Forums

Forums (http://forum.tambura.com.hr/index.php)
-   Majstori glazbalari (http://forum.tambura.com.hr/forumdisplay.php?f=21)
-   -   Kudlik (http://forum.tambura.com.hr/showthread.php?t=1054)

Ernest Arnold 26-07-2008 19:21

tambure

Zanime me, koje su adrese naznačene u ovim instrumentima? naime na osnovu toga, prilično precizno mogu utrvditi vreme izrade.

IMBRA 26-07-2008 20:27

Kudlik

Pozdrav svima,i svaka čast na nesebičnom trudu glede ovih biografija,pa evo još koja slička...(ovo između greda-IZVAĐENO!!!):top::top::top::top::top::top::ples:

Ernest Arnold 26-07-2008 21:03

Kudlik

Quote:

Originally Posted by magmat (Post 47940)
Malo da se pohvalim.
Stigla jedna "nova" Kudlikica iz 1959 god.:ples:

Da li je datum naznacen u samom instrumentu?

magmat 26-07-2008 21:27

Quote:

Originally Posted by Ernest Arnold (Post 47998)
Da li je datum naznacen u samom instrumentu?

Poz Erneste. Datum je na nutarnjoj strani glasnjače, kao i potpis i
žig.
Volio bih to slikati pa poslati, probao sam ali ne ide.
Imam još dvije tambure Kudlikove iz 60, slikati ću ih sutra pa okačim.
Pozdrav

Ernest Arnold 27-07-2008 07:10

slikanje naljepnice

Quote:

Originally Posted by magmat (Post 47999)
žig.
Pozdrav

Evo nekoliko savjeta.
Ukoliko posjeduješ digitalnu kameru, nemoj snimiti izbliza. Naprotiv. Sa veće udaljenosti sa opcijom TELE.
Što se tiče osvetljenja, najbolje na slobodnom prostoru u hladovini, ili kad je oblačno vrijeme. Tako ćeš izbjeći odbljeske od blica.

Baš me zanima što češ uraditi.

Ernest Arnold 27-07-2008 07:13

Snimanje sa glasnjače

Quote:

Originally Posted by magmat (Post 47999)
žig.
Pozdrav

Neki su forumaši mi poslali fantastične slike potpisa i žiga sa glasnjače. Kako su mi ospisali, to su radili pomoću zrcala. Ja tu tehniku nisam još probao, ali izgleda moguće.

IMBRA 27-07-2008 09:21

Misliš na glasnjači basa?Taj bas je trenutno na reparaturi a ovo je samo snimka glasnjače...mislim da se radi o 10.martu 1952.

Petko 27-07-2008 13:04

Quote:

Originally Posted by Miha (Post 47951)

http://img174.imageshack.us/img174/7...kdatum2ik2.jpg

IvanZU 27-07-2008 13:09

....super je ova donja sličica....super se vidi....kao i drvofix....mora da je bila kod nekog super majstora...super...super....:top:...ajnc A......:top:...

EDIT: nemoj sad da se neko nadoveže sa PLAFON, jer ću explodirat....:top:

Petko 27-07-2008 13:16

...

Quote:

Originally Posted by IvanZU (Post 48048)
....super je ova donja sličica....super se vidi....kao i drvofix....mora da je bila kod nekog super majstora...super...super....:top:...ajnc A......:top:...

... a je ga nemaš mira ni minutu. :rolleyes:

Sredil sam slikicu a kaj se tiče "lepka" nije drugog bilo u željezari na Ilici pa eto i ovaj drži (doduše sve slabije).

nido 28-07-2008 11:34

:lol2::lol2: Plafon?
I ja bi trebao neku novu plafonjeru za useljenje, dali znate ima li toga u Vinogradskoj.. ..*ebemu.. spominjao mi je netko tamo neki takav dućan.. ..hm navalila mi djevojka baš na takvu ,nekakvu ,s drvenim okolo, al da je dobro uljepito samo molit ću

drabotic 04-08-2008 13:11

evo da se i ja pohvalim sa svojom novom kontrom...

