![]() |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Kudlik Bela (Vojislav), biografija
5 Attachment(s)
Nekoliko detalja (faza radova na basprimu) iz Beline radionice
Privitak 1404 Privitak 1405 Privitak 1406 Privitak 1407 Privitak 1408 |
Veliko mi je zadovoljstvo putem vaših podataka pobliže upoznati majstora koji je popravljao moj bas-prim daleke 1961. Jer usljed pada tambure koja je kopana iz ŠLJIVE došlo je do pucanja glasnjače, puža vrata,te malog rascjepa vrata na početku korpusa ! Kod tog popravka Bela Kudlik je stavio Naljepnice na korpus i na glasnjaču, te dva žiga i datum popravka ! Sada još uvijek tražim restauretora starih tekstova koji bi odgonetnuo što piše na originalnoj naljepnici koja se nalazi na stjenki bas-prima pa da vidim tko je izrdio tamburu ! Kod popravka je još mijenjan položaj greda ! Pokojni vlasnik je naslijedio tamburu od oca koji je cijeli život sviro na nju ! Sad ja tamburam !
|
|
Tambure
Quote:
|
zagubih certifikat....
:krez: Nisam stručnjak, samo okoreli ljubitelj, ovo je radio Bela Kudlik, milion posto!:top:
EDIT Da! Lapsus!!! KK of course! Bitno da nije Truppel, njegov rad je druga;iji bio... |
1 Attachment(s)
tamish je, mislim, u pravu. evo prima mog primaša, već je bila stavljena slika. potpuno su iste
|
tiho u pravu si, o tom primu je bilo već riječi. ali svi smo se lijepo usuglasili da je to karoly kudlik, a ne bela...
raspored rupica na glasnjači karakterističan je za karla kudlika i trupela. bela kudlik ima drugačiji raspored otvora. da ne ponavljamo cijelu priču, evo link: http://www.forum.tambura.com.hr/show...6340#post36340 |
5 Attachment(s)
Iz radionice Bele Kudlika (Razni šabloni)
Privitak 1441 Privitak 1442 Privitak 1443 Privitak 1444 Privitak 1445 |
Quote:
|
4 Attachment(s)
Iz radionice Bele Kudlika
Jedan šablon i nekoliko crteža specijalnih narudžbi Privitak 1454 Privitak 1455 Privitak 1456 Privitak 1457 |
Kopana tambura
Priupitao bih dali imate koju sliku Kudlika s kopanim basprimom !?
Vidio sam za sada samo 3 ! Jedan od njih je moj ! |
Za Ernesta
1 Attachment(s)
Evo neki dan naletjeh na Bocanovu kontru i kofer iz 71god kod nekog starog gospodina, i u koferu sam nasao ovo....
|
Quote:
|
da, imas!!
|
zahvalnost
Quote:
Hvala ti puno! Još samo da mi neko nađe kalem žice. Čuo sam da neki forumasi poseduju, ali do sada nisam dobio. |
Quote:
|
???
moze malo pojašnjenje što je to kalem ????
Za zice???? |
| Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 21:35 sati. |