Forums

Forums (http://forum.tambura.com.hr/index.php)
-   Tamburaški život (http://forum.tambura.com.hr/forumdisplay.php?f=28)
-   -   mrzim na svirci (http://forum.tambura.com.hr/showthread.php?t=339)

tihoos 17-07-2007 13:23

Quote:

Originally Posted by primas1 (Post 20132)
...to dolazi sa godinama:krez: :top:

mrzim kad bas i kontra nemaju čvsti ritam pa se svako malo međusobno sudare u sviranju...

ja to baš volim:krez:

DUGI 18-07-2007 00:29

Quote:

Originally Posted by tihoos (Post 20134)
ja to baš volim:krez:

Ma da ,zamisli da ti se sudaraju na " Hej mati,mati" ,dali bi se moglo odsvirati ?

Ivek Sumporacha 30-10-2007 15:19

Quote:

Originally Posted by saky (Post 6201)
a ja mrzim kad mi dodju na gazi pa kazu da sviram nesto zivlje, da im je to presporo..mrzim ljude koji nemaju blagog pojma o muzici i uopce te ne dozivljavaju na svirci koliko god dobar bio..mrzim ljude kojima je jedino mjerilo kvalitete benda to da li imaju kratke pauze i da li znaju napravit stimung..mrzim svirace koji sviraju na gazama a ne bi trebali svirati ni u seoskom izvornom drustvu..mrzim svirace koji gledaju samo proklete pare i boli ih kurac kako zvuci to sto izlazi iz njihovih instrumenata..mrzim svirace koji bi se dali jebat u dupe za pare..ima jos toga sto mrzim na gazi..nekad mrzim sebe sto zivim od tih istih gaza pa moram trpiti sve sto mrzim..u biti, mrziti je teska rijec, ajmo reci da ja ovo sve ne volim..

saky, što je za tebe kvalitetan bend koji radi gaže(ako nije onaj koji zna napraviti štimung)...možda bolje da to napišeš u onoj drugoj temi(gažer ili svirač)...saky,zašto svirati gažu ako ne radi novaca....

Mrzim kad dođem na gažu (naravno, došao na gažu raditi, zaraditi novac-ne iz ljubavi prema muzici jer se na gažu rijetko kad dolazi radi toga) i onda mi se to neda...to mi je najgore...nekada bi radije poslao zamjenu pa neka si neko zaradi..al se trudim da to prihvatim kao posao i da dam i malo guze ako treba...al makar nemoram svaki dan od 8 do 16 h neprekidno davat guzu nekom privatniku..ovako ja odlucujem kolko cu guze dat i kome...:top:

HrvojeSB 30-10-2007 17:48

Vjerojatno ste svi doživili na nekim svirkama da kad svirate neku pjesmu koja vam je strava ili jednostavno da ju obozavate i totalno se uživite da nevidite nikoga oko sebe...

... naravno to traje par sekundi dok vam se neki lik objesi oko vrata da upadate na sve strane ili jos gore ako pjevate pa vam toliko vriste u uši da ni sami sebe necujete!!!

Mrzim to... :sad:

Quote:

Originally Posted by _maestro_ (Post 18367)
mrzim svirati naoružanim osobama.

Prije godinu dana sam svirao lovacku zabavu...

... na svirku smo dosli oko 5 popodne naravno kad su se lovci vratili iz lova nadrndani slavonske votke iz veselog stroja. :ples: :bonk: :bonk: :bonk:

Za vrijeme vecere dok smo svirali jedan baja se digo od stola izvadio neku pljucu, repetirao i digao nisan u prostoriji 10*15m gdje nas je bilo oko 20-tak ljudi... na srecu netko je skocio i uzeo mu pistolj iz ruke jer bi ovaj stvarno zapucao :bonk: :bonk: :ples: :ples:

Eto situacija koja se ne dogada skoro nikada ali nitko ju nevoli. :down:

romale 30-10-2007 19:35

Quote:

Originally Posted by saky (Post 7125)
radim ga zbog NOVACA glupsone..sta ti treba nacrtati?..i da ja volim svirati, jako..samo ne pijanim idiotima koji nemaju pojma sta je glazba..a vidim da i ti nisi daleko..

Pa nisu valjda svi kojima si svirao pijani idioti koji nemaju pojma o muzici?!
Znači za tebe je glazba samo posao?:sad:

Hrvoje 30-10-2007 20:40

Mrzim na svirci kad sam jedini (ili u manjini) kojemu se svira i pjeva, a ostatak ekipe moli Boga da se ljudi što prije raziđu i da što prije bude gotova svirka. Ali vjerojatno bih isto tako mrzio da sam na drugoj strani (da meni bude pun q.... svega, a netko u bendu je nadobudan i nabrijan na svirku i pjevanje). S time da se ova druga situacija vrlo rijetko događa.

