Forums

Forums (http://forum.tambura.com.hr/index.php)
-   Tamburaši i bandovi (http://forum.tambura.com.hr/forumdisplay.php?f=17)
-   -   T.S. Ravnica - Osijek (http://forum.tambura.com.hr/showthread.php?t=1635)

mix 15-06-2008 17:52

T.S. Ravnica - Osijek

Ja skoro ništa neznam o njima, jedino da su iz Osijeka ......
Pa vas molim da pišete malo o njima.......
Nema ni na internetu ništa o njima, jel imaju možda svoju web stranicu???

Pišite ljudi, pišite........

hrvoje111 15-06-2008 21:39

TS Ravnica

Quote:

Originally Posted by mix (Post 45516)
Ja skoro ništa neznam o njima, jedino da su iz Osijeka ......
Pa vas molim da pišete malo o njima.......
Nema ni na internetu ništa o njima, jel imaju možda svoju web stranicu???

Pišite ljudi, pišite........

..najbolji tamburasi u Osijeku i sire.Super decki!Super sviraju i pjevaju!

bando 17-06-2008 08:51

http://www.youtube.com/watch?v=519VuwdM7iI

TS Ravnica

marrie 17-06-2008 11:24

Evo ukratko članovi TS Ravnica
Aleksandar Homoky
Robert Kudeljnjak
Željko Witovsky
Damir Plačko
Željko Ergotić
Žarko Herceg
Ivan Draženović

mix 17-06-2008 12:26

E to vas ja pitam, samo pišite.....:top:

Ivso 17-06-2008 12:41

Jel Aca još svira ? Čuo sam još prije dosta vremena da je nešto bolestan

klas 17-06-2008 17:35

Quote:

Originally Posted by Ivso (Post 45625)
Jel Aca još svira ? Čuo sam još prije dosta vremena da je nešto bolestan

svira čovjek još uvijek, hvala Bogu...samo što sad nije primaš, nego basprimaš.... primaš je sada Draženović

klas 17-06-2008 17:56

Quote:

Originally Posted by Stiv (Post 45636)
Kak to? Pa jel nije on kao medju najcijenjenijim primasima danas?

čovjek je imao zdravstvenih problema,pa je Draženović došao u bend kao zamjena za Homokyja....kada je malo prizdravio u bendu je ostao svirajući basprim.... više mu nije bilo preporučljivo da svira tolikim intenzitetom kao do sada,pa je kao basprimaš morao manje napora ulagati....

marrie 17-06-2008 20:02

Evo još jedna informacija iz pouzdanih izvora:D
Svi koji se nađu u blizini Đakova mogu čuti TS Ravnica u "tamburaškom discu" Tom-Tom-u,petak i subota 27. i 28.06.2008.god od 21h.

marrie 17-06-2008 20:18

....evo još informacija o Ravnici...
-TS Ravnica djeluje od 1993.god.
-Prvi solist sastava bio je Miroslav Škoro koji je zajedno sa Aleksandrom Homokyem oformio bend.
-Nakon Škore u bend kao solist dolazi Željko Barba,nakon njega Željko Lončarić-Žec te nakon njega dolazi Željko Witowsky i naposljetku Željko Ergotić koji je u bendu od 2002 god.(ključno ime Željko...hahaha)
-Redoviti su sudionici festivala tamburaške glazbe u Požegi i Pitomači a također članovi su Županijskog orkestra Osječko-baranjske županije te treću godinu sudjeluju u manifestaciji "Šokačka rapsodija-100 tamburaša"
-2007.god.izdali su nosač zvuka pod nazivom "Lipa moja Slavonija"

Ivan Draženović-prim 1
Aleksandar Homoky-prim 2
Željko Ergotić-basprim 1,vokal
Robert Kudeljnjak-basprim 2
Damir Plačko-bugarija
Žarko Herceg-bas
Željko Witowsky-vokal

Nažalost članovi nemaju svoju službenu web stranicu pa se nadam da ćete biti zadovoljni ovim podacima.:top:

Panđa 18-06-2008 12:33

Nema se što reći...dečki su vrhunski. Eh samo da još stave na net i web stranicu...

marrie 24-06-2008 10:30

HELLOOOOO,NIJE MOGUĆE DA SU TO SVI KOMENTARI I INFORMACIJE NA TS RAVNICU........:ples::surrender:;);):pivo:

mix 24-06-2008 11:30

Quote:

Originally Posted by marrie (Post 45966)
HELLOOOOO,NIJE MOGUĆE DA SU TO SVI KOMENTARI I INFORMACIJE NA TS RAVNICU........:ples::surrender:;);):pivo:

Tu se i ja slažem, nije valjda da više ništa ne znate o T.S. Ravnica ????

Vedran 24-06-2008 12:34

Quote:

Originally Posted by mix (Post 45970)
Tu se i ja slažem, nije valjda da više ništa ne znate o T.S. Ravnica ????

O tome bi trebali više reći Osječani i Osječanke...

marrie 24-06-2008 12:44

1 Attachment(s)
Evo uspjela sam na jedvite jade pronaći njihov cover za album
Lipa moja Slavonijo (Croatia Record)koji je bio nominiran za Porina.

zOnZi 24-06-2008 14:11

Quote:

Originally Posted by Vedran (Post 45975)
O tome bi trebali više reći Osječani i Osječanke...

A može i poneki Ličanin.......:D Homoky...dovoljno je reć samo to, Homoky!!!

Željko Ergotić, ljudina stvarno, legenda od čovjeka i izvrstan, stvarno meni osobno, vokal da boli glava.....:top:

Damir Plačko, eto sad mu i ime znam, u sjećanju mi je ostao kao pravi zafrkant ( i svirač ofkorz :top:) sa Šokačke rapsodije, ako mislim na tog jer mu do ovih par postova nisam znao ime....

Panđa 25-06-2008 20:48

Damir Plačko,poznatiji po nadimku Plaja(moj jako dobar kolega također kontraš kao i ja) i izuzetan svirač.Vrlo jednostavan bez previše šaranja što se tiče akorda...kako mi je rekao ono najosnovnije je najbolje... u to sam se i uvjerio.I inače duša od čovjeka.:top:

basistica 28-06-2008 20:42

Meni je Ravnica super! Željko Ergotić ima prekrasan glas. Obožavam njihovu pjesmu ''Zima ostaje''...

slay 29-06-2008 01:12

Ravnica je jedan od onih bendova na koje se mladi tamburaši stvarno mogu ugledati i od kojih mogu puno naučiti - najviše što se tiče discipline i izrazito preciznog muziciranja. Imao sam ih prilike dosta puta slušati uživo, i po meni je njihova najveća kvaliteta to što su im aranžmani za svaku pjesmu toliko uvježbani da imam osjećaj da slušam studijsku snimku. Nema divljanja ni iživljavanja, čuje se u svakoj pjesmi da je pomno rađena na probama, od prvog do zadnjeg tona, bilo da se radi o nekakvim pjesmicama tipa i mi smo šokci ili o zahtjevnim pjesmama. Isto tako i vokali - to nije samo obično pjevanje terci i ostalih dionica. Upravo kod njih se osjeti što znači biti kvalitetan bend, a ne skupina kvalitetnih pojedinaca.

Panđa 29-06-2008 10:44

Quote:

Originally Posted by slay (Post 46144)
Ravnica je jedan od onih bendova na koje se mladi tamburaši stvarno mogu ugledati i od kojih mogu puno naučiti - najviše što se tiče discipline i izrazito preciznog muziciranja. Imao sam ih prilike dosta puta slušati uživo, i po meni je njihova najveća kvaliteta to što su im aranžmani za svaku pjesmu toliko uvježbani da imam osjećaj da slušam studijsku snimku. Nema divljanja ni iživljavanja, čuje se u svakoj pjesmi da je pomno rađena na probama, od prvog do zadnjeg tona, bilo da se radi o nekakvim pjesmicama tipa i mi smo šokci ili o zahtjevnim pjesmama. Isto tako i vokali - to nije samo obično pjevanje terci i ostalih dionica. Upravo kod njih se osjeti što znači biti kvalitetan bend, a ne skupina kvalitetnih pojedinaca.

