![]() |
hobby radionica
...
|
Opaaaa...
Boooogami, majstore....lepo ti ide ovo s gitarama.:top: ..jesi li slikao dok si onih 30 primova "opravio"???
To bi bilo zanimljivo isto!:) |
Quote:
Ruda samo naprijed!Vidi se trud i ljubav a konačnu ocjenu bih mogao dati tek kad primim u ruke!Ovako sve pohvale!!:top: |
ovo izgleda vrhunski. Gdje se to može vidjeti u živo, opipati, probati?
|
Eh, ali nisi stavio ovog zadnjeg stratića pored jednog odraslog, da vide kakav je cakani :)
|
Quote:
Ovo PREDOBRO izgleda i samo NAPRED!! Svaka cast!! :pljesak: :pljesak::pljesak: |
Jarane svaka čast!! Predobro izgleda a vjerujem i da zvuči tako! :top:
|
Quote:
|
svaka ti cast ovo je strava...a ako bi mogo mozda te nacrte i to sto imas za praviti prime i gitare staviti tu na forum...mozda ima jos neko ko bi se iskuso u tom poslu...:krez::krez::krez:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ako netko misli praviti Električni prim (TM) neka mi se slobodno javi za otkup prava :D |
Quote:
|
Prilicno davno sam vidio ovaj sajt firme koja izradjuje i prodaje instrumente od fiberglasa, za koje se tvrdi da su odlicni.
Ovdje se radi o gudacim instrumentima, i kao kuriozitet se na jednom mjestu spominje celo od fiberglasa koje je bilo vise dana pod vodom u New Orleansu za vrijeme poplava nakon tajfuna koji je poplavio grad prije par godina. Jedino sto je trebalo mijenjati na celu su bile zice i konjic !!! Evo i linka: www.luisandclark.com Bilo bi zaista interesantno kada bi neko napravio par nekih tamburu od fiberglasa, cisto eksperimenta radi, ko zna kako bi se taj instrument ponasao i kako bi zvucao ?!? :D |
Prije nekih godinu dana smo započeli diskusiju na tu temu...
http://www.forum.tambura.com.hr/showthread.php?t=968 |
Ehh, onda mora da sam to ja ovdje i vidio, pa se sad pravim pametan ! :krez:
Nego, da ne otvaram novu temu, ima li vec tema gdje se prica o travama i medikamentima za bolje pamcenje, ocito da mi treba nesto takvo ! :( |
Quote:
Fiberglas je polipropilen. EDIT: Iako već postoji thread, budući sam već postao reply, napisat ću tu. Svirao sam Adamas gitaru koja ima glasnjaču od carbon fibera. Ništa lošiji ton od vrhunske smrekove daske na Ovationu. A i proizvođač je isti. ADAMAS <-- klik me |
Teško da će netko raditi kalupe i sve to za tambure, ali možda bi bilo zgodno i jednostavnije (čitaj: jeftinije) probati samo glasnjaču od toga karbonnešto, pa lijepiti na drvo umjesto smreke.
|
Eto, uze mi profesor riječ iz usta..... Ili misao iz glave, kako kome milo... :o
|
Quote:
|
Quote:
'Oćeš ovdje, 'oćeš na drugom forumu, 'oćeš na grupi... Nije bitno, očekujem poziv. :D |
Uh, ima nas znatizeljnih ! :D
Je li to obicni prim, plus ekstra magnet ? Ili je to puno drvo, kao fenderica, pa opet ima magnet ? ili je to opet obicni prim sa mikrofonom poput B-banda ? ili je to nesto sasvim cetvrto ?? :krez: |
Quote:
|
Quote:
Napravi, baš me zanima... Kako pucaju žice jednim pokretom :ples: |
Quote:
Ma neeee, stavi mu jednog 'ambakera. I floyd, obavezno floyd :krez: Vidim da si izostavio neke djelove moje zamisli... Trebat će još malo pričekati do pravog Električnog prima (TM). |
i jedan midi-pickup obavezno !!! I ugradi ekvilajzer i stimericu, ima prostora na primu koliko hoces za sve to ! :krez:
|
Ne zaboravi široki kožni remen, jasno "Fender"... :cool:
|
1 Attachment(s)
Evo ga !
