Forums

Forums (http://forum.tambura.com.hr/index.php)
-   Tamburaški život (http://forum.tambura.com.hr/forumdisplay.php?f=28)
-   -   mrzim na svirci (http://forum.tambura.com.hr/showthread.php?t=339)

_maestro_ 25-04-2008 10:59

meni je općenito bez veze negodovanje zbog toga što netko drugi ne pozna ono čime se mi bavimo.
možemo raspravljati o tome da li poznavanje tambura spada ili ne spada u nekakvu opću kulturu, pa bi zbog toga trebalo znati nešto o tome.
ali ništa više od toga.
na ovakav način (silom) se ne može ništa postići osim kontra-efekta.

_maestro_ 25-04-2008 11:00

Quote:

Originally Posted by Zuki1989 (Post 41840)
Ja sam samo svoje mišljenje iznio!svatko ima svoje mišljenje...

davno je rečeno na ovom forumu:
mišljenje je kao šupak. svatko ga ima.

Vedran 25-04-2008 11:06

Quote:

Originally Posted by Zuki1989 (Post 41840)
Ja sam samo svoje mišljenje iznio!svatko ima svoje mišljenje...

Da nisi napisao svoje mišljenje ne bi bilo ni moga posta. Dakle, znam da si iznio svoje mišljenje. Imaš gore P.S. pa pročitaj. Svatko tko želi živjeti u Sadašnjosti se mora mijenjati, pogotovo svoja mišljenja ako se identificira s njima. Jednostavno zato što svako mišljenje iz prošlosti čovjeku drži upravo tamo: u Prošlosti. Bez mijene nema napretka.

Jax 25-04-2008 15:40

Quote:

Originally Posted by kontra_K (Post 41829)
kad recimo mene moji iz razreda ili ostali prijatelji pitaju šta sviram, ja kažem bugariju a oni mene pitaju šta je to:krez: onda im ja kažem da sviram kontru a oni me još gore pogledaju:krez: a onda odustanem i upotrijebim onaj grozan naziv TAMBURICA, a onda slijedi ekstaza i svi mi se dive što ja sviram tamburicu...mislim da bi ljudi bar iz neke opće kulture makar trebali znati raspoznat tambure.

isti je slucaj kod mene. kod mene u skoli je jedna cura od 30 njih znala sta je to prim. tada od ostalih uslijedi pitanje dal znas aspirin ili neku drugu cajku. u skolama se o tamburama uci jedan sat u cetiri godine, a bitno je da se zna kakva se glazba izvodila u nizozemskoj u 11. stoljecu. i to sta se uci je na nivou toga da pokazu sliku ljerice i napisu za nju da je to TAMBURICA.

mnogi ljudi ne znaju gotovo nista o tamburama, koje su svirali njihovi djedovi i bake, a znaju kojekakve gluposti. ipak mislim da bi se trebalo vise forsirat da se nauci o svojoj kulturi.

tamburix 26-04-2008 00:28

Quote:

Originally Posted by Jax (Post 41808)
...naravno da ne trebaju znat tocne nazive.

...malo kasnije...
Quote:

Originally Posted by Jax (Post 41857)
...mnogi ljudi ne znaju gotovo nista o tamburama,... ... ipak mislim da bi se trebalo vise forsirat da se nauci o svojoj kulturi.

:D ...odluči se
--------------------------

Quote:

Originally Posted by _maestro_ (Post 41841)
meni je općenito bez veze negodovanje zbog toga što netko drugi ne pozna ono čime se mi bavimo.
možemo raspravljati o tome da li poznavanje tambura spada ili ne spada u nekakvu opću kulturu, ...

Ha, ja sam se i osvrnuo na ono "naravno da ne trebaju znat..." upravo jer mislim da je to stvar opće kulture.
(Oldtimerix, kad već pišeš u ministarstvo, spomeni im i to, od mene, molim te :cool: ...da malo pojačaju tamburu u školi)

Da završim u pozitivnom kontekstu: riječ 'tamburica' zapravo možemo shvatiti kao da joj to kažeš iz milja, kao da joj tepaš. Kao kad curi kažeš curica :)

_maestro_ 26-04-2008 00:38

Quote:

Originally Posted by tamburix (Post 41880)
Ha, ja sam se i osvrnuo na ono "naravno da ne trebaju znat..." upravo jer mislim da je to stvar opće kulture.

e. a opća kultura ko opća kultura. nažalost, uvijek je previše omih koji je nemaju dovoljno... s tim živimo i treba to prihvatiti.
ko što je stari darwin reko: prilagodi se ili umri...

