Forums

Forums (http://forum.tambura.com.hr/index.php)
-   Tamburaški život (http://forum.tambura.com.hr/forumdisplay.php?f=28)
-   -   mrzim na svirci (http://forum.tambura.com.hr/showthread.php?t=339)

longee 08-06-2010 16:32

Quote:

Originally Posted by tamburix (Post 85776)
Uh da, imaš pravo... i krenuli smo od toga da ne razumiješ :bonk:
Ne razumijem ni ja baš, al eto, kad tim našim novovalnim konzumentima nije gušt slušati kvalitetu, već kvantitetu....sviraj duže, sviraj glasnije...sviraj narodno! A ko bi to i razumio, brate :rolleyes: ...prilagodi se ili krepaj.
...al sve je to već stara priča.

mp3 player je kao stvoren za taj zadatak! ubaciš duracell, priključiš na 2 aktivna monitora koji koštaju 1200 kn komad i fijuuuuuuuuuuu :krez::krez::krez:

_maestro_ 08-06-2010 16:41

Quote:

...
...al sve je to već stara priča.

e u tom je stvar. ko će opet pretresati što smo već toliko puta pretresli.

tamburix 08-06-2010 17:24

Ma da, pričali smo o tome više puta ... a ja još imam iskopiran i negdje spremljen onaj tvoj poduži post od prije par godina gdje si objašnjavao zašto si prestao gažirati. I sjetim ga se ponekad :rolleyes: ...srećom, ne prečesto.

_maestro_ 08-06-2010 17:36

Quote:

Uh da, imaš pravo... i krenuli smo od toga da ne razumiješ :bonk:

lako zbog toga što longee ne razumije.
problem je u tome što ima puno onih koji misle da se tu nema šta ne razumijevati. :o da je sve jasno.

KDL 08-06-2010 18:07

...a lipo mi je otac kazo: sine moj, najgore ti je vašarit š ljudima...
No, to smo odabrali, i to ćemo trpiti dok budemo mogli, ili htjeli! A dok to traje treba pokušavati ostvariti onu Bogdanovu izreku koju je napisao maestro!!!

_maestro_ 08-06-2010 18:16

Quote:

Originally Posted by KDL (Post 85789)
.
No, to smo odabrali, i to ćemo trpiti dok budemo mogli, ili htjeli! A dok to traje treba pokušavati ostvariti onu Bogdanovu izreku ...

e bravo. treba pokušavati. naravno da neće svi uspjeti, ali od 100 bendova netko i hoće.
u krivu su oni koji imaju stav da ne vrijedi pokušavati. takvi sigurno neće uspjeti.

Log Out 08-06-2010 18:32

Quote:

Originally Posted by _maestro_ (Post 85790)
u krivu su oni koji imaju stav da ne vrijedi pokušavati. takvi sigurno neće uspjeti.

slažem se. mrzim kad neko kaže da nešto ne može a lako bi mogao samo da se trudi. kad si sam zadaš(ili ti sredina,obitelj,odgoj)neke okvire teško je iz toga izaći.

trud se uvijek isplati i cijeni.:top:

Fico2107 08-06-2010 18:38

aaa ja mrzim kad ti neko stavi tringl,npr. 200kn i onda pol sata narucuje pjesme,jer misli da te kupio. A kad odeš za drugi stol onda pocne ona spika : "Kakvi ste vi to tamburaši,jel sam vam dal novce il ne..." Kad mi takav neko dođe onda bi najrađe instrumen nekom na glavi razbio :krez::krez:

basadzija 08-06-2010 23:53

Quote:

Originally Posted by VeljoSB (Post 85734)
...možda se tko iznenadi ako kažem da smo u jednoj birtiji 3 sata morali svirati bez pauze samo zato jer tada ima najviše gostiju pa da slučajno netko ne bi otišao...