Definitivno.

marrie 03-07-2008 10:59

Halo gdje ste svi?!? :ples:

klas 03-07-2008 13:11

Quote:

Originally Posted by marrie (Post 46392)

Marrie svi znaju da su dečki odlični i sve...ali čemu toliko inzistiranje da se nešto piše.....????

marrie 07-07-2008 07:49

Quote:

Originally Posted by klas (Post 46405)
Marrie svi znaju da su dečki odlični i sve...ali čemu toliko inzistiranje da se nešto piše.....????

A reci mi a zašto ne???
p.s.Rođo ti si provokator!!! :top:

klas 07-07-2008 11:53

Quote:

Originally Posted by marrie (Post 46721)
A reci mi a zašto ne???
p.s.Rođo ti si provokator!!! :top:

samo sam pitao.........
...i vjeruj mi da će ako netko bude imao što reći sigurno i napisati...
.....i nikakve pravokacije........sve pet..........:top:

_maestro_ 07-07-2008 11:54

Quote:

Originally Posted by marrie (Post 46721)
A reci mi a zašto ne???

pa piši sama. ko ti brani?
ne možeš od drugih očekivati da pišu ono što, kako i koliko bi ti htjela.

najlakše je pokrenuti temu i onda se žaliti da niko ne piše. i na pokretaču teme je najveći dio odgovornosti za to kako će se razvijati tema.

ima dosta ovakvih tema o nekom kvalitetnom sastavu (npr. milenij) gdje su svi koji su se javili napisali: joj super su, joj divni su, odlično sviraju i slične prazne fraze bez sadržaja.
i šta sad s tim??? kao da se to nije znalo i bez pokretanja takve teme. baš treba na tamburaškom forumu nekome objašnjavati kako je homoky velemajstor... moš si mislit. znamo mi to jako dobro... :)

dodatak naknadno:
ups, nisi ti pokretač teme, moj propust... ali svejedno, s ovim "ajde ljudi pišite" se ništa ne postiže osim neželjenog dojma da se cijela stvar forsira... evo, na priliku, šta si ti napisala osim popisa njihovih imena i sličnih faktografskih podataka te par apela drugima da pišu. počni od sebe.

ja mislim o ravnici da su dobri i dragi ljudi, kvalitetni svirači, ali to nije baš neka informacija ili nešto što je bilo bitno za napisati. e, da i zanima me još, ako netko zna koliko i kako su oni sami osjetili to što ih je škoro napustio... ne mislim reći da je napustio njih kao bend, nego napustio tamburaše općenito. a ravnica je bila škorin tamburaški bend. škorin odlazak je sigurno imao utjecaja na ravnicu. zanima me kakvog i koliko...
zadnje svoje koncerte škoro je radio bez tamburaša, eventualno s homokijem, prije bolesti.
želim im sve najbolje.

tihoos 07-07-2008 16:38

Quote:

Originally Posted by marrie (Post 45966)

šta, mila. oćeš da ti pričam osobna iskustva sa nekima od njih, ha?
možda je bolje da ne, znaš.

marrie 08-07-2008 07:43

Joj vi muški jeste me napali zbog jedne rečenice al nema veze nisam zlopamtilo jer "nit možemo s vama nit bez vas"!Pozdrav

_maestro_ 08-07-2008 10:13

ma kakav napad.
s moje strane je bilo par prijedloga, što bi po mom mišljenju trebalo ako želiš da tema bude aktivnija i jedno skroz ontopic pitanje. :D

marrie 08-07-2008 10:51

Quote:

Originally Posted by marrie (Post 46392)