EDIT: A di je tema "Volim na svirci"? Ili tako nešto... Zakleo bih se da je postojala, a sad je nemrem nać... :confused:

_maestro_ 30-10-2007 22:14

Quote:

Originally Posted by romale (Post 28014)

nije baš neka fora da se ubacujem u rasprave drugih, ali... evo u želji da izbjegnemo mogući nesporazum, moram reći...
romale, pobrkala si lončiće.
sakybovu rečenicu koju si citirala si izvukla izvan konteksta rasprave u kojoj je napisana i iz nje izvukla upravo suprotne zaključke. to nije fer.

saky 30-10-2007 23:16

Quote:

Originally Posted by romale (Post 28014)

naravno da nisu..sad sam upravo dosao doma sa stalne gaze na kojoj sam prije pola sata svirao Ivani Husar za stolom..i bas mi je bio lijepo..a vjerujem i njoj..i nisam ni kune dobio od njenog muza i nje (bila im je godisnjica braka)..i vjerujem da su mi htjeli dat pare da bih odbio..dakle ponavljam po n-ti put..ja ne sviram iskljucivo radi novaca i glazba mi je puno, puno vise od toga..da mi je cilj u tamburanju izmusti sto vise para od gosta odavno bih se toga ostavio..dobro ti je maestro rekao..u mom slucaju si pobrkala loncice..bez uvrede..

saky 30-10-2007 23:36

Quote:

Originally Posted by Ivek Sumporacha (Post 28002)
saky, što je za tebe kvalitetan bend koji radi gaže(ako nije onaj koji zna napraviti štimung)...možda bolje da to napišeš u onoj drugoj temi(gažer ili svirač)...saky,zašto svirati gažu ako ne radi novaca....

braco, ako me imalo znas (a zelim vjerovati da je tako), onda su ti jasni i kriteriji po kojima ja nazivam neki bend kvalitetnim..meni to nije kao nekim pojedincima iz tvog benda da ne postoji pjesma koju ne znamo odsvirati ma kako ona zvucala..bend u kojem sam trenutno sigurno ne slovi u zagrebackim krugovima kao jedan od onih koji zna napraviti stimung (iako je tu dosta ljudi u zabludi) na ustrp kvalitete odsviranog..istina, ne znamo niti zelimo svirati pola stvari koje vecina bendova smatra normalnim tamburaskim repertoarom (dzigerica), ali do sada nisam primjetio da imamo manje posla od ostalih bendova..cak naprotiv, samo sto vjerojatno ti i tvoji odsvirate jednu svirku a mi 3 za iste pare..ali neka, sve ce to jednoga dana doci na svoje..i mene a vjerujem da pricam i za decke to ne dira niti najmanje..dosta o tome..pitas me zasto svirati gazu ako ne radi novaca? tri stalne gaze koje imam sa deckima tjedno (od kojih je ta famozna "Ivica i Marica" nekima trn u oku, npr. Brlji zbog u njegovim ocima financijske neisplativosti iste) ne sviraju se radi novaca, nego se sviraju da se bend uigra, da se upucaju instrumentali koji su ionako vecini bendova "ono nesto da se pocne gaza pa cemo kasnije udarit po Halidu"..karikiram, ali nisam daleko od istine..deckima i meni je cilj muzicirati na tamburama, a to se u Ivici i Marici itekako moze, gdje ljudi nerijetko pljescu poslije svakog instrumentala i gdje dobivas pozitivan feedback od publike (koja je vecinom inozemna) i znas da to sto radis ima smisla..zato na kraju krajeva i ja sviram..eto raspisao se ja, nadam se da ces shvatiti nesto od ovoga sto sam natrkeljo tu (znam da hoces, pametan si ti momak..)..pusa :)

nido 31-10-2007 00:12

Nebih ti ništa odgovorio da me nisi izričito imenovao. Neću ni ovako.