Prim san snova !!! |
Quote:
Ma dobar je :krez:, al' kud baš Fender... |
Quote:
Quote:
Jasno ti je da sam očekujemo dvije teme koje će ravnopravno parirati "Genezi jedne berde" :D |
Quote:
Slijedi naravno Gibson, a onda cemo naci neki dobar Ibanez, za metalicu prim ! Ruda, nadam se da se ne ljutis na ovako offiranje, ovo je samo malo "vegete", da zacini sa malo humora ! |
Stan' malo. Zašto si zaljepšio top a nisi ugurao i pospajao jack s potovima?
|
Jel se mogu puknut manji potovi ? Ovi izgledaju preveliko :krez:
|
Quote:
Ili se pickguard može skidati, opet, kao na gitari. |
Hmmm, trebat ce dobro razmisliti gdje staviti potenciometre, a da ne smetaju prilikom sviranja..
|
mogu ti reci da ovo zanimljivo izgleda bas me zanima kako ce fino zvuciti to....hehehehhe
|
mene ovaj rudek svakim postom sve više iznenađuje :top:
|
Pa možda ti je to i najbolje rješenje, jer onda "štediš" glasnjaču od suvišnih rupa, a sa boka definitivno najmanje smetaju... a pošto je prim inače "minijaturan", siguran sam da se može naći jednako minijaturnih potenciometara, tako da ne "štrče" previse i ne kvare cjelokupni utisak ! :top:
|
Quote:
|
a da napraviš nekakvu kutijicu koja bi se zakačila na remen recimo i u njoj budu potenciometri?
|
Primus...
Quote:
Ima i lijepih malih zakretnih... A što misliš o wireless-u (bežično)?... :krez: |
Ruda,malo čitam ovu temu i zaključujem:ti si definitivno odlučio napravit električni prim!!:top: Pa svaka čast,ako to bude približno zvuku tambure(što ti iskreno želim i zaista se nadam) ja se odmah pribilježavam za jedan:) Samo teraj žestoko hoblu po drvetu i puno sreće:top:
|
Quote:
|
revolucija je počela :krez:
|
To je zaista interesantno, ali, ako smijem pitati, koji je razlog pravljenja el. prima, to bas i ne razumijem potpuno ??
Jer, prilicno je sigurno da ce taj prim imati drugaciji zvuk nego obicni, mikrofonom ozvuceni prim ! Znaci, pitam se, da li se tezi naci novi nacin ozvucavanja prima, a da zvuk bude sto slicniji "originalu", ili se tezi eksperimentisanju i trazenju nekog novog "prima" sa nekim novim zvukom, za koga se mozda moze naci mjesto u tamburaskoj muzici ?? (naime, puno toga se vec pricalo o ozvucavanju tamburaskih instrumenata, i vecina diskusije se svodi na koristenje raznih tipova mikrofona, piezo-elemenata i pickupa, a sve u pokusaju dostizanja zvuka sto slicnijeg originalnom akusticnom instrumentu) |
Kad već radiš experiment, što misliš da malo izexperimentiraš i s actionom. Tj da frettboard postaviš izdignuto, kao na gitari.
Budući da je električni instrument tu će se zvuk proizvoditi samo dodirivanjem žice, a ne mlaćenjem kao na normalnoj tamburi. Stoga acction može biti extremno nizak od prvog do 24. polja. |
Ako to bude zvučalo kao tambura (a neće zbog prirode pickupa), montiraš ga meni na brač - preko rupe, s drvenom maskom.:D
|
I evo ti jedan savjet: smanji menzuru maksimalno i uzmi najtanje moguće žice, možda čak i naštimaj na D ili još niže. Ne bu dobro radilo s tim magnetom ako su žice prenapete! ;)
E, da: dodaj i piezo element da možeš blendati output. Možda nećeš moći dobiti zadovoljavajući zvuk samo sa single coilom...:) |
Quote:
|
svaka cast :top:
|
Quote:
|
S čime ti to "skiciraš" u 3D?
|
treba mijenjat naslov teme
s prima na gitaru, pa na violinu, pa ko zna kuda još. :krez: |
prebrzo rotira...
|
Quote:
krivi link izgleda, ili je slika uklonjena sa servera |
Hm, kad se pogleda post (što mogu samo moderatori/administratori) i zalijepi u adresnu traku, otvori se slika...
Evo linka pa nek klika tko želi -> http://lh6.ggpht.com/_K6WKm0YxG9U/SS...RxKxFc/kom.jpg Hm, nekad se otvori, a nekad ne, sad se meni i na forumu prikazala slika... |
izgleda :D
sad ga vidiš, sad ga ne vidiš. neš ti severa... :krez: :bonk: |
Jen prag ti fali... :D Onaj 15. ti fali...;)
|
Quote:
|
Quote:
|
Špi - Ča - Sta !!!!
:D :D |
Hehe, ovo fakat opako zgleda! Onak nekak, rokerski...:top:
|
Koja je funkcija sviča?
|
Quote:
šalu nastranu. prim izgleda super. jedino je ona konjusina velika. (vjerojatno postoji razlog za to, vidi se neki uzdužni provrt u konju) nego ruda, otegla se tema, pa mi se neda tražiti, ako si negdje već spominjao; zanima me koje žice ćeš staviti. standardne za prim ili tanje? menzura je pretpostavljam kao u ostalih primova. |
Quote:
|
1
kak zvuči?????
|
Quote:
|
Jebatepatak! Kad će neka snimka?! Daj da ga čujemo!
