesme nema nista.Kao sto sam vec rekao vise je srpskih i bosanskih pjesma na hrvatskim radio postojama nego hrvatskih!Evo na radio Djakovu subotom navecer od 20-24 sata imate tamburase i srijedom u tamburijadi od 18-21 sat.Na radio valis-aurea utorkom od 20-22 sata.Na radio Martinu ponedjeljkom od 20-24 sata.Radio Osijeku srijedom od 10-13 sati.Narodni radio smao nedjeljom i to od 9-12 sati.Ali kad odbijete reklame,pozdrave,vijesti,i bog zna sto jos nema niti sat vremena pjesama...ovo je tuzna i jadna glazbena stvarnost hrvatske narodne glazbe..a sto se tice TV tu nema nista!A sto se tice TV to ne treba ni spominjati!Njima je vaznije emitirati meksicke sapunice od nego vlastitu narodnu glazbu!Meni se cini da se ti glazbeni urednici na TV stide nase narodne glazbe!?Jer od tri nacionalne Tv nijedna nema emisiju narodne glazbe...a hrvatski radio 1 emitira narodnu glazbu u dva sata poslije ponoci i 4,30 ujutro....ma molim vas neka mi netko objasni koliko ljudi tada slua radio?Pozdrav od hrvoje111 |
kad je već OT
a na kraju krajeva i da se obavezu na pustanje tih 30% milsim da bi to bilo u takvim terminima kad niko ne slusa samo da ispune obavezu znaci od 00....... onda bi eventualno tamburasi koji i ovak i onak slusaju tu muziku mogli cut i poneki slusatelj a ne ovi prek dana do kojih bi trebala ta muzika doc |
Quote:
Bude tamburaša i na prvom programu Hrvatskoga radija, ali između 2 i 3 po noći. Čega se stidiš po danu, radiš po noći. |
Quote:
Sramotno je da nema narodne glazbe na radiju i TV.... Hrvoje111 |
tamburaska glazba
Quote:
ali da se nesto mora pokrenuti MORA SE!!jer ovako ne moze dalje...... hrvoje |
Opet sam bio na njihovom sajtu, slušaonica naravno. I šta da kažem nego fenomenomenomenalnoooo, ne samo primaš nego cela banda, sve sa pevanjem 5+! nemam ni jednu njihovu stvar na kompu pa kad bi mogao neko nešto da pošalje sa ovog THE WORLD IN TAMBURA ... to bi bio merak :please:
|
Quote:
|
Pohvala
Dečkima je pjesma jako zanimljiva i lako će doći do prosječnih slušatelja !
Njima je ta pjesma zajebancija nakon svega onoga što su snimili ( album stranih pjesama i instrumentala ), ali oni to znaju i boli ih dupe ! Mogu otpjevat i odsvirat sve, a evo znaju se i prilagodit ! Svaka čast momci... Kad sam nekad bio gazda- se već danas vrtila na čestitkama i pozdravima na Radio Djakovu i Baranji ! |
I ja im dajem pohvale. Nema se sto pricati, puno rada i malo sarma= zagarantiran uspjeh. Samo mi zaaaaooo sto sam usred zurbe na svirku jucer od Krune zaboravio pokupiti njihove albume. Sto bi rekao Radovan Milunki: Jao majmune kako si gluuuuuuup!!! Drugi put...
|
Koncert ts Prijatelji
Evo obavještavam sve da će PRIJATELJI u petak, 07.09. imati koncert u mom gradu Kutjevu!!! Slavi se Dan grada. Sviraju oni, ts Vranac iz Vinkovaca i moj sastav. Svi ste pozvani!!! Nakon svirke je kod mene fešta!! :top:
|
bok!
Quote:
Rado bih dosao ali sam tada na putu i malo mi je daleko!Puno uspjeha zeli vam Hrvoje111 |
Quote:
|
Evo s njihove stranice
Otvorenje Vinkovačkih jeseni na HTV-u
Pogledajte nas na HTV-u u petak 14. rujna kad ćemo svirati na otvorenju Vinkovačkih jeseni koje će prenositi spomenuta televizija. Nastupit ćemo samostalno i jednu pjesmu izvodimo s prvom damom tamburaške glazbe Verom Svobodom. Nakon otvorenja selimo se u šator kraj Bosuta i sviramo popularnu zabavu- DIVANE ! Na Divanima smo nastupili i prošle godine ali ovo će nam biti prvi puta na otvorenju. Hvala organizaciji što nam je ukazala tu čast i pozvala nas da sviramo na ovoj rado posjećenoj i gledanoj manifestaciji. Na kraju možemo samo reći da će scenska slika koju pripremaju organizatori na otvorenju biti spektakl ! - Ovo je najnovije s njihove stranice!!! |
Quote:
....... i ja sam to procitao na njihovoj stranici.Rado bih dosao na VK-jeseni ali ne mogu!Na zalost!Bit ce dana i za to.... |
što mislite o njihovoj pjesmi sa požege??
ja mislim da je pjesma dosta dobra i pjevna,te da će lako doću u uho svima. tehnički nije komplicirana i nekog je polubećarsko-bećarskog-zabavnog štiha što mi se sviđda. mislim da zauzima 1. mjesto na top listi tamburica.net! vaše mišljenje?????? |
bljuzga kao i 90% pjesama sa Pozege..
