Forums

Forums (http://forum.tambura.com.hr/index.php)
-   Nevezano za tamburanje (http://forum.tambura.com.hr/forumdisplay.php?f=10)
-   -   Hrvojeva jezična laprdanja (http://forum.tambura.com.hr/showthread.php?t=397)

Trisha 10-04-2007 23:06

čini mi se da sam čak i ja, velika plavuša, plave skontala zagonetku ... ali ... neću izlijetat radije da ne bi bilo nismo znali ...;) :rolleyes:

_maestro_ 10-04-2007 23:11

TZD i TDZ imaju nešto zajedničko.
ne postoje više.

Hrvoje 19-04-2007 14:35

Zagonetka

Već sam zaboravio na ovu svoju "zagonetku"...

Rješenje:
TZD - Tamburaši za dušu
ZD - Zlatni Dukati (Naj.hr.tam.)
D - Dike

Logična veza - Kruno je nakon raspada TZD završio u ZD, a basist i kontraš u D (navodno, tak se priča, ako sam krivo čuo - ispravite me).

Nego ja sam zapravo htio laprdat o nečem drugom... Pitanje za Trishu, ostale Koke i forumaše iz Koprivnice... Kako naglašavate tu vašu Koprivnicu, na prvom slogu ili drugom?

KOprivnica ili KoPRIVnica?

saky 19-04-2007 14:43

koliko znam samo je basista u Dikama..a moram priznat da ti i nije neka logika :) trazio si kao poveznicu nekakvu, a ja sam shvatio (mozda moja logika nevalja :krez:) da trazis jednu osobu koja ima veze sa sva tri benda..ovo TZD, ZD i D je bilo lagano, ali naci osobu koja je svirala u sva 3 benda (ne na zamjenama) je poprilicno tesko :)

Hrvoje 19-04-2007 15:35

Jebiga, u srednjoj mi logika baš nije išla... :bonk:

Trisha 19-04-2007 15:38

Ako se ne varam, to je već neko pitao, to s naglascima .. a ja slaba s tim napismeno ... mislim da je ovo drugo, onako kako bi se primjerice Varaždin ispravno trebao naglasit, e tako i Koprivnica ;) :D

_maestro_ 19-04-2007 16:18

Quote:

Originally Posted by Hrvoje (Post 13741)
Jebiga, u srednjoj mi logika baš nije išla... :bonk:

čekaj, pa ima neke logike.
tzd su se raspali i neki elementi tog raspadnutog sustava su se pridružili zd i d.
:krez:

Hrvoje 19-04-2007 16:30

Quote:

Originally Posted by _maestro_ (Post 13750)
čekaj, pa ima neke logike.
tzd su se raspali i neki elementi tog raspadnutog sustava su se pridružili zd i d.
:krez:

Pa da, po meni je to ta logika (nije jedna osoba koja povezuje TZD, ZD i D, al' dobro kak 'ko shvati)...

A ovo "raspad sustava" i "elementi" - zvuči k'o neka kemijska reakcija i jednadžba, atomi iz molekule TZD su prešli i vezali se s atomima u molekulama ZD i D... :D Bez uvrede članovima tih bendova zbog ove usporedbe... :o

_maestro_ 19-04-2007 16:37

šta bi se vrijeđali. pogotovo ako se radi o atomima plemenitih elemenata. zlata, platine ili plemenitih plinova (xenon, argon, kripton)
ups :bonk:
plemeniti elementi i jesu plemeniti zbog toga što se ne vežu u druge spojeve, nego egzistiraju samostalno u prirodi. znači "logika" mi propada... :krez:

Hrvoje 30-05-2007 21:24

Da ne oftopičarim previše u temi "Maestro 1500, 2000" ili kako već... Uspio sam srediti da mi Windowsi opet normalno šljakaju (zasad, ne smijem ureknut :bonk: ) pa moram razočarati one koji su mislili da su me se riješili, hehehe... :krez:

Miha 30-05-2007 21:32

Quote:

Originally Posted by Hrvoje (Post 16211)
Da ne oftopičarim previše u temi "Maestro 1500, 2000" ili kako već... Uspio sam srediti da mi Windowsi opet normalno šljakaju (zasad, ne smijem ureknut :bonk: ) pa moram razočarati one koji su mislili da su me se riješili, hehehe... :krez:

Bravo!
Imel sam i ja problema. Komp mi se svako malo samoinicijativno gasio i trebalo mi je dva tjedna da riješim problem. Sad radi čak dva i pol sata bez prestanka.
:ples:

Hrvoje 30-05-2007 21:36

Quote:

Originally Posted by Miha (Post 16214)
Bravo!
Imel sam i ja problema. Komp mi se svako malo samoinicijativno gasio i trebalo mi je dva tjedna da riješim problem. Sad radi čak dva i pol sata bez prestanka.
:ples:

Ideš! :mike:

Ma meni svakakve gluposti izbacuje moj komp... Zadnja fora mu je da kad ga ugasim preko tipke "sleep" na tastaturi i ponovno ga palim veli - "keyboard not present". Onda ga ugasim na gumb i opet upalim - i prepozna tipkovnicu... :rolleyes: I još sto većih ili manjih i problema... Ali sad radi - da kucnem o drvo - evo u komadu cca 5-6 sati... :ples:

_maestro_ 30-05-2007 22:29

Quote:

Originally Posted by Hrvoje (Post 16211)
Uspio sam srediti da mi Windowsi opet normalno šljakaju (zasad, ne smijem ureknut :bonk: ) pa moram razočarati one koji su mislili da su me se riješili, hehehe... :krez:

zato ja imam barem dvoje vindoze na kompu. neće obadva riknut istovremeno. a da se to i dogodi, ostadoše djeca bez kompa na određeno vrijeme :krez:

Hrvoje 30-05-2007 22:36

Quote:

Originally Posted by _maestro_ (Post 16232)
zato ja imam barem dvoje vindoze na kompu. neće obadva riknut istovremeno. a da se to i dogodi, ostadoše djeca bez kompa na određeno vrijeme :krez:

Imam i ja dual-boot XP Pro i 98SE, al' koristim samo XP (ak radi :bonk: )... Ma to je još jedna stvar koja me muči... Kupil bi si još jedan hard disk (treba mi mjesta), al' nemam više mjesta u compu. A ak izbacim ovaj stari koji mi je primary master i na kojem je 98ica moglo bi bit velkih komplikacija... Sve si gruntam možda kupit eksterni... Jel' ima netko eksterni hard disk i kak to šljaka prek USB-a? Jel' dovoljno brz protok podataka?

kojot 30-05-2007 22:47

Quote:

Originally Posted by Hrvoje (Post 16234)
Imam i ja dual-boot XP Pro i 98SE, al' koristim samo XP (ak radi :bonk: )... Ma to je još jedna stvar koja me muči... Kupil bi si još jedan hard disk (treba mi mjesta), al' nemam više mjesta u compu. A ak izbacim ovaj stari koji mi je primary master i na kojem je 98ica moglo bi bit velkih komplikacija... Sve si gruntam možda kupit eksterni... Jel' ima netko eksterni hard disk i kak to šljaka prek USB-a? Jel' dovoljno brz protok podataka?

Imam ja, čak dva. Stari mi ima 40 GB, a ovaj kojeg sam kupio prekjučer ima čak 160 GB. Platio sam ga 600 kn. Za usporedbu, prije godinu dana kada sam kupio ovaj prvi platio sam 415 kn (jebiga, kućište nabija cijenu). Dakle, memorija više nije skupa.

Meni funkcioniraju najnormalnije preko USB-a. Oboje su mi priključeni u komp i šljakaju (nema toga da je jedan brži, jedan sporiji). Samo ih moraš posebno isključiti kada gasiš komp (imaš sklopku na kućištu) tako da bi ti trebali biti na dostupnom mjestu.

Trisha 30-05-2007 22:54

Quote:

Originally Posted by Hrvoje (Post 16234)

ima moj stari, mislim da je od 60 ili 80GB, čini mi se 80 ... i ok je, imaš USB i dosta je brz (dobro meni je komp općenito spor pa na mom sporije šljaka, sve pa i to, al na laptopu on nema frke jer mu nije zakrčen ko moj komp :D )

Hrvoje 30-05-2007 22:55

Hm... Bacio sam oko na ovo čudo -> http://www.wdc.com/en/products/Products.asp?DriveID=242

Tri harda koja imam u compu su 20GB, 80 i 200... Pa bi sada red bio na 500... :D Al' ne znam, možda si stavim zadatak da moram dat zadnji ispit pa će mi to bit nagrada (od mene sebi :bonk: )... Nekak da se motiviram da se napokon riješim faksa... :ples:

Hrvoje 30-05-2007 22:58

Quote:

Originally Posted by Trisha (Post 16236)
ima moj stari, mislim da je od 60 ili 80GB, čini mi se 80 ... i ok je, imaš USB i dosta je brz (dobro meni je komp općenito spor pa na mom sporije šljaka, sve pa i to, al na laptopu on nema frke jer mu nije zakrčen ko moj komp :D )

E, da... I to je vel'ka prednost (prenosivost i mogućnost da se koristi i s laptopima, doduše laptop nemam, al' ću ga valjda jednog dana kupit)... A to je fascinantno s tim hard diskovima. Svaki put kad kupiš novi, brži, veći misliš si - "nikad ga neću napunit", a za par godina već škripi s prostorom na disku i moraš razmišljat o kupovini novog...

Još nešto... Ja sam inače sakupljač i volim sve imati pri ruci (čitaj ne po CD-ovima i DVD-ovima nego na disku) pa tako imam puno mp3ca koje nikad možda neću poslušati, slika koje neću pogledati, igrica koje neću igrati, programa koje neću koristiti... Al' ne želim to brisati... Jer tko zna, možda mi baš dođe da to poslušam, pogledam... :bonk: :krez:

kojot 30-05-2007 23:00

Quote:

Originally Posted by Hrvoje (Post 16239)
E, da... I to je vel'ka prednost (prenosivost i mogućnost da se koristi i s laptopima, doduše laptop nemam, al' ću ga valjda jednog dana kupit)... A to je fascinantno s tim hard diskovima. Svaki put kad kupiš novi, brži, veći misliš si - "nikad ga neću napunit", a za par godina već škripi s prostorom na disku i moraš razmišljat o kupovini novog...

Da, to je definitivno prokletstvo! Da imam 1000 GB sigurno bi ih s vremenom popunio sa prostorom... Evo sada trenutno mislim kako nemam čime popuniti ovih 160 GB... ali to je utopija...

Hrvoje 05-06-2007 23:08

Uf, evo u ovaj kasni sat malo sam se ulogirao na forum... Već sam negdje napisao da u zadnje vrijeme nisam baš aktivan na forumu pošto spremam ispit (a treba čitat puno knjiga - klasika moderne britanske književnosti, jedna od njih je i Orwellova 1984 koju je maestro spominjao :top: ). Al' vidim da se forum sasvim dobro kreće i bez mene... :top:

Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 17:28 sati.