I floyd, na idućem obavezno floyd :D |
Prim izgleda super! Baš me zanima kak zvuči.
Kopal sam malo po ebayu pa sam naletio na električni saz. http://static.zoovy.com/img/andreasinc/-/S/sazeu.jpg |
Quote:
|
Sve pohvale....zaista !!! :top::top:
Ovo tako fino i kvalitetno izgleda, a posebno interesantno jer je nesto novo i drugacije.. ocekujemo te na YouTube sa primom u ruci i pojacalom iza ledja !!! :D :top: |
Quote:
:gitra: |
Quote:
ustvari odlična stvar, odličan posao :top: BRAVO RUDA |
ima ry cooder uskoro turneju po europi, bit ce to ( za belgiju ) 21. lipnja, stvarno bi mu taj prim pasao, bravo ruda !!! a i hank marvin dolazi ponekad u samois na django festival, i njemu bi pasao, siguran sam !!! jos jednom bravo, vise mi se svida drugi clip...
|
Quote:
|
Quote:
Fino zvuči prim... Iako je cijela zvučna slika izdeformirana do yayca :krez: PS. Jel' se ono leslie krevelji sas onim telcom? :krez: Aaaaargh... I rek'o si me zvat' kad ideš kod lassieja snimat... :angry: Super, dragi! :) Kad mogu to probati? :D PS. leslie ne zna akorde od Spanish Eyes :krez: Krvi ću mu se napit' kad ga vidim :D:D:D |
.dwg
Quote:
ili barem neki preglednik dwg (autocad) fajlova |
1 Attachment(s)
evo ga pdf.
|
Quote:
Koje je to pojačalo? Neko acoustuic ili normalno? |
Quote:
:D :krez: |
Quote:
|
Ehh, a zamisli taj izazov...basprim je veci od prima, ima vise mogucnosti za potenciometre, pa onda bridge pickup, po mogucnosti humbucker, a onda jedan single coil malo blize prema rupi, Seymour Duncan obavezno..:krez:
Pa onda se podrazumijeva floyd rose, pa stimerica i ekvilajzer ugradjeni u gornju bocnu stranu, uh, ma ovo je samo pocetak... Haj sad reci da nisi zainteresovan za gradnju tako necega !!! :D |
Ali brač napravi u punoj debljini! Nemoj ga stanjiti na debljinu el. gitare. Neka bude težak k'o tuč, ali će čudo imati sustejna :D
Nego što se "električni prim (tm)" tiče. Što smo ono rekli, da ti na PM pošaljem adresu na koju ćeš mi ga dostaviti :krez: :krez: |
Quote:
Ali floyd svakako. Ništ' bez floyda :D |
Ruda, može još jedan experiment?
Ajd snimi taj prim po jedan, dva trzaja, ali na svakom polju svih žica. Znači kreneš odozdol i samo ga šinjaj bar do oktave :D Zanima me kako to čudo zvuči na četvrtoj žici na 12 polju? Da li je moguće da je napravljena tambura koja zvuči dobro na svakoj žici i na svakom polju. To bi otvorilo neke nove horizonte tamburašima. Ne treba video. Iz pojačala line out u komp, ili mikrofon ispred pojačala u komp... Svejedno kako, samo daj da čujemo! |
Quote:
|
Pa možeš ti i sad svirati na sve četiri žice. Ali ajd probaj pa reci kako zvuči prim na četvrtoj žici na 14 polju?
A zatim uzmi električnu gitaru probaj, pa reci kako zvuči na šestoj žici na 20 polju. Zvuči odlično, kao i na svakom drugom. E to je ono što me zanima. Da li ovaj el. prim zvuči dobro gdje god da ga stisneš? |
kako...šta....
OD KARTONA????
:krez: |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Baš kad nam je majstor objasnio da je upravo glasnjača jedina presudna za zvuk... http://tbn2.google.com/images?q=tbn:...crying-028.gif |
Quote:
Daj jednu karbonsku glasnjaču, na kojoj je karbonska kobilica, a žice idu preko karbonskog vrata s karbonskim pragovima... Ako ideš, idi - ol d vej! :D |
Quote:
Proizveo Karbon. :krez: |
Quote:
http://img13.imageshack.us/img13/5034/karbonlogopj2.gif Ej, Ruda, ostavi se tog drveta! Drveno vrijeme je prošlo! :D |
"majstor" iz madjarske
danas sam nasao na mrezi, da neki cigo pravi primove u madjarskoj, uz to neke i s pickupom. evo link:
http://www.amarivoja.lapunk.hu/?modul=galeria&a=5793& |
Ma ništa od toga. To smo prerasli.
Karbon je sad u modi! Kad će karbonski bas, to sigurno nije skupo :krez: |
Quote:
I ostavi se pušenja, kažu da je štetno :D |
Quote:
samo deri :top::top::top: |
ovaj rudek je rodjen-da-gradi :krez:
|
| Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 18:07 sati. |