http://img529.imageshack.us/img529/217/imgp2037mf7.jpg

http://img155.imageshack.us/img155/7276/imgp2042wi5.jpg

prostrum 05-08-2008 11:07

bas gitara Kudlik

Bok Svima,
ja sam novi član na forumu. odmah jedno pitanje:
Da li znate za koju bas gitaru od majstora Vojislava Kudlika? Čini se da mogu kupiti jednu, ali još nikad nisam čuo za takav intsrument. Znate li nekog tko ima, ili znate li koju približnju cijenu za njega?
Privitak 2040

_maestro_ 05-08-2008 12:13

pa sudeći prema slikama i postovima upravo s ove teme, vojislav (bela) kudlik je bio gitarist i u mlađim danima je nastupao sa svojim gitarističkim triom...

ne čudi me ako je napravio i koju bas gitaru, ako ništa drugo, makar za svoj bend. iako konkretnih podataka nemam.

Ernest Arnold 05-08-2008 19:46

Gitare Bele Kudlik

Quote:

Originally Posted by _maestro_ (Post 48824)
pa sudeći prema slikama i postovima upravo s ove teme, vojislav (bela) kudlik je bio gitarist i u mlađim danima je nastupao sa svojim gitarističkim triom...

ne čudi me ako je napravio i koju bas gitaru, ako ništa drugo, makar za svoj bend. iako konkretnih podataka nemam.

Ne samo u mladjim danima, nego i kasnije. 50-ih i 60-ih godina u Vojvodini postala neka "moda" medju mladima, svirati na gitari. Upravo u tim godinama bio sam često u Belinom domu, pa sam video kako radi razne vrste gitare.

Ernest Arnold 05-08-2008 19:58

Gitare Bele Kudlik

http://img155.imageshack.us/img155/7276/imgp2042wi5.jpg[/quote]

Ovu nalepnicu, na madjarskom jeziku (postaio na forum DRABOTIC) Bela koristio početkom 1945 god. Neposredno pored gitare (sa desne strane) stoji sledeće: DZSESSZ GITÁROK. Što znači: GITARE ZA DŽEZ.
Koliko mi je poznato, ova je jedina nalepnica na kojoj Bela posebno naglašava gitare.

prostrum 05-08-2008 20:00

Quote:

Originally Posted by Ernest Arnold (Post 48840)
Ne samo u mladjim danima, nego i kasnije. 50-ih i 60-ih godina u Vojvodini postala neka "moda" medju mladima, svirati na gitari. Upravo u tim godinama bio sam često u Belinom domu, pa sam video kako radi razne vrste gitare.

Poštovani Erneste!
Znate li možda za koji takav bas? Jeste li vidjeli kada uživo, odnosno da li postoji uopće osim ovog još koji primjerak?
Kojeg godišta može biti? Slika naljepnice je u privitku. Hvala na odgovoru unaprijed.

Ernest Arnold 05-08-2008 20:33

naljepnica

Quote:

Originally Posted by handler (Post 48842)
Poštovani Erneste!
Znate li možda za koji takav bas? Jeste li vidjeli kada uživo, odnosno da li postoji uopće osim ovog još koji primjerak?
Kojeg godišta može biti? Slika naljepnice je u privitku. Hvala na odgovoru unaprijed.

Vjerojatno niste čitali moj studij o Kudlikovima, u kojoj sam naglašavao, da ja (nažalost) nisam stručnjak na ovom području, iako sam potomak Kudlikovih.
Na osnovu naljepnice mogu samo toliko pomoći, da je takve Bela koristio do 1970 godine. Posle toga radionocu preselio u ulicu Hanibala Lučica.
Mogu još toliko reći, da upravo Bela bio veoma sklon inovacijama i ekstravaganciji. Koliko mi je poznato on je medju prvima izradio električni kontrabas. Imam nacrt i fotograiju tog instrumenta.

prostrum 05-08-2008 22:48

Štovani Ernő!
Hvala na odgovoru, i ona informacija do 1970 mi puno pomaže.

tamish 07-08-2008 09:56

prilog...

2 Attachment(s)
Negde sam nasao ovu fotku, mislim da nije s foruma...
Kudlik prim s plocicom metalnom! Nemam sliku celoga prima!:sad:
Privitak 2045
Privitak 2046

Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 19:24 sati.