![]() |
lep vanserijski prim Bele Kudlika
5 Attachment(s)
od novog člana ferdo66 upravo dobijam na MMS slike mnogo lepog prima Bele Kudlika...pogledajte...slike ne mogu biti veće... na žalost...
Privitak 3647Privitak 3648Privitak 3649Privitak 3650Privitak 3651 |
prim BK
Quote:
|
pa nije vanserijski. naprotiv, radi se baš o tipičnom primjerku prima bele kudlika, kakvih je on jako puno napravio.
kad netko spomene prim bele kudlika, meni se točno ta slika javi kao asocijacija... http://forum.tambura.com.hr/attachme...7&d=1238103306 |
mozda moze da svira unatraske?
a mozda ce i na prodaju, pa cisto da se malo zamagija :) |
cifra-rub-ukras..
2 Attachment(s)
Quote:
Pa nema svaki Kudlik prim ovako složenu cifru na rubu...u stvari prvi put vidim na kudliku ovakvu cifru (a nagledo sam ih se raznih kod Svibanjske noći na sajtu...) |
Endru...
Quote:
A imam i par tih tambura što mogu da sviraju unatraške...slobodno se javi ako te zanimaju, nemo' se stidiš!!!:krez: |
Quote:
malo se salimo, volimo, razgovaramo o tamburama, i sve ok ;) pozdrav, i uzivaj. |
Quote:
|
Quote:
Evo i link (veličine cca 25mb): http://rapidshare.com/files/217480415/tambura.rar.html Lijep pozdrav svim forumašima od Ferde iz Đakova. |
alal vera!
Quote:
|
izdvajamo...
1 Attachment(s)
uffff....lepota.....
Privitak 3670 |
Ako tamburu zbog ukrasnog ruba zovemo vanserijskom onda je svet oso u q... :ples:
|
ogradica...
Quote:
možda sam pogrešan termin izabro...:confused: ili...ajd...serijska tambura "pojačana" sa ukrasnim rubom kakav se ne nalazi na ostalima... i tvoj truppel prim je takođe serijska tambura pojačana sa "do jaja" rozetom, intarzijama i sedefnim kerefekama, pa sam i njega zvao vanserijskim. Jasno je da su korpus i vrat na obe tambure nastali u serijskoj proizvodnji. Ja sam mislio na "nadgradnju". Na dodavanje ukrasnog ruba kod Kudlika, a ukrasne rozete kod truppela. |
vansvemirska...
Quote:
Nego kako bi svrstao onu tvoju cigančicu koju je neki kum doterao ..."da nemož' kume po suncu da sviriš a da se deca od nju ne oslepu"... :D :D :D |
kako?!?
Quote:
|
vanserijski
Quote:
Karlo i Bela su pravili najveće serije primova. Uglavnom na jedan "kalup". Sve što od toga odstupa, možemo nazvati vanserijskim. To ne mora da znači da je instrumenat odskače u kvaliteti, nego na neki način razlikuje od serijskih. Sa sigurnošću znam da Bela napravio 3 prima od kornjače. Možda bi neki muzičar rekao da ne vredi ništa po tonu, ali to ništa ne menja stvar. Moj stariji brat nedavno mi pričao, da on (kao dečak) tako zaradio džeparac kod Karla da je izrezao leptire (za primove) od celuloida. Dakle, opet su u pitanju vanserijski primovi. Ovih dana sam pisao mail Korneliji Keiper (ona je unuka B.K.) i zamolio sam da mi snimi detalj ruba tog prima koji je od kornjače. Baš me zanima u kolikoj meri liči na vanserijski prim, koju nam postavio na forum tamish |
2 Attachment(s)
kad je već Ernest spominjao leptire. evo jedno lijepog primjerka iz Mađarske.
snimio sam s mobitelom, sorry za kvalitetu. Privitak 3682 Privitak 3683 |
Eh, i moj ima leptira i sad sam dobio volju da ga vidim sređenog. Kad ga Gilgovi srede, bum ga poslikal i prezentiral, premda već ima fotki na forumu na kojima se nalazi.
|
Quote:
|
Mislim da se ne bu otvaral, al nikad se ne zna. Ovisi o majstorima Zwirn. Ako će se ipak otvarati, neka dečki poslikaju, pa nek stave na forum.
|
| Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 22:20 sati. |