Forums

Forums (http://forum.tambura.com.hr/index.php)
-   Tamburaški život (http://forum.tambura.com.hr/forumdisplay.php?f=28)
-   -   mrzim na svirci (http://forum.tambura.com.hr/showthread.php?t=339)

sviraczs 06-10-2010 23:46

Quote:

Originally Posted by gigo (Post 89369)
joj kolko bi dao para da moghu neskim svirati...ja zivim u austriji ali sviram vinkovackim stilom....cisto i harmoniski,,,
tolko imam volje i sluha...ali nazalost jbg probada mi zivot....:sad::sad::sad:

gigo,ovo ti sviraš cisto i harmoniski?

http://www.youtube.com/watch?v=wJfvcjwA8OY

Zlajo 07-10-2010 08:07

Quote:

Originally Posted by gigo (Post 89369)
joj kolko bi dao para da moghu neskim svirati...ja zivim u austriji ali sviram vinkovackim stilom....cisto i harmoniski,,,
tolko imam volje i sluha...ali nazalost jbg probada mi zivot....:sad::sad::sad:

E, gigo... Iz priloženog vidim da si neshvaćeni umjetnik... Nemoj slušati zlonamjerne jezike, najbolje bi ti bilo da se posvetiš stvaranju svoje solo karijere... Veliko je naše zvjezdano nebo, da nema mjesta, zar bih ti kazao... :(

eXeR 07-10-2010 11:22

Quote:

Originally Posted by saky (Post 89373)
u boga ti, imamo i novi stil..ja sviram prljavo i melodijski, sumnjam da bi si pasali..

haha...pa cuj...u neku ruku je u pravu..al ne za sebe, ajd pocetak je ok,cist..al kasnije brljavi, i ispada iz ritma al ok..al ima, prljavo svira vecina cigana, melodijskih

eXeR 07-10-2010 11:29

Quote:

Originally Posted by Zlajo (Post 89382)
E, gigo... Iz priloženog vidim da si neshvaćeni umjetnik... Nemoj slušati zlonamjerne jezike, najbolje bi ti bilo da se posvetiš stvaranju svoje solo karijere... Veliko je naše zvjezdano nebo, da nema mjesta, zar bih ti kazao... :(

zasto ga sprdas?

Zlajo 07-10-2010 11:37

Quote:

Originally Posted by eXeR (Post 89399)
zasto ga sprdas?

:nome:

Ma jok... Samo sam samokritičan... :)
Srećom, mnogo mladih tamburaša svjesni su svoje genijalne patološke svestranosti, a ako ih netko i pokuša u to razuvjeriti, definiraju taj fenomen svojim stilskim obilježjem (nama starim plesnjivim konzervativcima još uvijek neshvatljivim, jbg.)... Da smo barem mi bili takvi u cvijetu mladosti, danas bi vjerovatno znali i ponešto svirati...

saky 07-10-2010 13:49

Quote:

Originally Posted by eXeR (Post 89397)
haha...pa cuj...u neku ruku je u pravu..al ne za sebe, ajd pocetak je ok,cist..al kasnije brljavi, i ispada iz ritma al ok..al ima, prljavo svira vecina cigana, melodijskih

o cem ti pricas? kakav je to vinkovacki stil? svasta sam cuo ali to jos nisam..hoces reci da u Vinkovcima nema brljatora? sad ti ih nabrojim barem 10..ako uzimas Dike kao referencu onda ok, vrhunski bend koji svira fino, cisto i kojeg je uzitak za slusati..ajd daj jos jedan takav sa podrucja VK..

hocu reci da su mi te stilske odrednice koje su definirane po regiji otkud tamburasi dolaze kretenske..

Vedran 07-10-2010 13:58

Quote:

Originally Posted by saky (Post 89410)
o cem ti pricas? kakav je to vinkovacki stil? svasta sam cuo ali to jos nisam..hoces reci da u Vinkovcima nema brljatora? sad ti ih nabrojim barem 10..ako uzimas Dike kao referencu onda ok, vrhunski bend koji svira fino, cisto i kojeg je uzitak za slusati..ajd daj jos jedan takav sa podrucja VK..

hocu reci da su mi te stilske odrednice koje su definirane po regiji otkud tamburasi dolaze kretenske..