Quote:

Originally Posted by tamburix (Post 41880)
I bolje da se vratimo se na ovu kvalitetnu temu....

u biti ova tema je zaista dobra. vratiš se sa svirke na kojoj te je nešto ili netko naživcirao i lijepo se ovdje izjadaš. šta fali? baš je super...

mrzim kad se šef Sale ili netko sličan meša u repertoire benda

tamburix 26-04-2008 00:47

Sori, brisao sam, htio sam to prebaciti u novi post.
Ovo htjedoh reć:

Kriv sam za oftopičarenje još od prethodne stranice! Evo da ispravim...vraćam nazad na ovu edukativnu i nadasve kvalitetnu temu....

Daklem, mrzim na svirci....kad mi moj kontraš tuče iza leđa po onoj svojoj preglasnoj kontri toliko da mi razbija bubrežne kamence...
... zapravo, pa to je isto ok :krez: ...e jebga!

tamburix 26-04-2008 00:52

Quote:

Originally Posted by _maestro_ (Post 41881)
u biti ova tema je zaista dobra. vratiš se sa svirke na kojoj te je nešto ili netko naživcirao i lijepo se ovdje izjadaš. šta fali? baš je super...

Ha ha, istina! Al meni je danas baš bilo dobro na svirci! ....Osim što me poslije dočekala kazna za parking.
A gore spomenutog kontraša nije kaznilo, iako ni on nije platio!!! Mrzim!!!

PEJIN 26-04-2008 01:02

uuuuuuuuuuuu,da se izjadam mrzim kad zavrsim svirku i nema bakse uopste a konj koji je organizovao zurku pita "jeste li zadovoljni" a mi kao pravi beskicmenjaci nabacimo osmeh pa ono "bilo je veselo,ma ok je" e pa nije rodjace ok sranje je i tvoja proslava i tvoja klopa i tvoji smaraci od rodjaka i sve,eto sad sam mu rekao

Hrvoje 26-04-2008 01:54

Quote:

Originally Posted by PEJIN (Post 41884)
uuuuuuuuuuuu,da se izjadam mrzim kad zavrsim svirku i nema bakse uopste a konj koji je organizovao zurku pita "jeste li zadovoljni" a mi kao pravi beskicmenjaci nabacimo osmeh pa ono "bilo je veselo,ma ok je" e pa nije rodjace ok sranje je i tvoja proslava i tvoja klopa i tvoji smaraci od rodjaka i sve,eto sad sam mu rekao

:funny: :lol2:

A evo nešto i za "konja koji je organizovao žurku" na kojoj nije bilo bakše - :stinkefinger:

A evo i moj obol od večeras - mrzim kad sviramo na razglas (u velikom šatoru i s prijenosom na radiju, kao što je bilo večeras), a tonmajstor stalno nekaj prčka po mikseti i nikak da te složi, stalno tuli, cvili, mikrofonira, u monitorima se ne čuje kak treba, pa ne čuješ pjevanje i falšneš tu i tam malo... :mad:

Baš je moj basprimaš predložio da osnujemo "Ligu protiv nesposobnih tonaca" (to je samo radni naziv :krez: ) mislim da bismo imali dosta članova... :bonk:

Svim toncima koji ne znaju svoj pos'o -> :stinkefinger:

E, da, mrzim i kad se ti onda moraš ispričavat na mikrofon zbog "tehničkih problema", a ljudi misle da ti "ne znaš svirat/pjevat" pa zato tuli, a ne zbog egzibicija tonca. Ok, znam da je teško dobro poštelat razglas, pogotovo u nekom velikom prostoru bla bla... Al' jebiga, ak' ideš delat neki pos'o onda ga napravi kak Bog zapoveda ili nemoj opče.

Evo sad mi je lakše i mogu mirno spat.

