Forums

Forums (http://forum.tambura.com.hr/index.php)
-   Nevezano za tamburanje (http://forum.tambura.com.hr/forumdisplay.php?f=10)
-   -   Hrvojeva jezična laprdanja (http://forum.tambura.com.hr/showthread.php?t=397)

_maestro_ 23-09-2008 10:38

Quote:

Originally Posted by Hrvoje (Post 52239)
Evo da malo prolaprdam na svojoj temi da ne prdim po drugim, ozbiljnijim...

nekako imam dojam da si baš ovu temu još davno otvorio s takvom namjerom... :D da možeš imati svoje mjesto za šalabajzanje uzduž i poprijeko o svemu i svačemu.

Quote:

Na ovom forumu ima svega i svačega, evo maestro je spomenuo mene da pokrećem puno tema koje nemaju veze s tamburama. Istina. Još nekad davno u počecima "booma" ovog foruma ovdje je bilo prilično mrtvo, ne baš puno članova i ja sam preuzeo na sebe odgovornost da probam pokrenuti stvari... Pisao sam sve i svašta, pokretao svakojake teme,

tvoj najveći udio i zaslugu za pokretanje stvari nitko ne spori. :top:
ali, sad ti mogu reći, ako nisam već ranije rekao:
kad sam saznao za ovaj forum, prvo sam ga naravno, neko vrijeme pratio kao gost. tada je bilo 50-tak registriranih i desetak aktivnih članova.
dominirali su tvoji postovi. meni osobno sve skupa nije djelovalo hard core tamburaški, nije mi djelovalo onako kako bih ja volio ili očekivao da bude, pa sam se nećkao s registracijom nekoliko mjeseci.
najviše zbog tebe :krez:
možda tu negdje leže i korijeni nekakvog animoziteta prema tebi koji se ispoljavao u početku. s vremenom sam bolje skužio i tebe i tvoj stil i prihvatio to. različitosti ne smetaju na forumu.

Quote:

Nego sam zapravo htio reć da, koliko god je to teško, probamo napravit ovo. Na temama o zajebanciji se zajebavat, a na ozbiljnim ozbiljno diskutirat i trudit se da ne idemo previše u širinu.
I tak... Kužite me, ne?

meni je najteže kod "ozbiljnih" tema ne otići u širinu. offtopica se još i možemo riješiti apeliranjem, upozoravanjem i ako treba, nekim težim metodama, ali za ne odlutati u širinu nemam neko efikasno rješenje. :blink:

Hrvoje 23-09-2008 11:02

Quote:

Originally Posted by _maestro_ (Post 52240)
nekako imam dojam da si baš ovu temu još davno otvorio s takvom namjerom... :D da možeš imati svoje mjesto za šalabajzanje uzduž i poprijeko o svemu i svačemu.

Hehe, skužio si me... :D

Quote:

Originally Posted by _maestro_ (Post 52240)
kad sam saznao za ovaj forum, prvo sam ga naravno, neko vrijeme pratio kao gost. tada je bilo 50-tak registriranih i desetak aktivnih članova.
dominirali su tvoji postovi. meni osobno sve skupa nije djelovalo hard core tamburaški, nije mi djelovalo onako kako bih ja volio ili očekivao da bude, pa sam se nećkao s registracijom nekoliko mjeseci.
najviše zbog tebe :krez:
možda tu negdje leže i korijeni nekakvog animoziteta prema tebi koji se ispoljavao u početku. s vremenom sam bolje skužio i tebe i tvoj stil i prihvatio to. različitosti ne smetaju na forumu.

Zanimljivo, ovo nisam znao. A moji postovi i teme možda nisu hard core tamburaški jer za mene je ovo prije svega mjesto na internetu gdje tamburaši i ljubitelji tamburaške glazbe bez obzira na spol, vjeru, naciju mogu prodiskutirati o svemu i svačemu. Naravno nekad to dovede da u šumi "manje bitnih" tema potonu one "bitne", al' ionako je teško natjerati ljude da se uključe u neku temu (znam, probao sam). Ili im se "ne da pisat" ili "nisu kompetentni" ili se "boje da će ih netko popljuvati" itd. itd.

To mi je jedino žao što mi se čini da su ljudi još uvijek nekako rezervirani po tom pitanju. Mislim da svatko, bez obzira koliko mlad i neiskusan, može aktivno i kvalitetno sudjelovati u gotovo svakoj temi. Ako nikako drugačije onda postavljajući pitanja jer kak se veli - "nema glupih pitanja, samo glupih odgovora".

Žao mi je i što nije zaživio podforum na engleskom pošto je Tamburaland u zadnje vrijeme dosta zamro, a ima u Americi mnogo kvalitetnih tamburaša (i u Australiji i Kanadi i svuda, nemojte zamjeriti dečki, btw, di su kolovoda i circa_flex?) koji bi itekako mogli pridonijeti ovom forumu...

Koliko god početnici i njihova pitanja nekog živciraju, oni su dobar znak, dokaz da tambura i dalje živi i da dolaze nove, mlađe generacije koje udaraju u tu, svima nam dragu, tamburu.

