![]() |
T.S. Ravnica - Osijek
Ja skoro ništa neznam o njima, jedino da su iz Osijeka ......
Pa vas molim da pišete malo o njima....... Nema ni na internetu ništa o njima, jel imaju možda svoju web stranicu??? Pišite ljudi, pišite........ |
TS Ravnica
Quote:
|
|
Evo ukratko članovi TS Ravnica
Aleksandar Homoky Robert Kudeljnjak Željko Witovsky Damir Plačko Željko Ergotić Žarko Herceg Ivan Draženović |
E to vas ja pitam, samo pišite.....:top:
|
Jel Aca još svira ? Čuo sam još prije dosta vremena da je nešto bolestan
|
Quote:
|
Quote:
|
Evo još jedna informacija iz pouzdanih izvora:D
Svi koji se nađu u blizini Đakova mogu čuti TS Ravnica u "tamburaškom discu" Tom-Tom-u,petak i subota 27. i 28.06.2008.god od 21h. |
....evo još informacija o Ravnici...
-TS Ravnica djeluje od 1993.god. -Prvi solist sastava bio je Miroslav Škoro koji je zajedno sa Aleksandrom Homokyem oformio bend. -Nakon Škore u bend kao solist dolazi Željko Barba,nakon njega Željko Lončarić-Žec te nakon njega dolazi Željko Witowsky i naposljetku Željko Ergotić koji je u bendu od 2002 god.(ključno ime Željko...hahaha) -Redoviti su sudionici festivala tamburaške glazbe u Požegi i Pitomači a također članovi su Županijskog orkestra Osječko-baranjske županije te treću godinu sudjeluju u manifestaciji "Šokačka rapsodija-100 tamburaša" -2007.god.izdali su nosač zvuka pod nazivom "Lipa moja Slavonija" Ivan Draženović-prim 1 Aleksandar Homoky-prim 2 Željko Ergotić-basprim 1,vokal Robert Kudeljnjak-basprim 2 Damir Plačko-bugarija Žarko Herceg-bas Željko Witowsky-vokal Nažalost članovi nemaju svoju službenu web stranicu pa se nadam da ćete biti zadovoljni ovim podacima.:top: |
Nema se što reći...dečki su vrhunski. Eh samo da još stave na net i web stranicu...
|
HELLOOOOO,NIJE MOGUĆE DA SU TO SVI KOMENTARI I INFORMACIJE NA TS RAVNICU........:ples::surrender:;);):pivo:
|
Quote:
|
Quote:
O tome bi trebali više reći Osječani i Osječanke... |
1 Attachment(s)
Evo uspjela sam na jedvite jade pronaći njihov cover za album
Lipa moja Slavonijo (Croatia Record)koji je bio nominiran za Porina. |
Quote:
Željko Ergotić, ljudina stvarno, legenda od čovjeka i izvrstan, stvarno meni osobno, vokal da boli glava.....:top: Damir Plačko, eto sad mu i ime znam, u sjećanju mi je ostao kao pravi zafrkant ( i svirač ofkorz :top:) sa Šokačke rapsodije, ako mislim na tog jer mu do ovih par postova nisam znao ime.... |
Damir Plačko,poznatiji po nadimku Plaja(moj jako dobar kolega također kontraš kao i ja) i izuzetan svirač.Vrlo jednostavan bez previše šaranja što se tiče akorda...kako mi je rekao ono najosnovnije je najbolje... u to sam se i uvjerio.I inače duša od čovjeka.:top:
|
Meni je Ravnica super! Željko Ergotić ima prekrasan glas. Obožavam njihovu pjesmu ''Zima ostaje''...
|
Ravnica je jedan od onih bendova na koje se mladi tamburaši stvarno mogu ugledati i od kojih mogu puno naučiti - najviše što se tiče discipline i izrazito preciznog muziciranja. Imao sam ih prilike dosta puta slušati uživo, i po meni je njihova najveća kvaliteta to što su im aranžmani za svaku pjesmu toliko uvježbani da imam osjećaj da slušam studijsku snimku. Nema divljanja ni iživljavanja, čuje se u svakoj pjesmi da je pomno rađena na probama, od prvog do zadnjeg tona, bilo da se radi o nekakvim pjesmicama tipa i mi smo šokci ili o zahtjevnim pjesmama. Isto tako i vokali - to nije samo obično pjevanje terci i ostalih dionica. Upravo kod njih se osjeti što znači biti kvalitetan bend, a ne skupina kvalitetnih pojedinaca.
