Forums

Forums (http://forum.tambura.com.hr/index.php)
-   Tamburaši i bandovi (http://forum.tambura.com.hr/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Dike (http://forum.tambura.com.hr/showthread.php?t=452)

ej00jesence 22-01-2008 11:32

Ma to sam samo cuo. Sad neznam jel to tako.

klas 22-01-2008 12:40

Quote:

Originally Posted by _maestro_ (Post 33642)
kad ste vidjeli nekog iz dukata da je svirao negdje na zamjeni?

ja mislim da sam negdje pročitao da je jedan bivši kontraš zlatnih dukata nekada prije nekih 20 god išao na neku zamjenu s nekim drugim bendom........

ej00jesence 22-01-2008 12:42

Hahahahahaha. Jel znas datum kad????

_maestro_ 22-01-2008 12:44

Quote:

Originally Posted by klas (Post 33664)
ja mislim da sam negdje pročitao da je jedan bivši kontraš zlatnih dukata nekada prije nekih 20 god išao na neku zamjenu s nekim drugim bendom........

to je bilo jos dok su dukati bili amateri. 1983. su taj bivski kontras i stanko skupili nekakvu joks ekipu i odsvirali svatove u okrugljaku. :krez:

ej00jesence 22-01-2008 12:45

Pred ulaz u pro...

sviraczs 22-01-2008 13:40

Quote:

Originally Posted by ej00jesence (Post 33644)
Ma to sam samo cuo. Sad neznam jel to tako.

Ja ne vidim nista lose u zamjanama,ako je tvoj bend slobodan!A,ako ides sa drugim bendom,,a tvoj ima gazu,to je sranje!Mislim da Tosa vise ne ide u Zg,a i matijavg je napisao da sad Zganjec svira bas,pa nema potrebe za Tosom!

jedan od 23-01-2008 13:28

Quote:

čekajte ljudi malo, šta se pjenite, etiketirate ljude da su podmukli provokatori, dijelite banove... koji vam je?

definitivno je da POSTOJE bendovi čiji članovi ne idu svirati s drugima ako njihov bend nema posla.
kad ste vidjeli nekog iz dukata da je svirao negdje na zamjeni?
kad ste vidjeli šimu dominkovića da je svirao s nekim drugim bendom? a o njemu i toši koji umjesto njega svira u dikama je riječ ...
imam nekakav dojam da nitko iz dika nema običaj svirati s drugim bendovima.

Baš tako, ali netočno!
Određeni članovi Dika idu svirati i s drugim bendovima.
Pritom ne mislim na Tošu!
Nema ništa loše u tome da ,ako tvoj bend ne svira taj dan, otići na zamjenu s nekim drugim.
Samo ne treba se baš blamirati za neke sitne novce svirajući sa tamburašima nižeg ranga od svojeg benda.

A što se tiče provokatora: pročitajte postove o drugim bendovima (konkretno Mladi 6), pa će te vidjeti što su babske priče ili rekla - kazala.

_maestro_ 23-01-2008 13:39

pa napisao sam da imam dojam, a ne da je tako...
daleko sam od vinkovaca i stvarno ne znam ko tamo s kime i kad svira.
napisao sam ono više kao načelni komentar.

tvrdim na primjer da nitko iz dukata nije svirao zamjenu nikome za vrijeme dok su radili s ivankovićem, ili je to radio mimo znanja ivankovića, jer je joza to zabranjivao. to im je bilo pravilo. kako je poslije jozine vladavine, ne znam...

osim toga, imam dojam da je ban tražen za ej00jesence, prije nego za tebe.

sviranje na zamjenama je ok, ustaljena je to praksa. i sam sam svirao zamjene sa stotinu bendova.
znam tamburaše koji nikada ili skoro nikada nisu imali svoj bend, a cijeli život sviraju gaže. ima svega.

ima na forumu tema o sviranju zamjena, sve je tamo rečeno, da se ne ponavljamo i zatrpavamo ovaj topic od dika.

recimo, ne sviđa mi se ovaj tvoj stav oko sviranja s tamburašima "nižeg ranga". vjerujem da toga ima, ali mi izgleda nekako oholo... i tko god da tako postupa, nebi se imao nikakvo pravo uvrijediti kad bi njima netko rekao da im neće doći na zamjenu, jer je iz višeg ranga...

