Forums

Forums (http://forum.tambura.com.hr/index.php)
-   Događanja (http://forum.tambura.com.hr/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Memorijal Hrvoja Majića (http://forum.tambura.com.hr/showthread.php?t=568)

tamburix 21-04-2010 15:10

Quote:

Originally Posted by štitar (Post 83622)
Na Pikovom stanu svirat će Miro Navračić i Emil Gabrić...

Nisam skužio ovo... S kim će svirati, svaki sa svojim bendom, ili Šuša-Miki-Jinx bend, ili neka treća kombinacija?
Ili samo njih dvojica kao duo??? Zvuči zanimljivo, u svakom slučaju... :top:

Ivso 21-04-2010 15:36

Njih dvojica u duetu . Bili su i kod Rubale u tom sastavu :D , nažalost gledo sam samo par minuta

štitar 23-04-2010 11:16

Program 11.Memorijala

1.Zlatko Ćosić-Bajo,samica
-Teme iz Slavonije

2.TS "Kopriva" Petrovo Selo,Mađžarska
-J.Njikoš: Romanca u g-duru
-trad: Szepan uszik
-G.Weiss - arr.V.Sinček: Can"t help falling in love

3.TS "Banda odabrana" Zagreb
-trad. - arr. b.odabrana: Čerdo Mile...
-trad. - arr.b.odabrana: Set romskih instrumentala
-J.Brahms - arr.b.odabrana: Mađžarski ples br.5

4.TS "Sedam osmina" Osijek
-D.Vukadin: Makedonski ples
-xxx - arr.M.Bando: Suita Moldoveneasca
-D.Vukadin: Bis kolo

5.TS "Slavonci" Vinkovci
-B.Bartok - arr.V.Novoselac: Rumunjski plesovi - 3.stavak - Pe loc
-K.Petrovski - arr.V.Novoselac: Oro
-trad. - arr.V.Novoselac: Klezmer potpuri,židovske narodne
-G.Bregović - arr.V.Novoselac: Priče s vjenčanja i sprovoda - Priča sedma (vivo con fuoco)

5.TS "Serbus" Zagreb

-trad.-G.Hlebec: Pupoljak
-trad.-G.Hlebec: Dat ću sve
-trad.-G.Hlebec: Ciganski potpuri

pauza

Subotički tamburaški orkestar
-trad. - S.Jaramazović: Škripi đeram,splet narodnih melodija
-xxx - P.Popa: Rumunjske melodije
-D.Banhart - Z.Mulić: Carmencita
-P.I.Čajkovski - Z.Mulić: Valcer cvijeća
-J.Rossini - Z.Mulić: Seviljski brijač,uvertira
-trad. - S.Jaramazović: Malo bunjevačko kolo

Lejna 01-05-2010 21:02

Svima svaka čast, al Sedam osmina su bili najbolji!

IvanZU 02-05-2010 08:28

Quote:

Originally Posted by Lejna (Post 84070)

Slažem se. Dečki su fenomenalni i sve pohvale za nastup. 5+ 7/8 !

Log Out 02-05-2010 08:47

Jel možda ko snimao?

IvanZU 02-05-2010 08:55

Quote:

Originally Posted by Log Out (Post 84081)
Jel možda ko snimao?

...snimano jeste, pa sad ako neko dobije snimak nek okači, ak ne bude prije, okačiću ja....

KDL 02-05-2010 12:18

Quote:

Originally Posted by Lejna (Post 84070)

Slažem se, al' sto dečki mogu popiti...
Nadam se da su preživjeli radnu subotu?!?!?!
Pozdrav ekipi:top::top:

bando 02-05-2010 20:02

Evo javljam se u ime benda, svi smo živi, a KDL-u nemojte vjerovat što priča, čovjek je popio 1-2 previše pa je vidio da smo popili trostruko više :krez::krez:

Šala naravno, dali smo si malo oduška, jer inače u bendu nema alkohola (jedna rakija za glas se ne broji:D) prije i za vrijeme svirke. Bili smo zadovoljni nastupom, one silne probe su se izgleda isplatile, a i memorijal je samo jednom godišnje, pa smo proslavili nakon nastupa :D

Inače druga i treća stvar su AUTORSKI radovi kontraša Domagoja Vukadina i meni je osobno jako drago što smo bili pozvani na memorijal i što je Vukov rad mogao biti predstavljen na jednom velikom događaju.