|
Quote:
|
Halo gdje ste svi?!? :ples:
|
Quote:
|
Quote:
A reci mi a zašto ne??? p.s.Rođo ti si provokator!!! :top: |
Quote:
...i vjeruj mi da će ako netko bude imao što reći sigurno i napisati... .....i nikakve pravokacije........sve pet..........:top: |
Quote:
ne možeš od drugih očekivati da pišu ono što, kako i koliko bi ti htjela. najlakše je pokrenuti temu i onda se žaliti da niko ne piše. i na pokretaču teme je najveći dio odgovornosti za to kako će se razvijati tema. ima dosta ovakvih tema o nekom kvalitetnom sastavu (npr. milenij) gdje su svi koji su se javili napisali: joj super su, joj divni su, odlično sviraju i slične prazne fraze bez sadržaja. i šta sad s tim??? kao da se to nije znalo i bez pokretanja takve teme. baš treba na tamburaškom forumu nekome objašnjavati kako je homoky velemajstor... moš si mislit. znamo mi to jako dobro... :) dodatak naknadno: ups, nisi ti pokretač teme, moj propust... ali svejedno, s ovim "ajde ljudi pišite" se ništa ne postiže osim neželjenog dojma da se cijela stvar forsira... evo, na priliku, šta si ti napisala osim popisa njihovih imena i sličnih faktografskih podataka te par apela drugima da pišu. počni od sebe. ja mislim o ravnici da su dobri i dragi ljudi, kvalitetni svirači, ali to nije baš neka informacija ili nešto što je bilo bitno za napisati. e, da i zanima me još, ako netko zna koliko i kako su oni sami osjetili to što ih je škoro napustio... ne mislim reći da je napustio njih kao bend, nego napustio tamburaše općenito. a ravnica je bila škorin tamburaški bend. škorin odlazak je sigurno imao utjecaja na ravnicu. zanima me kakvog i koliko... zadnje svoje koncerte škoro je radio bez tamburaša, eventualno s homokijem, prije bolesti. želim im sve najbolje. |
Quote:
možda je bolje da ne, znaš. |
Joj vi muški jeste me napali zbog jedne rečenice al nema veze nisam zlopamtilo jer "nit možemo s vama nit bez vas"!Pozdrav
|
ma kakav napad.
s moje strane je bilo par prijedloga, što bi po mom mišljenju trebalo ako želiš da tema bude aktivnija i jedno skroz ontopic pitanje. :D |
Quote:
Ovo moje >pa gdje ste svi <je bilo općenito rečeno samo sam se htjela malo družiti a ne ništa forsirati. Mislila sam da možda netko ima još neke informacije o tom sastavu jer na netu ih uopće nigdje nema,eto! Često sam na netu i žalosno je što u Osijeku ima dosta dobrih bendova a jako su malo zastupljeni na netu i to mi nije jasno zbog čega!? Veliki pozdrav svima dragi moji :dance: |
vidi...to nitko ne može znati osim benda.Možda oni imaju neke svoje razloge zašto neće ili ne žele imati web stranicu ili pak nemaju vremena da se bave s tim.I ja bih volio da konkretno RAVNICA ima svoju službenu web stranicu.kad sretnem nekog od članova raspitat ću se malo pa ću prenijet poruke na forum.:top:
|
marrie, mila. ako želiš, možemo otići na kavicu, pa pitaj šta god želiš.
|
Quote:
|
Ravnica web stranica
Pozdrav ljudi! Vrlo je lijepo cuti pohvale za Ravnicu.....evo obaviještavam vas da je web stranica u pripremi. Naime, nismo nikako prije stigli je napravit jer ima dosta toga sto stranica treba sadrzavati buduci da bend postoji od '93... cim bude gotova ovaj forum ce imati informaciju medju prvima....