Možda jesu kretenske, ali ipak postoje. Doduše, specifična obilježja je sve teže prepoznati, ako ih uopće ima, ali takva podjela je (nažalost još uvijek) u skladu s razinom na kojoj je tambura kada je u pitanju formalno školovanje.

Hrvoje 07-10-2010 14:01

Quote:

Bosutski bećari? Bar ono što sam čuo kad su svirali na dočeku izvođača na domjenku na prošlim VK jesenima...

saky 07-10-2010 14:02

naravno da postoje, nisam niti tvrdio suprotno..samo hocu reci da u svakoj toj klasifikaciji ima bend koji "krsi" to pravilo..dakle po meni, glupost..

saky 07-10-2010 14:05

Quote:

Originally Posted by Hrvoje (Post 89413)
Bosutski bećari? Bar ono što sam čuo kad su svirali na dočeku izvođača na domjenku na prošlim VK jesenima...

http://www.youtube.com/watch?v=n9LCn...eature=related

hmda, oni i Dike ruku pod ruku..

Hrvoje 07-10-2010 14:15

Pa rekao sam "po onom što sam čuo...", a svirali su polagane pjesme i instrumentale...

saky 07-10-2010 17:32

da me se ne bi krivo shvatilo, protiv Bosutskih becara nemam apsolutno nista protiv..dapace, po snimkama sa youtubea mislim da su dobar sastav..mozda sam ja malo subjektivan, ali niti jedan sastav iz vinkovackog atara po kvaliteti i "ljepoti" svirke se ne moze mjeriti s Dikama (moje misljenje)..otud je nastao i moj komentar o "vinkovackom" stilu..ako su Dike nekakvi reprezenti tog stila, a po meni bi i trebali biti, opet po mom skromnom misljenju su jedini sastav koji svira na taj nacin..zato mi je i glupo klasificiranje..svi smatraju da je "đakovački" stil deracina, udaranje po tamburama dok ne puknu i ne znam sta..poslusajte svirku i pjesmu Izvora (djakovacki sastav) pa procjenite da li je to tako (primjera radi : http://www.youtube.com/watch?v=LYWQp...ature=related) hocu reci da te regionalne podjele nisu dobre i ne vode nikamo..koliko sam se samo puta susreo sa predrasudama slavonskih sviraca..dodju u ZG, misle da nitko tu ne zna svirati, dodju na jednu festu (tamburijadu ili nesto slicno) i nakon toga se pokriju po usima..takodjer se prica da je "brodski" stil tamburanja drugaciji (finiji nego recimo "djakovacki")..slazem se ako uzmemo u obzir Berde Band, ponajbolji sastav u HR (opet moje misljenje)..ali takodjer sam se bas u tom brodskom podrucju susreo sa takvim brljatorima, drkadzijama, galamdzijama kakvih ces rijetko naci u bilo kojem dijelu nase nam drzave..

zato i govorim, nisu dobre podjele, nisu dobre predrasude i generalizacije..sve je pocelo glupom opaskom od nekog tamo gige iz austrije koji svira cisto i harmonijski (jos uvijek ne znam sta ovo zadnje znaci, pa ako mi netko moze objasniti bio bih zahvalan), a zahvaljujuci sviraczu smo vidjeli kako u biti tambura..zivjeli!

eXeR 07-10-2010 21:09

Quote:

vinkovacki? ja to ne spominjem uopce..:D on je to spomenuo..samo kazem da je u neku ruku u pravu..al ne i sam naziv stila..jer je to glup naziv.. iako bi svirku,koja je dosta prljava, brljanje, sranje (po melodijskim instrumentima) , bih nazvao ciganska..jer je poznato da cigani sviraju melodiju necisto

basadzija 07-10-2010 21:16

Quote:

Originally Posted by saky (Post 89426)
.....takodjer se prica da je "brodski" stil tamburanja drugaciji (finiji nego recimo "djakovacki")..slazem se ako uzmemo u obzir Berde Band, ponajbolji sastav u HR (opet moje misljenje)..ali takodjer sam se bas u tom brodskom podrucju susreo sa takvim brljatorima, drkadzijama, galamdzijama kakvih ces rijetko naci u bilo kojem dijelu nase nam drzave....

