Forums

Forums (http://forum.tambura.com.hr/index.php)
-   Tamburaški život (http://forum.tambura.com.hr/forumdisplay.php?f=28)
-   -   mrzim na svirci (http://forum.tambura.com.hr/showthread.php?t=339)

IvanZU 30-06-2007 17:10

svi smo imali takvih situacija (za pijane i vjerujte još puno gore, nego pijane budale, s takvima u prosjeku najmanje ima problema), nego problem leži u činjenici da li ću ja sjedit doma i ne "zaradit" ništa ili ću otić na gažu pa zaradit makar 100kn, .....e pa treba svatko (individualno) odlučit za koju je varijantu,.......a da preskočim i odem malo dalje, najveći i je problem što se sviranje smatra zaradom para.....o tome ko hoće nek čita maestrove postove,
sve je objašnjeno....

_maestro_ 02-07-2007 18:28

Quote:

Originally Posted by IvanZU (Post 18595)
... najveći i je problem što se sviranje smatra zaradom para.....

a svi mrzimo kad ima problema kod isplate tih odsviranih para. to sam 100% siguran.

Hrvoje 02-07-2007 18:39

Ovo možda nije za "mrzim na svirci" nego onako, ne sviđa mi se mišljenje koje dosta ljudi ima o gažiranju (a da sami nisu svirači). A to nekako glasi ovako - "Pa dečki vama je super! Svirate, pjevate, zezate se i još dobijete novce za to. Niti oral - niti kopal!"

Mislim da se možemo složiti da ipak zaraditi nešto tamburajući nije "kruh bez motike", ajde neću pretjerivati i reći da je to "kruh sa sedam kora", al' definitivno mislim da je percepcija ljudi da je to "pis of kejk" i da to svatko može...

_maestro_ 02-07-2007 18:43

to je zato jer ti ljudi procjenjuju sve iz svoje perspektive.
tamo gdje ti (mi) sviraš, on se je došao arazonoditi, feštati. kad on fešta u istoj prostoriji s tobom, onda zaključuje da ti to isto radiš i da se jednako osjećaš. jedina razlika koju vidi između tebe i sebe je novac kojeg ti tom prilikom zaradiš, a on ne... to ja tako tumačim sebi i nemam potrebu objašnjavati tom nekom situaciju.
ionako ima previše ljudi koji radom smatraju jedino lopatu i motiku. jebaiga. :angry:

matija_vg 02-07-2007 20:55

slažem se a ljudi uopče ne gledaju da ti da bi mogo njih zabavljat moro si doma prosjedit sate i sate svirajuć i da nisi sve tekstove i stvari popamtil prek noći....... jasno bilo je priča o tomu da uvjek ima onih koji znaju držat tamburu i stim pokušavaju zaradit neke novce:bonk:

DUGI 11-07-2007 19:09

Najjace mi je spika "vi sviraci dobite cugu ,klopu i jos zaradite novce" a kolko puta sam svirao od 8 navecer do 5 ili 6 sati ujutro za 300 kn zato jer su gazda lokala i 3 pijanca ostala na fajruntu........

Ako se mene pita sviranje na gazama je stresan posao i naporan a tesko zaraden taj "kruh"........

klas 11-07-2007 22:46

Quote:

Originally Posted by DUGI (Post 19710)
Ako se mene pita sviranje na gazama je stresan posao i naporan a tesko zaraden taj "kruh"........

al sreć aje u tome što na 90 % svirki idem sa veseljem i zato što obožavam tamburu.....pa se taj stres lakše prebrodi
.................................................. ............
i moji i tuđi starci imaju težak i stresan posao, i već godinama se ustaju ujutro u 4 sata i ne idu baš s veseljem na posao............

IvanZU 14-07-2007 17:13

Quote:

Originally Posted by _maestro_ (Post 18912)
a svi mrzimo kad ima problema kod isplate tih odsviranih para. to sam 100% siguran.

....pa i ne baš, kad gazda fino objasni situaciju "u kasi", sve se da dogovorit.....mi to zovemo......hm neću reć, ostavljam si pravo na exluziv...:krez:

DUGI 15-07-2007 21:37

.................................................. ............
i moji i tuđi starci imaju težak i stresan posao, i već godinama se ustaju ujutro u 4 sata i ne idu baš s veseljem na posao............[/quote]

Znam upravu si ,ali znas ono pa dajte jos jednu otsvirajte pa jos jednu putnu pa kaj vec idete doma...............ono natezanje bez veze

klas 15-07-2007 23:10

Quote:

Originally Posted by DUGI (Post 20030)
Znam upravu si ,ali znas ono pa dajte jos jednu otsvirajte pa jos jednu putnu pa kaj vec idete doma...............ono natezanje bez veze

pa to očekujem da će se dogoditi na svakoj svirci,i dosad mi još nije predstavljalo nikakav problem odsvirati pola sata duže...
zato kažeš evo još jedna za kraj pola sata prije nego što misliš zapravo završiti....