|
Živio ti nama i dobrodošao!:top:
|
Oooooooo pa dobrodošao...napokon netko i iz Ravnice:top:
|
hm hm znaci i vi provodite ovako postsvatovski dan:)
|
Ha treba malo stat na loptu.:bonk: :bonk: :D
|
Draz? Onaj mali crni iz Ravnice sto nije dolazio redovno na probe zupanijskog orkestra? Znam tog. Sjedio je na suprotnoj strani od E-braceva:D Poz stari!!!
|
Quote:
|
Quote:
Pozdravljam ovu ideju :top: i nadam se da nećemo duuuuugo čekati!!! Pozdrav garavom primašu hihihihihihihi |
2 Attachment(s)
TS Ravnica ove godine je sudjelovala na Đakovačkoj Tamburijadi!
|
ko to svira kontru s ravnicom?
|
gospon Homoky ako dobro vidim :)
|
Ovdje Homo mijenja Plaju...
|
tak mi se i učinilo!baš mi je drago da je opet u akciji!
|
Doduše malo puno manje ali svakako mi je drago što opet svira.:top:
|
da...eto plaja je dobio dopust pa se malo išao brćkat na jadran...
|
pa di si Draž kućo stara :)), kad ćeš sa violinom do mene da se malo ludiramo
:bonk: |
ej pa Žan legendo hrvatske harmonike...čim bude prilike...možda na nekoj roštiljadi ili slično...LJUDI AKO NETKO TRAŽI DOBROG HARMONIKAŠA ŽANA PREPORUČAM!!!!!! pozdrav stari i podravi Ninu
|
a vas dvojica bi se trebali predstavit u dijelu foruma namijenjenom za to. sam da znate, to je normalna stvar, i normalno je da vas netko opominje za to. a, bolje da sam ja nego netko drugi.
ivane, pozdravi sestru i mamu. žan, pozdravi laca;) |
Tiho ... rečeno učinjeno :)
pozdrav tebi i tvojoj obitelji :) |
U subotu 13.09.2008. Ravnica svira u Đakovačkom disku Tom Tom-u pa tko voli nek izvoli!!!
|
Ovo i slijepac vidi.
|
Quote:
|
Ravnica
Vidim da je u pitanju Homokyev nastup s Ravnicom. Naime on je prije nekoliko mjeseci imao moždani udar tako da se ne smije previše umarati i mora paziti naravno na sebe, zbog toga on samo snima u studiju i povremeno odlazi na nastupe ali ne svirajući prim nego kontru ili basprim.
|
evo samo da dam informaciju iz prve ruke.. upravo sam se vratio iz Tom-Toma dečki su napravili vrhunsku atmosferu... Homoky je svirao prim 2, a uz Ravnicu nastupio je i Željko Witovsky.. :top:
što se tiče Homokyevog zdravstevnog stanja.. to je istina i on sve više izbjegava nastupe.. ali draz je od nedavno na forumu pa bi bilo bolje da nam on da prave informacije... |
Quote:
|
Quote:
nije način na forumu nagađati o nečijoj bolesti. koliko god homoky bio značajan lik u tamburaškom svijetu, dijagnoza nečije bolesti i ostali slični detalji spadaju u privatne stvari dotičnog. mislim da ne bi trebalo izlaziti izvan nekih okvira. a ti okviri su shvatljivi. u ovom slučaju to bi bilo utvrđivanje činjenice da se zbog bolesti ne može baviti sviranjem intenzitetom i na način kako se bavio prije. ići van tih okvira nije korektno. |
Quote:
Iako ne vidim što sam loše napravila "ljepljenjem plakata" jer se odnosi na ovaj bend al eto duboko se ispričavam maestro :bonk: |
Quote:
da si ti barem jedina koja to radi... |
ravnica i žec - live
jedan link iz emisije dr rubale
http://www.youtube.com/watch?v=M20QAkKST8c |
TS Ravnica nastupa u subotu 04.10.2008. u sklopu manifestacije "Čepinski suncokreti" u 20,00 sati.(prepisano iz Glasa Slavonije)
|
| Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 16:30 sati. |