Trn u oku? Meni?
Ajde opet razmisli pa ujutro napiši?
Tvoj post je u tvom stilu klasično oštar, ovaj puta meni i uvredljiv.

saky 31-10-2007 00:23

nisam mislio da ti je trn u oku u smislu da ti je prijetnja tvom poslu..krivo si me shvatio..ali budi iskren pa reci nisi li mi ti i sam rekao da ti djeluje ponizavajuce svirati gazu za 100 kn? i da to ljuti neke druge ljude..i ona tvoja vjecna, da se rusi cijena ostalima..to su stvari koje nemaju veze sa mozgom..dobiti 100 kn za maltene probu od 2 sata na kojoj pijes i jedes ko kralj je meni premija, i bio bih osobno jako sretan da 5 dana u tjednu imam takvu gazu, a da recimo subotu ostavim za "berbu"..zao mi je ako si ovo moje prije shvatio kao napad na sebe..mislim da me i ti dovoljno poznas da znas da sam spreman sve ovo izreceno tebi reci i u lice, nemalo puta si dozivio i da ti kazem u facu stvari koje nisu za forum, tako da mi je cudno malo da si se uvrijedio..sorry jos jednom..

Ivek Sumporacha 31-10-2007 00:29

Quote:

Originally Posted by saky (Post 28049)
braco, ako me imalo znas (a zelim vjerovati da je tako), onda su ti jasni i kriteriji po kojima ja nazivam neki bend kvalitetnim..meni to nije kao nekim pojedincima iz tvog benda da ne postoji pjesma koju ne znamo odsvirati ma kako ona zvucala..bend u kojem sam trenutno sigurno ne slovi u zagrebackim krugovima kao jedan od onih koji zna napraviti stimung (iako je tu dosta ljudi u zabludi) na ustrp kvalitete odsviranog..istina, ne znamo niti zelimo svirati pola stvari koje vecina bendova smatra normalnim tamburaskim repertoarom (dzigerica), ali do sada nisam primjetio da imamo manje posla od ostalih bendova..cak naprotiv, samo sto vjerojatno ti i tvoji odsvirate jednu svirku a mi 3 za iste pare..ali neka, sve ce to jednoga dana doci na svoje..i mene a vjerujem da pricam i za decke to ne dira niti najmanje..dosta o tome..pitas me zasto svirati gazu ako ne radi novaca? tri stalne gaze koje imam sa deckima tjedno (od kojih je ta famozna "Ivica i Marica" nekima trn u oku, npr. Brlji zbog u njegovim ocima financijske neisplativosti iste) ne sviraju se radi novaca, nego se sviraju da se bend uigra, da se upucaju instrumentali koji su ionako vecini bendova "ono nesto da se pocne gaza pa cemo kasnije udarit po Halidu"..karikiram, ali nisam daleko od istine..deckima i meni je cilj muzicirati na tamburama, a to se u Ivici i Marici itekako moze, gdje ljudi nerijetko pljescu poslije svakog instrumentala i gdje dobivas pozitivan feedback od publike (koja je vecinom inozemna) i znas da to sto radis ima smisla..zato na kraju krajeva i ja sviram..eto raspisao se ja, nadam se da ces shvatiti nesto od ovoga sto sam natrkeljo tu (znam da hoces, pametan si ti momak..)..pusa :)

evo ti kako ja mislim..mislim da imas pravo u tome da zelis svirati (muzicirati) u Ivici i Marici, al to ja nebi nazvao onda gažom...ja mi to nazvao guštanjem i muziciranjem,dokazivanjem, uigravanjem, druženjem...( zato sam otvorio onu temu "dobar gažer ili dobar svirač" da probamo to razdovojiti)...ma nema ništa lijepše, meni makar, nego negdje sjesti sa "svojim dečkima"- to ste uglavno svi vi, i sviruckat dobro ili loše, kvalitetno ili lošije al da je iskreno i s guštom...
-----Ali ako me netko u četvrtak navečer pozove da idem svirat (znači ne biti sa obitelji, ne biti sa curom, ne se zapit sa najboljim kumom negdje,ne plakat nekom na ramenu, ne gledat tekmu, ne jest kokice i piti pivo,ne vozit se po Jarunu sa biciklom, ne "vodit ljubav" sa ženom prvog susjeda koji radi noćnu:bonk: ,ne biti na forumu:krez: ) onda želim da mi to netko nakodnadi,plati.....a uigravanje, druženje, upucavanje stvari ću ostavit za recimo sutra ujutro (doslovno) sa svoji dečkima....a kad mi netko bude htio platit da mu sviram instrumentale cijelu noć, pogodim svaki ton jebeno točno-onda ću to i radi...dotle ću u "muziciranju" uživati ona kada ja to hoću a ne u Ivici i Marici kad se nekom drugom to hoće...jer ona to više nije.....muziciranje....
p.s. i ja sam puno puta doživio da mi ljudi plješću ( i nebi vjerovao, kad sam svirao "karikiram" Sva je ona meni.:angry: )...

