Forums

Forums (http://forum.tambura.com.hr/index.php)
-   Tamburaši i bandovi (http://forum.tambura.com.hr/forumdisplay.php?f=17)
-   -   bako jovanović (http://forum.tambura.com.hr/showthread.php?t=2005)

Log Out 21-09-2009 18:27

Quote:

Originally Posted by spektrum (Post 74034)

Majkooo!:krez:

stevanbeli 24-10-2009 19:28

Svadba Bako:

http://www.youtube.com/watch?v=o1xeN...eature=related

spektrum 25-10-2009 15:13

Quote:

Originally Posted by stevanbeli (Post 75210)

čestitke.....

eXeR 15-01-2010 17:43

Quote:

Originally Posted by salaccc (Post 66704)
Bako nije brz, Bako jeste Brzina.
Bako ne svira basprim basprim kad je u bakinim rukama basprim sam svira sta Bako pomisli.
Bako ne trza kad svira on samo drzi ruku a basprim sam se trza tolko brzo da mi posto su nam oci spore mislimo da bako trza.
Baki je svejedno odakle pjesma ide dali je to mol ili dur jer gdje god bako stisne tamburu to je istovremeno i mol i dur i svi tonovi.
Bako kad vjezba brzinu na tamburi on odsvira kompoziciju i ode popit kafu jer tambura i dalje svira dok god se bako ne vrati s kafe.
Bako je dobar pravo i zasad je najbolji.

najbrzi- vjerovatno.... najbolji- NE

Vedran 15-01-2010 18:19

Quote:

Originally Posted by eXeR (Post 78498)
najbrzi- vjerovatno.... najbolji- NE

Koji je najbolji?

eXeR 15-01-2010 18:28

ne znam..al on nije ;) ...

eXeR 15-01-2010 22:51

ovako je moje misljenje..ak ocete popljujte me koliko ocete. bmk iskreno... taj bako... ima odlicnu tehniku, i brzinu... vjerujem da za sad nema nitko brzi..sto se toga tice.. al cemu to sve,ako svira sve duplo brze'? samo se moze kurčit s tehnikom, nista vise... pola tih stvari sto odsvira ni ne mogu prepoznat sta je, zbog te brzine..sve je unakazeno... sve ima svoj tempo... i toga se treba drzati.. mala odstupanja su ok..al velika ne.. jer se stvar unakazi... npr danas svi sviraju ubrzano..dosta ubrzano..sto mi se ni malo ne svidja... nije muzika samo tehnika, i brzina.. to je najlakse od svega....

Zile 15-01-2010 23:35

:funny:

eXeR 15-01-2010 23:36

a da??? a zbog cega? ajd objasni..zanima me... :)

Vedran 16-01-2010 00:00

Quote:

Originally Posted by eXeR (Post 78524)
ovako je moje misljenje..ak ocete popljujte me koliko ocete. bmk iskreno... taj bako... ima odlicnu tehniku, i brzinu... vjerujem da za sad nema nitko brzi..sto se toga tice.. al cemu to sve,ako svira sve duplo brze'? samo se moze kurčit s tehnikom, nista vise... pola tih stvari sto odsvira ni ne mogu prepoznat sta je, zbog te brzine..sve je unakazeno... sve ima svoj tempo... i toga se treba drzati.. mala odstupanja su ok..al velika ne.. jer se stvar unakazi... npr danas svi sviraju ubrzano..dosta ubrzano..sto mi se ni malo ne svidja... nije muzika samo tehnika, i brzina.. to je najlakse od svega....

Ne bih se složio s tobom oko toga da su tehnika i brzina najlakši od svega. Svatko ima svoja specifična ograničenja, a nekome su to brzina i tehnika, drugom muzikalnosti, trećem ovo ili ono... Kod Baka mislim da nisu prisutna ograničenja koja se tiču same glazbe i svirke, nego više ograničenja vezana uz osobnost. Dečko je mlad, željan pokazivanja, tako da je sasvim razumljiv njegov trenutni stil. S vremenom će biti takav igrač da mu čak ni ti nećeš naći manu. S druge strane, uzeti klasičnu gitaru i 5 minuta ispaljivati rafale (snimak s Memorijala) je čisto izdrkavanje. Možda netko otkida na to, ali ima i boljih načina da se upotrijebi takva brzina.

Zaključak? Bako je jedan od rijetkih za koje se može reći da su svjetska klasa. Pitanje je samo vremena kada će formirati svoj stil, a nadam se i ostatak svijeta upoznati s tamburom.

eXeR 16-01-2010 00:03

sa mu je to na celu? :) ... pa to i govorim.. nije sve u brzini i tehnici.... jer ovo sto on svira, na snimkama, ne lici na nista... u tom je stvar. neka je to sve precizno, cisti tonovi.. tocno odsvriano.. al prebrzo je.. bez ukusa.. razumjes?

Vedran 16-01-2010 00:14

Quote:

Originally Posted by eXeR (Post 78535)
sa mu je to na celu? :) ... pa to i govorim.. nije sve u brzini i tehnici.... jer ovo sto on svira, na snimkama, ne lici na nista... u tom je stvar. neka je to sve precizno, cisti tonovi.. tocno odsvriano.. al prebrzo je.. bez ukusa.. razumjes?