E, da, ja i moji dečki smo isto najčešće pomirljivci i ne prigovaramo i ne bahatimo se toncima (da se ne zamjerimo za ubuduće), al' stvarno ne znam kol'ko ću to moći trpiti dok ne puknem k'o kokica...

klas 26-04-2008 10:54

mrzim kad sviram pratnju i kada počne padat kiša........i onda još glupi ljudi traže da idemo pred crkvu svirat............i još kažu da neće tamburi biti ništa zbog pjesme dvije i ak malo pokisne........:mad:

terca 26-04-2008 19:05

Quote:

Originally Posted by klas (Post 41895)
mrzim kad sviram pratnju i kada počne padat kiša........i onda još glupi ljudi traže da idemo pred crkvu svirat............i još kažu da neće tamburi biti ništa zbog pjesme dvije i ak malo pokisne........:mad:

Bas mi se to danas dogodilo.. Taman krenemo pratnju svirat i odjednom se spusti pljusak iz jednog prokletog oblaka iznad nas ( okolno nebo je bilo savršeno čisto i bez oblačka) i pokisnemo i mi i tambure

i mrzim kad se neko nasadi ispred nas kad sviramo i pjeva iz sveg grla ko da nam je frontmen a sluha ima ko kad mu slon prdne u uho pa nas zbog toga drugi ne fermaju ni pol posto

tihoos 26-04-2008 19:59

mrzim kad mi baja dođe u tri sata da mi kaže da ne mogu otići(imperativ), jer da je dogovor bio do dva, a oni su nam dali bakše, pa kao moramo ostati do jutra ili ne znam kad....to je bilo jutros u tri. velim ja njemu, bajo, samo gledaj. obećao mi je da će me reklamirat, tako da ako u zagrebu čujete da hrvatski sokol odlazi sa svirke, i da su bezobrazni i štošta još........vjerujte. jer, to je stvarno tako.

hrvoje111 26-04-2008 21:59

svirka

Ja nisam svirac ali ipak imam nesto sto mi smeta na svirkama.
Ne volim svirace koji se opijaju pa nakon par pica ne znaju vise svirati.Ne volim ni one svirace koji sviraju samo radi novca a nemaju nimalo ljubavi prema poslu koji rade!
Ispricavam se ako se netko u ovom pronasao!

kontra_K 26-04-2008 22:18

mrzim na svirci..ovaj put od strane svirača što se 2-3 put dogodilo:D
jedanput smo svirali na momačkoj i uglavnom ja sam stajo iz svih, jedino je basista bio malo kraj mene...a kad je onda netko prdnio od njih, i kasnije mi u kolu opet a nemaš kuda iz kola, još malo sam pao u nesvijest, počeo se gubiti u ritmu:krez: još uvijek neznam ko je al sumnjam na basistu ili primaša:krez:

klas 26-04-2008 22:53

mrzim kad me zovu na svirku i kažu da je to u lovačkom domu....ja dođem u p....mater u pola šume i tamo između dva drveta neki polu-šator i ja sviram.....komarci me yebu...neka sranja sa drveća mi padaju po glavi.........ja u košulji...smrzavam se i ne vidim prst pred nosom jer je već pao mrak.........onda ja napravim pauzu,a oni mi kažu brzo se vratite sa pauze,a onda ste nayebali....:mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:
....pa ko još u 4.mjesecu pravi takve stvari na otvorenom u pola šume......
..............eto i to mrzim........i mrzim što ću sutra zbog toga biti bolestan,a moram svirati cijeli dan....

krunopz 27-04-2008 09:55

A je... se tebi, ja jos danas moram i pjevat a glas mi od svjezeg sumskog zraka u pm :sad:

klas 27-04-2008 10:24

Quote:

Originally Posted by krunopz (Post 41930)
A je... se tebi, ja jos danas moram i pjevat a glas mi od svjezeg sumskog zraka u pm :sad:

a jel....a hoćeš ti pjevat bečarac.....????:D

DUGI 27-04-2008 14:18

ljudi -kreteni?

Jucer sam dosao u situaciju da tipa prebijem na mrtvo ime ali od toga nikakve koristi ,btw.... svirka je bila pogodena od 19 do 1 i on dode i veli da ce platiti jos da ostanemo ...da ne duljim ujutro dolazi i veli kolko je duzan i chico veli gle ostali smo dulje 2ipo sata i tip se pravi grbav da smo se mi dogovorili za 2500kn i mi se slozimo ajd je....m ti mater daj 2500kn i bogu mir . Tip izbroji novce da nam i veli dal je sve u redu a kad ono 2300kn ......malo je falilo da mu nisam skocil za vrat !

Jebem ti narod i postenje i kamo to sve vodi????

klas 27-04-2008 17:06

Quote:

Originally Posted by DUGI (Post 41935)

Jebem ti narod i postenje i kamo to sve vodi????

u europu..............:krez:

Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 13:51 sati.