Forums

Forums (http://forum.tambura.com.hr/index.php)
-   Tamburaši i bandovi (http://forum.tambura.com.hr/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Dike (http://forum.tambura.com.hr/showthread.php?t=452)

Trabi 11-03-2007 02:37

Quote:

Originally Posted by patos (Post 10814)
pa da ipak su oni samo amateri koji nisu nikad snimili cd i iza kojih nece nista ostati. oni to tako sviraju za drustvo kad se napije.... pa mislim stvarno! profesionalno se baviti necime ne znaci da moras zivjeti od toga. pogotovo ako se govori o muzici! baviti se muzikom kvalitetno i raditi posteno je za mene profesionalizam! pa nije valjda profesionalac onaj tamo sto svira pratnje za 100 kuna i zivi od toga???

Moram se ne složiti sa definicijom profesionalizma...
Ako se nečime baviš profesionalno znači da ti je to primarni izvor prihoda za život.
Tj. profesionalno radiš u firmi xyz (i od toga živiš,dižeš kredite, itd.) a svirka ti je hobi.
E tu sad ima razlike kako kvalitetno netko obavlja svoj posao ili hobi.
Jebaj ga imaš teta u dućanu koje ti se nasmiju i znaju cijene i robu a imaš ih koje ne pozdrave kad uđeš u dućan i čekaju da radno vrijeme prođe.

Po tome baš onaj tko svira pratnje za 100 kuna i ŽIVI od toga JE profesionalac.
Koliko to kvalitetno radi je drugi par cipela.
Ovih 10-12 sati koje izgubimo na poslu, profi svirač bi trebao na neki način iskoristiti za poboljšanje svoje svirke.
Dal to i rade opet je drugi par cipela.

patos 11-03-2007 03:30

Quote:

Originally Posted by Trabi (Post 10839)
Moram se ne složiti sa definicijom profesionalizma...
Ako se nečime baviš profesionalno znači da ti je to primarni izvor prihoda za život.
Tj. profesionalno radiš u firmi xyz (i od toga živiš,dižeš kredite, itd.) a svirka ti je hobi.
E tu sad ima razlike kako kvalitetno netko obavlja svoj posao ili hobi.
Jebaj ga imaš teta u dućanu koje ti se nasmiju i znaju cijene i robu a imaš ih koje ne pozdrave kad uđeš u dućan i čekaju da radno vrijeme prođe.

Po tome baš onaj tko svira pratnje za 100 kuna i ŽIVI od toga JE profesionalac.
Koliko to kvalitetno radi je drugi par cipela.
Ovih 10-12 sati koje izgubimo na poslu, profi svirač bi trebao na neki način iskoristiti za poboljšanje svoje svirke.
Dal to i rade opet je drugi par cipela.

e jebi ga onda nije profesionalac, ako ne radi na tome da poboljsa svirku... upravo se o tome radi

Trabi 11-03-2007 21:50

Quote:

Originally Posted by patos (Post 10840)
e jebi ga onda nije profesionalac, ako ne radi na tome da poboljsa svirku... upravo se o tome radi

Profesionalac je čim živi samo od svirke.
Dobre ili loše.
Ako neko radi u firmi kao vozač šlepera onda je on profesionalni vozač,bez obzira dal mu treba 45 min. da se naguzi na rampu za istovar.
Loš profesionalac, dobar profesionalac al ipak profesionalac.

longee 11-03-2007 22:11

Ako profesionalci sviraju pratnje za 100 kuna, hvala Bogu što sam amater! :krez:

A sada ozbiljno, udaljili smo se od "Dika" kilometrima, čak se i "lampa na srid Vinkovaca" ugasila od ovoga drobljenja. :bonk:

patos 11-03-2007 23:32

Quote:

Originally Posted by longee (Post 10878)
Ako profesionalci sviraju pratnje za 100 kuna, hvala Bogu što sam amater! :krez:

A sada ozbiljno, udaljili smo se od "Dika" kilometrima, čak se i "lampa na srid Vinkovaca" ugasila od ovoga drobljenja. :bonk:

e tu si o pravu. a sta jos reci o dikama? sjedi, slusaj i uzivaj ako volis dobre tamburase i dobru muziku. za mene ce oni uvijek biti jedna posebna kategorija u svoj toj nasoj tamburaskoj glazbi.:top: ma svi smo mi profesionalci, na ovaj ili onaj nacin...

ocvirek 12-03-2007 08:34

...

dike su meni jedan od najdražih sastava, tj. najboljih. šteta što ih ih još nisam čuo uživo

_maestro_ 12-03-2007 22:38

Quote:

Originally Posted by patos (Post 10894)
za mene ce oni uvijek biti jedna posebna kategorija u svoj toj nasoj tamburaskoj glazbi

upavo to. dike su posebna kategorija, ne mogu se uspoređivati s ostalima.
jedan od najbitnijih razloga za to je činjenica da im novac nije bio na prvom mjestu u njihovom bavljenju glazbom.

ocvirek 01-04-2007 12:15

Quote:

Originally Posted by patos (Post 10829)
ispricavam se ako sam te uvrijedio. zbilja mi nije bila namjera. naime, htio sam reci da po mome dike rade onako kako treba, znaci da imaju samopostovanja i ne spustaju se na niske grane kao ostatak nas tamburasa. te da bi "tamburaski profesionalizam" trebao biti upravo to sto rade dike! fina i sto ljepsa svirka a ne udaranje i lupanje po tamburi u prazno. no, bojim se da u nasoj drzavi nema mjesta za tako nesto! to je po meni sramota. no to nije nas problem, vec problem danasnje glupe publike, ako smijem primijetiti. kada bi tako radili svi tamburasi mislim da bi svi bili puno sretniji i da novac ne bi bio jedini razlog zbog kojeg ljudi sviraju, no uvijek ce se naci neki cigan koji ce prodat dusu za 50 kuna i tu nema mjesta za nas, niti ce nazalost ikada biti. no to je taki poso i sta ces... a i sama reputacija tamburaske glazbe bi narasla. nadam se da se tu slazemo.

da....kad samo već kod "glupe" publike, ljudi ne znaju prepoznat šta je kvaliteta, prodaju se za narodnjake i kojekakve gluparije.....imao sam jednu električarsku svirku dok sam još svirao gitaru...i počeo ja malo dire straits; money for nothing,sultans, jimmy hendrix, malo bluesa i dođe bajo sa stojom i kaže de onu žiiiiiiiivim, jer bog ima neki raaazlog, ja kažem da ne znam
i dođe njegovo društvo i sprdaju se kako smo nikakvi svirači, ne znamo živim.........a prije toga mu sviro.................

patos 02-04-2007 01:12

Quote:

Originally Posted by ocvirek (Post 12460)

da....kad samo već kod "glupe" publike, ljudi ne znaju prepoznat šta je kvaliteta, prodaju se za narodnjake i kojekakve gluparije.....imao sam jednu električarsku svirku dok sam još svirao gitaru...i počeo ja malo dire straits; money for nothing,sultans, jimmy hendrix, malo bluesa i dođe bajo sa stojom i kaže de onu žiiiiiiiivim, jer bog ima neki raaazlog, ja kažem da ne znam
i dođe njegovo društvo i sprdaju se kako smo nikakvi svirači, ne znamo živim.........a prije toga mu sviro.................

prijatelju, još ćeš to puno puta doživit... pa svi smo mi to doživili x - puta, a pogotovo ak sviraš hendrix -a, a ma nije ni rock'n roll ko sto'j bio...

zaim 30-07-2007 14:10

Da li tko zna jesu li ''Dike'' izdale ovih godina album ''20 godina'' ili nešto slično ili je onaj ''15 godina'' bio zadnji?
Ako je ''15 godina'' izdan 2001. onda je ''20 godina'' trebao, po nekoj matematici, izaći lani,ne?