Tvoj problem je što ne vidiš ništa izvan oglavina koje ti ja na glavu nabio ne znam ja tko. Nije moguće da je sve toliko loše da ništa ne možeš pohvaliti.

Quote:

Originally Posted by eXeR (Post 78454)
hahaha.. .. poslusaj od zaima.. ova nije ni bosanka, vjerujem :p .nit ima glas, nit ista za sevdalinku :)
poslusaj http://www.youtube.com/watch?v=IaeYPFMcdi4

Primjerica, ovaj post... Koja je poanta tog posta? Da žena ne pjeva kao Zaim? Da to nije "orginal" otpjevana sevdalinka? To je svima jasno i bez tvog poklapanja. Ono što možda nisi primijetio je da žena lijepo pjeva. Zar to nije dovoljno samo po sebi?

eXeR 16-01-2010 00:20

hm.. ne... to je moje misljenje osobno.. i to je to.... nije lijepo slusat nesto sto je duplo brze neg sto ide...

a sto se tice ove sevdalinke... nisam ja reko da zensa ruzno pjeva.. nego , tako se ne pjevaju sevdalinke. u tom je stvar.. niti ima glas za to, niti ista... razumjes? poslusaj nadu, ili zehru ... ova je snimila svasta, od sevdalinke, do srpskih, jutros mi je ruza procvetala.poslusaj to. na nist ne lici... :))) to ti ocu rec ;) .. zena bi mozda i dobro otpjevala nest manje zahtjevnije od sevdaha, illit narodne muzike,, s vama se mos samo svajdat :P hehehe..al jbg..sta cu..ja po svom, vi po svom :)) ... svaka muzika se pjeva na svoj nacin.. zar ne? isto ko sto je zvonko kralj u svojim stvarima, cune u romansama, safet i zaim u sevdalinkama... al recimo, zvonko ne zna pjevat sevdalinke.... zaim ne zna romanse... cune ne zna sevdalinke.. i to je to.. i zvonko i cune su snimali i sevdalnike..al to nije to.. isto ko sto je zaim snimio neke romanse.. isto nije to to.. ;;) ..a opet.. dok su u svojoj glazbi... kraljevi.. eto.. kraj :D ..tako isto i ova zena...

Vedran 16-01-2010 00:39

Quote:

Originally Posted by eXeR (Post 78538)
svaka muzika se pjeva na svoj nacin.. zar ne?

Zašto to misliš? I zašto misliš da na ništa ne liči ako nije otpjevano na način na koji su to pjevale Nada ili Zuhra?

eXeR 16-01-2010 00:40

joj neda mi se vise... sutra cu nastavit :( ..ukratko.reko sam da su nada i zehra vrh... sto ne znaci, da ostale nisu bile odlicne .... sevdah najbolje pjevaju bosanci, jer su rodjeni s tim. i to je to... sve ostalo je smijeh. .:) cast iznimkama. samo kazem ,ova zena sto je na snimci... ima lijep glas,, inace.. al za SEVDAH ne!!!!!! ni vibrato nema .. hahaha

Vedran 16-01-2010 00:45

Quote:

Originally Posted by eXeR (Post 78540)
joj neda mi se vise... sutra cu nastavit :( ..ukratko.reko sam da su nada i zehra vrh... sto ne znaci, da ostale nisu bile odlicne .... sevdah najbolje pjevaju bosanci, jer su rodjeni s tim. i to je to... sve ostalo je smijeh. .:) cast iznimkama. samo kazem ,ova zena sto je na snimci... ima lijep glas,, inace.. al za SEVDAH ne!!!!!! ni vibrato nema .. hahaha

Da si barem ovako napisao svoj odgovor sakyju...

eXeR 16-01-2010 00:47

hahah..ma zna saky to sve :D

saky 16-01-2010 01:34

koji si ti uskogrudni ograniceni pajser, strasno..nakon tvojih "argumenata" uopce nemam volju za odgovoriti..za tvoje dobro se nadam da ces jednog dana odrasti i otvoriti svoj um ka nekim drugim perspektivama..ali onda opet, posto sam uvjerenja da u nasoj drzavi a tako i ostatku svijeta vecinu populacije i cine pajseri poput tebe, crno nam se pise..

eXeR 16-01-2010 01:38

prosvjetli me onda ti... saky..ajd objasni mi sve ... ucini me pametnijim :) ..

PEJIN 16-01-2010 15:27

Quote:

Originally Posted by saky (Post 78543)
koji si ti uskogrudni ograniceni pajser, strasno..nakon tvojih "argumenata" uopce nemam volju za odgovoriti..za tvoje dobro se nadam da ces jednog dana odrasti i otvoriti svoj um ka nekim drugim perspektivama..ali onda opet, posto sam uvjerenja da u nasoj drzavi a tako i ostatku svijeta vecinu populacije i cine pajseri poput tebe, crno nam se pise..

:bonk::D:krez::)

Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 20:12 sati.