Pa normalno da je drugačiji!

Ako nisi istomišljenik, smatraj se da ti je članarina od slijedeće godine uduplana......... :krez:

eXeR 07-10-2010 21:19

svugdje ima i losih i dobrih tamburasa...i medju ciganima ima dobrih melodista...ali vecinom su za kurac..ako cu biti iskren.. moras se dobro potruditi da znas sta svira, koja je pjesma..zar ne? onda dalje, recimo, Zvona, Slavonski dukati itd.. to je deracina do jaja. tu se svira, ko jace moze..a takvo je i pjevanje..sad dal je to taj stil đakovacki ili ne, to ne znam... ili je to od sviraca do sviraca.. tj pametnijeg, ili onog malo manjeg pametnijeg.. osobno ne podnosim taj stil sviranja i pjevanja. deracina... to je skroz bez ikakvog ukusa..udri sto jace...mozemo reci stilove izmedju pojedinih bendova, a sad Đakovacki, vinkovacki..to ne.jer je to do tamburasa,a ne do regije

KDL 07-10-2010 21:25

Quote:

Originally Posted by basadzija (Post 89436)
Pa normalno da je drugačiji!

Ako nisi istomišljenik, smatraj se da ti je članarina od slijedeće godine uduplana......... :krez:

+ gajba:ples:

SBruno 07-10-2010 22:00

plus moze janje kad god ti hoces!

KDL 07-10-2010 22:28

Quote:

Originally Posted by eXeR (Post 89435)
.. iako bi svirku,koja je dosta prljava, brljanje, sranje (po melodijskim instrumentima) , bih nazvao ciganska..jer je poznato da cigani sviraju melodiju necisto

Sviraju melodiju nečisto:angry::(:sad:

Prvo bi te molio da mi objasniš što su, ili tko su melodisti?
A drugo; što je to sranje po melodijskim instrumentima??? Spada li u taj opus recimo: Bumbarov let, ili Hora martisoroule(ili kako se već piše), itd.
Po tvom pisanju se štošta toga može zaključiti, a još više krivo protumačiti.
Kako ti sada pišeš, ispada da je recimo, pokojni Hrvoje Majić "srao po melodijskom" instrumentu, i da je to bila ciganska svirka, a sa tim se nikako nemogu složiti!
Slažem se s tobom da ima svega među nama tamburašima, ali ja ih dijelim na bolje, ili lošije, a nikako na melodiste, i brljatore!!!
To mi zvuči malo podcjenivački!!!

eXeR 07-10-2010 22:34

Quote:

Originally Posted by KDL (Post 89442)
Sviraju melodiju nečisto:angry::(:sad:

Prvo bi te molio da mi objasniš što su, ili tko su melodisti?
A drugo; što je to sranje po melodijskim instrumentima??? Spada li u taj opus recimo: Bumbarov let, ili Hora martisoroule(ili kako se već piše), itd.
Po tvom pisanju se štošta toga može zaključiti, a još više krivo protumačiti.
Kako ti sada pišeš, ispada da je recimo, pokojni Hrvoje Majić "srao po melodijskom" instrumentu, i da je to bila ciganska svirka, a sa tim se nikako nemogu složiti!
Slažem se s tobom da ima svega među nama tamburašima, ali ja ih dijelim na bolje, ili lošije, a nikako na melodiste, i brljatore!!!
To mi zvuči malo podcjenivački!!!

nisi shvatio... drugo su te kompozicije,one su tako napravljene..ja pricam o obicnim pjesmama... majic je za mene odmah iza janike, i a poslije njega nema primasa koji me se nesto posebno dojmio,osim homokija ... majic nije srao, majic je svirao melodiju, i nekad ubaci nesto, i to je to.. ja pricam o samoj melodiji.. vecina cigana nikad nece odsvirat pjesmu onako kako ide, kako se svira, nego ce izbrljavit 150 miliona tonova izmedju..zar nije tako?

Blank... 07-10-2010 23:05

Quote:

Originally Posted by KDL (Post 89442)
Prvo bi te molio da mi objasniš što su, ili tko su melodisti

http://www.metodisti.hr/

Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 15:42 sati.