_maestro_ 16-07-2007 01:28

Quote:

Originally Posted by klas (Post 20042)
pa to očekujem da će se dogoditi na svakoj svirci,i dosad mi još nije predstavljalo nikakav problem odsvirati pola sata duže...
zato kažeš evo još jedna za kraj pola sata prije nego što misliš zapravo završiti....

hehe, tih pola sata se nekad odužiiiiiiiiiiiiiiiii. preko nekoliko puta sam umjesto u 4-5 sati išao kući u 9-10 sati.... :bonk: :krez:
nekima je količina bitna. uspjeh svoje fešte mjere satima do kad se ostalo. ako se kod mene sviralo do 8, onda sam veći baja od tebe , jer se kod tebe sviralo do 6. :bonk:

u tim mjerenjima uspješnosti puno su mi draži markuševčani. oni kvalitetu tuluma mjere količinom novaca koju su dali tamburašima. :ples:

klas 16-07-2007 10:01

pravi domaćin će naći načina da zadrži tamburaše u dvoru....
...kako kaže stara narodna milom ili silom

DUGI 16-07-2007 16:48

Quote:

Originally Posted by _maestro_ (Post 20051)
hehe, tih pola sata se nekad odužiiiiiiiiiiiiiiiii. preko nekoliko puta sam umjesto u 4-5 sati išao kući u 9-10 sati.... :bonk: :krez:
nekima je količina bitna. uspjeh svoje fešte mjere satima do kad se ostalo. ako se kod mene sviralo do 8, onda sam veći baja od tebe , jer se kod tebe sviralo do 6. :bonk:

u tim mjerenjima uspješnosti puno su mi draži markuševčani. oni kvalitetu tuluma mjere količinom novaca koju su dali tamburašima. :ples:

Zato treba naplacivati po satu!!!!

klas 17-07-2007 07:35

Quote:

Originally Posted by DUGI (Post 20068)
Zato treba naplacivati po satu!!!!

ali treba uzeti u obzir da su to prekovremeni sati pa s to naplačuje 30 % više nego normalna satnica....
...a još ako je slučajno vikend ili blagdan.....

tihoos 17-07-2007 08:53

dragi moji. ja volim svirat, i zato i sviram. da sam znao da ću to tako voljet, davno bi prije počeo. imam dobru ekipu, ludo se zajebavamo, i to je to. sve ostalo dođe samo.
na svirci mrzim:
-kad netko od kolega svirača, pogotovo tamburaša, na fajrontu stanu ispred nas i deru sesviraj
-kad su dvije obitelji u svatovima posvađane
-kad se prije posvađaju oko kolača
-kad mladoženju toliko istuku pri izlasku poslije plesa, da se sve pretvori u opći pičvajz
-mrzim kad mi ljudi ne plešu u svatovima
-mrzim kad gledaju u mene ko tele u šarena vrata, ja mislim da šta je sad, poslije pitam, a ono sveee u reeedu, super ste dečki
-mrzim kad mi baja kaže, kuiš, lega buraz, šta ti meni to pjevaš, pjevaj mi nešt drugo, premda je gazda naručio dotičnu pjesmu
-mrzim kad mi netko zapljuje mikrofon
-općenito mrzim kad netko pjeva na moj mikrofon
-mrzim sve što mi tog trenutka nije po volji;)

rodjo 17-07-2007 11:18

Quote:

Originally Posted by tihoos (Post 20115)
-kad netko od kolega svirača, pogotovo tamburaša, na fajrontu stanu ispred nas i deru sesviraj

:bonk: :ples: :krez: Razvali ih trzalicom!:krez:

Šeba04 17-07-2007 11:49

Quote:

Originally Posted by rodjo (Post 20126)
:bonk: :ples: :krez: Razvali ih trzalicom!:krez:

Ma kakvom trzalicom. TAMBUROM.:bonk:

primas1 17-07-2007 11:59

Quote:

Originally Posted by Šeba04 (Post 20127)
Ma kakvom trzalicom. TAMBUROM.:bonk:

šteta dobre tambure,.....osim ako nemaš u pričuvi neki šrot od tambure s kojim bi samo udaral :bonk: :krez:

...mrzim na svirci, kad se međusobno članovi sastava ne mogu dogovoriti koju bi pjesmu svirali, i mrzim kad se bezvezu deru bez sluha...:top:

klas 17-07-2007 12:14

mrzim kad dođem na svirku i shvatim da sam zagubio trzalicu (opet ):bonk:

primas1 17-07-2007 12:25

Quote:

Originally Posted by klas (Post 20129)
mrzim kad dođem na svirku i shvatim da sam zagubio trzalicu (opet ):bonk:

...to dolazi sa godinama:krez: :top:

mrzim kad bas i kontra nemaju čvsti ritam pa se svako malo međusobno sudare u sviranju...

Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 13:55 sati.