Hvala svima na pohvalama, čestitke svim izvođačima, pogotovo Serbusu, Slavoncima i Bandi odabranoj (iliti Bando Odabrani haha), jer sam njih jedino stigao gledati i vidimo se dogodine...

E da, jel postoji neki video snimak memorijala?

prostrum 02-05-2010 20:24

dragi organizatori, dragi svirači! hvala na nezaboravnom doživljaju u Vinkovcima na memorijalu. hvala na kvalitetnim sastavima, na rakiji, na čobancu, na prijateljstvu, na tambura sessionu, na svemu! bilo nam je ko' u raju! 5+:top:

tihi 02-05-2010 20:43

Snimka!?

Za sve koji su pitali. Snimka će biti, ja sam snimao. Bit će čim bude vremena da se prebaci i obradi.

basadzija 02-05-2010 22:16

Quote:

Originally Posted by tihi (Post 84095)
Za sve koji su pitali. Snimka će biti, ja sam snimao. Bit će čim bude vremena da se prebaci i obradi.

Ma čudi me da si ti snimao! :krez:

tihi 03-05-2010 21:32

Reupit!!

Quote:

Originally Posted by basadzija (Post 84100)
Ma čudi me da si ti snimao! :krez:

Pa netko to mora sve zabilježiti.

patos 04-05-2010 12:43

Osvrt

Evo htio bi napisati jedan kritički osvrt na ovogodišnji memorijal. Prije svega, čestitke svim izvođačima. Evo ovako je to meni izgledalo i zvučalo!

Zlatko Ćosić, samica

Fina tradicionalna svirka slavonskih tema na tradicionalnom instrumentu, možda još uvijek nedovoljno istraženom. No zapitajmo se da li je ovoj točki mjesto na ovakvom događaju. Nemam ništa protiv samice, samičara i tradicije, no memorijal ipak nije folklorna smotra... možda bi samica na memorijalu trebala zvučati ovako:http://www.youtube.com/watch?v=Grxzt4QOh0Q

TS "Kopriva" Petrovo Selo,Mađžarska

Kao što sam naveo gore, memorijal je u ovih 11 godina rastao i rastao i možda ova razina sviranja nije primjerena ovakvom događaju... Nažalost, rijetko gdje će ovi dečki moći pokazati što znaju i umiju jer ovakvih manifestacija jednostavno nema... Zamjerio bi muzičku i dinamičku plošnost a ono što bih izdvojiio je svakako raznovrsnost repertoara... Teško je zapravo kritizirati ovako nekoga tko radi van granica teritorija u kojemu tambura dominira, jer ipak imaju puno teže uvjete za rad od svih nas koji smo "tu"...

TS "Banda odabrana" Zagreb

Ovi dečki su tehnički dobro odradili svoj nastup. Čerdo mile mi je bio malo dosadan. Mislim da se tema ponovila previše puta bez neke aranžmanske promjene... Nedostajala je nekakva modulacija ili nešto što bi svakako učinilo stvar zanimljivijim. Set instrumentala je tehnički dobro odrađen, ali ono što me i dalje "bode" je dinamička plošnost i možda aranžmanska tradicionalnost. No, dečki će sigurno u tom segmentu napredovat. Mislim da im taj splet jako dobro leži i da se dobro "osjećaju u njemu" no malo dinamike sigurno ne bi bilo na odmet. Što se tiče Brahmsa, možda bi trebalo malo pogledati što piše u notama... Bilo je dobrih ideja koje po meni nisu razrađene do kraja...