E vidiš, pravi gazda lokala (sa izučenom životnom školom) zna da se ustvari puno više troši kada svirači naprave pauzu ?????!!!!!!
Da, da. Tada se pozornost slušatelja usmjerava ka šanku, a ne prema bini na kojoj su svirači.
Znači svirači odsviraju "blokić", dirnu gosta u "žicu", a ovaj se "oblije" na šanku...
Vuk sit, a ovce...
ovce su tu negdje.... :top:

eXeR 09-06-2010 00:23

mrzim kad zaradim previse para, pa neznam sta cu s njima :(

ivan-Vu 09-06-2010 10:42

Quote:

Originally Posted by eXeR (Post 85821)

daj u caritas

becarsb 09-06-2010 12:35

Quote:

Originally Posted by eXeR (Post 85821)

obično kad se takvo što dogodi onda se ode sa nekim svojim poznanicima, ekipom iz banda, slučajnim prolaznicima u neki od ugostiteljskih objekata koji ti je na putu do kuće pa ostaviš onoj osobi koja se naziva konobar/ica a on/ona vam kao protuuslugu donese nešta za pojest i popit.
No s obzirom na tvoje postove na ovom forumu nekako mi se čini da nit imaš poznanika, ni ekipu iz banda, a sve sam uvjereniji da te i slučajni prolaznici pomalo izbjegavaju tako da nekako sumnjam da si upoznat sa takvim običajima druženja po benzinskim pumpama, pekarama, i fast food ustanovama.
Da se razumijemo, ja ne sviram al sam često u društvu svirača a posebno tamburaša, i još nijedna svirka nije prošla bez nekog afterpartya u nekoj od takvih ustanova i to bez obzira koliko se novaca zaradilo.

jkriza16 09-06-2010 13:51

Quote:

Originally Posted by Fico2107 (Post 85796)
aaa ja mrzim kad ti neko stavi tringl,npr. 200kn i onda pol sata narucuje pjesme,jer misli da te kupio. A kad odeš za drugi stol onda pocne ona spika : "Kakvi ste vi to tamburaši,jel sam vam dal novce il ne..." Kad mi takav neko dođe onda bi najrađe instrumen nekom na glavi razbio :krez::krez:

takve su uglavnom maturalne večeri.nažalost "deca" misle da je bend njihovo vlasništvo,da moraju svirat sve šta oni kažu i radit pauze kad se njima prohtje.. nema to kulture :mad: . maturalne večeri :violent:

VeljoSB 09-06-2010 13:57

Quote:

Originally Posted by basadzija (Post 85820)
Tada se pozornost slušatelja usmjerava ka šanku, a ne prema bini na kojoj su svirači.

Tada se i svirači usmjeravaju ka šanku premašujući dogovoreni ceh kao gratis :krez:

basadzija 09-06-2010 16:14

Quote:

Originally Posted by VeljoSB (Post 85839)
Tada se i svirači usmjeravaju ka šanku premašujući dogovoreni ceh kao gratis :krez:

Eto vidiš, svi u stvari na svirku dolaze zbog pauze :krez:

Šifra: ...vozimo se zbog stajanja...

tihoos 10-06-2010 08:21

Quote:

Originally Posted by becarsb (Post 85835)
No s obzirom na tvoje postove na ovom forumu nekako mi se čini da nit imaš poznanika, ni ekipu iz banda, a sve sam uvjereniji da te i slučajni prolaznici pomalo izbjegavaju tako da nekako sumnjam da si upoznat sa takvim običajima druženja po benzinskim pumpama, pekarama, i fast food ustanovama.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahah ahahah

sbobo 12-06-2010 01:56

Quote:

Originally Posted by becarsb (Post 85835)

ahahaha kod mene stoji jos ona sumnja da je exer možda žensko..... ahahghahgha :D:D:D
LIK iksD

becarsb 12-06-2010 02:33

Quote:

Originally Posted by sbobo (Post 85930)
ahahaha kod mene stoji jos ona sumnja da je exer možda žensko..... ahahghahgha :D:D:D
LIK iksD

druže, jel bi to išta promjenilo u ovakvoj situaciji?
koje žensko mrzi kad ima previše para???
a da nam se ukaže kod Crlje u 5 i 15 ujutro kad mlatimo bureke sigurno bi imali šta pametnog da porazgovaramo dok je u tako feminiziranom stanju!!!

Fox 12-06-2010 09:41

Meni je najgore kad negde na svirci (gaži) sviramo ,a rulja priča među sobom :down:,tj onda ispada ko da smo radio.Nema mi goreg :angry:

_maestro_ 12-06-2010 11:03

Quote:

Originally Posted by Fox (Post 85937)
... onda ispada ko da smo radio...

pa bendovi na gaži vrlo često to i jesu... ne treba se tome čuditi. niti treba sebe doživljavati kao umjetnike koje bi drugi trebali s divljenjem slušati.
nisi na koncertu. na gaži si...

Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 14:44 sati.