Ovo moje >pa gdje ste svi <je bilo općenito rečeno samo sam se htjela malo družiti a ne ništa forsirati.
Mislila sam da možda netko ima još neke informacije o tom sastavu jer na netu ih uopće nigdje nema,eto!
Često sam na netu i žalosno je što u Osijeku ima dosta dobrih bendova a jako su malo zastupljeni na netu i to mi nije jasno zbog čega!?
Veliki pozdrav svima dragi moji :dance:

Panđa 08-07-2008 11:36

vidi...to nitko ne može znati osim benda.Možda oni imaju neke svoje razloge zašto neće ili ne žele imati web stranicu ili pak nemaju vremena da se bave s tim.I ja bih volio da konkretno RAVNICA ima svoju službenu web stranicu.kad sretnem nekog od članova raspitat ću se malo pa ću prenijet poruke na forum.:top:

tihoos 16-07-2008 20:13

marrie, mila. ako želiš, možemo otići na kavicu, pa pitaj šta god želiš.

marrie 28-07-2008 19:49

Quote:

Originally Posted by tihoos (Post 47368)
marrie, mila. ako želiš, možemo otići na kavicu, pa pitaj šta god želiš.

jooooooj a šta će ti žena reći???:bonk:

draž 17-08-2008 15:27

Ravnica web stranica

Pozdrav ljudi! Vrlo je lijepo cuti pohvale za Ravnicu.....evo obaviještavam vas da je web stranica u pripremi. Naime, nismo nikako prije stigli je napravit jer ima dosta toga sto stranica treba sadrzavati buduci da bend postoji od '93... cim bude gotova ovaj forum ce imati informaciju medju prvima....

buky1 17-08-2008 15:33

Živio ti nama i dobrodošao!:top:

Panđa 17-08-2008 15:36

Oooooooo pa dobrodošao...napokon netko i iz Ravnice:top:

draž 17-08-2008 16:02

hm hm znaci i vi provodite ovako postsvatovski dan:)

Panđa 17-08-2008 16:11

Ha treba malo stat na loptu.:bonk: :bonk: :D

krunopz 17-08-2008 16:39

Draz? Onaj mali crni iz Ravnice sto nije dolazio redovno na probe zupanijskog orkestra? Znam tog. Sjedio je na suprotnoj strani od E-braceva:D Poz stari!!!

bando 17-08-2008 17:46

Quote:

Originally Posted by krunopz (Post 49397)
Znam tog. Sjedio je na suprotnoj strani od E-braceva:D

Nekoć davno. :sad:

marrie 18-08-2008 10:56

Quote:

Originally Posted by draž (Post 49391)
Pozdrav ljudi! Vrlo je lijepo cuti pohvale za Ravnicu.....evo obaviještavam vas da je web stranica u pripremi. Naime, nismo nikako prije stigli je napravit jer ima dosta toga sto stranica treba sadrzavati buduci da bend postoji od '93... cim bude gotova ovaj forum ce imati informaciju medju prvima....

Pozdravljam ovu ideju :top: i nadam se da nećemo duuuuugo čekati!!!
Pozdrav garavom primašu hihihihihihihi

marrie 25-08-2008 11:52

2 Attachment(s)
TS Ravnica ove godine je sudjelovala na Đakovačkoj Tamburijadi!

CHEPSY 25-08-2008 11:56

ko to svira kontru s ravnicom?

saky 25-08-2008 12:11

gospon Homoky ako dobro vidim :)

Panđa 25-08-2008 12:34

Ovdje Homo mijenja Plaju...

CHEPSY 25-08-2008 12:41

tak mi se i učinilo!baš mi je drago da je opet u akciji!

Panđa 25-08-2008 12:44

Doduše malo puno manje ali svakako mi je drago što opet svira.:top:

draž 25-08-2008 14:59

da...eto plaja je dobio dopust pa se malo išao brćkat na jadran...