TS "Sedam osmina" Osijek

Za mene najugodnije iznenađenje memorijala. Dvije autorske stvari D. Vukadina pun su pogodak za ovakav sastav... Čuje se da se puno vježbalo, imaju prepoznatljiv "Batin" zvuk! Makedonski ples izveden jako dobro. Konačno smo čuli pravu dinamiku. Ono što fali je isto modulacija pred kraj koja bi temu učnila još napetijom i zanimljivijom! Domagoj, ako čitaš, probaj poslušat ovaj savjet. Također bi pohvalio i aranžman M. Bande. Moj savjet dečkima da se ne ograničavaju na područja balkana i balkanskih ritmova jer sam siguran da su sposobniji i za još više. No, sve u svoje vrijeme. Ocjena: čista petica

TS "Slavonci" Vinkovci

Aranžmanski jako dobro. Pohvale Vedranu. Pohvale i dečkima jer su se usudili svirati dosta zahtjevan program. Možda je ostalo još prostora izraditi dinamički neke dijelove. Dečki su mi djelovali malo suzdržano. Ne znam, da li je u pitanju bila trema ili neke druge stvari ali nakon 7/8 djelovali su možda malo "uspavano". Tehnički je sve korektno i dotjerano, ali ipak fali malo više dinamičkih oscilacija.

TS "Serbus" Zagreb

Definitivno najzreliji zvuk, aranžmani i ponašanje na sceni. Djelovali su opušteno i samouvjereno. Svirka na vrhuncu. Ono što bih možda zamjerio je repertoarska jednoličnost. Znam da znaju puno više i ovdje su to mogli pokazati... Možda pretjerujem, ali previše mi je ovih tradicionalnih stvari, iako je to Hlebec aranžmanski odlično zamislio i izvarirao... Posebna pohvala ide primašu. Zaista, jedan od najboljih mladih primaša danas. Preporučujem im isto što i 7/8, a to je da se malo maknu od rumunjske i balkana, jer vjerujem da oni mogu pokazati i neke druge stilove u vrhunskoj izvedbi. Također: čista petica.

Subotički tamburaški orkestar

Kada se govori o orkestrima ovaj orkestar uvijek zauzima posebno mjesto. Prepoznatljiv zvuk i aranžmani S. Jaramazovića i Z. Mulića su njihove glavne karakteristike. moram ipak reći da to možda i nije ona razina sviranja koju sam ja navikao od njih... Vjerojatno su pomladili orkestar. Imali smo priliku čuti neke klasike poput valcera cvijeća i carmenite... Najmanje mi se svidio Rossini... mislim da je ovo djelo ipak malo prezahtjevno za naše tambure... odnosno, tempa su bila pretroma... vjerojatno zbog bas dionice koja je ubitačno teška no onda se takve stvari ne izvode. evo i zašto:
http://www.youtube.com/watch?v=OloXRhesab0

No ono što je bilo uistinu dobro je zadnja točka! To su oni i to nitko ne radi bolje od njih!

Na kraju, možemo reći da je memorijal bio tradicionalno dobar, no ne mogu se oteti dojmu da se moglo pokazati više. Možda su moji kriteriji previsoki, ali takvo je moje viđenje svega ovoga. Još jednom čestitke svim izvođačima. nadam se da ovim nisam nikoga uvrijedio jer svaka kritika je dobronamjerna!

rodjo 05-05-2010 07:39

Bravo Patose,vidim da te ni ona dva komada nisu dekoncentrirala...:top: Stvarno si slušao:krez:

becarsb 05-05-2010 07:44

Quote:

Originally Posted by rodjo (Post 84180)
Bravo Patose,vidim da te ni ona dva komada nisu dekoncentrirala...:top: Stvarno si slušao:krez:

očito da zbog njih dvije ostalima fali komentara :D

ja ću reći samo ovo

ZNAM GDJE SAM NAGODINU 30.04.