e, i htio bih biti jasan...poštujem rad i interese svakoga i bilo bi glupo,jadno i dosadno kada bi svi jednako radili, ZAR NE?
.... glazba je zvonka radost...Pusa:top:

negdo si spija zadnji gemišt- se mu je lepo, zaprav ni ništ...

saky 31-10-2007 00:33

sta da ti kazem, s puno toga se mogu sloziti, ali sa nekim stvarima ne..zato smo ljudi, a ne pilici :) ostaj mi zdrav pajdo..pusa :)

nido 31-10-2007 00:40

Quote:

Originally Posted by saky (Post 28054)
..i ona tvoja vjecna, da se rusi cijena ostalima..

Ovo nije izišlo iz mojih usta. Pogotovo nije vječno izlazilo..

Zato što moja ekipa sama ima nekolicinu klijenata kojima nije potrebno govoriti cifru prije početka svirke.

Pošto je plaća irelevantna, nema potrebe sada ti crtati zašto je tome tako.

Jako si našpićen večeras, ulašci su ti u vratima zahoda
Ofkors, pusa :)

chico 31-10-2007 00:42

negdo si spija zadnji gemišt- se mu je lepo, zaprav ni ništ...[/quote]

ne kradi mi potpis :mad: :krez: :D pusa...

saky 31-10-2007 00:47

ajde ribice nema smisla sad da govorimo tko je sta rekao, a tko nije..nisam uopce nadrkan vjeruj mi..da jesam, ne bih ni bio na kompu sad u ovo vrijeme nego bi nasao neki drugi vid ispucavanja negativne energije :)..uglavnom, nije nikakva tajna da ti i ja imamo obrnuto proporcionalna misljenja o poslu kojim se bavimo i obavljanju istoga..jako sam puno dobrih stvari od tebe naucio (sto ljudima cesto i govorim) i na tome sam ti iznimno zahvalan, ali ima nekih stvari o kojima se necemo nikada sloziti, i to je ljudski i normalno..idem pajkiti sad..pusa Brljica :)

Ivek Sumporacha 31-10-2007 00:54

čevapi...

Quote:

Originally Posted by chico (Post 28060)
negdo si spija zadnji gemišt- se mu je lepo, zaprav ni ništ...

ne kradi mi potpis :mad: :krez: :D pusa...[/quote]

sorry...mmmmm,sad sam se sjetio..moram doći na čevape jedan dan...

jaksa 31-10-2007 00:59

i ja ću doć...:D

matija_vg 31-10-2007 01:04

ja danas bio i lijepo me nudio al sam ja odbio jer mi se žurilo:bonk: :sad:

al me zato jedan dan tj. jedno jutro tak ugodno iznenadio:) :top: , kad smo odsvirali svadbu onak strgani (neću baš napisat pijani), došli u zdenec u 5 ujutro da istresemo dojmove chico nam je (dok smo mi baljezgali i mlatili gluposti), napravio ćevape:ples: :ples: to ti je biznis:rolleyes:

svaki bend bi trebo imat jednog chicu:top:

p.si
kad ćete ić zovite i mene:cool:

romale 31-10-2007 09:27

Quote:

Originally Posted by saky (Post 28048)
naravno da nisu..sad sam upravo dosao doma sa stalne gaze na kojoj sam prije pola sata svirao Ivani Husar za stolom..i bas mi je bio lijepo..a vjerujem i njoj..i nisam ni kune dobio od njenog muza i nje (bila im je godisnjica braka)..i vjerujem da su mi htjeli dat pare da bih odbio..dakle ponavljam po n-ti put..ja ne sviram iskljucivo radi novaca i glazba mi je puno, puno vise od toga..da mi je cilj u tamburanju izmusti sto vise para od gosta odavno bih se toga ostavio..dobro ti je maestro rekao..u mom slucaju si pobrkala loncice..bez uvrede..

Ok, očito da jesam, ispričavam se!:bonk:
Drago mi je pročitat ovo što si napisao:top:
Inače, pošto sam ja uvijek ona koja sluša glazbu, na svirkama mrzim isto
što i vi jer takvi tipovi (pijani koji se vješaju po vama i uzimaju mikrofone, i misle da im za 100 kn trebaš da ne kažem šta) kvare svima užitak i vama sviračima, a i nama koji bi čuli
nešto više od 5 puta ponovljenih pjesmi za raju (Sve je ona meni isl...):eek: :angry:

Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 14:45 sati.