Zan 25-08-2008 16:40

pa di si Draž kućo stara :)), kad ćeš sa violinom do mene da se malo ludiramo

:bonk:

draž 25-08-2008 23:10

ej pa Žan legendo hrvatske harmonike...čim bude prilike...možda na nekoj roštiljadi ili slično...LJUDI AKO NETKO TRAŽI DOBROG HARMONIKAŠA ŽANA PREPORUČAM!!!!!! pozdrav stari i podravi Ninu

tihoos 26-08-2008 06:41

a vas dvojica bi se trebali predstavit u dijelu foruma namijenjenom za to. sam da znate, to je normalna stvar, i normalno je da vas netko opominje za to. a, bolje da sam ja nego netko drugi.
ivane, pozdravi sestru i mamu.
žan, pozdravi laca;)

Zan 26-08-2008 10:54

Tiho ... rečeno učinjeno :)

pozdrav tebi i tvojoj obitelji :)

marrie 12-09-2008 12:50

U subotu 13.09.2008. Ravnica svira u Đakovačkom disku Tom Tom-u pa tko voli nek izvoli!!!

Petar 12-09-2008 14:01

Ovo i slijepac vidi.

_maestro_ 12-09-2008 14:36

Quote:

Originally Posted by Petar (Post 51375)
Ovo i slijepac vidi.

ev sam smanjio font. nije ovo mjesto za lijepiti plakate, forum je...

grasak 13-09-2008 20:27

Ravnica

Vidim da je u pitanju Homokyev nastup s Ravnicom. Naime on je prije nekoliko mjeseci imao moždani udar tako da se ne smije previše umarati i mora paziti naravno na sebe, zbog toga on samo snima u studiju i povremeno odlazi na nastupe ali ne svirajući prim nego kontru ili basprim.

bozobks 14-09-2008 02:19

evo samo da dam informaciju iz prve ruke.. upravo sam se vratio iz Tom-Toma dečki su napravili vrhunsku atmosferu... Homoky je svirao prim 2, a uz Ravnicu nastupio je i Željko Witovsky.. :top:
što se tiče Homokyevog zdravstevnog stanja.. to je istina i on sve više izbjegava nastupe.. ali draz je od nedavno na forumu pa bi bilo bolje da nam on da prave informacije...

smele 14-09-2008 09:31

Quote:

Originally Posted by grasak (Post 51445)
Naime on je prije nekoliko mjeseci imao moždani udar

prije godinu dvije... srcani...

_maestro_ 14-09-2008 11:46

Quote:

Originally Posted by smele (Post 51452)
prije godinu dvije... srcani...

a da manje nagađate oko tih stvari?
nije način na forumu nagađati o nečijoj bolesti.
koliko god homoky bio značajan lik u tamburaškom svijetu, dijagnoza nečije bolesti i ostali slični detalji spadaju u privatne stvari dotičnog.

mislim da ne bi trebalo izlaziti izvan nekih okvira. a ti okviri su shvatljivi.
u ovom slučaju to bi bilo utvrđivanje činjenice da se zbog bolesti ne može baviti sviranjem intenzitetom i na način kako se bavio prije.
ići van tih okvira nije korektno.

marrie 15-09-2008 13:19

Quote:

Originally Posted by _maestro_ (Post 51390)
ev sam smanjio font. nije ovo mjesto za lijepiti plakate, forum je...

Iako ne vidim što sam loše napravila "ljepljenjem plakata" jer se odnosi na ovaj bend al eto duboko se ispričavam maestro :bonk:

_maestro_ 15-09-2008 13:56

Quote:

Originally Posted by marrie (Post 51529)
Iako ne vidim što sam loše napravila "ljepljenjem plakata" ...

heh, ništa strašno nisi napravila, ali ajd pokušaj zamisliti na šta bi forum sličio kad bi svi stavljali takve postove.
da si ti barem jedina koja to radi...

draž 02-10-2008 15:50

ravnica i žec - live

jedan link iz emisije dr rubale
http://www.youtube.com/watch?v=M20QAkKST8c

marrie 03-10-2008 17:47

TS Ravnica nastupa u subotu 04.10.2008. u sklopu manifestacije "Čepinski suncokreti" u 20,00 sati.(prepisano iz Glasa Slavonije)

Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 16:30 sati.