KDL 05-05-2010 10:47

Meni je sve bilo ok, samo da je dinamike bilo više kod svih bendova!!!
No, onda se sjetim jednog tamburaša koji je rekao; "ma k'o je izmislio dinamiku, to je a one koji neznaju svirati, pa se sakrivaju iza drugih." Srašno! No, svejedno, tu smo "dinamiku" nadoknadili na after partijanju! :D:bonk::ples:
Čestitke svima, vidimo se dogodine kako reče becarsb!!!

tamburix 05-05-2010 11:00

Mene baš zanima taj "after"... Kombinacija Miro Navračić i Emil... Kako to zvuči?
Mislim... znam da su majstori obojica, ali nije li Emil malo pretih u toj kombinaciji? Ili je išlo na razglas?

Vlado basprim 05-05-2010 11:41

Što se tiče samog nastupa sastava koji su sudjelovali na memorijalu mislim da je Patos dao najbolju ocjenu svega !Njegov osvrt je baš po mjeri !
Čestitke svim kolegama koji su nastupili na ovogodišnjem memorijalu i veliki poz. onima koje sam tog dana i upoznao !
Sve pohvale MIRI i EMILU koji su nas počastili nesvakidašnjim zvucima u kojima smo ja mislim svi uživali.
Eh da nakon toga svega tambura jam sesion e to je bilo uf uf uf (ponovilo se)
vrhunsko druženje napaćenih tamburaša željnih dobrog raspoloženja bilo je super !Nadam se da če biti kakvih video zabilježenja da pogledamo što smo to uradili !

Veliki pozdrav svima !!!!! :D:top::krez:

Vedran 05-05-2010 13:45

Quote:

Originally Posted by patos (Post 84147)
TS "Slavonci" Vinkovci

Aranžmanski jako dobro. Pohvale Vedranu. Pohvale i dečkima jer su se usudili svirati dosta zahtjevan program. Možda je ostalo još prostora izraditi dinamički neke dijelove. Dečki su mi djelovali malo suzdržano. Ne znam, da li je u pitanju bila trema ili neke druge stvari ali nakon 7/8 djelovali su možda malo "uspavano". Tehnički je sve korektno i dotjerano, ali ipak fali malo više dinamičkih oscilacija.

Hvala, hvala... :)

Radili smo i na dinamici, a pretpostavljam da se, uslijed toga što su junačka srca Slavonaca poklekla pod tremom, dinamika pretvorila u suvišan detalj. :krez:

Quote:

Originally Posted by patos (Post 84147)
Na kraju, možemo reći da je memorijal bio tradicionalno dobar, no ne mogu se oteti dojmu da se moglo pokazati više. Možda su moji kriteriji previsoki, ali takvo je moje viđenje svega ovoga. Još jednom čestitke svim izvođačima. nadam se da ovim nisam nikoga uvrijedio jer svaka kritika je dobronamjerna!

Treba uzeti u obzir da su na prošlom (jubilarnom) memorijalu nastupali iznimni izvođači. Međutim, ono što je očito, jest činjenica da postoji određeni trend porasta kvalitete bendova koji nastupaju i ono najbolje u tome je što se radi o mladim bendovima. Memorijal je ostao vjeran svom receptu u kojem ima mjesta za sve formate, tako da je još uvijek moguće i mlađim ili neafirmiranim bendovima nastupati, pretpostavljam pod uvjetom da mogu ponuditi nešto zanimljivo ili barem pitko.

Iako je organizacija Memorijala odradila svoj posao dobro kao i svake godine, jedina primjedba s moje strane ide na sam format koncerta, a tiče se nenajavljivanja izvođača. Nenajavljivanje je imalo jasnu poruku u prvih nekoliko Memorijala, ali kako vrijeme ide, čini mi se da taj pristup nije u skladu sa značajem koji Memorijal sve više dobiva.

Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 11:44 sati.