Hrvoje 23-01-2008 17:49

Quote:

Originally Posted by sviraczs (Post 33686)
a i matijavg je napisao da sad Zganjec svira bas,pa nema potrebe za Tosom!

Samo da ispravim, prezime je Žganec. Ipak mi je čovjek frend, a nije član foruma pa da ukažem na ovaj "netočan navod".

sviraczs 23-01-2008 18:08

Quote:

Originally Posted by Hrvoje (Post 33938)
Samo da ispravim, prezime je Žganec. Ipak mi je čovjek frend, a nije član foruma pa da ukažem na ovaj "netočan navod".

:pljesak: :pljesak: :pljesak: :pljesak: :pljesak: :top:

tako sam ja shvatio!

jaksa 23-01-2008 18:18

Quote:

jedan od: ....sa tamburašima nižeg ranga od svojeg benda.
Zašto nebi išo na gaže i sa bendovima nižeg ranga ako trebaju pomoć, neko im fali, nije bitno za koje novce, i ako si slobodan, zašto nebi išo pomoć odsvirat gažu "BENDU NIŽEG RANGA"?

klas 23-01-2008 19:26

Quote:

Originally Posted by jaksa (Post 33941)
Zašto nebi išo na gaže i sa bendovima nižeg ranga ako trebaju pomoć, neko im fali, nije bitno za koje novce, i ako si slobodan, zašto nebi išo pomoć odsvirat gažu "BENDU NIŽEG RANGA"?

evo ja se slažem sa jakšom.............
...ne mogu svi biti jednako kvalitetni..........kod nas u bend su dolazili dečki koji su možda iz višeg ranga nego što smo mi........nisu pitali za koje novce.....svaka čast ljudima...skidam kapu
.........a i neki od nas su išli na zamjenu bendovima iz višeg ranga......naravno da mi je bilo drago što su me zvali iako su znali da postoje kvalitetniji od mene.....
..............
svatko svakome treba uskočit kad je hitno.....i ako može.....

ej00jesence 23-01-2008 19:28

Slazem se takoder. Je da nisam sudjelovo u tome. Al zasto ne

_maestro_ 23-01-2008 22:28

jbg... oni najbolji pojedinci uvijek sviraju sa sviračima NIŽEG ranga.
jerry na primjer.
šta će jadan, nema s kim drugim. :sad:

Hrvoje 23-01-2008 22:31

Zato se Đeri lijepo zatvori u studio i svira "sam sa sobom" i nasnimava instrumentale. :D

sviraczs 23-01-2008 23:19

Quote:

Originally Posted by _maestro_ (Post 33992)
jbg... oni najbolji pojedinci uvijek sviraju sa sviračima NIŽEG ranga.
jerry na primjer.
šta će jadan, nema s kim drugim. :sad:

mislim da je veća patnja ostalima sa njim,nego njemu sa ostalima!!!:krez: :rolleyes:

IvanZU 25-01-2008 09:06

Quote:

....kad ste vidjeli šimu dominkovića da je svirao s nekim drugim bendom?...

.....e da vidio, doživio! Ko klinac negdje oko 1993....sviro zamjenu i to KONTRU!....oduševio me......

Janika 08-12-2008 14:33

....

slažem se sa onima koji kažu da su dike jedan od najjačih bendova

KDL 08-12-2008 16:03

Vinkovačke Dike

Odličan bend, prepoznatljivog zvuka, prelijep vokal, i vrhunski autori!!!

basdžija 08-12-2008 18:13

Quote:

Originally Posted by KDL (Post 58789)
Odličan bend, prepoznatljivog zvuka, prelijep vokal, i vrhunski autori!!!

u svakom slučaju , bend koji ima osigurano mjesto u tambura hall of fame ( kada ga jednom osnujemo ) :top::top::top:

Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 17:42 sati.