![]() |
Prilozi uz Kudlikove biografije
1 Attachment(s)
Članak iz jednog dnevnog lista (1984 god.) na madjarskom jeziku
Privitak 4349 Na slici Bela Kudlik sa primom od kornjače |
,.,.,.,
pozdrav svima.
molim Vas da mi samo kazete u kojem razdoblju je Bela radio pod imenom Vojislav? Znam da to negdje vec pise,ali mi se bas nece sve citat ponovo. Hvala,zivjeli! |
U gornjem dijelu foruma ti se nalazi pretraga i preciznija pretraga..Isprobaj pa javi kako radi :top:
|
K. Bela
Quote:
Sasvim precizno nije moguće utvrditi, jednostavno zato, što nemamo više koga (adekvatnog) pitati. Drugi je problem kod identifikovanja instrumenata, što je Bela (verovatno i drugi majstori) je koristio nalepnice i posle selidbe, verovatno dok nije sve nestalo. Približno mogu reći sledeće: 1946-1971 Vojislav Kudlik. Adresa Hajduk Veljka 1 1971-1986 (do smrti Bele) Bela Kudlik. Adresa Hanibala Lučića 5. |
Quote:
Hvala,prijatelju. Imam kontru s naljepnicom Vojislav Kudlik,pise i adresa;Hajduk Veljka 1. Kod mene je ok 15-ak godina. Pa me je zanimalo koliko bi mogla bit stara. Instrument je odlican,ko ju je god sviro svatko ju je pohvalio,a i oni koji znaju slusat. :-) Samo je malo tvrda,ali nema veze. :-) |
.,.,.,.,.
1 Attachment(s)
Evo je! :-)
|
Auuuuuuuuuuuuuuuu... Ti za koju godinu nećeš više imati na čemu svirati ako ovako nastaviš.:sad:
Možda bi bilo bolje da ovu sliku nisi stavio, kad ju gledam srce mi se cepa na dva nejednaka dela...:sad: Pravac kod majstora na malo faceliftinga! ;) |
kontra V. K.
Quote:
Gladajući moje podatke, logično je da je instrumenat star oko 40 godina, možda i starija. Ako mi možeš snimit samu mašinicu, možda ti mogu reći još koju informaciju. |
Pa ljudi, slika koju je Josip-Štef stavil je stara godinu dana (ak nije krivi datum poštelan na fotiću)... Siguran sam da je sad tambura u puno boljem stanju... :bonk:
|
Nije.Reko sam mu ali,...
|
info
Quote:
|
Marac nemas pojma :vio2:
Kontra je u istom stanju i u takvom ce ostat. Cak je i vrat malo pomaknut,ali u takvom sam ju stanju kupio. I kao sto rekoh tak je kod mene 15-ak godina. Ako vam nije lijepa ne morate ju gledat :stinkefinger: Kraj masinica pise broj 14 utisnut u drvo na vrhu. Sta to znaci? |
kontra
Quote:
Mozda me nisi dobro shvatio. Vilio bi imati sliku na kojoj se jasno vidi graviranje masinice. Objasnit cu razloge zasto je to vazno, uglavnom za tebe. |
Quote:
|
Quote:
Da skuzio sam. Kontra je kod kolege gdje imamo probe,pe sad ne mogu poslikat taj dio. Ali cu poslat i to,jer me bas zanima. Hvala jos jednom. |
Ubit ću ga ko cucka na livadi.
Moram. Nisam ga tak ućio Ha |
kontra
Quote:
|
Quote:
A nemoj profesore:sad: A da si me bolje ucio,nebi imao 2 iz glazbenog,nisam ja kriv. Nego,kad cemo mi u ceku na :pivo: ? Znas da ja razmisljam o tamburi ko o zenama. Nema veze sto nije lijepa,ali je zato umiljata i daje sve od sebe :romeo: |
1 Attachment(s)
Quote:
Pozdrav! Evo slike masinica. Mislim da nije aluminij. Cini mi se pretvrd materijal. I vidi se da je bilo pozlaceno ili tako nesto. Jos ima farbe na nekim dijelovima. Vidi se i broj 14 o kojem sam pisao. |
Quote:
|
| Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 21:20 sati. |