Hrvoje 26-09-2008 12:17

Samo bih ukazao na tvorbu posvojnog pridjeva od prezimena jednog majstora: Žeravica -> Žeravičin (analogija - Ivica -> Ivičin)

Nemojte se ljutiti, samo dobronamjerno ukazujem na to. ;)

EDIT: Pih, izgleda da je dubleta, znači da može biti i npr. Ivicin i Ivičin, al' meni nekako bolje zvuči verzija s "č", uglavnom, nisu stvari ni crne ni bijele... :bonk:

_maestro_ 26-09-2008 12:25

Quote:

Originally Posted by Hrvoje (Post 52520)
Samo bih ukazao na tvorbu posvojnog pridjeva od prezimena jednog majstora: Žeravica -> Žeravičin (analogija - Ivica -> Ivičin) ...

eto, nek si i ti ontopic nekada... ;)
inače, dobro da si napomenuo. i ja sam se tokom svih ovih spominjanja žeravice tu i tamo priupitao oko tog detalja. nisam bio siguran odnosi li se to pravilo i na prezimena.
(već smo ranije spominjali padeže i prezimena u sličnom kontekstu: pevec-pevca, trčak-trčka, čuljak-čuljka...)

bando 26-09-2008 22:00

Quote:

Originally Posted by _maestro_ (Post 52521)
(već smo ranije spominjali padeže i prezimena u sličnom kontekstu: pevec-pevca, trčak-trčka, čuljak-čuljka...)

To može ići i sa a i bez. Znači Pevca ili Peveca, svejedno je, tj. i jedno i drugo je pravilno. E sad, nas su učili da se takva prezimena trebaju deklinirati kako to obitelj radi. Vjerojatno je to Hrvoje već rekao, nisam gledao.

Evo mi prilike da objasnim i moje prezime Bando.
U biti bi to prezime "trebalo" deklinirati kao imenicu muškog roda (Marko - koga vidim - Marka; Bando - koga vidim - Banda), ali ipak ne ide tako. Deklinira se kao imenica ženskog roda (što ne narušava moju muževnost :bonk:): Marija - koga vidim - Mariju, Bando - koga vidim - Bandu.

Primjetio sam u novinama kad je umro Dino Dvornik da su napisali nešto u stilu: Nema više Dina Dvornika. Kao da se čovjek zvao Din (Dean na engleskom), a ne Dino. Mada kažu da je i to pravilno, jer tako govore neki Dalmoši.

buky1 26-09-2008 22:10

a moja baba se djevojački prezivala Banda ... da nismo neki rod?:D

bando 26-09-2008 23:17

Tko zna... Buky brateeeeeeeeeeeee...

_maestro_ 27-09-2008 03:21

Quote:

Originally Posted by buky1 (Post 52578)
a moja baba se djevojački prezivala Banda ...

još ako joj je ime bilo Manda, jasno je otkuda ti sklonost ka rimama.

buky1 27-09-2008 06:41

reperski

Quote:

Originally Posted by _maestro_ (Post 52605)
još ako joj je ime bilo Manda, jasno je otkuda ti sklonost ka rimama.

ova što je Banda ta nije Manda
to je ova od ćaće što mu je mjenjala gaće
znači ova što je od ćaće ta je Ana
sad sam se spetljo jebeš me smotana :krez::bonk: :blink:

klas 27-09-2008 10:46

Quote:

Originally Posted by buky1 (Post 52607)

buky kad se ti ustaješ...???
vidi u koliko sati ti slažeš rime...ja u toliko sati ne znam ni kako se zovem.....

buky1 27-09-2008 11:24

Quote:

Originally Posted by klas (Post 52617)
buky kad se ti ustaješ...???
vidi u koliko sati ti slažeš rime...ja u toliko sati ne znam ni kako se zovem.....

ma to sam poranio.... išli kum i ja u gljive!

basdžija 27-09-2008 11:26

gljive ludare

buky pitam se , pitam
kakvih će tek sada biti rima kad popizdiš od tih gljiva :krez::krez::krez:

klas 27-09-2008 12:22

Quote:

Originally Posted by buky1 (Post 52618)
ma to sam poranio.... išli kum i ja u gljive!

iš'o buky s kumom gljive brati
pa će poslije još nam bolje laprdati

buky1 27-09-2008 12:26

išo buky nije nabro niš'
al je zato mokar kao miš

tamish 27-09-2008 12:50

utešna...

Aj, iš'o Buky, nije nabro gljiva,
Al ga zato čeka u podrumu - šljiva

...mislim...pekmez od šljiva:krez:

Trisha 27-09-2008 19:18

Quote:

Originally Posted by buky1 (Post 52607)

Ispada po ovome da ti se druga baba zvala Manda :krez:

buky1 27-09-2008 20:08

Quote:

Originally Posted by Trisha (Post 52656)
Ispada po ovome da ti se druga baba zvala Manda :krez:

pa da, ova što je banda je ana a ova druga je manda i nije banda... :D

aoj triša ne jedi slatkiša
od "slatkote" sjebaćeš dekolte :D

Trisha 28-09-2008 04:39

Quote:

Originally Posted by buky1 (Post 52660)
pa da, ova što je banda je ana a ova druga je manda i nije banda... :D

aoj triša ne jedi slatkiša
od "slatkote" sjebaćeš dekolte :D

hehe, moja imenjakinja, mora da je super :D

joj, buky, pojma nemaš, od slatkiša se dekolte ne povećava već pozadina i ostali dijelovi tijela ;) a konkretno slatko jedem vrlo rijetko :krez:

Hrvoje 21-11-2008 09:44

Čestitam Svitče! I upozoravam na nepostojano A u njegovom novom nicku, dakle N. Svitac, G. Svitca, D. Svitcu itd. :krez:

EDIT: Sad kad malo razmislim, ne znam jel' bi se to T isto trebalo gubit (k'o u ovom "svecu" što ga je maestro spomenuo)... Hm...

_maestro_ 21-11-2008 09:48

Quote:

Originally Posted by Hrvoje (Post 57485)
Čestitam Svitče! I upozoravam na nepostojano A u njegovom novom nicku, dakle N. Svitac, G. Svitca, D. Svitcu itd. :krez:
.

a instrumental? s kim, čim... svitcEm ili sa svitcOm?

Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 17:27 sati.