|
činjenica je daj je većina pjesama sa požege bljuzga, ali ovo je po mom mišljenju jedna od onih koje se mogu izdvojiti kao bolje. dobra mi je od milenija sa joletom.......
|
opet ti sa Prijateljima i tvojim krishnom Drazicem..pjesma je govno u najmanju ruku, tekst, melodija i aranzman..sve su pjesme u tom stihu, zato sam i rekao da je 90% bljuzga..sto se tice Milenija, ta pjesma sa Joletom nije bila u tamburaskoj veceri pa je van konkurencije..niti jedna pjesma sa tamburaske veceri nije extra, ali bi ja izdvojio kad vec moram Zvona sa klasicnom paorskom pjesmom od 2 i po harme koja ti udje u uho i vjerujem da ce imati dobar odziv kod paora, Kristali i Patrija su imali ok stvar i moj subjektivni dojam : Milenij..brza pjesma, udje pod uho i bila je razlicita od ostalih na toj veceri..a da je nesto revolucionarno, nije..pusa
|
:krez: dabome da je prva na tamburici.net...
kad je hrvoje111 textopisac. :bonk: pticica mi je sapnula da je puno glasova stiglo s iste ip adrese, iz njemacke. pogodi cije. |
kakav kreten taj svabo..prestrasno
|
Quote:
|
ja poštujem čovjeka ali nisam znao da netko može bit u 50im-60im godina kao dijete
|
nema to veze s godinama
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
copy/past
Put u Njemačku prijestolnicu
Utorak, 09 Listopad 2007 U subotu 13. listopada sviramo u Berlinu. Bit će to zabava koju organizira Zavičajni klub „Brođani“ iz Berlina i za koju se nadamo, poučeni prijašnjim susretima, da će biti vesela i raspjevana. Na put se spremamo u petak poslijepodne a vraćamo se već u nedjelju zbog nekih drugih obaveza. Ovu mini turneju zabilježit ćemo fotoaparatom pa ćete biti u mogućnosti vidjeti slike na našoj stranici ( ali ništa pametno...). Svirke, svirke... Utorak, 09 Listopad 2007 Kako se da primjetiti, već duže vrijeme nismo ažurirali stranicu i stoga se svima, koji redovno posjećuju našu stranicu, ispričavamo. Puno smo svirali proteklo vrijeme, što svatova, koncerata i ostalih svirki pa to nismo bili u mogućnosti. Ono što moramo napomenuti je da su svadbe, koje smo svirali u proteklo vrijeme, bile odlične i ovim putem svim novopečenim parovima želimo puno sreće u njihovom budućem životu. Već smo dosta svirki a posebno svadbi dogovorili za iduću godinu pa ako neko misli da mu „Prijatelji“ sviraju, mora djelovati odmah! Za skoro vrijeme, točnije idući vikend, putujemo u Berlin, a u studenom počinje predizborna kampanja u kojoj gotovo svaki dan tog mjeseca sviramo koncerte za HDSSB! |
Kukuruzi se njišu
Bili su mi odlični na otvorenju Vinkovačkih jeseni kad su izvodili pjesmu Kukuruzi se njišu, sjajna izvedba. Pjevač i bend su je odlično donijeli, bili su mi tamo najbolji, a super su bile i Dike... Tko je pjevo Kukuruzi se njišu u originalu? Zna netko ?
|
Kukuruzi se njišu
Quote:
Ivo Robić pjeva. Al' vidim ja da si ti dosta dobar "prijatelj" sa Prijateljima cim tako pratis njihov rad,pa sam pomislio da nas pitas samo tako... |
Odgovor
Ma ne, nisam stvarno znao, sviđa mi se pjesma a u podsvjesti znam da mi je netko natuknuo da je to stara pjesma. Volim ja puno drugih bendova, ali sam Prijatelje slušo par puta uživo pa su mi se svidjeli. Obožavam i Dike, Dukate, Berde band, Lole i druge...
|
kukuruzi
ta pjesma je izvedena na požegi(staroj9 prije 30-40 godina.
|
U Tom- Tomu
Čuo sam da su svirali u Šokačkom discu u Đakovu i da je bilo odlično. Javio mi jedan frend iz Osijeka. Kaže da ih je puno tamburaša došlo slušati. Žao mi je što nisam bio tamo...šteta...Jel možda zna netko kad tamo ponovno sviraju?
|
Tom
Bio sam u Tom Tomu, sviraju odličnio, i super su zvučili, masno i puno! Super su izveli one čardaše i onu cigansku Opa cupa...
Kruno Dražić je zakon:ples: |
Quote:
|
bili smo ja i brat i ekipica u prošlu subotu u tom-tomu...zašli sasvim slučajno i vidili plakat TS Prijatelji...fenomenalni su...a onaj kruno svira ko vanzemaljac a i ostali su fenomenalni...
p.s. (malo off topic) jel zna netko tko svira ovu subotu u tom-tomu |
Sviraju Granicari.
|
| Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 18:11 sati. |