![]() |
svi smo imali takvih situacija (za pijane i vjerujte još puno gore, nego pijane budale, s takvima u prosjeku najmanje ima problema), nego problem leži u činjenici da li ću ja sjedit doma i ne "zaradit" ništa ili ću otić na gažu pa zaradit makar 100kn, .....e pa treba svatko (individualno) odlučit za koju je varijantu,.......a da preskočim i odem malo dalje, najveći i je problem što se sviranje smatra zaradom para.....o tome ko hoće nek čita maestrove postove,
sve je objašnjeno.... |
Quote:
|
Ovo možda nije za "mrzim na svirci" nego onako, ne sviđa mi se mišljenje koje dosta ljudi ima o gažiranju (a da sami nisu svirači). A to nekako glasi ovako - "Pa dečki vama je super! Svirate, pjevate, zezate se i još dobijete novce za to. Niti oral - niti kopal!"
Mislim da se možemo složiti da ipak zaraditi nešto tamburajući nije "kruh bez motike", ajde neću pretjerivati i reći da je to "kruh sa sedam kora", al' definitivno mislim da je percepcija ljudi da je to "pis of kejk" i da to svatko može... |
to je zato jer ti ljudi procjenjuju sve iz svoje perspektive.
tamo gdje ti (mi) sviraš, on se je došao arazonoditi, feštati. kad on fešta u istoj prostoriji s tobom, onda zaključuje da ti to isto radiš i da se jednako osjećaš. jedina razlika koju vidi između tebe i sebe je novac kojeg ti tom prilikom zaradiš, a on ne... to ja tako tumačim sebi i nemam potrebu objašnjavati tom nekom situaciju. ionako ima previše ljudi koji radom smatraju jedino lopatu i motiku. jebaiga. :angry: |
slažem se a ljudi uopče ne gledaju da ti da bi mogo njih zabavljat moro si doma prosjedit sate i sate svirajuć i da nisi sve tekstove i stvari popamtil prek noći....... jasno bilo je priča o tomu da uvjek ima onih koji znaju držat tamburu i stim pokušavaju zaradit neke novce:bonk:
|
Najjace mi je spika "vi sviraci dobite cugu ,klopu i jos zaradite novce" a kolko puta sam svirao od 8 navecer do 5 ili 6 sati ujutro za 300 kn zato jer su gazda lokala i 3 pijanca ostala na fajruntu........
Ako se mene pita sviranje na gazama je stresan posao i naporan a tesko zaraden taj "kruh"........ |
Quote:
.................................................. ............ i moji i tuđi starci imaju težak i stresan posao, i već godinama se ustaju ujutro u 4 sata i ne idu baš s veseljem na posao............ |
Quote:
|
.................................................. ............
i moji i tuđi starci imaju težak i stresan posao, i već godinama se ustaju ujutro u 4 sata i ne idu baš s veseljem na posao............[/quote] Znam upravu si ,ali znas ono pa dajte jos jednu otsvirajte pa jos jednu putnu pa kaj vec idete doma...............ono natezanje bez veze |
Quote:
zato kažeš evo još jedna za kraj pola sata prije nego što misliš zapravo završiti.... |
Quote:
nekima je količina bitna. uspjeh svoje fešte mjere satima do kad se ostalo. ako se kod mene sviralo do 8, onda sam veći baja od tebe , jer se kod tebe sviralo do 6. :bonk: u tim mjerenjima uspješnosti puno su mi draži markuševčani. oni kvalitetu tuluma mjere količinom novaca koju su dali tamburašima. :ples: |
pravi domaćin će naći načina da zadrži tamburaše u dvoru....
...kako kaže stara narodna milom ili silom |
Quote:
|
Quote:
...a još ako je slučajno vikend ili blagdan..... |
dragi moji. ja volim svirat, i zato i sviram. da sam znao da ću to tako voljet, davno bi prije počeo. imam dobru ekipu, ludo se zajebavamo, i to je to. sve ostalo dođe samo.
na svirci mrzim: -kad netko od kolega svirača, pogotovo tamburaša, na fajrontu stanu ispred nas i deru sesviraj -kad su dvije obitelji u svatovima posvađane -kad se prije posvađaju oko kolača -kad mladoženju toliko istuku pri izlasku poslije plesa, da se sve pretvori u opći pičvajz -mrzim kad mi ljudi ne plešu u svatovima -mrzim kad gledaju u mene ko tele u šarena vrata, ja mislim da šta je sad, poslije pitam, a ono sveee u reeedu, super ste dečki -mrzim kad mi baja kaže, kuiš, lega buraz, šta ti meni to pjevaš, pjevaj mi nešt drugo, premda je gazda naručio dotičnu pjesmu -mrzim kad mi netko zapljuje mikrofon -općenito mrzim kad netko pjeva na moj mikrofon -mrzim sve što mi tog trenutka nije po volji;) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
...mrzim na svirci, kad se međusobno članovi sastava ne mogu dogovoriti koju bi pjesmu svirali, i mrzim kad se bezvezu deru bez sluha...:top: |
mrzim kad dođem na svirku i shvatim da sam zagubio trzalicu (opet ):bonk:
|
Quote:
mrzim kad bas i kontra nemaju čvsti ritam pa se svako malo međusobno sudare u sviranju... |
| Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 13:55 sati. |