Forums

Forums (http://forum.tambura.com.hr/index.php)
-   Tamburaški život (http://forum.tambura.com.hr/forumdisplay.php?f=28)
-   -   mrzim na svirci (http://forum.tambura.com.hr/showthread.php?t=339)

Miha 14-09-2010 18:50

Quote:

Originally Posted by VeljoSB (Post 88514)
ko mi je kriv što uopće pogađam s takvima...i to se još žene upliću!

bog te vidio danas žene zovu i pogađaju za svatove, one donose kaparu, biraju salu...muški su tu očito samo da ih ožene i to je to....:bonk:
ja ne znam šta je to...

Nije to ništa, nas je ženska zvala da dogovori momačku. :bonk:

SBruno 14-09-2010 23:02

Quote:

Originally Posted by VeljoSB (Post 88514)
ko mi je kriv što uopće pogađam s takvima...i to se još žene upliću!

bog te vidio danas žene zovu i pogađaju za svatove, one donose kaparu, biraju salu...muški su tu očito samo da ih ožene i to je to....:bonk:
ja ne znam šta je to...

ajd bitno je da se svira,s ljudima se da dogovorit,valjda znaju zasto se zene

becarsb 15-09-2010 06:29

Quote:

Originally Posted by Miha (Post 88515)
Nije to ništa, nas je ženska zvala da dogovori momačku. :bonk:

u zadnje vrijeme me ženske zovu da im budem čajo, čauš, kapetan ili kako got neko tu osobu u bilo kojem kraju domovine zvao
mogu vam reć puno mi više to štima (odma provjerim kakve su djeveruše)
hehehheh :D

Hrvoje 15-09-2010 10:19

Quote:

Originally Posted by becarsb (Post 88523)
u zadnje vrijeme me ženske zovu da im budem čajo, čauš, kapetan ili kako got neko tu osobu u bilo kojem kraju domovine zvao

Kaj je to? Striper? :krez: :bonk:

tamburix 15-09-2010 11:29

Bit ćeš ti striper ako kojim slučajem zabasaš u brodski kraj svirat svatove :krez:
http://hr.wikipedia.org/wiki/Čajo

Hrvoje 15-09-2010 14:12

Aha, starešina, pa tak recite... :bonk::krez: I u ovom članku na wikipediji piše i notorna glupost, da se u nekim dijelovima taj čajo naziva i barjaktar... To je fakat miješanje krušaka i jabuka, jer se dobro zna kaj radi barjaktar (maše zastavom i pije, ne mora niš pametno reć, za razliku od starešine koji je MC - master of ceremonies). A i zanima me etimologija tog "čaje", pošto znam da to na romskom znači "djevojka"... Jel' to neki turcizam, hungarizam? Nekak mi ne zvuči slavenski...

Hrvoje 15-09-2010 14:14

Kad smo već kod stripera, ja sam se strg'o od smijeha kad nam je uletila murija na djevojačku, a frend za policajca veli meni (potiho) - "Evo, stig'o striper...", mor'o sam se maknut sa strane jer sumnjam da bi strogi organ reda gledao blagonaklono na to da mu se pripiti tamburaš smije u facu... :bonk::bonk::bonk::bonk::krez::krez::krez::krez:

Log Out 15-09-2010 14:17

Quote:

Originally Posted by Hrvoje (Post 88542)
Kad smo već kod stripera, ja sam se strg'o od smijeha kad nam je uletila murija na djevojačku, a frend za policajca veli meni (potiho) - "Evo, stig'o striper...", mor'o sam se maknut sa strane jer sumnjam da bi strogi organ reda gledao blagonaklono na to da mu se pripiti tamburaš smije u facu... :bonk::bonk::bonk::bonk::krez::krez::krez::krez:

ko scena iz mućki :krez:

tamburix 15-09-2010 14:30

Quote:

Originally Posted by Hrvoje (Post 88541)
... A i zanima me etimologija tog "čaje...

Čajo je u nekim krajevima "čauš". To se čini kao skraćeno od "alajčauš", a alajčauš je neki vođa, ili kapetan ili sl. Dakle, najvjerojatnije turcizam.
Nije baš moj fah, al rekao bih da je tako nekako.

Ne paše nam u temu, čaju ne moš mrzit na svirci, pravi čajo mora bit dobar sa svircima :)

_maestro_ 15-09-2010 14:49

Quote:

Originally Posted by tamburix (Post 88547)
...a alajčauš je neki vođa, ili kapetan ili sl. Dakle, najvjerojatnije turcizam. ...

alajčauš je između ostalog i zapovjednik alkara. on uvijek zadnji od svih alkara trči alku. sa šubarom na glavi pri 35 stupnjeva u hladu... :D

Hrvoje 15-09-2010 15:38

Quote:

Originally Posted by _maestro_ (Post 88550)
sa šubarom na glavi pri 35 stupnjeva u hladu... :D

Dokaz teorije o globalnom zatopljenju... :krez:

Miha 15-09-2010 22:27

Quote:

Originally Posted by tamburix (Post 88530)
Bit ćeš ti striper ako kojim slučajem zabasaš u brodski kraj svirat svatove :krez:
http://hr.wikipedia.org/wiki/Čajo

U Zagorju se taj čovjek zove dever.

Quote:

Originally Posted by Hrvoje (Post 88551)
Dokaz teorije o globalnom zatopljenju... :krez:

Rekao bih da se tu radi o globalnom zatupljenju. :krez:

Hrvoje 16-09-2010 08:46

Quote:

Originally Posted by Miha (Post 88581)
U Zagorju se taj čovjek zove dever.

Kako gdje, u kraju od kud su moji bi za njeg rekli starešina, s naglaskom na ŠI, a ne znam di, al' negdi se veli i "čača domači".

Zlajo 16-09-2010 08:54

Quote:

Originally Posted by Hrvoje (Post 88590)
Kako gdje, u kraju od kud su moji bi za njeg rekli starešina, s naglaskom na ŠI, a ne znam di, al' negdi se veli i "ćaća domaći" (sad ć ili č ne znam).

Upravo tako, a "čača domaći" ima dva izrazito "tvrda" č... :top:

Taj se uzraz koristi pretežno u kraju poznatijem kao "Vražji trokut" (područje između Save, Krapine i Sutle)... :eek::lekcija:

becarsb 16-09-2010 21:21

Quote:

Originally Posted by Hrvoje (Post 88525)
Kaj je to? Striper? :krez: :bonk:

e to bi bio prizor za http://www.youtube.com/watch?v=NzlG28B-R8Y
:))))

tamish 01-10-2010 11:56

mrzim na svirci????

_maestro_ 01-10-2010 12:39

e moj prle

tamiše, pa ovo je klasićno maltretiranje jednog obijesnog siledžije. ili kako se to danas veli: mobbing.

tamish 01-10-2010 12:49

život je lep

...nigde nije tako dobro iliustrovano ko na ovom filmu, a majstorski su odglumeli i siledžija i mučenici tezgaroši...pok.Sonja Savić glumi a glas joj u pesmama pozajmljivala Bebi Dol...

gigo 06-10-2010 22:45

joj kolko bi dao para da moghu neskim svirati...ja zivim u austriji ali sviram vinkovackim stilom....cisto i harmoniski,,,
tolko imam volje i sluha...ali nazalost jbg probada mi zivot....:sad::sad::sad:

saky 06-10-2010 23:24

u boga ti, imamo i novi stil..ja sviram prljavo i melodijski, sumnjam da bi si pasali..

Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 15:48 sati.