zaim 31-07-2007 12:54

Pa zar nitko ništa ne zna?:sad:

Hrvoje 31-07-2007 13:00

Niko ne zna (ta-ra-da-ra-da-ra-da-ra), niko ne zna (TA DA DA!), niko ne zna šta to sijaaaaaaa... OT, but jebiga :bonk:

IvanZU 18-08-2007 20:23

Dike

.....vidim da tu još nisam ništa napisao........a znam i zašto......kao i u većini tema krene se sasvim ok i onda milijardu bezveznih postova......a valjda tako biti mora.....

Dike.

Odrastao sam uz njihovu glazbu. I danas kad nešto sviramo "za sebe" od tamburaških pjesama najčešće je to nešto od Dika. Uvijek su mi bili poseban bend, najbolji mali sastav koji sam ikad čuo uživo. Pogotovo iz onih dana sad već i zaboravljene pizzerije Mateus u Županji (poznavatelji situacije će znat o čemu je riječ)....al bila su to i posebna vremena, bar za nas klipane koji smo dolazili slušat dike uživo i radovali se ako je bilo slobodnog mjesta.....neću pretjerat ako kažem da je čitava moja generacija a i dvije-tri godine starijih ili mlađih svirača iz Županje upravo "stasala" uz zvuke Dika.....svaka čast, oni su za mene "tamburaši s Petrovaradina".

ej00jesence 28-12-2007 18:17

Dike su jedan bend koji su drukčiji od svih drugih. Njihova svirka je drukčija od svih drugih. Oni su jedan od najboljih bendova u hrvatskoj. Steta sto imaju tako rijetko gaze. Cim neki bend odsvira pjesmu kao slavonac sam ja, onda su super. Svaka cast onome koji je napisao tu pjesmu

ej00jesence 28-12-2007 21:56

http://www.youtube.com/watch?v=cfV0IKX-4Os - Najbolji hrvatski tamburaši - Krunoslav Golubičić

Evil Dick 29-12-2007 09:41

Quote:

Originally Posted by ej00jesence (Post 31621)
Dike su jedan bend koji su drukčiji od svih drugih. Njihova svirka je drukčija od svih drugih. Oni su jedan od najboljih bendova u hrvatskoj. Steta sto imaju tako rijetko gaze. Cim neki bend odsvira pjesmu kao slavonac sam ja, onda su super. Svaka cast onome koji je napisao tu pjesmu

Podsjecas me na Niku Kovača. I njegovog brata Roberta također.

ej00jesence 29-12-2007 11:13

Haha...al to sto kazem je istina

_maestro_ 29-12-2007 12:08

Quote:

Originally Posted by ej00jesence (Post 31647)
Haha...al to sto kazem je istina

ma istina je za tebe i one koji misle kao ti.
moraš znati da ima i onih koji drugačije misle i da za njih to ne mora biti istina.
istina je relativna i jako rastezljiva stvar.
dojmove i uvjerenja koja baziraš na svom mišljenju ne možeš proglašavati jedinom mogućom istinom. ;) kod takvih situacija uvijek ima više "istina".

uživaj :)
edit: ovo sam napisao samo u svrhu izbjegavanja mogućih sukoba i prepucavanja. treba uočiti razliku izmedju činjenica i osobnih dojmova.
činjenica je da dike funkcioniraju više od 20 godina, a moj osobni dojam je da su posebni, odlični i izuzetan bend.

HrvojeSB 02-01-2008 14:10

Meni su dike No1 :top: :top:

kre-da 12-01-2008 23:39

...moja draga svojom rukom blagom,maštom bajnom,zlatnim koncem,iglom sjajnom...vezak veze na bile otarke,za svatove naše i za tamburaše......:sad: :sad: :sad: :sad: :sad:

hm,plakala bi kad čujem ovu pjesmu!!!!!

Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 16:36 sati.